ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 264




                                               

Areuy beurit

Areuy beurit Kurz) Ngaran lokal: hiptage Ing., jaranan, kakas Jawa, noraa, haen pik, kamlang chang phuek Muangtay Sebaran géografis: India, Sri Lanka, Myanmar, Indochina, Cina Kidul, Thailand, Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Kapuloan Sunda L ...

                                               

Demak

Demak aya di basisir kalér propinsi Jawa Tengah, di pulo Jawa, Indonésia. Kasultanan Demak - kasultanan nu aya dina abad kagenep belas. Kabupatén Demak - kabupatén nu aya di sabudeureun kota Demak kiwari Demak, Indonésia - kota gedé jaman kiwari.

                                               

Hernán Cortés

Hernán Cortés de Monroy y Pizarro, Marquis I Lebak Oaxaca nyaéta saurang Conquistador Spanyol nu ngaluluguan ékspedisi nu nyababkeun labuhna Kakaisaran Azték sarta mawa sabagian loba daratan utama Méksiko kana kakawasaan Raja Kastilia dina awal a ...

                                               

Mona Lisa

Mona lisa, nyaéta lukisan minyak dina kai poplar nu dijieun ku Leonardo da Vinci dina abad ka-16.Lukisan ieu mindeng dianggap minangka salah sahiji lukisan kasohor di dunia.Lukisan ieu dipiboga ku pamarintah prancis ditembongkeun di Musée du Louv ...

                                               

Teater neo klasik

Taun 1630-an téater Prancis ngalaman parobahan gedé nalika téori néoklasik ti Italia asup ka Prancis. Dasar téori néoklasik nyaéta: Plot teu leuwih ti sapoé sapoeuting, diwatesan di hiji tempat sarta bisa ngandung kajadian naon waé. Eusi drama ku ...

                                               

Kakaisaran Yunani

Dina Jaman Helenistik, Kakaisaran Yunani bisa ngarah ka nanaon atanapi sadayana ti nagara panerus Diadochi: Dinasti Ptolemaic Dinasti Antigonid Dinasti Seleucid

                                               

Cacarakan

Cacarakan nyaéta salah sahiji aksara anu kungsi dipaké ditatarpasundan. Cacarakan asalna tina aksara Carakan jawa, sanajan sarua tapi tetep aya bédana.Dina cacarakan aksara DA kur aya hiji, kitu ogé jeung aksara TA. Masyarakat umum biasana sok ny ...

                                               

Kaméja

Kaméja asal kecapna tina bahasa Portugis nyaéta camisa, hartina baju atawa papakéan, utamana keur lalaki. Papakéan ieu nutupan leunguen, taktak, dada nepi ka beuteung.

                                               

Injéksi Uap

Injéksi uap nyaéta hiji prosés pendesakan minyak sakumaha siga injéksi cai. Uap diinjéksikeun sacara tuluy tumuluy ngaliwatan sumur injéksi sarta minyak anu didesek bakal diproduksi ngaliwatan sumur lain anu padeukeut. Ieu métode kapanggih ku pau ...

                                               

Che Guevara

Ernesto Guevara atawa anu kasohor Che Gevara nyaéta pamingpin gerilya anu miboga peran penting dina runtagna diktator Batista di Kuba. Che Guevara nyaéta tokoh révolusionér Amérika Latin jeung penaséhat utama Fidel Castro. Che Guevara lahir di Ro ...

                                               

Wewengkon Tōhoku

Wewengkon Tōhoku nyaéta wewengkon Jepang sacara géografi. Tōhoku nyaéta Basa Jepang keur "kaler-wetan," tur wewengkon Tōhoku ngawengku bagéan kaler-wetan Honshū, pulo panggedéna di Jepang. Wewengkon ieu disebut ogé Michinoku.

                                               

Wewengkon Chūgoku

Wewengkon Chūgoku atawa wewengkon Sanin-Sanyō nyaéta wewengkon pangkulonna di Honshū, pulo Jepang panggedéna. Wewengkon ieu ngawengku Hiroshima, Yamaguchi, Shimane, Tottori, jeung Okayama.

                                               

Vaalbara

Vaalbara nyaéta Superbuana Arkéan anu diwangun ti Kraton Kaapvaal, ayeuna aya di Afrika Kidul beulah wétan, jeung kraton Pilbara, dinten ayeuna aya di kalér-kuloneun Australia kulon. Vaalbara dibéré ngaran ku narima ngaran opat hurup ngaran Krato ...

                                               

Dadap Blendung

Dadap Blendung nyaéta tatangkalan anu ngaran ilmiahna Erythrina variegata L. Fabaceae. Ngaran séjén ieu tatangkalan dina bahasa Inggris nyaéta variegated coral tree, di Indonesia nyaéta dadap ayam atawa galala itam, di Malaysia nyaéta chengkering ...

                                               

Kukuk

Kukuk nyaéta tuwuhan nu dipelak jang alaeun buahna, boh dipanén sabot keur ngora jang sayurkeuneun, boh dipanén sabot buah geus asak pikeun digaringkeun laju dipaké minangka parabot. Keur seger kénéh mah buahna téh mibanda kulit nu lemes warna hé ...

                                               

Caah Afrika bagian kidul 2010-2011

Caah Afrika bagian kidul 2010 - 2011 nyaéta saruntuyan bencana caah di tujuh nagara di Afrika bagian kidul. Bencana ieu patali jeung kajadian La Niña. Hujan leuwih ti rata-rata ti Désémber 2010 geus ngakibatkeun caah nu ngaluas. Rébuan urang geus ...

                                               

Angola (disambiguasi)

Angola Portugal, wewengkon jajahan Portugis ngarujuk ka Afrika Kulon Portugis Angola, nagara Afrika kidul-tengah

                                               

Novopangéa

Novopangéa nyaéta hiji buana super nu jaga kamungkinan bakal aya, ditepikeun ku Roy Livermore, ayeuna di Universitas Cambridge, dina ahir 1990-an, nyebutkeun nutupna Pasifik, ngagabungna Australia jeung Asia wétan, jeung gerakan Antartika ka kalé ...

                                               

Chimborazo

Chimborazo nyaéta gunung seuneu stratovolcano nu geus teu aktif di jajaran pagunungan Andes di Cordillera Occidental.

                                               

Fragmen buana

Fragmen kerak buana, sawaréh sinonim sareng Mikrobuana, mangrupikeun potongan-potongan buana anu rusak ti massa buana utama pikeun ngabentuk kapuloan anu béda-béda, sering sababaraha ratus kilométer ti tempat asalna. Sadaya buana mangrupikeun pot ...

                                               

Krimea

Kriméa atanapi Samenanjung Krimea, nyaéta hiji wewengkon kaléreun Laut Hideung. Kriméa bisa ngarah ogé ka: Republik Krimea, subjék féderal Rusia. Républik Otonom Krimea, Ukraina.

                                               

Puan Maharani

Puan Maharani Nakshatra Kusyala nyaéta ketua DPR peride 2019 - 2024. Anjeunna mimiti nyekel kalungguhan saprak 1 oktober 2019. Cucu ti présidén pertama RI Soekarno, atawa putra pertama Megawati ti keluarga politisi ngajieun Puan ti leutik kabiasa ...

                                               

Lukman Hakim Saifuddin

Lukman Hakim Saifuddin Nyaéta Menteri agama Indonesia anu ngajabat mulai ti tahun 2014. Lukman hakim saifuddin nyaéta anak ti Saefuddin zuchri sareng Solichah, Bapakna ogé nyaéta menteri agama periode 1964 - 1968.

                                               

Zulkifli Hasan

Dr. H. Zulkifli Hasan, S.E., M.M. nyaéta politikus jéung mantan ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat Republik Indonésia ti saprak 8 oktober 2014 jang periode 2014 - 2019. Saacanna, manehna ngajabat jadi Menteri Kahutanan Republik Indonesia ngagan ...

                                               

Rumah sakit rujukan covid-19 Jawa Kulon

Jl. Moch Toha No. 369, Kota Bandung +62 22 5229544

                                               

Jalur Utama Kagoshima

Jalur Utama Kagoshima nyaéta bagéan utama tina jaringan utama kareta JR Kyūshū tur manjang antara Mojikō di Kitakyūshū, nepi ka Kagoshima Station di Kagoshima City, di tungtung kidul Kyūshū. Until March 13 2004, it covered 393 kilométers between ...

                                               

Manchester City F.C.

Manchester City Football Club dipikawanoh ogé salaku Man City atawa The Citizens nyaéta hiji kleub sépak bola profésional ti Inggris. Manchester City fokus maén di Liga Premier Inggris. Kleub ini mangrupa kleub sakota jeung Manchester United. Cit ...

                                               

TelkomVision 2

TelkomVision Sports Siang sejak 2006 TelkomVision Sports sejak 2001 TelkomVision Sports Malam sejak 2001 TelkomVision Sports Petang sejak 2001 TelkomVision Sports Pagi sejak 2001 News Report sejak 2006 Showbiz News sejak 2015 Viral sejak 2017 Pri ...

                                               

Tentara Nasional Indonesia

TNI atawa Tangtara Nasional Indonésia, mangrupa elemen tangtara Indonésia. TNI miboga 3 cabang nyaéta: AD Angkatan Darat AU Angkatan Udara AL Angkatan Laut

                                               

Bulan (wayah)

Bulan nyaéta ngaran sagunduk-gundukna poé nu maké tanggal dina sataun, basa lemesna Sasih atawa Warsih. Jero sataun aya 12 bulan. Ngaran Bulan Arab di antarana Muharam atawa Sura, Safar, Rabiulawal, Rabiulahir, Jumadilawal, Jumadilahir, Rajab, Sa ...

                                               

Octavianus

Octavianus 23 Séptémber 63 SM – 19 Agustus 14, anu boga gelar Kaisar Augustus (Latin: IMPERATOR CAESAR DIVI FILIVS AVGVSTVS, nyaéta Kaisar Romawi kahiji sarta salah sahiji anu pang pengaruh. Manéhna mungkas perang baraya anu panjang sarta nyiptak ...

                                               

Fungsi dénsitas probabilitas

Dina matematika, probability density function dipaké keur ngagambarkeun probability distribution di watesan integrals. Lamun probability distribution mibanda densiti f, saterusna interval tak terhingga mibanda probabiliti f d x. Probability densi ...

                                               

Alexander Fleming

Sir Alexander Fleming nyaéta jalma nu kasohor manggihan pénisilin. Lahir tanggal 6 Agustus 1881 di Lochfield Darvel Ayrshire Skotlandia. Anak katilu ti opat sadudulur. Fleming sakola di Loudoun Moor School jeung Darvel School, tuluy salila dua ta ...

                                               

Setir Jenéwa

Setir atawa mékanismeu Jenéwa Geneve drive nyaéta mékanismeu nu ngarobah puteran/rotasi kontinyu jadi intermiten. Dina unggal puteran, roda nu aya pinna muter kontinyu nepi ka ngahontal gigi intermiten nu jadi muter sahambalan. Anu lolobana dipak ...

                                               

Wangunan ambrug Thane 2013

Dina 4 April 2013, hiji wangunan ambrug di Mumbra, wewengkon sub-urban Thane di Maharashtra, India. Kajadian ieu dilaporkeun salaku kajadian wangunan ambrug anu panggoréngna di wewengkonna. 74 urang maot, di antarana 18 barudak, 23 awéwé, jeung 3 ...

                                               

Pamilihan umum présidén Monténégro 2013

Citakan:Politics of Montenegro Pamilihan umum présidén diayakeun di Monténégro kaping 7 April 2013. Présidén incumbent Filip Vujanović ti Partéy Démokrasi Sosialis PDS ditantang ku kandidat indepénden Miodrag Lekić, anu minangka kandidat umum nu ...

                                               

Caah Argéntina 2013

Ti 2–3 April 2013, Propinsi Buenos Aires bagian kalér-wétan, Argéntina, ditarajang ku sababarah caah bah anu nyababkeun korban jiwa saeutikna 80 urang. Di La Plata Raya, dilaporkeun 78 urang maot, sarta di Buenos Aires Raya, 8 dilaporkeun maot. C ...

                                               

Grand Prix balap motor Argéntina 2017

The 2017 Argentine motorcycle Grand Prix was the second round of the 2017 MotoGP season. It was held at the Autódromo Termas de Río Hondo in Santiago del Estero on 9 April 2017. Both Repsol Honda riders crashed out of the race, thus marking their ...

                                               

Grand Prix balap motor Amérika 2017

The 2017 Motorcycle Grand Prix of the Americas was the third round of the 2017 MotoGP season. It was held at the Circuit of the Americas in Austin on April 23, 2017.

                                               

Wahid Hasjim

K.H Abdul Wahid Hasjim nyaéta saurang pahlawan nasional Indonésia sareng menteri nagara dina kabinét Mimiti di Indonésia. Anjeunna bapa presiden kaopat Indonésia, Abdurrahman Wahid sareng putra Mohammad Hasyim Asyari, salah sahiji pahlawan nasion ...

                                               

Kumis

Kumis nyaéta bulu jelema nu siga buuk nu jaradi di luhureun biwir handapeun irung. Sawaréh sasatoan ogé sok kumisan, kayaning ucing, beurit, kelenci jsté.

                                               

Tallahassee Tennis Challenger 2011

Tallahassee Tennis Challenger 2011 nyaéta pasanggiri tenis profésional anu diayakeun dina permukaan keras kabuka. Turnamén ieu asup kana édisi katiluna sarta mangrupa bagian ti ATP Challenger Tour 2011. Turnamén ieu lumangsung di Tallahassee, Amé ...

                                               

Hahayaman (manuk)

Hahayaman mangrupa salah sahiji jenis manuk rawa nu sorana tarik nu asalna tina kulawarga Rallidae. Sato ieu mibanda awak sagedé japati. Warna Buluna coklat blirik rata. Beuheungna mibanda warna bodas, Pamatukna warna konéng jeung warna beureum n ...

                                               

IOS

iOS nyaéta sistem operasi pakakas gerak anu dijieun tur dimekarkeun ku Apple Inc. sarta disumebarkeun sacara husus pikeun pakakas kasar Apple. iOS ieu mangrupa sistem operasi anu ngadukung lolobana pakakas telepon selulér perusahaan Apple éta sor ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Rusia

Pandémi koronavirus di Rusia munggaran dikonfirmasi kana 31 Januari 2020. Kajadian éta diraih ku dua warga nagara Cina anu aya di Zabaikalsky na Tyumen, Siberia.

                                               

Piala Afrika 1996

Piala Afrika 1996 diayakeun di Afrika Kidul ti 13 Januari nepi ka 3 Pébruari 1996. 15 tim ralomba dina kajuaraan maén bal ieu. Dina kajuaraan ieu, Afrika Kidul midang salaku juara sanggeus ngéléhkeun Tunisia kalawan skor 2-0. Zambia jeung Ghana h ...

                                               

Alfamart

Alfamart nyaéta brand minimarkét anu nyadiakeun boh barang boh kadahareun pikeunanu kabutuhan sapopoé anu dipiboga ku PT Sumber Alfaria Trijaya, Tbk dina taun 1989 anu mimitina mah dagang roko jeung barang-barang konsumsi ku Djoko Susanto jeung k ...

                                               

Daptar Gubernur Sulawesi Kidul

Kaca ieu ngandung daptar Sulawesi Kidul gubernur propinsi, Indonesia. Daérah otoritas kantor ieu nyertakeun Sulawesi Kidul dan Sulawesi Kidul Wétan dugi ka propinsi Sulawesi Kidul Wétan dibagi dina taun 1964.

                                               

Partéy Buruh Norwégia

Partéy Buruh Norwégia nyaéta hiji partéy pulitik démokratik sosial di Norwégia. Ngadeg dina taun 1887, partéy ieu mangrupa partéy pulitik panggedéna di Norwégia ti taun 1927 jeung remen miboga leuwih ti saparo total korsi di parlemén.

                                               

Seri Balas

Seri Balas nyaéta album studio kalima Siti Nurhaliza sareng Ratu Pop Tradisional Noraniza Idris. Albeum ieu dirilis dina taun 1999. Albeum dibébaskeun tanggal 11 Januari 1999, dina ulang taun ka-20 Siti Nurhaliza.