ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 270




                                               

Peluh

Peluh téh nyaéta teu tiasana kontol pikeun mangkreng atawa gaceng. Ieu penyakit dina basa indonesia disebut impotensi. Ieu penyakit teh disababkeun ku rupa2. Contona ngarokok Citakan:Uncategorized stub

                                               

Kata

Kata mibanda harti: hiji jejer tina huruf nugabentuk hiji makna dina hiji basa. Hiji sora atawa campuran sora nu kaluar tina sungut. Misalna: "saucap kata"

                                               

Ngasor

Gaya basa ngasor atawa litotes nyaéta gaya basa anu fungsina pikeun ngadepekeun diri atawa lamun dina intilah urang pasantrenmah "tawadho", hartina handap asor! contona: "Pami kabujeng mah sindang heula nya ka saung butut". Kecap "saung butut", l ...

                                               

Kurów

Kurów mangrupa hiji désa di kidul-wétaneun Polandia, di antara Puławy jeung Lublin, di sisi walungan Kurówka. Désa ieu puseurna hiji gmina di Propinsi Lublin. Pangeusina aya 2.811 urang. Jéndral Wojciech Jaruzelski lahir di Kurów.

                                               

California

Kalifornia nyaéta salah sahiji nagara bagian Amérika Sarikat nu ayana di basisir kulon. Kalifornia ogé mangrupa nagara nu pendudukna panglobana di A.S.

                                               

Ruby

Ruby batu ali nyaéta ngaran batu ali Ruby basa pamrograman nyaéta salah sahiji basa nu digunakeun paranti nyieun web atawa sering di sebut ogé bahasa pemograman

                                               

Bani `Utbah

Bani `Utbah nyaéta klan kulawargi, atanapi paguyuban séké Arab, anu salna ti wewengkon Najd sarta mindeng dihubungkeun kana konféderasi séké anu leuwih gedéna, Anizzah. Kulawargi pangawasa Bahrain jeung Kuwait tiasa ditulusuran balik gurat katuru ...

                                               

Ajén-P

Dina statistik, nilai-p tina variabel random T nyaéta probabilitas Pr nu mana T bakal dianggap leuwih gede atawa sarua jeung nilai observasi t observed, dina kayaan null hypothesis dianggap bener. Dina basa séjén, anggapan yén null hypothesis sed ...

                                               

Réka perdaya

Réka perdaya adalah tindakan menyebarkan keyakinan yang tidak benar, atau bukan seluruh kebenaran. Penipuan dapat melibatkan disimulasi, propaganda, dan sulap, serta gangguan, kamuflase, atau penyembunyian. Ada juga penipuan diri, seperti dalam i ...

                                               

Orbit Bumi Handap

Orbit Bumi Handap nyaéta hiji orbit sakurilingeun bumi antara atmosfer jeung sabuk radiasi Van Allen, kalayan hiji sudut kamiringan nu handap. Watesan ieu henteu ditetepkeun sacara pasti tapi biasana kira-kira antara 200 nepi ka 1200 km di luhure ...

                                               

Dacin

Dacin nyaéta hiji pakakas pikeun ngukur beurat barang. Dacin aya nu bisa dipaké pikeun ngukur beurat jalma, aya ogé anu dipaké dina sains pikeun nangtukeun massa barang, jeung dina widang industri jeung komérsil pikeun nangtukeun beurat rupa-rupa ...

                                               

Gaya Katujuh

Gaya Katujuh numutkeun tarjamah The Perfumed Garden -na Sir Richard Francis Burton mah nyaéta hiji posisi sanggama nu teu ilahar, nu henteu dijelaskeun dina buku padoman sanggama klasik liana. Pasangan nu nampa, sare dina sagigireun pasanganana. ...

                                               

Umpan Gol (sepak bola)

umpan gol atawa asis anu mindahkeun bal pamungkas saméméh dipapag hiji tajongan atawa lulugu kana gawang dina hiji pertandingan maén bal. Téhnik ieu mangrupa salah sahiji cara anu mindeng dipigawé ku tim maen bal keur ngahasilkeun skor salaku ben ...

                                               

Variabel acak kontinyu

Dumasar kasapukan, variabel acak X disebut kontinyu mun fungsi sebaran kumulatifna kontinyu. That is equivalent to saying that Pr = 0 for all real numbers a, i.e.: the probability that X attains the value a is zero, for any number a. While for a ...

                                               

Quantile

Quantiles mangrupa titik penting dicokot dina interval vertikal teratur dina fungsi sebaran kumulatif variabel random. Ngabagi susunan data nu diparentahkeun kana ukuran sub-susunan data q mangrupa hal nu penting dina kuantil- q ; kuantil nyaéta ...

                                               

Ibun

Whether or not water vapor will condense into droplets depends on the temperature. The temperature at which droplets can form is called the Dew Point. When surface temperature drops, eventually réaching the dew point, atmospheric water vapor cond ...

                                               

Limit

A limit can be: Limit of a function Limit mathematics, including Net topology Limit of a sequence Limit category theory Budget constraint A constraint in the form of an inequality, such as Speed limit Chandrasekhar limit Greisen-Zatsepin-Kuzmin l ...

                                               

Curve fitting

In the philosophy of science, and science generally, and in statistics, the curve fitting problem is how to choose among an infinite number of curves that fit the graphically-represented data points, normally by finding a mathmatical expresion to ...

                                               

Nagarawan

The term statesman is a respectful term used to refer to diplomats, politicians, and other notable figures of state. It is often used in the context of international or foreign affairs, e.g., "a meeting of statesmen." Foreign ministers are often ...

                                               

Dutch book

Dina judi Dutch book atawa lock nyaéta susunan ganjil sartataruhan nu pasti meunang, teu pakait jeung hasil tina judi. Kaayaan ieu pakait jeung kamungkinan ku ayana kaahengan nu teu asup akal. One example is where a bookmaker has offered odds and ...

                                               

Independent components analysis

Independent components analysis is a mathematical method for separating a signal into its most probable additive subcomponent supposing the statistical independence of the source signals. This assumption is correct in most cases so the blind ICA ...

                                               

Cross tab

Cross tabs ngagambarkeun gabungan sebaran tina dua variabel atawa leuwih. They are usually presented in a matrix, called a contingency table. Wheréas a frequency distribution table describes the distribution of one variable, a contingency table d ...

                                               

Steins lemma

Steins lemma, ngaran keur ngahargaan ka Charles Stein, may be characterized as a théorem of probability theory that is of interest primarily because of its application to statistical inference - in particular, its application to James-Stein estim ...

                                               

Reliability modelling

In engineering, reliability modélling is the process of predicting or understanding the reliability of a component or system. Two separate fields of investigation are common. The physics of failure approach uses an understanding of the failure me ...

                                               

Fase (galura)

Fase nyaéta kecap nu digunakeun keur: fase saharita: posisi arus dina puteran hiji banda nu robah sacara siklikal. gésér fase: perbédaan/offsét nu tetep antara dua fase sahrita, hususna nalika salah sahijina mangupakeun référénsi standar Waves ar ...

                                               

Éskrim

És krim, éskrim, atawa krim és Ing. ice créam nu asalna tina iced créam nyaéta katuangan beku nu dijieun tina produk susu, nyaéta susu jeung krim, dicampur bungbu jeung pangamis. Ieu campuran ditiiskeun sabari digalokeun maké mixer lalaunan ngara ...

                                               

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog mangrupa waralaba milik Sega, dipuseurkeun kana karakter protagonis Sonic, landak biru antropomorphic kalawan laju supersonic. Biasana, Sonic kedah ngeureunkeun rencana jahat Dr. Robotnik pikeun nguasaan dunya, sering dibantosa ...

                                               

Basisir Carita

Basisir Carita sacara administratif perenahna asup kana wilayah Kecamatan Labuan, Kabupaten Pandeglang, Provinsi Banten, Indonésia. Tempatna aya di sisi Jalan Raya Carita Labuan anu mangrupa salah sahiji jalur utama anu nyambungkeun tempat-tempat ...

                                               

Pilot (disambiguasi)

Pilot bisa nujul kana: Pilot minangka pagawéan, tugasna ngahiberkeun kapal hiber Pilot Pen Corporation, nu nyieun pulpén Pilot. Pilot pulpén ngaran salah sahiji mérek pulpén.

                                               

És lilin

És loli atawa és lilin nyaéta kainuman beku nu seger dijieun tina és kalawan maké gagang leutik keur panyekelna. Ieu inuman beku dijieun tin cairan nu rupa-rupa rasana. Waktu geus beku, és bisa dilamotan bari dicekel gagangna.

                                               

Bahan kimia

Bahan kimia bisa ngandung harti unsur kimia atawa bahan nu wangunan unsur-unsur kimiawina tangtu: sanyawa kimia. Istilah ieu ogé mindeng ditujulkeun ka bahan bungkeuleukan, teu ukur partikel mandiri nu mikroskopik atawa submikroskopik, yén, bahan ...

                                               

Zat kimia

Zat kimia bisa ngandung harti unsur kimia atawa bahan nu mibanda wangunan unsur-unsur nu tangtu: sanyawa kimia. Istilah ieu ogé nujul ka bulk material batan ka partikel mikroskopik/submikroskopik tunggal, nu hartina, zat kimia nyaéta kumpulan hus ...

                                               

Liang irung

Liang irung nyaéta istilah pikeun nyebutkeun liang tina irung boh sabeulah atawa duanana, ti titik nyagakna éta liang nepi ka tungtung kaluaranna. Dina manuk jeung mamalia mah ieu liang téh aya tulangan nu nyagak atawa tulang rangu nu disebut tur ...

                                               

Babut

Babut nyaéta nyabutan binih paré tina pabinihan keur di pelak di sawah, biasana dilakukeun ku awéwé. Binih paré anu geus dicabut tuluy dibeungkeut kurang leuwih sakeupeul anu sa acana dicokcorok heula, tuluy daun-daunna dipotong sabagian di beula ...

                                               

Jangka sorong

Jangka sorong nyaéta alat ukur anu taliti pisan nepi ka seperseratus milimeter. Jangka sorong ngawengku dua bagian, bagian nu cicing jeung bagian nu gerak. Maca hasil ukur gumantung kana kaahlian jeung taliti atawa henteuna anu maké jangka sorong.

                                               

Katulampa

Katulampa Miq. Ngaran lokal: nabol-tilos, pagapos, tabung-hangin Pilipina Sebaran géograpis: Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Bali, Kalimantan, jeung Pilipina. Mangpaat: pikeun interior wangunan hampang, parahu, méja-korsi, peti, ukiran.

                                               

Orange Marmalade

Citakan:Infobox manhwa Orange Marmalade Hangul: 오렌지 마말레이드 nyaéta manhwa series ti Koréa Kidul nu ditulis jeung diilustrasikeun ku Seok Woo. Ieu webtoon ogé diadaptasi maké ngaran nu sarua ka jero TV series dina taun 2015.

                                               

Al Mutakabbir

Al Mutakabbir nyaéta miboga harti anu maha agung. Ieu nuduhkeun yén Alloh téh Dzat anu agung atawa akbar. Ngaran Al Mutakabbir miboga ma’na yén kaagungan téh ukur milik Allah nepi ka sakabéh mahluk kudu tuhu ka manten-Na.

                                               

As Salam

As Salam nyaéta miboga harti nu maha méré karaharjaan. Ieu nuduhkeun yén Alloh Subhanahu wa Ta’ala jauh tina sipat kakurangan, kahéngkéran, jeung sagala hal anu teu saluyu jeung kaagungan atawa kasampurnaan-Na. Ku ieu ngaran, jalma anu dzikir bak ...

                                               

Al Alim

Al Alim nyaéta miboga harti nu maha mikanyaho. Alloh maha mikanyaho sagala urusan boh saméméh boh sanggeus sagala hal aya. Alloh tangtu apal sagala kajadian nu aya di langit jeung di bumi.

                                               

Al Mushowwir

Al Mushowwir nyaéta miboga harti nu maha ngawangun rupa. Ieu nuduhkeun yén Alloh téh bisa nyieun sagala wangun rupa anu béda-béda luyu jeung anu dipiharep ku manten-Na.

                                               

Ar rafi

Ar rafi nyaéta miboga harti anu maha ngaluhurkeun. Alloh ngaluhurkeun darajat umat-Na anu taat saméméh diasupkeun ka surga. Lian ti éta, Alloh bakal nulungan kasusah jalma anu upaya ngaronjatkeun darajatna.

                                               

As sami

As Sami nyaéta hartina nu maha ngareungeu.Ieu nuduhkeun yén Alloh Maha ngareungeu sagala hal nu hadé jeung goréng, boh anu terang-terangan, boh anu sipatna rusiah. Alloh Maha ngareungeu du’a umat-Na jeung ngabulkeun du’a anu bener-bener tarékahna.

                                               

Al mumin

Al Mukmin nyaéta miboga harti nu maha méré rasa aman. Ieu nuduhkeun yén Alloh téh Dzat anu jadi tempat panglumpatan jeung panyalindungan keur jalma anu ngarasa inggis jauh tina kaamanan lahir ataa batin.

                                               

Ar Rohim

Ar Rohim nyaéta jenengan keur Dzat Allah jeung salah sahiji sipat-Na. Lamun Ar Rohman mah maha mikaasih keur sakabéh mahluk, ari Ar Rohim nyaéta maha mikanyaah keur umat-Na anu panceg iman.

                                               

Al Adhiim

Al Adhim nyaéta miboga harti anu maha agung. Euweuh mahluk anu ngaleuwihan kaagungan manten-Na boh Dzat, wujud, ilmu, kakuasaan, pangaruh, kawijaksanaaan atawa paréntah.

                                               

Al Fattah

Al Fattah nyaéta miboga harti nu maha méré rahmat. Alloh muka rezeki jeung rahmat keur umat-umat-Na. Anjeunna nu ngagampangkeun urusan dunya jeung ahérat. Ngaran Al Fattah ogé miboga ma’na ngahakiman jeung mutuskeun. Anjeun-Na nu misahkeun halal ...

                                               

Prosés Gauss

prosés Gauss mangrupa prosés stokastik { X t } t, nu mana unggal kombinasi linear tina X t, mangrupa sebaran normal. Konsép ieu maké ngaran Carl Friedrich Gauss sabab sebaran normal kadangkala disebut ogé sebaran Gaussian distribution, sanajan Ga ...

                                               

Gambir

Gambir nyaéta sarupaning tutuwuhan. Di Indonésia gambir umumna dipaké dina nyeupah. Pamakéan anu leuwih penting nyaéta minangka bahan pawarna. Gambir ogé ngandung katekin, hiji bahan alami anu boga sipat antioksidan. India ngimpor 68% gambir ti I ...

                                               

Hileud jeungkal

Hileud jeungkal nyaéta hiji spésiés ti kulawarga Geometridae. Sato ieu mangrupa sato umum di wewengkon Palearktik jeung Wétan Deukeut.