ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 72




                                               

David Archuleta

David Archuleta jadi hiji tokoh anu pangkasohorna di tipi taun 2008, nalika tenor nya vokal jeung paroman ngora ngabantuan meunangkeun finis kadua American Idol. Sok sanajan lahir di Miami, FL, manéhna méakeun keur leutikna di Utah, cicing jeung ...

                                               

Elvis Presley

Elvis Aaron Presley, nu akrab digeroan Elvis Presley, lahir 8 Januari 1935 di Tupelo, Mississippi nyaéta saurang penyanyi rock n roll legendaris Amérika Sarikat. Elvis ogé dipikawanoh kalayan "The King" sarta "The King of Rock n Roll". The King n ...

                                               

Jay-Z

Jay-Z nyaéta salah sahiji penyanyi rap anu ngaran aslina Shawn Corey Carter. Jay-Z lahir di Brooklyn, New York, Amerika, ping 4 Desember 1969. Lian ti penyanyi rap, Jay-Z dipikawanoh ogé minangka béntang film jeung pengusaha rékaman anu ngaranna ...

                                               

Kurt Cobain

Kurt Cobain nyaéta penyanyi, panulis lagu jeung gitaris grup musik Nirvana. Kurt Cobain lahir di Washington ti pasangan Donal Cobain jeung Wendy, pamajikanna Kurt nyaéta Courtney. Kurt lahir dina kaayaan kulawarga anu acak-acakan, kolotna geus ce ...

                                               

R. Kelly

Robert Sylvester Kelly lahir bulan 8 Januari 1967. R. Kelly lahir di Chicago, Nalika umurna tujuh taun, R. Kelly jeung kulawargana pindah ka Chicago, Illinois pikeun cicing di Amerika Serikat.

                                               

Afgan

Afgan nyaéta panyanyi rumaja ti Indonésia anu geus kawentar ka mana-mana. Afgan sorangan mangrupa anak ka dua tina opatan hasil buah cinta pasangan Lola Purnama jeung Loyd Yahya. Lahir di Jakarta, 27 Méi 1989, manéhna gedé jeung boga kasempetan p ...

                                               

Chrisye

Chrismansyah Rahardi leuwih dipikawanoh Chrisye nyaéta saurang penyanyi pop legendaris Indonésia. Mimiti aub ka dunya musik téh sabot ngagabung minangka pamaén bass band Gipsy barengan Zulham Nasution, Keenan Nasution, Gauri Nasution, Onan sarta ...

                                               

Pasha

Sigit Purnomo Syamsuddin Said atawa nu sering disebut Pasha nyaéta vokalis band "Ungu" anu pohara kharismatik. Manéhna lahir di Donggala, Sulawesi Tengah, 27 Nopémber 1979. Pasha ngagabung jeung Ungu dina taun 1999. Pasha nyaéta anak ti H. Syamsu ...

                                               

Tantowi Yahya

Tantowi Yahya lahir di Palembang, Sumatera Selatan, 29 Oktober 1960 nyaéta saurang pembawa acara télévisi kaceluk sarta ogé ikon musik country di Indonésia. Manéhna nyaéta lanceuk ti Helmy Yahya anu ogé saurang pembawa acara. Saprak leutik, putra ...

                                               

Yuni Shara

Yuni Shara nu miboga ngaran asli Wahyu Setyaning Budi, lahir di Malang, Jawa Timur, 3 Juni 1972. Ayeuna babarengan jeung Nina Tamam, Iga Mawarni, Rika Roeslan sarta Andien, Yuni nyieun kelompok vokal kalayan ngaran 5 Wanita. Penyanyi pop anu pand ...

                                               

Emma Bunton

Emma Lee Bunton atawa anu leuwih populér Emma Bunton nyaéta penyanyi adalah séorang penyanyi pop Inggris, yang pernah menjadi personel grup Spice Girls. Selain ia juga menjadi séorang penulis lagu dan aktris film. Bunton anu dibabarkeun di Finchl ...

                                               

Geri Halliwell

Geri Halliwell anu ngaran aslina Geraldine Estelle Halliwell dibabarkeun ping 6 Agustus 1972. Geri Halliwell dilahirkeun jeung gedé di Watford, Hertfordshire, England. Geri Halliwell nyaéta saurang penyanyi jeung pangarang lagu, pangarang jeung a ...

                                               

Mick Jagger

Sir Michael Philip Mick Jagger atawa anu kasohor Mick Jagger nyaéta penyanyi rock, aktor, penulis lagu, produsér pilem katut wirausahawan anu lahir tanggal 26 Juli 1943 di Dartford, Kent, Inggris, Mick ogé kasohor salaku pentolan grup musik rock ...

                                               

Björk

Björk atawa Björk Gudmundsdóttir nyaéta penyanyi katut pencipta lagu anu lahir di Reykjavík, Islandia tanggal 22 Nopémber 1965. Pangaruh musisi avant-garde, jazz, electronic, klasik, alternatip, folk, trip hop jeung ambient katingali pisan dina m ...

                                               

Judy Garland

Frances Ethel Gumm atawa anu kasohor Judy Garland nyaéta artis katut penyanyi asal Amerika Serikat anu lahir di Grand Rapids, Minnesota.

                                               

Marilyn Monroe

Norma Jéane Mortenson atawa anu kasohor Marilyn Monroe nyaéta artis, penyanyi, katut modél asal Amerika Serikat anu lahir di Los Angeles, Kalifornia. Marilyn mulai dipikawanoh dina widang sen9i peran ngaliwatan tokoh Pola Debevoise dina pilem How ...

                                               

Présidén Républik Indonésia

Présiden Républik Indonésia nyaéta kapala nagara sakaligus kapala pamaréntahan Républik Indonésia. Dumasar Parobahan Katilu UUD 1945 Pasal 6A, présidén jeung Wakil présidén dipilih minangka hiji pasangan sacara langsung ku rahayat. saméméhna, pré ...

                                               

Barack Obama

Barack Hussein Obama II téh Presidén Amérika Serikat nu ayeuna ngajabat Presidén Amérika Serikat nu ka-44. Barack ngajabat ti 20 Januari 2009 ngaganti Géorge Walker Bush. Saméméhna, Obama téh Sénator Junior ti nagara bagian Illinois, nu saterusna ...

                                               

George W. Bush

Géorge Walker Bush nyaéta Présidén Amérika Sarikat ke-43. Dilantik 20 Januari 2001, Bush kapilih liwat pemilu présidén taun2000 sarta kapilih deui dina pemilu présidén taun2004. Kalungguhan keprésidénan kadua kalina baris lekasan dina 20 Januari ...

                                               

Irawati Durban

Irawati Durban lahir di Bandung 22 Mei 1943. nyaéta seniman ti tatar Sunda. Irawati Durban tos medarkan ngajar kasenian utamina kasenian ti Cirebon. Irawati Durban ogé saméméhna diajar tari Sunda ku Cécé Somantri di BADAN KESENIAN INDONESIA. Berb ...

                                               

Carolus Linnaeus

Carolus Linnaeus atawa Carl Linné nyaéta saurang élmuwan Swédia anu netepkeun dasar tata ngaran biologi. Anjeunna dipikawanoh minangka "bapa taksonomi modérn" jeung ogé mangrupa salah saurang bapa ékologi modérn. Linnaeus téh mangrupa ahli botani ...

                                               

Louis Pasteur

Louis Pasteur nyaéta ahli mikrobiologi jeung ahli kimia ti Perancis. Lahir tanggal 27 Désémber 1822. Kasohor ku masarakat alatan ngamekarkeun inokulasi kuman panyakit nu ngbalukarkeun ayana vaksin munggaran nyaéta vaksin rabiés. Pasteur ngamimiti ...

                                               

Arthur Compton

Arthur Holly Compton lahir di Ohio, 10 September 1892. Anjeunna nyaéta saurang fisikawan Amérika Serikat anu narima panglélér Nobél widang fisika. Éta panglélér téh ditarima alatan sumbanganana kana penemuan hiji éfék anu dingaranan luyu jeung ng ...

                                               

Edwin Hubble

Edwin Hubble nyaéta saurang élmuwan fisika anu kawentar di dunya abad 20. Anjeunna nyaéta jalma anu manggihan pituduh yén jagad raya leuwih lega ti batan anu diperkirakeun jalma. Galaksi Bima Sakti ngan ukur hiji tina milyaran galaksi di jagad ra ...

                                               

Irving Langmuir

Irving Langmuir, Kolombia, Kenyon, Princeton, Lehigh, Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Rutgers, Queens Kanada, jeung Stevens Institute of Technology. Hobi Dr. Langmuir téh nyaéta naék gunung, ski, ngapung jeung anu pangdipikaresepna téh nyaéta pik ...

                                               

John Joseph Montgomery

John Joseph Montgomery nyaéta saurang élmuwan asal California, lahir dina taun 1858 di kota Yuba. Bapana nyéta Zachariah Montegmory nyaéta saurang pengacara jeung jurnalis. Indungna nyaéa Ellen Evoy Montegmory saurang anak ti Bridget Shannon Evoy ...

                                               

Samuel Morse

Samuel Morse atawa Samuel Finley Breese Morse nyaéta seniman anu kasohor di Amérika Sarikat sakaligus salah saurang profésor seni. Anjeunna ogé élmuwan anu ngulik widang éléktromagnétik sarta junun dina nyieun télégraf éléktrik nu kahiji jeung sa ...

                                               

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison nyaéta élmuwan katut wirausahawan anu mekarkeun rupa-rupa pakakas penting. Edison nyaéta saurang inohong kasohor nu mimiti manggihan lampu bohlam tina hasil panalungtikanna. Teu saeutik pamanggih Thomas Alva Edison nu masihkéné ...

                                               

Christian Doppler

Christian Doppler nyaéta saurang matématikawan Austria anu jumeneng antara taun 1803-1853. Lahir kaping 29 Novémber 1803 di Salzburg, Austria Anjeunna dipikawanoh alatan prinsip anu munggaran diusulkeun ngeunaan warna cahaya tina béntang ganda di ...

                                               

Ernst Mach

Ernst Mach lahir tanggal 18 Fébruari 1838 di Chrlitz-Tura,Moravia Karajaan Austria. Tilar tanggal 19 Fébruari 1916 di Haar, Jerman. Anjeunna nyaéta sauwan fisikawan jeung filsuf Austria anu nyambungkeun prinsip penting ngeunaan optic, mékanika, j ...

                                               

Erwin Schrödinger

Erwin Schrödinger lahir taun 1887 jeung tilar dunya dina taun 1961. Anjeunna nyaéta saurang ahli fisika anu lahir di Vienna, Austria. Bapana nyaéta saraung usahawan anu kungsi diajar élmu kimia jeung indungna nyaéta putri ti saurang profésor kimi ...

                                               

Karl Landsteiner

Karl Landsteiner nyaéta élmuwan anu kasohor dina widang kedokteran. Karl nyaéta tokoh anu masing-masing golongan getih jadi A, B, AB jeung O, ku panimuanna ieu, Karl dilélér nobel dina widang kedokteran taun 1930. Karl Landsteiner lahir di WIna, ...

                                               

Sigmund Freud

Sigmund Freud 1856-1939 nyaéta élmuwan anu kasohor dina widang psikologi anu lahir di Freiberg, Cekoslovakia harita masih ngahiji jeung Austria tanggal 6 Méi 1856. Freud lulus ti Universitas Wina Fakultas Kadokteran, tapi Freud teu pernah boga ni ...

                                               

Karl von Terzaghi

Karl von Terzaghi nyaéta salah saurang ahli téhnik sipil Austria, kawentar minangka Bapak Mékanika taneuh. Terzaghi salah saurang ahli sipil nu gedé pangaruhna dina widang téhnik sipil dina abad ka-20

                                               

Niels Bohr

Niels Henrik David Bohr atawa anu kasohor Niels Bohr nyaéta élmuwan asal Denmark anu ngawanohkeun téori atom bohr anu ngagambarkeun susunan atom sacara rinci, gampang, jeung akurat. Ku karyana ieu, Bohr meunangkeun panglélér nobél fisika dina tau ...

                                               

Charles Darwin

Charles Darwin nyaéta élmuwan anu kasohor ku tiori kontrovérsial, tiori évolusi anu ditulisna dina buku the origin of species. Charles Darwin nyaéta incuna Erasmus Darwin, dokter katut filsuf anu kasohor, manéhna dianggap pelopor élmu biologi mod ...

                                               

James Chadwick

James Chadwick nyaéa saurang élmuwan asal Inggris. Dididik di Universitas Menchester, jeung gawé bareng ngeunaan pamancaran sinar gamma diaping ku Ernest Rutherford. Nalika kajadian Perang Dunya 1 lumangsung, anjeunna keur nalungtik lunturna sina ...

                                               

John Dalton

John Dalton nyaéta anu naratas téori atom. Anjeunna kawentar alatan tiorina anu ngabangkitkeun deui istilah" atom”. Dina buku karanganana anu judulna New System of Chemical Philosophy anjeunna hasi ngarumuskeun hal ngeunaan atom kira-kira taun 18 ...

                                               

John Henry Poynting

John Henry Poynting nyaéta saurang fisikawan Inggris anu nyiptakeun hiji téoréma, anu dipikawanoh minangka éktor Poynting, anu méré ajén kana gedéna aliran énérgi éléktromagnétik. Poynting lahir tanggal 9 Séptémber 1852, di Monton, deukeut Manche ...

                                               

Lord Rayleigh

John William Strutt, Baron Rayleigh ka-3 gumelar 12 Nopémber 1842 – tilar dunya 30 Juni 1919 dina umur 76 taun nyaéta saurang fisikawan Inggris, babarengan jeung William Ramsay, nimukeun anasir argon, hiji beubeunangan anu ngahasilkeun hadiah Nob ...

                                               

Alessandro Volta

Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Gerolamo Umberto Volt a nyaéta fisikawan Italia anu kawentar utamana dina penemuan batré taun 1880. Volta lahir di Como, Italia jeung milu sakola ogé di dinya. Dina taun 1774, anjeunna jadi saurang profésor f ...

                                               

Evangelista Torricelli

Evangelista Torricelli nyaéta saurang ahli fisika Italia, panimu barométer cai raksa, panimu hukum Troccelli, panimu tabung hampa leutik anu minggaran di dinya, hli matématika, pangarang, guru besar, sékretaris, pangabantu, jeung murid Galileo. A ...

                                               

Galileo Galilei

Galiéo Galilei lahir di Pisa, Italia tanggal 15 Pébruari 1564. Anjeunna nyaéta budak cikal ti tujuh duduluran. Bapana nyaéta saurang musisi jeung padagan wol, anu miharep anak-anakna pikeun diajar kadokteran sabab bakal meunang leuwih loba duit t ...

                                               

Giovanni Battista Venturi

Giovanni Battista Venturi lahir tanggal 11 Séptémber 1746 di Bibbiano; tilar dunya tanggal 11 Séptémber 1822 di Reggio Emilia, Italia. Ti taun 1733, Venturi jadi profésor di Universitas Modena tuluy di Pavia. Pagawéan panggedéna hasil anjeunna ny ...

                                               

Carl Friedrich Gauss

Johann Carl Friedrich Gauß lahir di Braunschweig, 30 April 1777 – tilar di Göttingen, 23 Februari 1855 dina umur 77 taun. Anjeunna nyaéta saurang matématikawan, astronom, jeung fisikawan Jerman anu méré rupa-rupa kontribusai. Anjeunna dianggap mi ...

                                               

Gabriel Fahrenheit

Daniel Gabriel Fahrenheit nyaéa saurang fisikawan Jerman. Lahir di Danzig, Polandia. Anjeunna nu nimukeun mimiti skéma Fahrenheit dina taun 1724. Dina taun 1720, sabada ngalakukeun rupa-rupa panalungtikan, anjeunna manggihan yén pamakéan cai raks ...

                                               

Georg Simon Ohm

Géorg Simon Ohm nyaéta saurang fisikawan Jerman anu réa medar tiori widang éléktrisitas. Karyana anu paling kawentar téh nyaéta tiori ngeunaan hubungan antara aliran setrum, tegangan, jeung tahanan konduktor dina sirkuit, anu umumna disebut Hukum ...

                                               

Gottfried Wilhelm Leibniz

Gottfried Wilhelm Leibniz nyaéta saurang filsuf jeung matématikawan Jerman. Anjeunna dianggap minangka salah saurang filsuf anu boga pangaruh gedé dina abad ka-17 jeung ka-18. Dina umur 15 taun, Wilhelm geus ditarima di Universitas Leipitz dina w ...

                                               

Gustav Kirchhoff

Gustav Robert Kirchoff lahir taun 1824, nyaéta jadi élmuwan munggaran anu nunjeukkeun yén aliran arus listrik téh ngalir dina kecepatan cahaya ngaliwatan konduktor. Tambahanana, Kirchof jeung Robert Bunsen pikeun ngabuktikeun élémén anu dipakaske ...

                                               

Hans Christian Orsted

Hans Christian Orsted lahir taun 1777, anak saurang apotéker Jeman, jeung naika keur leutik anjeunna jeung dulurna anu dirawat ku tatanggana, sawatara kolotna mah digawé nguruskeun usahana. TI tatanggana ieu pisan anjeunna meunang pangatikan. Oes ...