ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 97




                                               

Topéng banjét

Topéng banjét nyaéta wangun kasenian tradisional kalayan jenisna kaasup seni pintonan rahayat atawa bisa diasupkeun ogé ka dina wangun teater tradisional. Topéng Banjét anu didéfinisikeun minangka seni pintonan rahayat anu sok dimimitian ku banyo ...

                                               

Topéng Betawi

Topéng Betawi nyaéta salah sahiji hasanah budaya seni ibing anu aya di pulo Jawa tebéh kulon ngawengku Bogor, Depok, Bekasi, Jakarta jeung sabagéan wilayah Banten. Topéng Betawi mangrupa gabungan musik, teater jeung visualisasi gerak improvisasi ...

                                               

Tari Bali

Tari Bali nyaéta tarian anu aslna ti Bali. Tari Bali teu gumantung kana galur cerita. Kaéndahan tari Bali bisa katitén ngaliwatan gerakan anu abstrak jeung éndah. Tari-tari Bali anu kasohor nyaéta tari pendét, tari gabor, tari baris, sanghyang je ...

                                               

Tari Pendet

Tari Pendet dina awalna mangrupa tari pamujaan anu loba diperagakeun di pura. Tarian ieu ngalambangkeun panyambutan leluhur turunna dewata ka alam dunya. Lambat-laun, perkembangan jaman, para seniman Bali ngarobah Pendet jadi "Acra panyambutan", ...

                                               

Gambang Semarang

Gambang Semarang mangrupi sahiji seni tradisional rakyat Semarang anu ayena ekeur dipikirkeun ku loba pihak pikeun dikembangkeun. Kasenian iyeu mangrupi seni musik, seni vokal, seni tari, dan seni lawak anu rupa aslina saderhana, nanging boga pot ...

                                               

Angklung gubrag

Angklung gubrag nyaéta saparangkat angklung anu aya di Kampung Cipinang, Désa Argapura, Kacamatan Cigudeg, Kabupatén Bogor. Ieu angklung dimaénkeun dina waktu utamana sahubungan jeung ritual melak paré. Dipercanten bisa nyuburkeun pepelakan. Angk ...

                                               

Kasenian Subang

Kasenian Subang nyaéta seni anu asalna ti wewengkon Subang, Jawa Kulon.Aya rupa-rupa kasenian khasna nyaéta Sisingaan, Genjring Bonyok, Toléat, Doger kontrak, Gembyung jeung Nadran.

                                               

Kuda kosong

Kuda kosong nyaéta hiji hal kasenian anu mimiti nalika Kabupatén Cianjur dipingpin ku bupati anu mimiti, nyaéta Radén Kanjeng Aria Wiratanudatar. Ceuk béja, dina waktu harita wewengkon kasundaan dipingpin raja Mataram jeung Cianjur nyerahkeun upe ...

                                               

Ngabungbang

Ngabungbang, disebut ogé ngabungbang batulawang, nyaéta kagiatan budaya anu tos lumangsung di masarakat Désa Batulawang, Kacamatan Pataruman, Kota Banjar. Ieu kasenian sok dilaksanakeun dina waktu peuting anu dimimitian ku pamapag para inohong, d ...

                                               

1917 (filem)

1917 nyaéta pilem drama perang 2019 anu diarahkeun ku Sam Mendes sareng dileupaskeun ku Pippa Harris, Callum McDougall, Sam Mendes, Brian Oliver sareng Jayne-Ann Tenggren. Skrip layar ditulis ku Sam Mendes sareng Krysty Wilson-Cairns, pamaén diwa ...

                                               

Si Kabayan Saba Métropolitan

Mércy Marsita Tatty Rodiah Rachmat Hidayat Bényamin S. Lina Budiarti Didi Petet - Si Kabayan Ayu Lestari Bram M. Darmaprawira Jef E. Koswara Joescano Jusuph Ida Kusumah Nike Ardilla - Nyi Iteung ==Jalan carita==

                                               

Angkatan Laut (One Piece)

Laksamana Armada Fleet Admiral, 元帥, Gensui? o Héad of the Marines Laksamana Admiral, 大将, Taishō? o Governors-General of the Marines; only three such positions Letnan Junior Lieutenant Junior Grade, 中尉, Chūi? Kelasi Calon Prajurit Chore Boy, ...

                                               

Tony Chopper

Tony Chopper nyaéta salah sahiji karakter fiksi dina Anime jeung Manga One Piece. Chopper nyaéta Dokter dina kelompok Bajak Laut Topi Jerami, ogé anggota ka-6 dina éta kelompok.

                                               

Usopp

Usopp nyaéta salah sahiji karakter fiksi dina Manga jeung Anime One Piece. Usopp nyaéta penembak jitu di kelompok Bajak Laut Topi Jerami. Usopp nyaéta kru topi jerami anu paling borangan. Ngaran Usopp dicokot tina basa Jepang "uso" うそ anu harti ...

                                               

Kode palabuan udara IATA

Kode palabuan udara IATA nyaéta kode nu diwangun tina 3 hurup anu digunakeun pikeun nandaan palabuan udara di dunya. Kode-kode ieu diwangun jeung diatur ku IATA jeung dikaluarkeun 3 kali sataun dina Diréktori Pangodéan Maskapai Pangapungan IATA. ...

                                               

Kode palabuan udara ICAO

Kode palabuan udara ICAO nyaéta kode anu diwangun tina opat digit alfanumerik nu dibérékeun ka palabuan udara di dunya. Kode ieu diatur ku Organisasi Pangapungan Sipil Internasional. Kode ICAO digunakeun ku pangatur patalimarga udara jeung maskap ...

                                               

Lambang Azerbaijan

Lambang Nagara Azerbaijan nyampurkeun simbul tradisional jeung modérn. Titik fokus dina lambang ieu nyaéta simbul seuneuna. Simbul ieu datang ti fakta yén Azerbaijan miboga loba seuneu abadi nu ogé méré ngaran "lemah seunenu abadi". Dina bagian h ...

                                               

Lambang Bahrain

Lambang Bahrain nyaéta lambang nagara Bahrain nu aslina rancangan taun 1932 ku Charles Belgrave, gubernur jeung panaséhat Britania pikeun Syéikh Bahrain. Rancanganna ayeuna geus miboga sababaraha modifikasi.

                                               

Lambang Bangladés

Lambang nasional Bangladés mimiti dipaké sakeudeung sanggeus kamerdikaan dina taun 1971. Citakan:National symbols of Bangladesh Citakan:Coats of arms of Asia

                                               

Lambang Saudi Arabia

Lambang Nasional Saudi Arabia nyaéta lambang nagara Saudi Arabia nu disahkeun pamakéannana dina 1950. Dumasar kana Konstitusi Saudi Arabia, lambangna kasusun ti 2 pedang nu disilangkeun kalawan hiji tangkal palem di luhureunnana. Pedang minangka ...

                                               

Jazz

Jazz bisa pohara hésé pikeun nangtukeun alatan ngabentang ti waltz Ragtime pikeun fusi éra taun 2000-an. Sanajan loba usaha geus dilakukeun pikeun nangtukeun jazz ti luar jazz, kawas ngagunakeun sajarah musik Éropa atawa musik Afrika, kritikus ja ...

                                               

Koroncong

Koroncong mangrupa instrumén musik sajenis ukulele sarta minangka ngaran ti jenis musik has Indonésia anu ngagunakeun instrumén musik keroncong, flute, sarta saurang panyanyi awéwé.

                                               

30 Seconds to Mars

30 Seconds To Mars nyaéta grup musik rock asal Amerika Sarikat anu disbentuk taun 1998 di Los Angeles ku 2 sadulur, Jared Lto jeung Shannon Leto. Personil 30 Seconds To Mars nyaéta Jared Leto dina posisi vokal katut gitar ritem, Shannon Leto sala ...

                                               

Ada Band

ADA Band kawentar band anu sok gunta ganti anggota. Band nu mimitina ngaranna B to 90’s éta mimitina téh Dika, Baim, Herry, Iso Eddy, jeung Eel. Nalika ngaranna masih B to 90’s Herry kaluar jeung ngabentuk Kin Band. Posisina digantikeun Krishna. ...

                                               

Air Supply

Air Supply nyaéta grup duo slow rock anu kasohor kurang leuwih taun 1970an, anu dibentuk ku Graham Russell, musisi nu lahir di Sherwood, Nottingham, Inggris 11 Juni 1950 jeung Russell Hitchcock, lalaki nu lahir di Melbourne, Victoria, Australia, ...

                                               

Avenged Sevenfold

Avenged Sevenfold nyaéta grup musik anu dibentuk di Hunnington, Kalifornia, Amerika Serikat taun 1999. Personil nu masih aktip nyaéta M. Shadows, Zacky Vengeance, Synyster Gates jeung Johnny Christ. Mantan personilna nyaéta Dameon Ash, Justin San ...

                                               

Blink-182

Blink-182 nyaéta grup musik pop punk asal Poway, Kalifornia, Amerika anu dibentuk taun 1992. Personil pertamana nyaéta Tom DeLonge, Mark Hoppus, jeung Scott Raynor. Blink-182 ngaran awalna nyaéta Blink wungkul, tapi lantaran aya grup musik asal I ...

                                               

Bon Jovi

Bon Jovi nyaéta grup musik rock asal New Jersey, Amerika Serikat anu miboga personil, Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Tico Torres, David Bryan jeung Hugh McDonald. Ngaran Bon Jovi soarangan dicokot ti ngaran tukang vokalisna, Jon Bon Jovi. Awalna J ...

                                               

Coldplay

Coldplay nyaéta grup musik asal Inggris anu anggotana nyaéta Chris Martin, Guy Berryman, Jonny Buckland dan Will Champion. Coldplay dibentuk di London, Ingggris taun 1997. Sakapeung, Coldplay sok disaruakeun jeung Radiohead), jeung Jeff Buckley. ...

                                               

Dashboard Confessional

Dashboard Confessional nyaéta grup musik emo asal Amerika Serikat anu dibentuk taun 2000 di Boca Raton, Florida ku Chris Carabba anu kaluar ti grup musikna Further Seems Forever minangka proyék sampinganna. Di Taun 2003, Dashboard Confessional ng ...

                                               

Debu (grup musik)

Debu nyaéta grup musik anu dibentuk di New Mexico, Amerika Serikat anu hijrah ka Indonesia taun 1999. Saacan pindah ka Indobnesia, ngaran eiu grup musik nyaéta Dust On The Road. Debu miboga loba personil, di antarana: Daood Abdullah, Fatimah Husn ...

                                               

Deep Purple

Deep Purple nyaéta grup musik hard rock asal Inggris anu dibentuk taun 1968 di Hertfordshire ku Chris Curtis, Jon Lord, jeung Ritchie Blackmore. Awalna ieu grup dingaranan Roundabout, sedengkeun ngaran Deep Purple sorangan dicokot ti judul lagu a ...

                                               

Efek Rumah Kaca (grup musik)

Efek Rumah Kaca nyaéta grup musik indie anu dibentuk taun 2001 di Jakarta. Efek Rumah Kaca anu sok disingget jadi ERK ieu téh dibentuk ku Cholil Mahmud salaku vokalis jeung gitaris, Adrian Yunan Faisal salaku vokal latar jeung bassis, sarta Akbar ...

                                               

Fall Out Boy

Fall Out Boy nyaéta grup musik pop punk anu dibentuk ku Joe Trohman jeung Pete Wentz taun 2001. Joe jeung Pete terus ngarékrut Patrick Stump, T.J. Raccine jeung Mike. Fall Out Boy mulai kasohor taun 2000. Personil Fall out Boy nu ayeuna nyaéta Pa ...

                                               

Foo Fighters

Foo Fighters nyaéta grup musik rock akternatip anu dibentuk taun 1994 ku drummer Nirvana, Dave Grohl sabada Nirvana bubar. Ngaran Foo Fighters sorangan dicokot tina isu ayana UFO jeung sagala rupa fénoména udara séjénna anu dilapurkeun ku pilot k ...

                                               

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand nyaéta grup musik asal Skotlandia anu dibentuk di Glasgow, Skotlandia taun 2002. Personilna nyaéta Alex Kapranos, Bob Hardy, Nick McCarthy sarta Paul Thomson. "Chatéau jadi markas Franz Ferdinand pikeun latihan. Chatéau nyaéta gud ...

                                               

Good Charlotte

Good Charlotte nyaéta grup musik rock asal Waldorf, Maryland, Amerika anu dibentuk tanggal 1 April 1996 ku Joel jeung Benji Madden. Madden sadulur-sadulur kainspirasi ku Beastie Boys anu harita keur ngayakeun tur dina taun. Ngaran Good Charlotte ...

                                               

Gorillaz

Gorrilaz nyaéta grup musik virtual. Gorrilaz diciptakeun ku Damon Albarn jeung Jamie Hewlett, Damon anu mangrupa personil Blur gawé bareng jeung jamie Hewlett, komikus nyiptakeun opat tokoh, di antarana 2D, Noodle, Murdoc Niccals jeung Russel Hob ...

                                               

Green Day

Green Day nyaéta grup musik punk rock ti Kalifornia, Amerika Serikat anu dibentuk taun 1989. Personilna nyaéta Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt dan Tre Cool, jwung Al Sobrante anu geus kaluar ayeuna mah. Green Day geus mulai kasohor ti taun 1990- ...

                                               

Hoobastank

Hoobastank nyaéta grup musik rock alternatip asal Amerika anu dibentuk taun 1994. Personil Hoobastank ayeuna nyaéta Doub Robb, Dan Estrin jeung Chris Hesse. Anapon Mark Lappalainen nyaéta mantan anggota ieu grup musik anu kaluar taun 2005. Sababa ...

                                               

Iron Maiden

Iron Maiden nyaéta band Heavy Metal Inggris ti Leyton wétan di London anu diadegkeun taun 1975 ku bassis sarta nu nulis lagu utama, Steve Harris. Saprak mimiti maranéhanana, discography band geus ngaronjat kalayan jumlah total tilu puluh genep al ...

                                               

Jamrud (grup musik)

Jamrud nyaéta grup musik rock nu ngadeg taun 1989 di Cimahi, Jawa Kulon. Mimiti ngaran grup ieu miboga ngaran Jam Rock, saacan tuluy robah jadi Jamrud. Formasi mimiti Jamrud nyaéta Azis Mangasi Siagian, Ricky Teddy, Agus jeung Oppi. Formasi nu ah ...

                                               

Jet (grup musik)

Jet nyaéta grup musik rock asal Australia nu dibentuk taun 2001. Grup musik ieu miboga opat personil, di antarana Cameron Muncey, Mark Wilison, Nic Cester jeung Chris Cester. Ieu grup musik kabentuk nalika Nic jeung Chris Cester mirengkeun lagu-l ...

                                               

Jikustik (grup musik)

Jikustik nyaéta ngaran grup musik anu ngadeg di Yogyakarta, 26 Februari 1996, ku personilna Pongki, Icha, Dadi, Adhit jeung Carlo. Jikustik, saacan boga ngaran G-Coustic. Maranéhna maénna di kafe-kafe, kitu ogé nalika rillis album independen, mas ...

                                               

Kaiser Chiefs

Kaiser Chiefs nyaéta grup musik rock alternative, post punkn revival jeung new wave asal Leeds, Yorkshire Kidul, Inggris. Kaiser Cheifs dibentuk taun 1997, jeung miboga lima personil, di antarana: Ricky Wilson, Andrew Whitey’ White, Simon Rix, Ni ...

                                               

Keane

Kéane nyaéta grup musik asal Inggris anu sering disebut nganut aliran piano rock. Personil Kéane di antarana: Thomas Oliver Chaplin, Timothy James Rice-Oxley, jeung Richard David Hughes. Kéane dibentuk di Battle, Sussex Wétan taun 1995 kalayan ng ...

                                               

Korn

Korn atawa KoЯn nyaéta grup musik rock anu idéntik jeung aliran nu metal, alternatp jeung metal progesif asal Kalifornia, Amerika Serikat. Ieu grup musik dibentuk di Bakersfield, Kalifornia anu awalna lima anggota, di antara: Jonathan Davis, Regi ...

                                               

LArc~en~Ciel

LArc~en~Ciel anu biasa disebut Laruku nyaéta grup musik asal Jepang anu anggotana Hyde, Ken, Tetsu, jeung Yukihiro. Ieu grup musik dibentuk ku Tetsu, Fébruari 1991. LArc~en~Ciel hartina katumbiri nu dicokot tina judul hiji pilem Perancis anu dito ...

                                               

Led Zeppelin

Led Zeppelin nyaéta grup musik rock légendaris asal Inggris anu dibentuk dina bulan Séptémber 1968, anu personilna harita di antarana: Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones jeung John Bonham. Musik-musik Led Zeppelin leuwih nonjolkeun sora gi ...

                                               

Limb Bizkit

Limb Bizkit nyaéta grup musik rock asal Amerika Serikat anu dibentuk taun 1995 di Jacksonville, Florida, Amérika. Personil Limb Bizkit ayeuna nyaéta Fred Durst, Wes Borland, Sam Rivers, John Otto jeung DJ Lethal.