ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 267




                                               

Psikotropika

Psikotropika nyaéta sagala nu bisa mangaruhan aktivitas pikiran jiga opium, ganja, ubar bius, sapertos alamiah atawa sintétis jeung lain narkotika nu bisa nyababkeun parobahan has kana aktivitas méntal jeung prilaku, ubar nu bisa mangaruhan atawa ...

                                               

Idéntifikasi DNA

Tés DNA atawa idéntifikasi DNA nyaéta téhnik dina élmu forensik pikeun mikawanoh atawa nganyahokeun hiji jalma dumasar kana profil DNAna. Profil DNA dipidangkeun dina bentuk angka-angka anu bisa ogé dipaké salaku idéntitas hiji jalma. Ilaharna, t ...

                                               

Liang hideung

Liang hideung nyaéta hiji wewengkon di angkasa nu mangrupa tempat museurna massa anu pohara gedéna antukna ngahasilkeun gaya gravitasi anu kacida kuatna nu temahna moal aya naon waé ogé nu bakal bisa leupas lamun geus ancrub kana event horizonna ...

                                               

Heroin, Putauw

Héroin dikenal sabagé putauw lantaran rupana anu bubuk ogé bodas. Sinonim héroin: Morphinan-3.6-alpha-Diol, 7.8-didehydro-4.5-alpha-Epoxy-17-Methyl-, Diacetate ; Diacetylmorphine; acetomorphine; diamorphine; 3.6-diacetyl morphine.

                                               

Warta

Warta nyaéta carita atawa katerangan kajadian atawa kajadian anu anyar kénéh. Warta téh mangrupa laporan, karangan, atawa informasi ngeunaan hiji kajadian kiwari atawa aktual. Hiji kajadian bisa disebut warta lamun geus disiarkeun, dilaporkeun at ...

                                               

Kementerian Komunikasi dan Informatika Républik Indonésia

Kementrian Komunikasi jeung Informatika Républik Indonésia nyaéta kementerian dina Pamaréntah Indonésia anu nyekel widang urusan komunikasi jeung informatika. Kementerian Komunikasi jeung Informatika saméméhna ngaranna "Departemen Penerangan", "K ...

                                               

Pilot

Pikeun harti lianna Pilot, tempo Pilot disambiguasi. Pilot nyaéta sesebutan keur jalma nu ngamudikeun kapal hiber. Minangka profesi nu nungtut kaahlian/kaparigelan dina nyupiran kapal hiber, pilot kudu hasil ngaliwatan ujian resmi nu diayakeun ku ...

                                               

Gunung Semeru

Gunung Semeru nyaéta gunung pang luhurna di pulau jawa,pernahna di Jawa Tengah,puncak Gunung Semeru,Mahameru,miboga kaluhuran 3.676m di luhur benget laut.Salian ti gunung pang luhurna di pulau jawa,Gunung Semeru oge jadi gunung berapi pang luhurn ...

                                               

Dérét waktu

Dina statistik jeung pamrosésan sinyal, deret waktu nyaéta runtuyan titik data, diukur dina nurunna waktu, pamisah rohangan tina interval waktu nu sarua. Analisa deret waktu ngandung sababaraha metoda nu nyoba ngartikeun deret waktu, salawasna di ...

                                               

Monitor komputer

Monitor komputer nyaéta salah sahiji hardwere anu digunakeun pikeun output atawa ngolah data anu ditampilkeun dina bentuk grafis, monitor komputer ogé sok di sebat layar komputer. layar di komputer boga loba ukuran sareng resolusi pikeun nampilke ...

                                               

Peer to Peer

Jaringan Peer to Peer nyaéta hubungan sarua antara hiji komputer ka komputer nu séjén tanpa status komputer urang salaku klien atawa salaku server a. Peer to peer Network ngamungkinkeun sakabeh komputer dina jaringan atawa henteu akting salaku se ...

                                               

Dinamika sistim

Dinamika sistim sahiji pendekatan keur dinamika dina populasi, system ekologi sarta ékonomi, nu ilaharna pakait raket. Dinamika sistem dipanggihkeun di awal taun 1960s ku Jay W. Forrester di MIT nu ngawangun MIT System Dynamics Group. Dina waktu ...

                                               

Paraméter

Pikeun usage in computer science and programming, tempo Parameter computer science. Pikeun the journal of the U.S. Army War College, tempo Parameters journal. Dina matématika, statistik, jeung matématika sains, paramétér nyaéta kuantitas anu nang ...

                                               

Nébula

Nébula nyaéta awan antarbéntang nu kawengku tina kekebul, gas, jeung plasma. Awalna mah nébula nyaéta ngaran umum nu dibikeun ka sakumna obyék astronomi nu mayakpak, kaasup galaksi di luareun Bima Sakti sawatara conto tina pamakéan heubeul masih ...

                                               

Raja Ampat

Raja Ampat nyaéta salah sahiji tempat wisata anu pohara didatangan ku para turis. Tempat ieu bener-bener miboga daya irut nu hadé. Lamun diibaratkeun mah, tempat wisata Raja Ampat ieu salaku surgana dunya. Raja Ampat nyaéta pecahan Kabupatén Soro ...

                                               

Daptar inohong bangsa Indonesia

Susilo Bambang Yudhoyono Soemiskum/Sumiskum Soekarno Soeharto Surya Paloh Sudharmono Suharna Surapranata

                                               

Pasifik Satelit Nusantara

Pasifik Satelit Nusantara mangrupa hiji-hijina pausahaan di Indonésia nu muka layanan telepon satelit lewat merkna Byru ". PT. Pasifik Satelit Nusantara atawa disingget PSN mangrupa pausahaan télékomunikasi satelit swasta munggaran nu aya di Indo ...

                                               

Lisénsi Dokumén Bébas GNU

Lisénsi Dokumén Bébas GNU nyaéta lisénsi copyleft pikeun eusi nu bébas. Disusun ku Free Software Foundation pikeun proyék GNU. Téks resmi lisénsi vérsi 1.2 bisa ditingal di. Lisénsi ieu dipaké pikeun sarupaning nu ditulis ngeunaan cara ngagunakeu ...

                                               

Tabel lambang matematis

Matematika mindeng pisan ngagunakeunsakumpulan lambang pikeun éksprési matematisna. Pikeun nu icikibung dina widang matematik mah, moal kukumaha, tapi pikeun nu arang nempo, sigana kudu mindeng ngapalkeun. Di handap ieu dibéréndélkeun rupa-rupa l ...

                                               

Wikipédia:Transklusi

Transklusi hartina ngasupkeun eusi hiji dokumén kana dokumén lianna maké rujukan. Dina transklusi Wikipédia, software MediaWiki baris nujul kana eusi hiji kaca, citakan, keur ngasupkeun kana eusi kaca lianna, kaca tujuan. Sarua jeung ieu cara, ng ...

                                               

Wikipédia:Sub kaca

Sub kaca nyaéta kaca anu ngandung "/" dina ngaran kacana. Ieu fitur téh teu disadiakeun dina rohangan ngaran utama, ku kituna artikel dina rohangan ngaran utama teu kawengku dina pedaran ieu. Subkaca dianggap minangka subordinat tina kaca utamana ...

                                               

Ramatloka

Ramatloka nyaéta sakumpulan ramatkaca, nyaéa dokumén HTML/XHTML nu bisa dibuka ngaliwatan HTTP na Internét. Kaca-kaca ramatloka dibuka tina akar umum URL, imahkacana, nu biasana aya/diteundeun dina server fisik nu sarua. URL nyusun kaca-kacana di ...

                                               

Kaawakan

Kecap kaawakan mangrupa hiji falsafah urang Sunda anu jero tur pohara pentingna dina kahirupan, kaawakan téh hartina pas, klop, saimbang, saluyu atawa mantes jeung diri. Jalma nu kaawakan dina hiji perkara hartina pantes jeung bisa mawa diri. Mer ...

                                               

Widya Saputra

Widyaningrum Surya Nugraha nyaéta saurang presenter TV ti Indonésia. Ayeuna anjeunna seueur dikenal jalmi sabagai presenter acara olahraga di stasiun TV Trans7 kususnya dina acara Liga Italia Serie-A jeung MotoGP. Widya ngawitan karir ti yuswa al ...

                                               

Méja

Méja nyaéta salah sahiji purnitur mangrupa widang datar diwengku ku sababaraha suku méja. Méja sering dipaké pikeun nyimpen barang atawa dahareun kalayan luhur nu tamtu supaya gampang dicokot nalika urang diuk. Méja umumna dipasangkeun jeung kors ...

                                               

Bar

Bar nyaéta hiji tempat nu diorganisasikeun sacara komérsial jeung dilengkepan ku fasilitas nu nyumponan, ayana di jero hotél atawa di luar hotél di mana jalma bisa meunangkeun sagala rupa inuman boh nu ngandung alkohol boh nu teu ngandung alkohol ...

                                               

DAMRI

DAMRI nyaéta kapanjangan tina Djawatan Angkoetan Motor Repoeblik Indonésia nu dibentuk dumasar Makloemat Kementerian Perhoeboengan RI No.01/DAMRI/46 tanggal 25 Nopember 1946 nu tugas utamana ngayakeun angkutan jalma jeung barang di jalan kku ngag ...

                                               

Hawu

Hawu asalna tina basa Jawa nyaéta tina kecap awu anu hartina abu. Dina basa Sunda, disebut lebu. Jadi, hawu nyaéta tempat ngumpulna abu atawa lebu. Di masarakat Sunda dipikawanoh dua wanda hawu nyaéta hawu nu basajan jeung hawu nu dijieun tina ge ...

                                               

Samping

Samping nyaéta kaén panjang nu dibeulitkeun dina cangkéng nu nutupan nepi ka suku. Aya nu disebut samping sarung, samping kebat, samping batik jeung samping poléng/polékat. Aya sababaraha jenis samping di antarana aya samping jangkung jeung sampi ...

                                               

Dialog

"Dialog mangrupa unsur wacana disawang tina interaksi sosial. Unsur wacana dialog sipatna intraksional. Dina dialog anu dipentingkeun téh lain eusi, tapi Komunikasi timbal-balik. Aya dua rupa wujud dialog, nyaéta konvérsasi jeung tutukeuran. Konv ...

                                               

Akar

Akar nyaéta bagian tutuwuhan pikeun anu awakna geus mangrupa kormus. Sipat-sipat akar: tumuwuh terus tapi ilaharna tumuwuhna masih éléh gancang lamun dibandingkeun jeung bagian nu aya di beungeut taneuh. bangun tungtungna remen ogé méncos, sahing ...

                                               

Probabilitas kasalahan

Dina tes hipotesis dina statistik, dibedakan dua tipe eror. Tipe I eror nu nolak null hipotesa lamun éta hipotesa bener; ieu ngagambarkuen hasil positip salah. Tipe II eror nu gagal keur nolak null hipotesa nu salah; ieu ngagambarkeun hasil negat ...

                                               

Perbandingan modél Bayes

modél data posterior probabiliti, P, ngagunakeun Bayes theorem: PH|D = PD|HPH/PD Wates konci data-dependent PD|H nyaéta likelihood, jeung kadangkala disebut kajadian keur modél H; evaluasi nu bener mangrupa konci dina modél perbandingan Bayes. Ka ...

                                               

Matematik terapan

Matematik terapan mangrupa cabang matematik that concerns itself with the application of mathematical knowledge to other domains. Such applications include analisis numeris, mathematics of engineering, linear programming, optimization and operati ...

                                               

Variogram

Variogram sacara téoritis 2 γ x, y {\displaystyle 2\gamma x,y} nyaéta hiji fungsi nu ngajéntrékeun tingkat pakaitna spasial tina random field atawa stochastic process Z x {\displaystyle Zx} spasial. It is defined as the expected squared increment ...

                                               

Megatron

Megatron mangrupa nami keur salah sahiji karakter fiksi tina serial The Transformers. Anjeunna mangrupa pamimpin paling luhur ti Decepticons, nu mangrupa sabuah grup penjahat dina serial ieu. Ngarujuk kana majalah Wizard, Megatron nempatan posisi ...

                                               

Albino

Albino, mangrupa salah sahiji kalainan bawaan hipopigmentasi nu disababkeun ku kurangna atawa teu miboga pigmen melanin di kulit, mata, jeung rambut. Melanin nyaéta pigmen nu diproduksi ku sel nu dikenal salaku melanosit dina kulit sato atawa man ...

                                               

Midazolam

Midazolam mangrupa ubar nu kaasup kana golongan bénzodiazépin. Minangka ubar panenang, ieu midazolam mibanda sipat ansiolitik, palemes otot, antikonvulsan, sédatif, hipnotik, jeung amnésik. Dina larapanna ieu midazolam geus dipaké dina rupa-rupa ...

                                               

Klindamisin

Klindamisin atawa Clindamycin mangrupa salah sahiji antibiotik kelas lincomycin anu digunakeun pikeun ngobatan inféksi anu disababkeun tina baktéri anaerob gram positif. Hasiatna pikeun ngubaran inpéksi dina paru-paru, kulit, getih, alat réproduk ...

                                               

Alérgi endog

Alérgi endog nyaéta réaksi sistim imun nu kaleuleuwihi kana protéin tina endog hayam, ogé endog meri, manila, soang, puyuh jeung sarupaning mamanukan lianna. Nalika asupna protéin tina ieu endog kana awak jalma nu boga alérgi, awakna langsung nga ...

                                               

The Lodge Maribaya Bandung

The Lodge Maribaya Bandung nyaéta salah sahiji tempat wisata di. Di ieu tempat bisa ngalakonan sawatara kagiatan kayaning camping, trekking, ngurilingan aréa pines anu endah, acara jeung team building, atawa ngan sakur.

                                               

Lift

Lift adalah angkutan transportasi vertikal yang digunakan untuk mengangkut orang atau barang. Lift umumnya digunakan di gedung-gedung bertingkat tinggi; biasanya lebih dari tiga atau empat lantai. Gedung-gedung yang lebih rendah biasanya hanya me ...

                                               

Produk (matematika)

Dina matematik, produk nyaéta hasil multiplying, or an expression that identifies factors to be multiplied. The order in which real or complex numbers are multiplied has no béaring on the product; this is known as the commutative law of multiplic ...

                                               

Fungsi karakteristik

Sababaraha ahli matematika maké istilah fungsi karakteristik sarua jeung "fungsi indikator". The indicator function of a subset A of a set B is the function with domain B, whose value is 1 at éach point in A and 0 at éach point that is in B but n ...

                                               

SMA Wijaya Putra Surabaya

Sakola Luhur Surabaya Wijaya Putra, nyaéta SMP swasta di kota Surabaya, Propinsi Jawa Barat. Sakola ieu baheulana dingaranan SMP Karman Amat tur robah ngaran pikeun SMA Wijaya Putra kira-kira 2004. Prosés ngajar sarta diajar ampir sarua sareng ja ...

                                               

Liliopsida

Tutuwuhan siki tunggal atawa monocotiledoneae nyaéta salah sahiji tina dua kelompok gedé tutuwuhan kembangan. Ciri-ciri tutuwuhan monokotil nu panghasna nyaéta sikina tunggal lantaran ukur miboga hiji daun lembaga, akar serabut, daun selang-selin ...

                                               

Bakelite

Bakelite), atawa polyoxybenzylmethylenglycolanhydride, nyaéta plastik anu munggaran. ieu téh resin fenol formaldehida thermosetting, anu ngawujud ku ayana reaksi eliminasi tina fenol jeung formaldehida. Ieu kimia dikokolakeun ku urang Belgia mané ...

                                               

Hateup

Hateup nyaéta bagéan pangluhurna tina imah nu nutupan wangunan. Hateup datar mindeng ditutupan ku tér jeung karihkil tur disadiakuen saluran keur nyalurkeun cihujan jeung salju. Hateup bentuk lianna diwangun pikeun ngucurkeun cai sacara alami, ka ...

                                               

Neolitikum

Néolitikum nyaéta hiji jaman anu geus kaliwat di mana manusa harita geus wanoh kana sistem tatanén,dina mangsa ieu jelema geus ngosok pakakas-pakakas anu dijieun tina batu nepi ka lemes.Tatanén sarta ternak geus leuwih maju sarta jelema geus nyie ...

                                               

Kolécér

Kolécér nyaéta nu wangunna silinder sarta bilah-bilah di sisina anu bisa muter dina hiji as ngagunakeun tanaga mesin atawa aliran angin, gas, sarta cairan. Kolecer ogé bisa disebut kai atawa awi panjang ipis nu ditengah-tengahna maké as sarta mui ...