ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 262




                                               

Juz amma

Juz 30, atawa anu leuwih kasohor minganka Juz Amma, nyaéta juz pang tungtungna dina Al-Quran. Eusina nyaéta surat anu ka 78 nepi ka 114. Juz ieu dinamian amma ku sabab ngarujuk kana kata kahiji dina juz ieu nyaéta عم dina surah An-Naba ayat hiji. ...

                                               

Pati

Pati dina basa Sunda boga harti atawa nujul kana sababaraha hal di antarana: Pati dina kecap teu pati, nu hartina teu sakumaha atawa kurang. Pati, hartina kapala atawa dunungan. Contona dina kecap bupati kapala daérah, sénapati kapala perang Pati ...

                                               

Habiburrahman El Shirazy

Habiburrahman el-Shirazy lahir di Semarang, Jawa Tengah, Kemis, 30 September 1976 Manéhna nyaéta sarjana Al Azhar University Cairo. Manéhna pengasuh utama pasantrén Karya Dan Wirausaha Basmala Indonesia, anu aya di Semarang, Jawa Tengah. Manéhna ...

                                               

1 E+12 m²

Pikeun nulungan ngabandikeun ordo ukuran ti luas lakop, di handap didaptarkeun sababaraha wewengkon nu legana antara 1 juta km 2 jeung 10 juta km 2. 1.000.000 km 2 sami sareng Wewengkon nu leuwih leutik ti 1 yuta km 2 386.000 mil pasagi Pasagi ka ...

                                               

Afghani Apganistan

Dina 2002, uang lembaranna dipikawanohkeun dina pecahan 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500, jeung 1000 Afghani. Pecahan 1, 2, jeung 5 Afghani diganti ku koinna dina 2005.

                                               

Daptar karakter One Piece

Laksamana Madya John Giant Mayor Brand New Laksamana Madya Momonga Sersan Helmeppo kaptén Nezumi Letnan Tashigi Sersan Mayor Coby Laksamana Kizaru Sersan Fullbody Laksamana Armada Sengoku Laksamana Akainu Sakazuki Laksamana Aokiji kaptén Morgan L ...

                                               

Pokemon

Pokémon nyaéta nami pikeun salah sahiji carita fiksi anu franchisena dipimilik ku Nintendo. Nu nyieun Pokémon namina Satoshi Tajiri. Pokémon mimiti kaluar taun 1995, teras ti dinya, caritana mekar pisan. Ayeuna Pokémon janten salah sahiji tina ti ...

                                               

Wi (kana)

ゐ, dina hiragana, atawa ヰ dina katakana, mangrupa kana Jepang anu teu kaanggo deui. Tiap hurup ngaréprésentasikeun hiji mora. Diperkirakeun yén ゐ ngaréprésentasikeun /ɰi/ jeung ゐ ogé い ngindikasikeun panyébatan anu béda nepi diantara jaman K ...

                                               

Al-Ahsa

Al-Ahsa bisa ngarah ka: Al-Bahrain wewengkon baheula, nu ngawengku sabagian Propinsi Wétan Saudi Arabia Kagubernuran Al-Ahsa - unit administratif nu ngawengku oasis Al-Ahsa Al-Ahsa atanapi Al-Hasa - hiji wewengkon oasis di Saudi Arabia beulah wét ...

                                               

Sambel suuk

Sambel suuk, sambel kacang, saos kacang, bungbu suuk, atawa bungbu pecel nyaéta sambel anu bungbuna tina bahan utama suuk meunang ngagoréng tuluy diréndos atawa digiling nepi ka lemes. Sambel suuk loba digunakeun dina kaolahan nusantara komona ma ...

                                               

Bala-bala

Bala-bala nyaéta salah sahiji kadaharan nu kaasup kana wanda goréngan nu aya Indonesia. Bahan utama ieu kadaharan téh tina tipung tarigu. Bahan tambahan nyieun bala-bala téh nyaéta togé, kol, jeung wortel dikeureutan iripis. Sanggeus kitu, tuluy ...

                                               

HLDS

HLDS nyaéta singgetan tina: Half-Life Dedicated Server, software nu ngarojong game Stéam heubeul Hitachi-LG Data Storage, joint venture antara Hitachi jeung LG group

                                               

Summit Entertainment

Summit Entertainment mangrupa studio pilem asalna Amérika Sarikat ngadeg di 26 Juli 1991 jeung diwangun dina taun éta 1996. Studio film Summit Hiburan geus junun ngahasilkeun film di Amérika Sarikat, Kanada sapanjang sakabéh dunya salah sahiji nu ...

                                               

Alun-alun Palabuhanratu

Alun-alun Palabuhanratu nyaéta mangrupikeun puseur ti Dayeuh Palabuhanratu. anu dicirikeun ku sabidang taneuh anu leuga. Di sakurilingna nyondong wangunan-wangunan fungsional. Alun-alun ieu lokasina di Kalurahan Palabuhanratu, Kacamatan Palabuhan ...

                                               

Untung Suropati

Untung Surapati atanapi gumelar Surawiraaji, Babar di Bali, taun 1660 - pupus di Bangil, Pasuruan, Jawa Wetan, 5 Desember 1706 dina yuswana anu ka 45/46 taun) nyaeta mangrupikeun tokoh dina sajarah Nusantara direkam dina Tanah Babad Jawi. Carita ...

                                               

Pengeboman atom hiroshima jeung nagasaki

Amérika Sarikat nurunkeun bom atom di kota Hiroshima jeung Nagasaki, Jepang, dina bulan Agustus 1945, tahap ahir Perang Dunya Kadua. Amérika Sarikat nurunkeun bom jeung idin ti Britania Raya salaku nyatakeun dina Traktat Quebec. Dua operasi Bom n ...

                                               

Pamilihan umum présidén Italia 2013

Pamilihan umum présidén teu langsung dilaksanakeun di Italia dina 18 nepi ka 20 April 2013. Giorgio Napolitano kaluar salaku jawara, Présidén Italia anu kahiji anu kapilih dua kali.

                                               

Grand Prix balap motor Spanyol 2017

The 2017 Spanish motorcycle Grand Prix was the fourth round of the 2017 MotoGP season. It was held at the Circuito de Jerez in Jerez de la Frontera on May 7, 2017.

                                               

Manga

Manga nyaéta kecap Basa Jepang keur komik jeung citakan kartun. Di Jepang, ilahar keur rujukan komik Basa Jepang. Manga diwangun ku campuran ukiyo-e jeung gaya gambar asing, sarta mimiti tumuwuh sanggeus Perang Dunya Kadua. Ilahar hideung bodas, ...

                                               

Katsushika Hokusai

Katsushika Hokusai nyaéta salah saurang seniman, pelukis, pemahat jeung seniman grafis anu maké tehnik ukiyo-e dina Jaman Edo. Anjeunna gumelar di Distrik Honjo, Edo. Palukis buku sketsa 13 jilid berjudul Hokusai Manga diterbitkeun taun 1814 jeun ...

                                               

Kapuloan Faroe

Kapuloan Faroe atawa Faroe mangrupa sakumpulan pulo di Samudra Atlantik Kalér nu aya di antara Skotlandia jeung Islandia. Kapuloan Faroe boga status daérah otonomi Karajaan Dénmark ti 1948. Séktor patahanan jeung masalah luar nagri jadi tanggung ...

                                               

Pamajikan Wakil Présidén Amérika Serikat

Pamajikan Wakil Présidén Amérika Serikat nyaéta gelar informal anu dicekel ku istri Wakil Presiden Amérika Serikat, bareng sareng istilah jabatan presiden. Judul ieu kirang dianggo ti judulna Pamajikan Présidén Amérika Serikat.

                                               

Cucurut

Cucurut nyaéta sato mamalia anu asalna tina kulawarga Soricidae. pangawakanna kawas beurit, mibanda 290 spésiés salahsahiji runtuyanna tayalian cucurut imah Suncus murinus L. Cucurut sakapakeung sok katempo lumpat ngaliwat diburuan atawa diapur, ...

                                               

Uesugi Kenshin

Uesugi Kenshin 上杉 謙信 atawa Uesugi Terutora ngaran aslina nyaéta Nagao Torachiyo, nyaéta salah saurang tokoh Militer du paling kuat dina abad ka-16 di Jepang. Nagao Torachiyo nyaéta anak ka-4 ti kaluarga kapala Propinsi Echigo, Nagao Tamekage. ...

                                               

Honda RC213V

Honda RC213V nyaéta motor balap nu dimekarkeun pikeun balapan di MotoGP pikeun usum 2012 jeung saterusna. Tetekon pikeun taun 2012 ngidinan kapasitas mesin nepikeun ka 1.000 cc, kalayan lobana kelép diwates 4 siki sarta maksimal liang sehér 81mm. ...

                                               

Honda RC212V

Honda RC212V nyaéta motor balap nu dimekarkeun pikeun balap di MotoGP 800 cc. Sacara resmi diwanohkeun tanggal 30 Oktober 2006 minangka gaganti RC211V di MotoGP, dimekarkeun ku Honda Racing Corporation taun 2006 sarta sacara remi mimiti dipaké ba ...

                                               

Sudoku

Sudoku mangrupa kaulinan teka-teki soliter. Tugas pamaen sudoku nyaéta ngeusikan angka ti 1 nepi ka 9 kana wangun Sudoku. Wangun Sudoku nyaéta hiji wangun kotak bujur sangkar nu diwangun ku 9x9 unit kotak kongruen laleutik. Jumlah total kotak leu ...

                                               

Balap motor Grand Prix

Kajuaraan dunya balap motor Grand Prix mimiti diayakeun ku Fédération Internationale de Motocyclisme taun 1949. Harita sacara tradisional geus dilaksanakeun sababaraha balapan di masing-masing acara pikeun sagala rupa kelas motor, dumasar kapasit ...

                                               

Létah

Létah nyaéta alat indera anu miboga fungsi pikeun ngarasakeun rangsangan tina barang-barang anu asup kana baham urang. Létah bisa ngarespon sagala rupa rasa kayaning amis, pait, haseum, jeung asin. Urang bisa ngarasakeun kadaharan atawa inuman al ...

                                               

Euphorbiaceae

Euphorbiacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan nu aya dina kelompok utama Angiospermae. Euphorbiacéae nyaéta salah sahiji kulawarga gedé Tutuwuhan kembangan nu miboga 300 génus jeung kira-kira 7.500 spésiés. Lolobana ieu tutuwuhan mangrupa ...

                                               

Kuray

Kuray nyaéta hiji spésiés tutuwuhan kembangan ti kulawarga Cannabis, Cannabaceae. Ieu flora geus sumebar ampir ka sakuliah dunya: Afrika Kidul, Wétan Tengah, subbuana India, Cina, Asia Tenggara, nepi ka Australia.

                                               

An-Nuur

An-Nuur ألنُّوْرُ hartina Cahaya. Alloh hiji-hijina sumber cahaya rohaniah anu ngagerakeun sakabéh makhlukna ku firmanNa. ku sabab kitu élmu-élmu pengetahuan, kurikulum jeung sistem pendidikan oge tata nilai adat istiadat, jeung norma-norma anu d ...

                                               

Trans TV

Trans TV atawa Televisi Transformasi Indonésia nyaéta stasiun televisi swasta Indonésia, bogana konglomerat Chairul Tanjung. Stasiun ieu mimitina siaran dina taun 2001. Kalayan jargon na Milik bapa emod, konsép tayang stasiun ieu teu jauh béda je ...

                                               

Béntang laut

Béntang laut nyaéta salasahiji sasatoan laut anu kaasup kelas Asteroidea ogé mangrupa kelompok Echinodermata. Umumna kelompok Echinodermata miboga kulit anu cucukan, bentukna radial simétris, tur miboga endoskleton tina zat kapur. Béntang laut be ...

                                               

Syawal

Syawwal atawa Sawal nyaéta bulan kasapuluh dina pananggalan hijriyah sabada bulan Puasa saméméh bulan Hapit atawa Zulkodah.

                                               

Sopar

Sopar asalna tina kecap سمِّي بذلك لإصفار مكَّة من أهلها أي خلّوها من أهلها إذا سافروا فيه shofar anu hartina kosong euweuh jalma, ku sabab urang Mekah miang indit ka luar atawa يغزون فيه القبائل perang antara kabilah.

                                               

Dzulkaédah

Dzulqodah atawa Dzulkaedah nyaéta bulan kasabelas dina pananggalan hijriyah sabada bulan Syawal saméméh bulan Haji atawa Rayagung.

                                               

Jumadil Ula

Jumadil Ula atawa Jumadal Ula atawa nyaéta bulan kalima dina pananggalan hijriyah sabada bulan Silid Mulud saméméh Jumadil akhir.

                                               

Robiul akhir

Robiul Akhir atawa Rabiul Tsani atawa Silih Mulud) nyaéta bulan kaopat dina pananggalan hijriyah sabada bulan Mulud saméméh Jumadilawal.

                                               

Detéktor haseup

Detéktor haseup atawa alarm haseup nyaéta alat nu bisa mikawanoh/ngadetéksi haseup sarta sacara otomatis ngahurungkeun alarm salaku totondén ayana bahya kahuruan. Detéktor haseup nu dipasang di imah biasana boga bentuk kawas kéler tina plastik nu ...

                                               

Batuk

Batuk lain panyakit tapi mangrupa mékanisme katahana awak di saluran pernapasan jeung mangrupa gejala salah sahiji panyakit atawa reaksi awak nalika iritasi di tikoro ku sabab ayana lendir, kadaharan, kebul, haseup jeung sajabana. Lumangsungna ba ...

                                               

Kasingsat

Kasingsat, Baliospermum montanum, nyaéta tutuwuhan ti kulawarga Euphorbiaceae. Sumebar di jaluar sub-Himalaya nepi ka Kasmir, Pakistan, India, Myanmar, Indocina, Cina kidul, Muangtay, Semenanjung Malaysia, Sumatra, jeung Jawa. Ngaran lokal: srint ...

                                               

Microsoft

Microsoft Corporation nyaéta salah sahiji parusahaan software pang agungna di saluruh jagad dunya.pusatna aya di Redmond, Washington, Amérika Serikat. nyaéta parusahaan pakakas lunak panggedé na di saluruh dunya Microsoft nyawalakeun, ngadamel, s ...

                                               

Zelda Fitzgerald

Zelda Fitzgerald nyaéta saurang Novélis Amérika, anu lahir di Montgomry, Alabama, Amérika Serikat 24 Juli 1990. Zelda tilar dunya dina tanggal 10 Maret 1948 di North Carolina, Amérika Serikat. Sajaba ti saurang Novélis, Zelda ogé mangrupa saurang ...

                                               

Baskin-Robbins

Baskin-Robbins runtuyan hiji establishments és krim nu mangrupa global di alam, Burt Baskin nyaéta sarta Irv Robbins diadegkeun dina 1953. nyertakeun dihasilkeun keur és krim Glendale, California. Pausahaan mangrupa rentang spesialis tina loloban ...

                                               

Inception

Inception mangrupa pilem fiksi ilmiah 2010 diarahkeun ku Christopher Nolan sareng diproduksi ku Christopher Nolan sareng Emma Thomas. Skrip pikeun pilem ieu ditulis ku Christopher Nolan. Pilem ieu dimaénkeun ku Leonardo Dicaprio, Joseph Gordon-Le ...

                                               

Crowne Plaza

Crowne Plaza nyaéta rangkaian layanan hotél skala gedé tur layanan pinuh nu pasarna keur wisatawan bisnis sarta keur rapat jeung konvénsi. Mangrupa bagéan tina kulawarga mérek Grup Hotél InterContinental, nu kaasup Hotél jeung Résor InterContinen ...

                                               

David Copperfield (ilusionis)

David Seth Kotkin atawa anu kasohor David Copperfield nyaéta pesulap, jeung ilusionis anu lahir tanggal 16 Séptémber 1956 di Metuchen, New Jersey, Amerika Serikat. David Copperfield kasohor ku aksina anu ngaleungitkeun Patung Liberty, hiber di Lu ...

                                               

Joe Biden

Joseph Robinette Biden, Jr. nyaéta Présidén Amérika Sarikat ka-46 sarta wakil présiden AS mangsa pamaréntahan Barack Obama taun 2009 - 2017.

                                               

Permén karét

Permén Karét anu kahot geus aya dina huntu nalika 5000 taun anu dijieuna tina kulit kai birch, anu kapanggihna di Kierikki,Finlandia. Dipaké pikeun antiseptik jeung nyegerkeun baham pikeun sélér aztec.Permén Karét geus dipikawanoh ti jaman Yunani ...