Back

ⓘ Téori informasi - Tiori informasi, Éntropi informasi, Komputer, Akuntansi kauangan, Sinyal, téhnik listrik, Élmu komputer, Sosiologi, Éléktronika, Sénégal ..




                                               

Tiori informasi

Téori informasi nyaéta disiplin élmu dina widang matematika terapan anu patali jeung kuantisasi data ku kituna data atawa informasi éta bisa ditunda sarta dikirimkeun tanpa kasalahan ngaliwatan hiji kanal komunikasi. Entropi informasi mindeng dipaké minangka pakakas pikeun maksud ieu, sarta biasana dinyatakeun minangka lobana bit rerata anu diperlukeun pikeun penyimpanan sarta pengiriman informasi kasebut. Contona, lamun kaayaan cuaca poéan dinyatakeun kalawan entropi 3 bit, mangka urang katakan yén cuaca éta miboga rata-rata 3 bit unggal poéna. Aplikasi ti topik dasar dina téori informasi ...

                                               

Éntropi informasi

Entropi nyaéta konsép dina térmodinamika, mekanika statistika jeung tiori information. Konsép éntropi jeung informasi kacida pakait raket, sanajan perlu sababaraha waktu keur ngawangun tiori mekanika statistika jeung tiori informasi sangkan jadi nyata. Artikel ieu ngeunaan éntropi informasi, formulasi tiori-informasi éntropi. Éntropi informasi leuwih ilahar disebut Éntropi Shannon keur ngahargaan ka Claude E. Shannon.

                                               

Komputer

Komputer nyaéta hiji alat atawa mesin keur nyieun itungan atawa kontrol operasi nu bisa ditembongkeun dina watesan numeris atawa logis. Komputers dumasar kana sipat fisikna sarta nu pakait nembongkeun sababaraha hal atawa hal tina masalah dina hiji bagian, maka pakait mekanik bakal sacara otomatis ngahasilkeun "penyelesaian" tina masalah. Dasar téori keur itungan maké komputer disebut élmu komputer.

                                               

Akuntansi kauangan

Akuntansi Kauangan nyaéta salah sahiji babagian tina akuntansi nu aya patalina jeung laporan keuangan perusahaan ka pihak eksternal nu mangrupa laporan neraca, rugi laba, parobahan modal, arus kas ka nu boga saham, jeung kreditor atawa investor. Leuwih hususna ieu akuntansi téh ngeunaan profitabilitas jeung kredibilitas perusahaan ka supplier jeung pamaréntah.

                                               

Sinyal (téhnik listrik)

Citakan:Wiktionarypar2 Sinyal, Signal, signals, signaling, atawa signalling bisa ngarujuk kana: Konsép ilmiah Sinyal biologi, mangrupa kagiatan komunikasi elektrokimia dina jero awak organisme Pamrosésan sinyal, atawa pamrosesan sinyal nyaéta widang téhnik anu digunakeun pikeun nyaring informasi tina sinyal Cell signaling, atawa sinyaling sel, dina biologi, mangrupa sistem komunikasi anu ngatur kagiatan sel dasar jeung ngoordinasikeun tindakan-tindakan sel Sinyal téhnik listrik, mangrupa kuantitas anu robah-robah anu bisa mawa informasi. Komputer Sinyal jeung selot, pola rancangan sofwer a ...

                                               

Élmu komputer

Pikeun kaperluan praktis, élmu komputer kaasup ogé topik-topik anu aya hubunganana jeung komputer, tina hal saperti analisa algoritma abstrak, formal grammars, jeung salian ti eta, nepi ka subyék anu kongkrit saperti programming language, software, jeung hardware komputer. Sabagé disiplin élmu, loba bédana jeung matematik, programming, rékayasa software, sarta rékayasa komputer, sanajan kadang-kadang ngabingungkeun. Edsger Dijkstra nyebutkeun yén: "Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes." Dilengkepan ku physicist Richard Feynman nyebutkeun: "Computer ...

                                               

Sosiologi

Sosiologi nyaéta élmu ngeunaan aturan sosial sarta nu pakait jeung prosésna, sarta ngabagi masyarakat lain ngan ukur salaku individu, tapi anggota ti asosiasi, golongan, jeung institusi. Hiji harti buku ajar sosiologi nyaéta panggero éta ulikan ngeunaan kahirupan sosial manusa, grup na masarakat. Sosiologi anu museurkeun kabiasaan urang salaku mahluk sosial; sahingga médan sosiologis dipikaresep ti analisis kontak pondok antara anonim indipidu jadi jalan mun ulikan ngeunaan prosés sosial global.

                                               

Éléktronika

Artikel ieu aya dina widang téhnik/rékayasa. Keur informasi ngeunaan parangkat éléktronik konsumén, tempo Éléktronika konsumén. Widang éléktronika nyakup studi jeung kagunaan sistim nu dioperasikeun ku jalan ngadalikeun aliran éléktron dina parangkat saperti klép térmionik jeung sémikonduktor. Rancangan jeung konstruksi sirkuit éléktronik pikeun méréskeun masalah praktis mangrupa téhnik integral dina widang téhnik éléktronika jeung ogé kacida pentingna dina rancangan hardware keur téhnik komputer. Sakabéh aplikasi éléktronika ngalibatkeun transmisi informasi atawa power. Nu pangpangna mah ...

                                               

Sénégal

Sénégal, resmina Républik Sénégal, nyaéta hiji nagara di Afrika kulon. Ngaran nagara ieu dumasar kana Walungan Sénégal nu aya ka wétan jeung kalér. Sénégal wawatesan jeung Samudra Atlantik di kulon, Mauritania di kalér, Mali di wétan, jeung Guinéa sareng Guinéa-Bissau di kidul; di jero nagara ieu aya nagara Gambia, nu ngan wawatesan jeung Sénégal sarta Samudra Atlantik. Sénégal miboga aréa méh 197.000 square kilometres, jeung miboga hiji populasi kira-kira 14 yuta. Iklimna tropis kalawan 2 usum: halodo jeung panghujan. Dakar, ibu kota Sénégal, aya di beulah kulon nagara ieu, di Samenanjung ...

                                               

Adnan Oktar

Harun Yahya nyaéta ngaran pena ti Adnan Oktar anu lahir di Ankara taun 1956. Salaku saurang dai jeung ilmuwan kasohor asal Turki, manéhna pohara ngajungjung luhur ajén akhlaq sarta ngabdikeun hirupna pikeun ngadakwahkan ajaran agama ka masarakat. Manéhanana tambah kasohor nalika ngaruntugkeun téori Evolusi Darwin.

                                     

ⓘ Téori informasi

  • sorangan. Mawa bekel informasi jeung pangaweruh anu jero ieu, manéhna nulis sagala rupa buku ngeunaan bahaya Darwinisme jeung téori evolusi, anu mangrupa
  • panalungitkan modérn anu maké métode biologi, neurologi, élmu kognitif, jeung téori informasi pikeun nalungtik jeung ngulik cara gawé uteuk mausa dina ngolah basa
  • ngéksplorasi konsép - konsép éta pikeun ngarumuskeun konjéktur - konjéktur atawa téori - téori anyar sarta mengkuhkeun bener - henteuna ku cara déduksi nu kukuh tina
  • hotspot. Daptar utama: Daptar jejer ngeunaan telekomunikasi dasar Téori informasi Radio Telepon Televisi Radio dua arah Two - way radio Haykin, Simon
  • ngagunakeun Téoréma Bayes keur matotoskeun hiji perkara. Téorema Bayes, ngaran téori nu dipaké sanggeus Thomas Bayes anu mimiti ngawanohkeun ieu métodeu Ahli
  • kanal komunikasi nujul kana medium nu digunakeun pikeun ngirimkeun informasi ti hiji pangirim atawa pamancar ka panarima. Aya rupa - rupa bentuk kanal
  • Nagorno - Karabakh. Aya sababaraha hipotésis anu patali kana asalna ngaran Azerbaijan Téori nu pangumumna nyaéta éponimna, Azerbaijan dingaranan dumasar kana Atropates
  • mawa data kalayan laju nepi ka 236.8 kbit det pikeun 4 timeslot sacara téori maksimum 473.6 kbit det pikeun 8 timeslot dina mode pakét antukna baris
  • dasarna mangrupa produk ti kagiatan ilmuwan. Data, kasimpulan, jeung informasi lain nu kawengku dina karya ilmiah dijadikeun patokan ku ilmuan séjén
  • dasawarsa - dasawarsa terahir nambah tingkat pangéling: beuki ditarimana téori Walter Alvarez ngeunaan lastarina dinosaurus boa - boa alatan kajadian tubrukan
  • Jurnal éta ditarjamahkeun jeung dipedalkeun di Inggris dina taun 1555. Téori séjén anu diusulkeun dina abad ka - 17 ku Martino Martini, yén Cina asalna
                                               

Pangiriman (telekomunikasi)

Dina télékomunikasi, pangiriman maksudna nyaéta pangiriman sinyal dina sahiji jarak nu tangtu. Téhnik pangiriman anu aya kiwari di antarana ngawengku hubungan komunikasi gelombang mikro, hubungan komunikasi satelit, kabel koéksial atawa kabel serat optik. Dina téori informasi umum, pangiriman ditarjamahkeun salaku prosés komunikasi informasi anu lengkep ngaliwatan sahiji channel.

Pamrosésan sinyal
                                               

Pamrosésan sinyal

Pamrosésan sinyal nyaéta analisis, interpretasi jeung manipulasi sinyal. Widang sinyal nu kaasup nyaéta sora, gambar, sinyal biologis saperti ECG, sinyal radar, jeung lian-lianna. Pamrosésan sinyal nu kawas kieu kaasup diantarna nyaéta nyimpen jeung rékonstruksi, misahkeun informasi tina noise, komprési, jeung ékstraksi fitur.

Users also searched:

...
...
...