ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 265




                                               

Ki Bawang - Pingku

Ki Bawang - Pingku nyaéta salah sahiji tatangkalan anu ngaran ilmiahna Dysoxylum alliaceum. Ngaran séjén ieu tatangkalan di Indonésia nyaéta the moluccas atawa daun bawang, di Jepang ngaranna pela, di Malaysia ngaranna beak-beka bukit, kasai temb ...

                                               

Avril Lavigne

Avril Ramona Lavigne atawa leuwih kasohor ku sebutan Avril lavigne nyaéta salah sahiji penyanyi asal Kanada. Lahir tanggal 27 September 1984 di hiji kota leutik Napanee, Ontario. Anak kadua ti opat sadudulur ti pasangan John Lavigne jeung Judy La ...

                                               

Organisasi pikeun Sabilulungan jeung Pamekaran Ékonomi

Organisasi pikeun Sabilulungan jeung Pamekaran Ékonomi mangrupa hiji organisasi internasional kalawan tilu puluh nagara nu narima prinsip ékonomi pasar bébas. Awalna dina taun 1948 kalwan ngaran Organisasi pikeun Sabilulungan Ékonomi Éropa, dilul ...

                                               

Asterales

Asterales nyaéta salah sahiji ordo tutuwuhan nu aya dina kelompok utama tutuwuhan kembangan. Compositae atawa Asteraceae mangrupa anggota tina ieu ordo. Ieu tutuwuhan miboga kembang komposit nu diwangun ku loba kuntum leutik. Aya sapuluh kulawarg ...

                                               

Masakan Batawi

Masakan Batawi nyaéta masakan khas anu asalna ti Batawi. Masakan Batawi mudah dipapangih dina acara-acara tangtu wungkul anu diselenggarakeun di Jakarta sapertos dina acara Lebaran Batawi, nikahan, hari raya Idul fitri, atawa di warung-warung tan ...

                                               

Walungan Amazon

Walungan Amazon nyaéta walungan di Amerika Kidul nu paling panjang kadua di dunia. Panjang walungan amazon sekitar 6000 km. Lebar ti walungan amazon nyaéta antara 1.6 jeung 10 kilometer pada tahap rendahna tapi ngaluasan selama musim hujan nepi 4 ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Yunani

Pandemi koronavirus di Yunani mimiti kapanggih dina 26 Pebruari 2020 di hiji awéwé yuswa 38 taun ti daérah éta Thessaloniki. Hiji awéwé disangka anu kainféksi ku koronavirus saatos nganjang ka Italia Kalér. Kasus anu salajengna anu kajantenan di ...

                                               

Monera

Monera asalna Tina bahasa Yunani,yaeta moneres nu Hartina tunggal.Ciri khas tina kingdom Monera nyaéta inti selna can ditutupan ku membran inti jadi disebut prokariotok.

                                               

Panthalassa

Panthalassa, anu ogé katelah Panthalassik, mangrupa lautan karuhun global anu sakurilingeun Superbuana Pangéa, salila éra Paléozoikum jeung éra Mésozoikum. Éta kaasup Samudra Pasifik ka kulon jeung kalér jeung Samudra Tethys ka beulah wétan. Éta ...

                                               

Hadéan

Hadéan mangrupa éon géologis bumi anu perenahna saacan Arkean. Dimimitian ku diwangunna Bumi sakitar 4.600 yuta taun kalarung jeung réngsé sakumaha ditetepkeun ku ICS 4.000 yuta taun ka kalarung. Ahli géologi Preston Cloud nyiptakeun istilah dina ...

                                               

Bandéra Saint-Martin

Bandéra Perancis tricolore nyaéta bandéra resmi nu dipaké di Saint-Martin. Aya 2 bandéra teu resmi, nu hiji ngagambarkeun lambang pulo dina widang bodas, nu hiji deui kawas nu katémbong di handap.

                                               

Kembang Sapatu

Kembang sepatu nyaéta pérak Malvaceae suku anu asalna ti Asia Wétan sareng sacara lega ditanam minangka pepelakan hias di daérah tropis sareng subtropis. Kembang gedé, beureum sareng bau. Kembang ti sababaraha kultivar sareng hibrida tiasa aya ke ...

                                               

Sempur

Sempur ; Dillenia excelsa Gilg ; nyaéta ngaran hiji tangkal kai anu asalna tina kulawargga Dilleniaceae. Ieu tangkal mibanda kakuatan nyingareupan usum halodo tur panas, sanajan kitu kaina arang langka dimangpaatkeun pikeun bangunan alatan kurang ...

                                               

Basorah

Basorah nyaéta hiji kapercayaan/ageman masarakat di Kacamatan Arut Kidul, Kota Waringin Kulon, Kalimantan Tengah, anu diwadahan ku organisasi kamasarakatan. Amalanana kabasajanan, kalawan kasadaran yén sagalana geus katangtuan ti Pangéran sarta k ...

                                               

Jombang

Jombang nujul kana ieu patempatan nu aya di Indonésia: Kabupatén Jombang, salah sahiji kabupatén di Jawa Wétan Jombang, Jombang, salah sahiji kacamatan di Kabupatén Jombang, Jawa Wétan Jombang, Cilegon, salah sahiji kacamatan di Kota Cilegon, Ban ...

                                               

Pasuruan

Pasuruan bisa ngalih ka: Kota Pasuruan, hiji kotamadya di Propinsi Jawa Wétan, Indonésia Désa Pasuruan, hiji désa di kacamatan Pabedilan, Kabupatén Cirebon, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kabupatén Pasuruan, hiji kabupatén di Propinsi Jawa Wétan ...

                                               

Teuku Rifnu Wikana

Inohong Teuku Rifnu Wikana eusian barisan aktor ayeuna muncul di sababaraha layar lebar. Teu lila pisan, anjeunna akrab disebut Rifnu ieu ngadatangan detikhot redaksi ngamajukeun pilem panganyarna nya judulna Aku Ingin Ibu Pulang. Nyaéta drama pa ...

                                               

Pandéglang

Pandéglang bisa nujul kana: Kacamatan Pandéglang, salah sahiji kacamatan, sakaligus minangka ibukota di Kabupatén Pandéglang, Propinsi Banten, Indonésia Kabupatén Pandéglang, salah sahiji kabupatén di Propinsi Banten, Indonésia

                                               

Sérang

Sérang bisa nujul kana: Kabupatén Sérang, salah sahiji kabupatén di Propinsi Banten, Indonésia Kota Sérang, salah sahiji kota di Propinsi Banten, Indonésia

                                               

Bengkulu, Gunung Labuhan, Way Kanan

Bengkulu nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Gunung Labuhan, Kabupatén Way Kanan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Gunung Labuhan, Way Kanan

                                               

Bengkulu Tengah, Gunung Labuhan, Way Kanan

Bengkulu Tengah nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Gunung Labuhan, Kabupatén Way Kanan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Gunung Labuhan, Way Kanan

                                               

Bengkulu Jaya, Gunung Labuhan, Way Kanan

Bengkulu Jaya nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Gunung Labuhan, Kabupatén Way Kanan, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Gunung Labuhan, Way Kanan

                                               

Daptar Musieum di Indonésia

Di handap ieu nyaéta daptar musieum di Indonésia: Daptar Musieum di Bengkulu Daptar Musieum di Maluku Daptar Musieum di Nusa Tenggara Barat Daptar Musieum di Jawa Tengah Daptar Musieum di Bali Daptar Musieum di Sumatra Selatan Daptar Musieum di L ...

                                               

Kampung Jawa, Pesisir Tengah, Pesisir Kulon

Kampung Jawa nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Pesisir Tengah, Kabupatén Pesisir Kulon, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Pesisir Tengah, Pesisir Kulon

                                               

TVKU

TVKU iku stasiun televisi Ing Semarang Sing Dulune Dinamaake RTV Semarang. RTV Pati Sing Dulune Dinamaake Kartika TV ora iso teko warga Ing Semarang, Mulane, TVKU Dadi Mitra tvOne. Stasiun Televisi Iku Merupakan Jaringan tvOne Sing Tinggal Ing Se ...

                                               

Kudus

Kudus bisa nujul kana sababaraha hal di handap: Kabupatén Kudus, salah sahiji kabupatén di propinsi Jawa Tengah, Indonésia Kudus, Klakah, Lumajang, salah sahiji désa di Kabupatén Lumajang, Jawa Wétan Masjid Al-Quds

                                               

Nagara (disambiguasi)

Nagara atawa Negara bisa ngalih ka: Nagara définisi géografi pulitis Karajaan Negara Daha, karajaan Hindu di Kalimantan Kidul Palagan Negara, kajadian di Distrik Negara, Kalimantan Kidul éks Distrik Negara Walungan Negara, walungan di Kalimantan ...

                                               

Baros

Baros, Magnolia macklottii Dandy, mibanda ngaran lokal campaka gunung, kalastori, manglid baros, jeung cempaka rimbo. Sebaran géograpisna ti Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa Kulon, nepi ka Kalimantan.

                                               

Papua (disambiguasi)

Papua bisa ngarujuk kana: Urut propinsi di Indonésia nu kiwari jadi dua Propinsi Papua tetep ngagunakeun ngaran Papua Papua Kulon Papua pulo atawa Irian - hiji pulo di Pasifik nu dikawasa ku Indonésia di beulah kulonna sarta Papua Gini Anyar di b ...

                                               

Babad Dipanagara

Babad Dipanagara nyaéta naskah otobiograpi Pangéran Dipanagara anu ditulis mangsa anjeunna dibuang ku Walanda ka Sulawesi Kalér ti taun 1831.

                                               

Sukaraya, Bone-Bone, Luwu Utara

Citakan:Desa Sukaraya nyaéta hiji désa di kacamatan bone-bone, Luwu Kalér Garut, Sulawesi Kidul, Indonesia. Désa téh dibagi jadi 3 dusun, nyaéta dukuh Cirebon, Sumber Jaya jeung Cinta Mulya. Nepi ka taun 2017, jumlah warga di kampung ieu nepi 2.5 ...

                                               

Sléman

Sléman bisa ngarujuk kana sawatara hal: Kabupatén Sléman - kabupatén di provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta Sléman, Sléman - kacamatan di kabupatén Sléman

                                               

Malioboro

Malioboro nyaéta salah sahiji jalan paling kasohor di Yogyakarta. Salian aya di jajantung kota, Malioboro jadi kasohor ku sabab carita sajarahna. Ayana Malioboro mindeng dikaitkeun jeung tilu tempat suci di Yogya, nyaéta Gunung Tampomas, Kraton, ...

                                               

Abdi Dalem

Abdi dalém nyaéta jalma anu ngabdikeun dirina di karajaan karaton jeung raja, saperti kératon Yogyakarta jeung Surakarta, karaton ogé mangrupa témpat cicing para priayi anu séjénna. Umumna abdi dalem karajan jeung abdi dalem Punakawan sok dibédak ...

                                               

Abracadabra

Abracadabra nyaéta ucapan mantra pamaén sulap, sarta kecap anu miboga kakuatan nepi ka ngadadak ngahasilkeun hiji kajadian nu tangtu. Kecap éta asalna tina basa Aram anu hartina "saya buat ketika saya berkata" kecap éta digunakeun dina abad ka-3. ...

                                               

Kearifan Lokal

Kaarifan lokal, anu di dihatikeun jang cirining khas anu dipiboga ku sakumpulan, sakaligus ngabedakeun jeung sakumpulan sejen. Cirining anu disebutkeun umumna nu ditarima ku turun-tamurun, dina revitalisasi ngepas jeung parkembangan zaman, conton ...

                                               

Kernel

Kernel, inti nyaéta kajadian-kajadian inti, pokok, utama ti karya fiksi. Umumna dianggap salaku relasi oposisi jeung satellite, jieunan, ngiluan, nyaéta kajadian-kajadian lain pokok, salaku kajadian sampingan. Dua istilah éta dipikawanoh salaku g ...

                                               

Palang Merah Indonesia

International Red Cross Palang Merah Internasional ngadeg ku alpukah J.Henry Dunant Bapak Palang Merah Internasional nyaéta mangrupa organisasi kamanusaan nu sifatna indepénden jeung diaku nétralitasna ku sakabéh nagara di sakuliah dunya. Organis ...

                                               

Kode sastra

kode sastra téh nyaéta sababaraha wangun aturan, karya sastra anu kudu dipaham ku pamaca nalika maca karya sastra. Kumaha kode bisa dipungsikeun kalayan maksimal tangtu ngabutuhkeun bantuan ti bidang nu séjén, misalna téori semiotika, konsep-kons ...

                                               

Abjection

Abjection, konsep psikoanalisis dikembangkeun ku Julian Kristeva sakumaha dikamukakeun dina bukuna anu judulna Powers of Horror:an Essay on Abjection keur ngajélas keun formasi subjék jeung pameliharaan subjektivitas. Dina hubungan ieu abjection ...

                                               

Stasion Parungpanjang

Dina mangsa bangsa Indonésia masih diéréh ku bangsa Walanda, stasion ieu dijieun minangka stasion pikeun ngangkut pibekeleun sabab harita aya di tengah antara Mérak jeung Batavia atawa Jakarta mangsa kiwari. Mangsa harita stasion ieu stasion gedé ...

                                               

Mentri Luar Negri (Jepang)

Mentri Luar Negri Jepang nyaéta anggota Kabinet nu ngurus kawijakan luar negeri Jepang jeung kapala Departemen Luar Negri. The current foreign minister 2007 is Masahiko Koumura.

                                               

Elon Musk

Elon Musk nyaéta salah sahiji pengusaha asal Afrika nu dikenal salaku pangadeg Tesla Motors dan SpaceX,nu ngaluncurkeun kapal ka ruang angkasa komersial,dina taun 2012. Elon Reeve Musk gumelar dina taun 1917 di Pretoria, Afrika Selatan. Dina taun ...

                                               

Teri

Pikeun dahareun, tempo teri cué. Teri atawa lauk teri nyaéta lauk leutik basajan nu hirup dina cai asin, biasa nu sok dijadikeun eupan, ieu lauk mangrupa jenis ti keluarga Engraulidae. Aya 144 spésiés nu kaasup di 17 généra; sakumna téh kapanggih ...

                                               

Golsom

Citakan:Templat:Taxobox Golsom atawa basa latinna Andinoacara rivulatus, syn. Aequidens rivulatus,nyaéta lauk darat dina famili cichlid. Ku urang laur negri mah katelahna Green Terror aya oge nu nganelahkeun lauk gold saum, matakna dina letah ura ...

                                               

Kuomintang

thumb|250px|Chegar ao fundo do poço em Portugal e ter esta bela vista é como estar dentro de um reto de uma baleia O poço iniciático ou torre invertida é um grande buraco escondido na Quinta da Regaleira, em Sintra, Portugal, sendo considerado um ...

                                               

Perjangjian Granada (1491)

Perjangjian Granada nyaéta perjangjian titimangsa 25 Nopémber 1491 antara Boabdil, Sultan Granada, jeung Ferdinand jeung Isabella, Raja jeung Ratu Kastile, Léon, Aragon, jeung Sisili. Ieu perjangjian téh mungkas Perang Granada anu lumangsung ti t ...

                                               

Kuningan

Kuningan Timur, Setiabudi, Jakarta Selatan Kuningan Barat, Mampang Prapatan, Jakarta Selatan

                                               

Boyolali

Boyolali nujul kana: Kabupatén Boyolali, salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia Kacamatan Boyolali, salah sahiji kacamatan di Kabupatén Boyolali, Propinsi Jawa Tengah, Indonésia

                                               

Pura Penataran Sasih

Pura Penataran Sasih nyaéta salah sahiji Pura anu aya di Denpasar, leuwih jelasna nyaéta di Banjar Intaran, Désa Pejeng, Kacamatan Tampaksiring, Kabupatén Gianyar. Ngaran Pura Penataran Sasih téh dicokot tina hiji carita mitos. Ceuk carita mitos ...