ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 273




                                               

Alap-alap kawah

Alap-alap kawah atawa Peregrine Falcon nyaéta manuk pamangsa anu asalna tina kulawarga Falconidae. Kagolongkeun kana spésiés manuk alap-alap anu pangawakanna kawilang gedé, panjang awakna 50 cm. Ieu manuk mibanda bulu kelir na hideung, kulawu jeu ...

                                               

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮞᮜᮂ ᮞᮠᮤᮏᮤ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮓᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ, ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ. ᮄᮘᮥᮊᮧᮒᮔ ᮑᮆᮒ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪. ᮊᮘᮥᮕᮒᮨᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪ ᮕᮨᮛᮨᮔᮂᮔ ᮓᮤ ᮝᮒᮨᮞ᮪ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮘᮛᮒ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮏᮩᮀ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ. ᮙᮜᮠᮔ᮪ ᮞᮝᮛᮦᮂ ᮓᮆᮛᮂ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ ᮊᮘᮥᮓᮚᮃᮔ᮪ᮔ ᮙᮤᮜᮥ ᮊ ᮊᮘᮥᮓᮚᮃᮔ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ, ᮒᮚ ᮜᮤᮃᮔ᮪ ᮊᮎᮙᮒᮔ᮪ ᮝᮔᮛᮨᮏ, ...

                                               

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪

ᮕᮤᮊᮩᮔ᮪ ᮃᮁᮒᮤᮊᮨᮜ᮪ ᮊᮧᮒ ᮔᮥ ᮍᮛᮔ᮪ᮔ ᮞᮛᮥᮃ, ᮒᮨᮙ᮪ᮕᮧ ᮊᮧᮒ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪. ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮠᮤᮏᮤ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮔᮥ ᮃᮚ ᮓᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮘᮛᮒ᮪, ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ. ᮄᮘᮥᮊᮧᮒᮔ ᮑᮆᮒ ᮞᮥᮙ᮪ᮘᮨᮁ. ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮄᮉ ᮝᮝᮒᮨᮞᮔ᮪ ᮏᮩᮀ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮘᮢᮨᮘᮨᮞ᮪ ᮓᮤ ᮘᮩᮜᮂ ᮝᮦᮒᮔ᮪, ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮊᮥᮔᮤᮍᮔ᮪ ᮓᮤ ᮘᮩᮜᮂ ᮊᮤᮓᮥᮜ᮪, ᮊᮘ ...

                                               

ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ

ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮑᮆᮒ ᮘᮞ ᮔᮥ ᮓᮤᮕᮊᮦ ᮊᮥ ᮊᮥᮛᮀ ᮜᮩᮝᮤᮂ |᮴᮱| ᮏᮥᮒ ᮏᮜ᮪ᮙ ᮓᮤ ᮝᮨᮝᮨᮀᮊᮧᮔ᮪ ᮊᮥᮜᮧᮔ᮪ ᮕᮥᮜᮧ ᮏᮝ ᮃᮒᮝ |᮱᮳|,|᮶| ᮕᮨᮁᮞᮦᮔ᮪ ᮒᮤ ᮕᮧᮕᮥᮜᮞᮤ ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ. ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮊᮃᮞᮥᮕ᮪ ᮊᮔ ᮊᮥᮜᮝᮁᮌ ᮘᮞ ᮃᮅᮞ᮪ᮒᮢᮧᮔᮦᮞᮤᮃ - ᮙᮜᮚᮧ-ᮕᮧᮜᮤᮔᮦᮞᮤᮃ - ᮙᮜᮚᮧ ᮊᮥᮜᮧᮔ᮪-ᮕᮧᮜᮤᮔᮦᮞᮤᮃ - ᮞᮥᮔ᮪ᮓᮤᮊ᮪ ᮔᮥ ᮙᮤᮘᮔ᮪ᮓ ᮞᮘᮘᮛᮠ ᮓᮤᮃᮜᮦᮊ᮪/ᮜᮧᮌ ...

                                               

Jarami

Jarami nyaéta tangkal paré anu geus dipisahkeun tina paréna. Jarami ogé nunjul kana sésa tina olahan sisikian tatanén mangrupa tangkal-tangkal séréalia anu geus garing, sarta sikina/buahna geus dipipitan atawa dipisahkeun. Beuratna jarami kurang ...

                                               

Lisozim

Lisozim mangrupa énzim anu megatkeun beungkeutan β-1.4- glikosida anu aya di antara asam-N-asetil glukosamin jeung asam-N-asetil dina peptidoglican nepi ka pinding sél baktéri bisa rusak. Sanggeus kitu, cai bisa asup kana sél jeung ngabalukarkeun ...

                                               

Ajiran

Ajiran nyaéta tutuwuhan herba anu asalna tina kulawargga Lamiaceae. Tutuwuhan ieu remen dimangpaatkeun dina ramuan ubar herbal.

                                               

Kapal pangancur Jepang Kuroshio

Kuroshio mangrupikeun kapal katilu tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Ramadan

Ramadhan mangrupikeun bulan kasalapan dina kalénder Islam, sareng dirayakeun ku umat Islam di sakabeh dunya ku puasa sareng miélingkeun wahyu anu munggaran anu sumping ka Nabi Muhammad. numutkeun kayakinan umat muslim. Milangkala taunan ieu kacat ...

                                               

Aksara Gedé

Aksara Gedé atawa dina basa Indonésia disebut huruf kapital mangrupakeun aksara anu miboga wangun jeung ukuran anu husus. Salah sahiji fungsi ieu aksara téh digunakeun di awal kecap dina kalimah jeung nuliskeun ngaran jelema atawa tokoh.

                                               

Wikipedia:Sumber nu bisa dipercaya

Artikel-artikel Wikipedia kudu maké sumber dipercaya nu geus dipublikasikeun. Kaca ieu mere pituduh kumaha ngaidentifikasi sumber-sumber eta. Kaca kawijakan nu ngadiskusikeun perluna ngagunakeun sumber nyaéta Wikipedia:Lain risét asli jeung Wikip ...

                                               

Wikipedia:Takulan

Takulan mangrupa jenis kaca alihan husus anu nyadiakeun tumbuwiki sacara gancang anu dimaksudkeun pikeun kaca proyék Wikipédia atawa bagianna, biasanna tina ngaranspasi Wikipédia. Ilahar ogé dina kaca panglawungan jeung kaca obrolan dina unggal a ...

                                               

Wikipedia:Citakan Wikipédia

Citakan atawa pola acu nyaéta hiji métode anu tujuanna nyadiakeun pidangan anu konsisten pikeun informasi anu disimpen di jerona. Parobahan kana pintonan, kekecapan, atawa gaya eusi éta informasi téh bisa diterapkeun sacara langsung, sabab citaka ...

                                               

Wikipedia:Nospam

Divergent money Divergent money and power Eu american japon language friendship Can not be against traditional law National science4 Get science kind * English usa divergent friendship Get power and money divergent National science6 National scie ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Admin

Ieu kaca mangrupa kumpulan kaca anu dipaké pikeun ngokolakeun kagiatan dina proyék Wiki Sabanda. Kaca-kaca anu aya dina wengkuan administrasi Wiki Sabanda umumna dikonci. Ngan kuncén anu bisa ngarobah eusina.

                                               

Wikipedia:Parobahan ngaran pamaké

Ngaran pamaké anu geus dipilih ku Anjeun lain hiji hal anu diukir dina batu. Lamun dipénta, Birokrat bisa ngarobah ngaran pamaké, mindahkeun kabéh pangaturan rekening sarta kontribusi éditan ka ngaran anyar kasebut.

                                               

Wikipedia:Wikipediawan

Wikipediawan, disingkat pediawan adalah orang yang menulis dan menyunting artikel untuk Wikipedia. Beberapa orang mungkin berpikir bahwa istilah Wikipedis mungkin lebih sesuai, seperti halnya séorang ensiklopedis adalah kontributor dari suatu ens ...

                                               

Wikipedia:Interwiki

Pilihan basa séjén bakal muncul dina menu navigasi, kalawan ngaran dina basa séjén. Jumlah basa anu muncul gumantung aya-henteuna artikel dina basa séjén. Pilih basa tujuan idwiki-pikeun basa Indonésia. Ieu bakal nuduhkeun kana artikel nu geus ay ...

                                               

Wikipedia:Nyutat Wikipédia

Wikipédia bisa jadi hiji alat anu kacida hadéna pikeun diajar jeung nyungsi inpormasi. Namung, sakumaha perkara sumber-sumber séjénna, henteu sakabéh anu aya dina Wikipédia sipatna akurat, nganteb, atawa henteu hawar-hawar. Loba tetekon anu dilar ...

                                               

Wikipedia:Daptar Istilah

Di handap mangrupa daptar istilah Sunda nu dilarapkeun pikeun narjamahkeun istilah-istilah nu can ilahar dipikawanoh/aya dina basa Sunda. Pami sadérék mendak istilah nu langkung cocog/payus nu sawanda sareng istilah aslina, mangga sawalakeun di d ...

                                               

Wikipedia:Birokrat

Dina kapangurusan Wikipedia, birokrat ngarujuk dina pamaké Wikipedia anu dibéré kewenangan téknis pikeun ngangkat sarta nyabut status bot pamaké ngangkat status pamaké séjén jadi kuncén atawa birokrat Kabirokratan diatur ku kawijakan sarta kasapu ...

                                               

Wikipedia:Cara nyieun artikel anyar

Sing saha baé, kaasup anjeun, bisa nulis/ngeusian Wikipédia! Mangga ketikkeun judulna dina kotak di handap, klik "Jieun artikel", lajeng kawitan baé nyerat: OESMANE BEN GOITA Kaca anyar ditangtukeun ku aya henteuna jujutan kaca. Prinsipna mah, ny ...

                                               

Wikipedia:Tutumbu luar

Artikel Wikipedia bisa ngawuwuhkeun tutumbu kana kaca wéb di luar Wikipedia. Kaca-kaca nu kasebut téh bisa ngamuat risét leuwih jero nu akurat jeung luyu jeung topik;informasi anu teu dimuat dina artikel lantaran alesan saperti hak cipta atawa ré ...

                                               

Wikipedia:Kotrétan/Arsip/Maret 2016

A. LATAR BELAKANG MASALAH Masyarakat Indonesia merupakan suatu masyarakat majemuk yang memiliki keanekaragaman di dalam berbagai aspek kehidupan. Bukti nyata adanya kemajemukan di dalam masyarakat kita terlihat dalam beragamnya kebudayaan di Indo ...

                                               

Wikipedia:!Long articles

Cara ngédit kaca 29149 bytes Hadiah Nobel widang kimia 13943 bytes Indonesia 9363 bytes Kimia 7866 bytes Énsiklopédi 7022 bytes Wilujeng sumping 6618 bytes Main Page 5588 bytes Kaca Utama 5381 bytes Pitulung 4927 bytes Wikipédia:NLD 3167 bytes Ar ...

                                               

Wikipedia:!Short articles

Kotak keusik 28 bytes Wiktionary 1404 bytes Artikel 3016 bytes Wikipédia:NLD 3167 bytes Pitulung 4927 bytes Kaca Utama 5381 bytes Main Page 5588 bytes Wilujeng sumping 6618 bytes Énsiklopédi 7022 bytes Kimia 7866 bytes Indonesia 9363 bytes Hadiah ...

                                               

Wikipedia:!Popular articles

Main Page 0 views Kaca Utama 0 views Wiktionary 0 views Pitulung 0 views Indonesia 0 views Kimia 0 views Wilujeng sumping 0 views Énsiklopédi 0 views Artikel 0 views Wikipédia:NLD 0 views Cara ngédit kaca 0 views Kotak keusik 0 views Hadiah Nobel ...

                                               

Wikipedia:Vandalisme

Vandalisme adalah penambahan, penghapusan, atau pengubahan isi yang dengan sengaja dilakukan untuk mengurangi kualitas ensiklopedia. Jenis vandalisme yang paling umum adalah mengganti tulisan yang ada dengan hal-hal yang menyebalkan, mengosongkan ...

                                               

Wikipedia:Kaca wawanohan

Sampurasun, Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda. Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga wanohkeun diri Anjeun ngeunaan sagala rupi nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés ...

                                               

Wikipedia:Kawijakan maké gambar

Gunakeun ngaran berkas anu cocog. Omat béré ngaran gambar/foto Anjeun sacara déskriptif. Teu meunang ngasupkeun gambar/foto anu teu kanyahoan hak ciptana. Salawasna kudu dipariksa heula status hak cipta gambar/foto anu rék dimuat ku Anjeun. Lamun ...

                                               

Wikipedia:Kotrétan/doc

Citakan dwiaksara ieu pikeun artikel anu enggeus aya nu ditulis ngagunakeun aksara Latin jeung Sunda, citakan ieu kudu ditulis dina kaca anu maké tulisan latin. Cara maké { {dwiaksara| 1=ᮎᮤᮃᮙᮤᮞ᮪ }}: atawa { {dwiaksara}}: bisa nyambungkeun jeung k ...

                                               

Wikipedia:Ngalanglang

Di handap ieu didadarkeun sababaraha cara pikeun ngalanglang Wikipédia: Néang artikel kadang ditumpurkeun. Asupkeun naon nu ditéang ku anjeun kana kotak di lajur gigir, pencét "enter" na papan konci atawa pencét tombol Jung handapeun kotakna. Man ...

                                               

Wikipedia:Ngarapihkeun artikel

Artikel-artikel Wikipédia bisa di sebut rapih lamun: hanteu mangrupa cut-and-paste / jiplakan ti situs lain wungkul ngalangar hak cipta ngeunah dibaca ngabogaan tumbu link ka artikel lianna sacukupna Anjeun bisa ngarapihkeun artikel maké panuntun ...

                                               

Wikipedia:Kawijakan jeung tetekon

Citakan:Kebijakan Citakan:Daftarkebijakan Wikipedia memiliki sejumlah peraturan dan panduan yang telah membantu kami selama ini untuk mencapai tujuan kita bersama: Peraturan di Wikipedia dapat berobah seiring waktu. Hal tersebut umum terjadi di W ...

                                               

Wikipedia:Saha anu nulis Wikipédia

Teu siga dina énsiklopédi nu séjén, di Wikipedia mah para rélawan nu nulis artikelna teu kudu saurang pakar atawa akademisi, sanajan aya ogé sababaraha urang anu kitu. Saha waé bisa jadi panulis artikel, kaasup Anjeun! Rélawan teu kudu meunang pa ...

                                               

Wikipedia:Kadutaan

Mailing list Wikipédia-L nembrak pikeun sadaya wikipédiawan ti sadaya basa jeung bangsa. Basa utamana maké basa Inggris, tapi basa lian gé dihaturan – sugan nu séjén bisa mantuan narjamahkeun, mun perlu surat dwibasa dihaturan pisan!

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II rintakan 1

Wiki Sabanda II nyaéta proyék nu nuluykeun Wiki Sabanda I 2014-2016. Wiki Sabanda téh singgetan tina Wikipédia Raksa Basa Sunda. Kagiatan Wiki Sabanda boga tujuan pikeun ngadokuméntasikeun jeung miara basa Sunda dina wangun téks tulisan jeung mul ...

                                               

Wikipedia:Palanggeran éjahan basa Sunda

Ieu kaca ngamuatkeun palanggeran "ringkes" ngeunaan éjahan nulis artikel nu digunakeun dina Wikipédia. Sacara umum, ieu palanggeran téh dumasar kana Palanggeran Éjahan Basa Sunda nu disusun ku Jurusan Pendidikan Bahasa Daerah FPBS UPI Bandung kal ...

                                               

Wikipedia:Nyutat rujukan

Artikel Wikipédia sakuduna nyutat sumber rujukanana, utamana sumber nu bisa dipercaya. Aya dua rupa rujukan: Rujukan ka karya nu leuwih lengkep, ieu leuwih payus dibéréndélkeun dina bab "Bacaan salajengna". Rujukan nu napel sacara husus kana hiji ...

                                               

Wikipedia:Keur lumangsung/15 Maret 2006 (Rebo)

Gubernur Kalifornia Arnold Schwarzenegger nanda tangan rancangan undang-undang keur mindahkeun pamilu pambuka di Kalifornia ti Juni jadi 5 Pébruari. AP via CBS News

                                               

Wikipedia:Parobahan nu patali

Fitur Parobahan nu Patali ngabéréndélkeun parobahan ahir na unggal artikel nu mibanda tumbu ka kaca nu dimaksud. Diluluguan ku "Parobahan anyar" katut sublulugu ". Parobahan nu Patali teu ngawengku parobahan na artikel nu numbu ka kaca nu dimaksu ...

                                               

Wikipedia:Upload log

11:03, 24 Jul 2004 Budhi uploaded "Cumulative_normal_distribution.png" fungsi kumulative distribusi ti wikipedia english 03:37, 18 Aug 2004 Budhi uploaded "Anatomical-directions-kangaroo.jpg" Ti Wikipedia English 06:07, 24 Jul 2004 Kandar uploade ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Béwara/aktifitas

9 Desember 2015 Siska Pertiwi - ngadaptarkeun artikel Laksa kana Kaca Klaim Undak 2. 9 Desember 2015 Siska Pertiwi - ngadaptarkeun artikel Urang Sunda jeung Basa Sunda kana Kaca Klaim Undak 1. Siska Pertiwi - ngadaptarkeun artikel Pésmol kana Kac ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Béwara/panganyarna

Panitia sayembara nulis artikel Wiki Sabanda kalawan resmi nutup aktifitas sayembara anu dilakukeun ku sakumna pamilon tanggal 14 Maret 2016 jam 23.59. Hasil rekap nilai artikel ti sakumna pamilon baris diumumkeun tanggal 24 Maret 2016 jam 13.00- ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/B

Perhatosan! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri/judul anu aya di Ensiklopedi Indonesia wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina basa Sundana. Upama mang ...

                                               

Wikipedia:Sungsi

Sungsi Wikipédia dumasar kategori, sumberdaya rujukan, artikel pilihan, alfabétik, atawa sumberdaya nu disadiakeun ku Proyék sawargi. Pikeun pamundut nu husus, taroskeun na Méja rujukan atawa mangga pilari ku nyalira.

                                               

Wikipedia:ProyékWiki Islam

Mengembangkan artikel bertopik Islam Mengawasi perusakan ka artikel bertopik Islam Berusaha nyieun artikel bertopik Islam jadi artikel anu obyektif sarta saimbang Mengisi tumbu beureum

                                               

Wikipedia:Bot

en: Requests for the bot flag should be made on this page. This wiki uses the standard bot policy, and allows global bots and automatic approval of certain types of bots. Other bots should apply below. Robot atawa bot nyaéta prosés otomatis nu pa ...

                                               

Wikipedia:Dokuméntasi citakan

Citakan nyaéta salasahiji fitur MediaWiki nu gunana éféktif pisan, tapi bisa ngabingungkeun ka pamaké-pamakaé anyar, bisa ogé kaa pamaké nu geus mibanda pangalaman. Ku kituna citakan kedah disarengan jeung dokuméntasi. Dokuméntasi citakan kedah n ...

                                               

Wikipedia:Kutip sumber tulisan

Ieu artikel téh nyaéta pituduh gaya panulisan, ngadéskripsikeun cara pikeun nulis sumber kutipan dina artikel. Nambahkeun sumber réferénsi suntingan nyaéta hiji sarat dumasar kawijakan Wikipedia. Ieu hal téh hartina, sakabéh tulisan anu dipadungd ...