ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 263




                                               

Batang

Kabupatén Batang, salah sahiji kabupatén di propinsi Jawa Tengah, Indonésia Batang, Batang, salah sahiji kacamatan di Kabupatén Batang, sakaligus jadi puseur dayeuh kabupatén Batang, istilah lian tina gebog atawa kai. Ilaharna dipaké dina kecap n ...

                                               

Muhammad Rafli

Muhammad Rafli nyaéta pamaén bola profesional asal Indonésia kalahiran Malang, Jawa Wétan nu kiwari maén jeung Klub AREMA FC. Kolona Iqbal Rasyid jeung Ruli Sulistyawati.

                                               

Wates konvergén

Wates konvergén nyaéta jinis wates dimana dua lémpéng patepang sareng mimitian nyorong ngalawan anu sanés. Tabrakan lémpéng téktonik tiasa nyababkeun lini, gunung bitu, formasi gunung sareng kajadian géologis sanésna. Aya tilu jinis wates konverg ...

                                               

Wates, Balik Bukit, Lampung Kulon

Wates nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Balik Bukit, Kabupatén Lampung Kulon, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Balik Bukit, Lampung Kulon

                                               

Wiki Sabanda:Pancén Undak 2

Nyieun 10 artikel anyar kalawan katangtuan husus: Sumber rujukan anu dipaké sakurang-kurangna dua sumber. Artikel anu geus boga katégori anu bener Artikel geus ditambahan wikifisasi Judul artikel anu rék dijieun meunang tina ideu sorangan, atawa ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Pilipina

Pandémi koronavirus 2019 di Pilipina mimiti kapanggih di tanggal 30 Januari 2020 nalika wanoja 38 taun warga nagara Républik Rahayat Tiongkok dikonfirmasi positip beunang panyakit koronavirus. Tuluy kasus nu kadua kajadian di tanggal 2 Pébruari 2 ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Britania Raya

Pandémi koronavirus 2019 di Britania Raya mimiti kapanggih di tanggal 31 Januari 2020 nalika warga nagara Républik Rahayat Tiongkok mondok di hiji hotél di York. Per tanggal 2 Méi 2020, kacatet geus aya 177.454 kasus positip, sarta 27.510 urang a ...

                                               

Gyula Cseszneky de Milvány et Csesznek

Count Gyula István Cseszneky de Milvány et Csesznek ; nyaéta saurang penyair Hongaria, panarjamah, pulitikus, sarta minangka Julius I, Pangeran Pindus jeung Moglena. Dina taun 1941, salila Perang Dunya II, manéhna jadi panasehat pikeun Aimone Aos ...

                                               

Irlandia

Irlandia nujul kana: Républik Irlandia - hiji nagara republik di kiduleun Irlandia Kaler Pulo Irlandia - hiji pulo nu sacara pamaréntahan kabagi jadi Irlandia Kaler jeung Républik Irlandia Irlandia Kalér - wewengkon nu mangrupa bagéan tina Britan ...

                                               

Guangxi

Guangxi mangrupa salah sahiji wewengkon otonomi di Républik Rahayat Cina pikeun séké Zhuang. Salian ti séké Zhuang, aya puluhan séké minoritas nu diakuan di RRC nyicingan wewengkon ieu.

                                               

Balapan Kuda

Balapan kuda nyaéta olahraga anu merlukeun kaparigelan dina tumpak kuda. Olahraga tumpak kuda kabagi jadi dua jenis, nyaéta balapan kuda sarta kaparigelan berkuda. Dina balapan kuda, diperlukeun gancangna kuda dina lumpat sarta kaparigelan joki d ...

                                               

Pinyaram

Pinyaram nyaéta salah sahiji kadaharan has nu asalna ti Sumatra Kulon. Ieu kadaharan biasana disuguhkeun nalika nyambut poé raya jeung raraméan tinangtu, aya ogé nu dijual minangka oléh-oléh has Minangkabau.

                                               

Subduksi

Subduksi mangrupa prosés géologis anu lumangsung dina watés konvergén lémpéng téktonik; hiji lémpeng tilelep ka handap lémpeng anu séjén kana mantél bumi. Subduksi lumangsung kana daérah-daérah anu disebut Zona subduksi. Zona subduksi mangrupa da ...

                                               

Busur kapuloan

Busur kapuloan nyaéta jinis kapuloan anu diwangun ku ranté pulo biasana di watés konvergén ku dua Lempeng téktonik. Busur kapuloan mangrupikeun jinis ranté pulo anu unik, kalangkunganana gugus gunung bitu kalayan susunan ngawangun busur, ayana di ...

                                               

Bali (disambiguasi)

Bali bisa ngarujuk kasababaraha ngaran: Anatomi: Bali anatomi atawa plasénta téh nyaéta organ Tempat: Bali - hiji pulo ogé propinsi di Indonésia. Bali, Kamerun - kota di Kamerun, Afrika. Bali, Taipei County, Taiwan - kota di Taiwan. Karakter: Bal ...

                                               

Karajaan pajang

Karajaan Pajang nyaéta salah sahiji karajaan islam di indonesia anu didirkeun taun 1568 di belah kulon Surakarta. Raja mimiti nyaéta Joko Tingkir atawa Sultan Hadiwijaya1568-1586.Karajaan Pajang ngadég saukur sakali pamaréntahan.Parebutan kakuasa ...

                                               

Institut Seni Indonesia Denpasar

Institut Seni Indonésia Dénpasar nyaéta paguron luhur seni anu diayakeun ku Departemen Atikan Nasional anu aya di handapeun sarta tanggung jawab langsung ka Menteri Atikan Nasional. ISI Dénpasar sacara fungsional dibina ku Diréktur Jenderal Atika ...

                                               

Vihara Araya Dhamma

Temple Daya Araya nyaéta salah sahiji vihara di kota Tangerang, Banten. Vihara ieu lokasina di Jalan Iskandar Muda Gang Macan, Kelurahan Kedaung Wetan, Neglasari. Vihara ieu mangrupikeun tempat ibadah anu didéy ku Budha Theravāda di daérah éta.

                                               

Pusdikpassus

Pusat Péndidikan dan Latihan Pasukan Khusus atawa disingkat nyaéta sakola awal jang ngalatih Pasukan Para Komando, khususna nu érék gabung ka Kopassus. Saacanna pusdik ieu ngabogaan ngaran Pusat Pendidikan Pasukan Khusus. Pusdik ini markasna di B ...

                                               

Olimpiadeu Sains Nasional

Olimpiadeu Sains Nasional nyaéta ajang anu diayakeun di Indonésia tiap taun, nu diauban ku siswa SD, SMP, jeung SMA. Siswa anu lolos téh siswa nu dianggap pangalusna di provinsi jeung perwakilan daerah na séwang-séwangan. Rarangkén ieu nyaéta lan ...

                                               

Achmad Zaky

Achmad Zaky nyaéta salahsahiji tokoh ti Indonesia anu boga bisnis anu gerakna dina widang internet asal Indonesia. Manéh na ngadegkeun jeung sakaligus jadi CEO ti situs e-commerce Bukalapak.com, nyaéta salah sahiji perusahaan E-Commerce Indonesia ...

                                               

SMK Nasional Sumber

SMK Nasional Sumber nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Cirebon. SMK NASIONAL SUMBER MEMILIKI 3 KOMPETENSI KEAHLIAN yang pertama adalah: 1. Geologi Pertambangan 2. Teknik kendaraan Ringan 3. Seni Animasi Sekolah ini berbas ...

                                               

Saidpur

Saidpur bisa ngarah ka: di Bangladés Saidpur, Divisi Rangpur, hiji wewengkon di Bangladés di India Saidpurpatti, hiji désa di Distrik Amritsar, Punjab, India Saidpur, Agra, désa di Uttar Pradesh Saidpur, Kapurthala, hiji désa di Distrik Kapurthal ...

                                               

Lémpéng Pasifik

Lémpéng Pasifik nyaéta lempéng panggedéna tina 7 wates tektonik utama. kalawan ukuran 102.900.000 km2, éta leuwih loba tina ukuran Lémpéng Amérika Kidul. Lempéng Téktonik anéh sabab biasana diwangun ku kerak samudra jeung buana. Salaku conto, Lém ...

                                               

Hideo Kojima

Hidéo Kojima) gumelar diSetagaya, Tokyo, Jepang, 24 Agustus 1963) nyaéta salah saurang perancang kaulinan vidéo anu gawé pikeun Konami, anu statusna sabagé Wakil présidén Konami Computer Entertainment Jepang. Anjeunna ayeuna jadi kepala studio di ...

                                               

Nata de Coco

Nata de coco mangrupa jenis kadaharan hasil ferméntasi cai kalapa ku baktéri Acetobacter xylinum. Nata de coco wangunna geunyal parat, ieu téh mangrupa kadaharan panutup nu awalna dijieun di Filipina. Susuguh panutup ieu diwanohkeun ka Jepang nga ...

                                               

Barbie

Bonéka barbie mimiti aya kurang leuwih taun 1945 ti salah sahiji kulawarga nu resepeun pisan kana bonéka.Kulawarga ieu mimiti kainspirasi ti budak awéwéna anu resep ulin bonéka keretas. Tuluy indungna anu ngaranna Ruth Handler ngarasa karunya ka ...

                                               

Padika Kumon

Padika Kumon anu diwanohkeun ku hiji guru di Jepang, Toru Kumon mangrupa sistem atikan matematika jeung basa anu panggedéna di dunya. Nepi ka bulan Maret 2007, leuwih ti 4 juta budak diajar ngagunakeun padika Kumon di leuwih ti 26.000 lambaga ati ...

                                               

Zoran Corporation

Zoran Corporation nyaéta hiji pausahaan tehnologi digital multinasional, nu kantor puseurna di Silicon Valley. Ngaran Zoran asalna tina kecap Hebrew keur silikon. Zoran asup ka nagara bagéan Delaware tur boga kantor di Kanada, Cina, Inggris, Jerm ...

                                               

Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson atawa leuwih dipikawanoh Alex Ferguson CBE dibabarkeun 31 Desember 1941 di Govan,tempat nyieun kapal Glasgow. Alexander Chapman Ferguson nyaéta mantan pamaén bal warga Skotlandia. Sabada jadi pamaén, manéhna ngalatih klub Stirli ...

                                               

Metoklopramid

Metoklopramid nyaéta ubar nu dipaké pikeun ngungkulan sababaraha masalah di esofagus jeung lambung. Ubar ieu dipaké pikeun perawatan jeung nyegah sebel sarta utah ka pasén nu ngarandapan panyakit magh, metoklopramid ogé dipaké pikeun pasén diabét ...

                                               

Korsi roda

Korsi roda, nyaéta alat bantu anu dipaké ku jalma anu teu bisa leumpang. Ieu alat téh bisa dimajukeun kalayan didorong ku nu lain, bisa ogé dipajukeun maké leungeun, atawa maké mesin otomatis. Rupa-rupa korsi roda: Korsi roda listrik nyaéta korsi ...

                                               

Sisidueun

Sisidueun nyaéta kontraksi ujug-ujug anu teu dihaja dina diafragma, sarta umumna lumangsung terus-terusan saban menit na. Hawa anu ujug-ujug liwat ka jero paru-paru nyababkeun glottis nutupan, sarta nyababkeun lumangsung na sora hik. Sisidueun um ...

                                               

Trombofilia

Trombofilia atawa kaayaan dimana getih nu ngentel atawa nu biasa disebut Trombofilia nyaéta kacenderungan jalma pikeun ngembangkeun gumpalan getih atawa pambeluan getih. Sacara médis, panyakit ieu teu miboga définisi atawa harti nu husus, ngan sa ...

                                               

Neuroblastoma

Neuroblastoma nyaéta tumor nu tumuwuh tina sél-sél saraf nu masih kénéh ngora di sababaraha bagéan awak. Tumor ieu pang ilharna tumuwuh di medulla adrenal.

                                               

Pelita Bandung Raya

Pelita Bandung Raya satéacanna ngagaduhan namo Pelita Jaya FC nyaéta hiji kleb sepak bola di Indonesia nu gaduh markas di Kota Bandung, Jawa Barat, Indonesia.

                                               

Motinggo Busje

Motinggo Busje nyaéta ngaran péna, ngaran keur leuleutikna Bustami Jalid. Ceuk béja Motinggo asalna tina basa Minangkabau mantiko ’ hartina sok nyieun kaributan, teu boga kaéra, jsb. Busje babar 21 Nopember 1937 di Kupangkota, Lampung, ngantunkeu ...

                                               

Central Intelligence Agency

Central Intelligence Agency nyaéta hiji badan intélijen sipil ti Amérika Sarikat. Badan ieu mangruoa lembaga éksekutif nu aya langsung handapeun Pangarah Intélijen Nasional. CIA nagentoskeun Office of Strategic Services, nu diwangun nalika Perang ...

                                               

Daptar Juara Dunya Motor 500cc/MotoGP

Balap motor Grand Prix nyaéta kajuaraan balap motor utama, nu geus dibagi jadi tilu kelas saprak 1997: 125cc, 250cc jeung MotoGP. Kelas nu geus dieureunkeun nyaéta 350cc, 50cc / 80cc sarta Motor gandengan. Kelas utama nyaéta MotoGP, nu saméméhna ...

                                               

Balap motor Grand Prix usum 2017

2017 Kajuaraan Grand Prix balap motor FIM 2017 ngajangjikeun taun nu pohara kompetitif dina kelas balap motor. Dina taun 2016, Marc Marquez ngahontal gelar juara MotoGP nu katilu kalina. Grand Prix Qatar nyaéta salah sahiji acara nu kacida ahéng, ...

                                               

Laut Jepang

Laut Jepang nyaéta marginal sea di beulah kulon Pacific Ocean, diwatesan ku Jepang, Korea jeung Russia sarta nujul ka Koréa disebut éast Séa. Saperti Mediterranean Sea, ampir taya tide sabab nu meh ampir katutup.

                                               

Heisei

Heisei nyaéta ngaran jaman Jepang kiwari di Jepang. éra Heisei dimimitian dina tanggal 8 Januari, 1989 until 2019, ngan sapopoe sanggeus pupusna Kaisar Hirohito. Putrana, Akihito, diangkat jadi Kaisar Jepang. Dumasar kana adat Jepang, Hirohito ga ...

                                               

Hary Gunarto

Hary Gunarto teh saurang staf akademik, dosen sarta profesor dina bidang studi Asia Pasifik ti Universitas Ritsumeikan Asia Pasifik, Jepang. Sanggeus lulus ti Universitas Gadjah Mada taun 1978, anjeunna neraskeun studi ka Amerika Serikat tur nyep ...

                                               

Daptar bab One Piece

4. "Kapten Morgan nu hebat" 海軍大佐「斧手のモーガン」, "Kaigun Taisa Onote no Mōgan"? 8. "Nami" ナミ登場, "Nami Tōjō"? Volume 1, Judul volume Romance dawn ", diterbitkeun di Jepang tanggal 24 Desember 1997, bab nu kacantum dina volume ieu nyaéta ...

                                               

Perang Surabaya

Perang Surabaya nyaéta perang antara milisi jeung serdadu pro-Kamerdikaan Indonesia ngalawan tentara Inggris jeung Walanda. Puncakna éta perang nyaéta dina bulan Nopember 1945. Sangkilang perlawanan nu kuat ti pihak republik, tentara Inggris-Indi ...

                                               

Purba Sari Ayu Wangi

Purba Sari Ayu Wangi dina carita pantun Lutung Kasarung mangrupa palaku utama wanoja, putri bungsu Prabu Tapa Ageung jeung permaisurina Nitisuari ti karajaan Pasir Batang Anu Girang. Sanajan carita ieu terkenalna ku ngaran Lutung Kasarung, tapi s ...

                                               

Déwan Hak Asasi Manusa Pasarikatan Bangsa-Bangsa

Pikeun UNHCR, tempo Komisioner Luhur pikeun Pangungsi Pasarikatan Bangsa-Bangsa. Déwan Hak Asasi Manusa Pasarikatan Bangsa-Bangsa nyaéta hiji lembaga antarpamaréntah dina Sistim Pasarikatan Bangsa-Bangsa. UNHRC nyaéta panerus Komisi Hak Asasi Man ...

                                               

Sienna Guillory

Sienna Tiggy Guillory nami bekenna Sienna Guillory atau inisialna SG adalah bintang film sareng TV ogé tilas saorang modél terkemuka Britania Raya kalahiran Northamptonshire, Inggris.

                                               

.ax

Pamaréntah Åland geus méntaan.ax minangka TLD internétna. Tapi ayeuna, TLD ieu euweuh. Åland masih maké ccTLD Finlandia.fi. Sawatara loka Åland masih maké subdomain.aland.fi. IANA nyadiakeun.ax nu dicadangkeun pikeun Åland, tanpa organisasi nu ng ...

                                               

Bumblebee

Bumblebee mangrupa nami keur salah sahiji karakter fiksi tina serial The Transformers. Dirina mangrupa salah sahiji anggota tim Autobots pimpinan Optimus Prime. Bumblebee janten salah sahiji karakter seri Transformers anu paling dikenal ku masyar ...