ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 266




                                               

Walungan Cimandiri

Walungan Cimandiri nyaeta salah sahiji walungan anu aya di Sukabumi. Ieu walungan ngabogaan ciri has lamun ditingali tina jenis caina. Walungan Cimandiri mangrupakeun habitat kangge rupa-rupa lauk jeung udang. Sabab ieu walungan caina hasil campu ...

                                               

Ucing Pérsia

Ucing Pérsia nyaéta ucing piaraan cirina bulu panjang, beungeut buleud sarta irung pondok. Sakapeung disebut Longhair atawa Pérsia Longhair. Ogé katelah ucing Shirazi atawa Ucing Iran, utamana di Timur Tengah. Karuhun ucing pérsia nu mimiti didok ...

                                               

Desa Pinangraja Jatiwangi Majalengka

Désa Pinangraja asup ka wewengkon Kacamatan Jatiwangi Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Kulon, tina 16 désa di wewengkon Kacamatan Jatiwangi Désa Pinangraja mangrupa désa pang tungtungna. tepis miringna ka dua wewengkon kacamatan lian nyaéta Suk ...

                                               

Patahan Lémbang

Patahan Lémbang atawa Lepat Lémbang nyaéta patahan anu manjang sakitar 29 km ti Jatinangor, Kabupaten Sumedang, Kabupaten Bandung, Kota Cimahi, Ka Padalarang, Kabupaten Bandung kulon anu dugi ka ayeuna aktip. Ku sabab éta, lepat gaduh poténsi lin ...

                                               

Alusi

Alusi nyaéta référensi,boh langsung boh teu langsung, ka hiji jelma, tempat, kajadian, atawa kana karya sastra séjén. Warnaning alusi kapanggih dina ieu petikan, tina guguritan Laut Kidul karya R.H. Muh. Suéb anu dimuat dina Volksalmanak taun 192 ...

                                               

OSVIA

OSVIA atawa sakola ménak nyaéta nu diadegkeun di Bandung taun 1878 M téh.dina taun 1900 M mah dirobah jadi OSVIA. Ieu sakola téh tujuannana pikeun calon pagawé ti pribumi tur diajarkeun tatakrama Kulon. Jadi kabiasaan nyembah heula saméméh nyarit ...

                                               

Es Lilin

ciptaaan: Ibu Mursih panyanyi: Nining Méida És lilin mah Ceuceu kalapa muda Dibantun mah dibantun ka Sukajadi Abdi isin jungjunan duh bararingung Sok sieun mah aduh henteu ngajadi És lilin mah Ceuceu buatan Bandung Dicandak mah geuning ka Cipagan ...

                                               

Gunung Batu

Gunung Batu nyaeta salasahiji tempat wisata nu aya di Lembang, Kabupaten Bandung Barat. Wisata Gunung Batu ku masarakat sok disebut oge Patahan Lembang, lantaran gunung nu miboga relief lava ieu jadi bukti ayana Patahan Lémbang.

                                               

Daptar istilah pakarang sato

Singa boga pakarang = kuku & sihung Tawon/tiwuan boga pakarang = panyeureud Banténg boga pakarang = tanduk Buhaya boga pakarang = buntut seuseukeutan Munding boga pakarang = tanduk Kamarang boga pakarang = panyeureud Sapi boga pakarang = tanduk N ...

                                               

Karaton Kasepuhan Cirebon

Karaton Kasepuhan nyaéta karaton anu panglegana sarta pangrapihna di Cirebon. Harti dina unggal sudut arsitektur karaton ieu ogé kaceluk miboga sajarah anu jero. Buruan karaton ieu dikurilingan témbok bata beureum sarta aya pendopo dijerona. Kara ...

                                               

Chelsea F.C

Citakan:Kotak info klub sepak bola \\\Chelséa Football Club\\\ nyaéta hiji klub sepak bola Inggris anu bermarkas di Fulham,London. Chelséa disalirakeun dina taun1905 sarta kiwari berkompetisi di Liga Utami Inggris. Sapanjang sajarah penampilan je ...

                                               

Piteket Wanua Tengah III

Piteket Wanua Tengah III nyaéta piteket/prasasti ti taun 908 M jaman Karajaan Mataram Kuna, anu kapanggih Nopémber 1983 di Dukuh Kedunglo, Desa Gandulan, Kaloran, 4 kiloan ti Kota Temanggung. Ieu piteket disimpen di Balai Arkéologi Yogyakarta. Di ...

                                               

Pakakas Tatanén Tradisional

Pakakas Tatanén Tradisional nyaéta alat anu digunakeun dina ngalaksanakeun kagiatan tatanén. Dina prakna baranggawé, patani tangtu ngabutuhkeun alat-alat nu dipaké pikeun ngaringankeun rupa-rupa pagawéanana. Alat-alat éta ilaharna disebut pakakas ...

                                               

Peupeundeuyan

Peupeundeuyan ; kumbang air; water beetles; nyaéta sato cai nu asalna tina kulawarga Dytiscidae. Peupeundeuyan remen katempo hirup di sawah, rawa, balong, jeung sisi susukan. Ngojay atawa nyumput dina sela-sela dapuran paré, écéng, atawa tangkal ...

                                               

Bungbulang

Bulang, bungbulang, Premna tomentosa Willd. Ngaran lokal: gembulang, leban capo, bebulang handak; bebuas, sarang burong, tembaroh, kyunbo, kyunnalin, nathabyu, po fan, sak ke kai, kapiat, saam pang, sak khe khwai. Sebaran géograpis: Népal, India, ...

                                               

Tim Krikét Nasional Papua Nugini

Tim Krikét Nasional Papua Nugini, dilandih Barramundis, nyaéta tim nu ngawakilan nagara Papua Nugini di pakalangan krikét internasional. Tim anu diayakeun ku Krikét PNG, nu geus gaul anggota Déwan Krikét Internasional ti taun 1973. Papua Nugini s ...

                                               

Michael Faraday

Michael Faraday ialah ilmuwan Inggris anu meunang landian "Bapa Listrik", alatan berkat usahana listrik jadi téknologi anu loba gunana, Faraday lahir 22 Séptember 1791 di Newington, Inggris. Manéhna diajar sagala rupa widang élmu, kaasup elektrom ...

                                               

Muhammad Toha

Muhammad Toha atanapi Mohammad Toha nyaeta mangrupikeun komandan militer ti Barisan Rakjat Indonésia/ABRI, nyaeta Perkumpulan militer anu pernah aktip dina jaman Perang Kamerdekaan Indonésia.

                                               

Madaniyah

Madaniyah nyaéta golongan ayat atawa surah Al-Quran anu diturunkeun di Madinah atawa sanggeus Rasulullah SAW hijrah ka Madinah. Di handap ieu dibérédélkeun surah-surah anu asup kana golongan ieu: QS. Ar-Rahman QS. At-Tahrim QS. Al-Hadid QS. Al-Ha ...

                                               

Nikah

Nikah numutkeun saréat agama Islam nyaéta ngahijikeun atawa ngumpulkeun. Bisa ogé nikah dihartikeun kana akad atawa ijab kabul nu ngalantarankan ayana hiji hubungan nu halal antara hiji lalaki jeung hiji awéwé dina ngambah sagara rumah tangga. Di ...

                                               

Prasasti Dalung Bojong

Prasasti Dalung Bojong, Piagam Dalung Bojong, Piagam Bojong, Boh Dalung, atawa Buk Dalung nya éta piagem dina lambar tambaga nu ngamuat aturan ti Kasultanan Banten pikeun gegedén jeung rahayat Sekampung, kayaning ngeunaan ngokolakeun kakawasaan, ...

                                               

Thaif

Ta’if nyaéta kota di Provinsi Mekkah, Arab Saudi nu aya luhur ketinggian 1.700 m di lereng Pagunungan Sarawat. Kota ieu ngabogaan populasi 521.273 penduduk. Unggal usum panas, Pamaréntah Saudi pindah ti panasna Riyadh ka Taif. Kota ieu ogé mangru ...

                                               

Buhaero

Jalur Abu Musa al-Asyari r.a. ditakhrij ku At-Tirmidzi, Abu Nuém, al-Hakim, Ibnu Asakir, Tarikh Dimasqi kalayan sanad nu rupa-rupa ti jalur sohabat Abu Musa al-Asyary nyaritakeun: Abu Tholib indit ka Syam dibarengan ku Nabi s.a.w. dina rombongan ...

                                               

Pamilihan umum Présiden Indonésia 2009

Pamilihan Présidén jeung Wakil-Présidén Republik Indonésia Taun 2009 dilaksanakeun pikeun milih Présidén jeung Wakil-Présidén Indonésia jaman 2009 -, 2014. Pamungutan sora dilaksanakeun dina tanggal 8 Juli 2009. Pasangan Susilo Bambang Yudhoyono ...

                                               

Préféktur

Watesan préféktur nunjukkeun kantor, korsi, wilayah kakawasaan hiji Prefect. Dina Basa Inggris, watesan préféktur nyaéta dipaké keur nujul kana kantor nu sarua dina budaya basa séjén.

                                               

Indochina

Indochina atawa Semenanjung Indochina atawa Asia Tenggara Daratan nyaéta wilayah jeung jazirah nu aya di Asia Tenggara. Kusabab posisina aya di béh wétaneun India jeung kiduleun Tiongkok, budaya Indochina kapangaruhan pisan ku budaya Tiongkok jeu ...

                                               

SMPN 7 Bandung

SMPN 7 Bandung nyaéta Sakola Menengah Pertama nu aya di Kota Bandung. Alamatna di Jalan Ambon nomer 23, Citarum Kecamatan Bandung Wetan, Kota Bandung, Jawa Barat. Anu ngabogaan visi "Ngajadikeun SMPN 7 Bandung nu ngabogaan akhlak mulia, unggul di ...

                                               

Ale

Ngaléan, nyaéta mitembayan atawa ngawitan barang laku,gagawe, atawa ngabuat raraméan. Ngaléab tina kata ale anu dipigawe ku pemilik atawa panggarap sawah. Bisa ogé di bantuan ku budakna atawa ku dulurna. Anu gunana jang nyieun bibinih atawa anu b ...

                                               

Ahmad Numan

Ahmad Numan lahir di Garut 10 Oktober 1926. Ahmad Numan nyaéta salah saurang pendiri jeung pangurus Yayasan Pendidikan Islam UNISBA. Saatos tamat HIS Ahmad ngalanjutkeun ka MULO di Garut, tapi di tamatkeun di SMP Muhammadiyah Yogyakarta, terus le ...

                                               

Upacara inisiasi

Upacara inisiasi atawa upacara daur kahirupan nya éta runtuyan upacara adat anu aya dina budaya Sunda. Ieu runtuyan upacara téh dilaksanakeun ti mimiti manusa lahir nepi ka tilar dunya. Fungsina minangka rasa syukur ka Gusti Nu Maha Suci lantaran ...

                                               

Ékséntrisitas orbit

Ékséntrisitas orbit banda astronomi mangrupa jumlah nalika orbitna méngpar tina bunderan sampurna, 0 hartina bunderan sampurna, sarta 1.0 nyaéta parabola, jeung teu mangrupa orbit katutup deui. Ngaran asalna mah tina paraméter siksikan congcot, l ...

                                               

Wikisource

Wikisource atawa SumberWiki, The Free Library, nyaéta hiji proyék Wikimedia nu tujuanana ngawangun hiji perpustakaan wiki nu eusina bébas tur diwangun ku naskah-naskah sumber kahiji, sarta terjemahan naskah-naskah sumber ka jero basa naon waé jeu ...

                                               

Al muakhir

Al-Mu’akhir اَلْمُؤَخِّرُ Alloh SWT anu Maha Maotkeun sakabeh makhlukna. Alloh ngajadikeun sakabeh makhlukna nu asalna teu aya jadi aya ku takdirna, sabab Alloh teh Al-Qadir. Salah sahiji takdir manusa teh nyaeta batas kamampuan pikeun tetep aya ...

                                               

Protista

Protista nyaéta oraganisme eukariotik nu hirup dina habitat nu relatif baseh Jeung sabagéan saluran mikroskopis.Prorista teu digolongkeun ka Jero tumbuhan,hewan,atawa jamur,loba dina jenis prorista didasarkeun Kana kamiripanna organisme eukariot ...

                                               

Bingbin

Bingbin Blume) Kulawarga: Arecaceae Sebaran géograpis: Sumatra, Jawa, Sulawesi Mangpaat: ubar tradisional Bentuk hirup jeung asal-usul: papaleman, tutuwuhan pituin

                                               

Pinding ranjang

Pinding ranjang, pining, atawa pinding Valeton) Kulawarga: Zingeberaceae Mangpaat: ubar tradisional Bentuk hirup jeung asal-usul: hérba, tutuwuhan pituin

                                               

Plasmodium

Plasmodium nyaéta genus eukariot unisélular anu mangrupa parasit obligat ti vertebrata jeung gegeremet. Siklus hirup spésiés Plasmodium ngawengku kamekaran di inang gegeremet panyeuseup getih anu lajeng nyuntikkeun parasit ka inang vertebrata man ...

                                               

Cangkoréh

Cangkoréh, Dinochloa scandens O. Kuntze Sebaran géograpis: ti Kapuloan Andaman jeung Nikobar, Thailand kidul, Peninsular Malaysia, Sumatra, nepi ka Kapuloan Sunda Leutik. Mangpaat: bahan pikeun nyieun bongsang keur ngawadahan batu ti walungan, ha ...

                                               

Bengang

Bengang Blume) Kulawarga: Bombacaceae Ngaran lokal: si bengang Sumatra; benggang, apa-apa, punggai, durian monyit Malaysia; chang baek Muangtay. Sebaran géograpis: Semenanjung Muangtay, Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Kalimantan Mangpaat: pi ...

                                               

Kaséhatan réproduksi

Kasehatan Reproduksi, nyaeta hiji kaayaan fisik jeung mental urang anu sampurna kalawan kaasup kahirupan sosialna, lain ngan saukur bebas tina panyakit atawa ceda tina sakabeh hal anu aya patalina jeung sistim reproduksi, gunana jeung prosesna. K ...

                                               

Kolkalsiferol

Kolkalsiferol atawa nu ilahar dipiwanoh salaku vitamin D3 nyaéta salah sahiji vitamin nu bisa mantuan awak pikeun nyerep kalsium jeung fosfor sarta miboga fungsi pikeun ngajaga kaséhatan jeung kapadetan tulang.

                                               

Tatu

Tatu nyaéta tapak gedé dina anggahota awak nu dibalukarkeun ku pakarang, kabedil, kasogok, keuna ku barang-barang teuas, lantaran cilaka séjén nepi ka baloboran getih, buncunur, potong tulang, gudawang atawa nyéréngéh.

                                               

Hidroksiklorokuin

Hidroksiklorokuin mangrupakeun ubar turunan klorokuin nyaéta ubar nu dipaké pikeun nyingkahan jeung ngungkulan panyakit malaria. Salian ti éta ubar ieu ogé dipaké ngungkulan panyakit sistem kekebalan awak atawa autoimun, kayaning lupus, atawa per ...

                                               

Karét (tuwuhan)

Minangka penghasil latéks, tuwuhan karét bisa disebut mangrupa hiji-hijina tuwuhan anu dipelak sacara gegedéan. Tuwuhan karét mangrupa tuwuhan anu tumuwuh luhur sarta boga tangkal anu cukup badag. Luhur tangkal dewasa ngahontal 15-25 méter. Tangk ...

                                               

Kebul

Kebul nyaéta ngaran nu ilahar pikeun sajumlah partikel padet leutik kalawan diaméter kurang ti 500 mikrométer. Di atmosfir Bumi, kebul asalna tina sajumlah sumber: loess anu disebarkeun ku angin, bituna gunung api, pencemaran, jeung réa-réa deui. ...

                                               

Cilosari

Cilosari nya eta mangrupa hiji wahangan anu ngamuara kalaut jawa jeung cilosari oge mangrupakeun wahangan anu jadi wawates daerah Jawa Kulon jeung Jawa Tengah di bagean kaler, kusabab éta,t epi kulon ayana di Kabupatén Cirebon, jeung tepi wetan m ...

                                               

Kuda lumping

Kuda Lumping nyaéta kasenian wangun ibing anu dipaénkeun ku saurang maké kukudaan minangka média. Iwal ti éta ibing kuda lumping biasana sok aya atraksi anu bahaya saperti ngadahar beling, jukut, mesek kalapa maké huntu, jsb. Ieu hal nu ngajadike ...

                                               

Tugu Adipura

Tugu Adipura kadangkala disebut tugu Gajah mangrupakeun monumen lokasina di jantung Bandar Lampung, Indonesia. tugu ieu lokasina antara NANGTANG Jl.Raden Pedes, Jl.Jendral Sudirman, Jl. Diponegoro jeung Jl. A Yani, hiji tempat nu biasa digunakeun ...

                                               

Data mining

Data mining, ogé dipikanyaho salaku pangaweruh-pamanggih dina database, nyaéta kabiasaan néangan sacara otomatis tina simpenan data nu loba keur pola. Keur migawekeun ieu, data mining maké téhnik komputer tina statistik sarta pola rekonstruksi. D ...

                                               

Falsafah Sunda

Upama aranjeun cicing di wewengkon Jawa Kulon atawa malah jalma ti Suku Sunda, mangka tangtu aranjeun pernah maca atawa ngadangu hiji falsafah anu nyoara," Silih Asah, Silih Asih, Silih Asuh.” Falsafah atawa tetempoan hirup éta henteu luput ti ka ...