ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 260




                                               

Tata kalimah

istilah tata kalimah sinonim jeung sintaksis, anu dina bahasa inggrisna di sebut sintax, dina basa walandana syntaxis. ari kecap syntaxis asalna tina basa yunani sun "babarengan" jeung tattein "nempatkeun". Jadi, nurutkeun étimologina, tata kalim ...

                                               

Komédi

Komédi nyaéta hiji karya anu lucu, nu umumna boga tujuan pikeun ngahibur, utamana dina televisi, pilem, jeung guyonan. Dina seni teater, utamana téater Barat, komedi ogé salah sahiji genre téater nu asalna ti Jaman Yunani. Satir atawa satir pulit ...

                                               

Toponimi

Toponimi nyaéta bahasan ilmiah ngeunaan ngaran tempat, asal-usul, harti, pamakéan, sarta tipologinya. Bagian kahiji kecap kasebut asalna ti basa Yunani tópos anu hartosna tempat sarta dituturkeun ku ónoma anu hartosna ngaran. Toponimi mangrupa ba ...

                                               

Sigma

The lower-case letter σ is used as a symbol for the divisor function in number théory. Aksara kapital Σ dipaké pikeun lambang operator ngajumlah nu ngahasilkeun dérét na matematik. Sigma nyaéta aksara Yunani. Tempo Sigma aksara. Aksara leutik σ d ...

                                               

Bom

Bom nyaéta sarupaning parabot atawa barang nu bisa bitu dumasar kana réaksi kimia éksotérm bahan peledak ngarah ngaleupaskeun énérgi dadakan anu watekna ngaruksak. Ieu kecap diturunkeun tina basa Yunani βόμβος, hiji istilah onomatopoétik nu harti ...

                                               

Mégalitikum

Mégalit nyaéta batu gedé anu dipaké pikeun ngawangun struktur wangunan atawa monumén. Mégalitik nyaéta struktur anu dijieun tina batu badag. Mégalit asalna tina kecap dina basa Yunani μέγας megas artina besar, jeung λίθος lithos artina batu. Kabu ...

                                               

Leksikon

Léksikon téh nyaéta tina kecap lexicon, lexikon, tina kecap lex, nu hartina ngomong. Jadi, sacara etimologis leksikon dasarna sarua jeung kamus tapi dina wangun nu leuwih sederhana, atawa dipedarkeun salaras kana tujuannana. Definisi nu geus pern ...

                                               

Haiku

Haiku, hokku nya éta salah sahiji génré sajak Jepang anu kauger ku aturan anu disebut teikei. Sakalaku génré, haiku mangrupa sajak pondok, malah mah dianggap pang pondokna di dunya, dina wangun nu mimiti kawangun ku 31 silabel, anu di ahir baroba ...

                                               

Kebon Botani Kew

Kebon Botani Kew atawa The Royal Botanical Garden Kew, biasa disingkat Kew Garden, mangrupa lahan lega nu mangrupa taman jeung imah kaca nu perenahna di antara Richmond jeung Kew di kulon kidul London, Inggris. The Royal Botanical Gardens Kew ogé ...

                                               

Franck Ribéry

Franck Ribéry lahir di Boulogne-sur-Mer, 7 April 1983 nyaéta pamaén maén bal internasional Prancis anu maén keur kleub Jerman, Bayern Munich di Bundesliga, sarta tim nasional maén bal Prancis. Franck Ribéry nyicingan posisi jangjang, sarta katela ...

                                               

Roxette

Roxette nyaéta grup musik ti Swédia anu anggotana 2 urang Pér Gessle, sarta Marie Fredriksson. Grup musik ieu dijieun taun1986. Grup musik ieu ngaluarkeun albeum di antarana: The Heartland Cafe, Pearls of Passion, Look Sharp!, Joyride, Crash! Boo ...

                                               

The Titans

The Titans nyaéta sahiji grup musik nu aliranna rock alternatif nu asalna ti Bandung. Grup ieu nangtung ti 8 Désémber 2006. Ngaran The Titans dicokot ti carita legenda Yunani Kuno tentang dewa-dewa nu ukuranna gedé. Personél grup musik ieu nyaéta ...

                                               

Twice

Twice, diformat janten Twice, nyaeta grup musik K-pop mancanegara nu dibentuk ku JYP Entertainment ti acara realitas Sixteen basa taun 2015. Twice teh aya salapan urang wanoja, nyaeta: Nayeon, Jeongyeon, Momo, Sana, Jihyo, Mina, Dahyun, Chaeyoung ...

                                               

Coklat (disambiguasi)

Coklat atawa Cokelat nujul ka: Coklat, hiji kadaharan atawa bahan kadaharan nu asal muasalna ti Amérika Kidul Cokelat band, grup musik ti Bandung Coklat warna Kakao, pepelakan nu ngahasilkeun coklat

                                               

Phil Collins

Philip David Charles Collins atawa anu leuwih kasohor Phil Collins nyaéta musisi pop/ rock, penulis lagu, aktor asal Inggris anu lahir tanggal 20 Januari 1951 di London, Inggris. Phil Collins anu kungsi meunangkeun Grammy Awards ieu kasohor dina ...

                                               

Guy Berryman

Guy Rupert Berryman atawa anu kasohor Guy Berryman nyaéta musikus, multi-instrumentalist, katut produser, dipikawanoh minangka basis grup musik Coldplay jeung Apparatjik. Berryman kede nanging meulinkeun bass panangan kiwa.

                                               

SHINee

SHINee umumna diucapkeun "shnyy" nyaéta boy band anu aliranna R&B Kontémporér koréa selatan. Di bentuk ku SM Entertainmen dina taun 2008, maranéhna nyipatakeun debut dina tanggal 25 mei 2008 di SBS popular Songs dina singgle promosi. Noonan N ...

                                               

Rin

Rin éta grup pop Jepang nu ngagabungkeun instrumen musik Jepang tradisional jeung gaya kalayan unsur pop modérn jeung musik batu. Ieu mangrupa trio bikang Tokyo National University of Fine Arts jeung alumni Musik anu lulus dina 2003. band The dij ...

                                               

Kim Kibum

Nama: Ki Bum Nama Lengkep: Kim Ki Bum 김 기범 Nama Cina: Qi Fan Tanggal Lahir: 21 agustus 1987 Tempat Lahir: Séoul Umur: 23 international / 24 koréa Bintang: Léo Shio: Kelinci Gol. Darah: A jangkung: 179 cm Beurat: 58 kg Keluarga: 1 adik perempua ...

                                               

BTS

BTS, salaku katelah Bangtan Boys, ogé katelah Bangtan Boys, nyaéta pita tujuh anggota ti Koréa Kidul dibentuk ku Big Hit Entertainment. Nami teras janten Beyond the Scene dina bulan Juli 2017.

                                               

Imagine Dragons

Imagine Dragons mangrupikeun band rock Amérika ti Las Vegas, Nevada anu ngagaduhan popularitas saatos ngaleupaskeun album studio debut maranéhanana, Night Visions, dina Séptémber 2012. Ti saprak éta, aranjeunna parantos diarah dunya. Billboard ne ...

                                               

Musisi

Musisi atawa juru musik nyaéta jelema anu ngamaénkeun pakakas musik kawas hitar jeung piano atawa jelema anu ngawih. Misisi ogé hiji jalma anu nulis musik, boh pikeun dirina sorangan boh dibikeun ka batur. Jelema anu nulis musik disebut komponis. ...

                                               

Drum

Drum mangrupa alat musik perkusi anu biasa diangge dina orkes. Saparangkat drum mangrupi bass drum, tilu tom-tom, hiji side-drum, sareng saparangkat cymbal.

                                               

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart anu ngaran aslina Johannes Chrysostomus Wolfgangus Gottlieb Mozart manéhna dibaptis minangka Johannes Chrysostomus Wolfgangus Téofilus Mozart. Mozart nyaéta ngaran sanggeus Aki ti pihak indungna sarta sanggeus Saint dina t ...

                                               

Iis Dahlia

Iis Laéliyah kasohor kalayan ngaran Iis Dahlia nyaéta saurang penyanyi dangdut anu ogé pamaén sinetron. Awéwé kalahiran Bongas, Indramayu, Jawa Kulon, 29 Méi 1972 éta geus ngaluarkeun albeum-albeum suksés sarta jadi legénda di ceuli masarakat.

                                               

Karaoke

Karaoke nyaéta wangun hiburan di mana salah saurang nyanyi dibarengan ku musik jeung teks lirik nu ditembongkeun din hiji layar televisi. Di Asia, karaoke kacida populerna. Sacara etimologis kecap karaoke mangrupa kecap majemuk: "kara" 空 bu hart ...

                                               

Justin Bieber

Justin Drew Bieber atawa leuwih dipikanyaho Justin Bieber, nyaéta penyanyi rumaja asal Kanada, lahir di Strartford, Ontario,Kanada, 1 Maret 1994. Bieber mangrupa budak rumaja anu boga kaparigelan otodidak dina umur 15 taun, manéhna geus jadi féno ...

                                               

Keith Urban

Keith Urban ngaran lengkepna Keith Lionel Urban, anu dibabarkeun di Whangarei, North Island, New Zealand ping 26 Oktober 1967 anu dipikawanoh salaku penyanyi country.Bapana nyaéta anu boga toko alat musik lokal sapuk pikeun ngayakeun lés gitar sa ...

                                               

Barongsai

Tarian Singa atawa di Indonésia dipikawanoh kalayan ngaran barongsai mibanda sajarah rébuan warsih. Catetan kahiji ngeunaan tarian ieu bisa disusud dina mangsa Dinasti Chin kira-kira abad katilu saméméh maséhi. Nurutkeun kapercayaan urang Cina, s ...

                                               

Bunraku

Bunraku nyaéta sandiwara boneka tradisional Jepang anu mangrupa salah sahiji jenis ningyo johruri. Bunraku mimiti diwanohkeun di Osaka dina taun 1684. Kasenian ieu sakapeung ogé disebut ningyou joururi. Ningyou nyaéta boneka, sedengkeun joururi n ...

                                               

Bir kocok

Bir kocok nyaéta salah sahiji inuman has ti Bogor, Jawa Kulon. Dingaranan bir kocok, ku sabab cara nyieunna dikocok nu ahirna ngaluarkeun budah. Bahan dasarna maké jahé, ku kituna ieu inuman boga mangpaat keur ngahaneutkeun awak. Biasana dijual d ...

                                               

És dogér

És dogér nyaéta ngaran inuman és sajenis és campur nu ilahar didaérah Jawa Kulon. Asalna ti daérah Cirebon, nu kiwari geus sumebar ka sakuliah Jawa Kulon jeung sababaraha wewengkon séjénna kayaning Jakarta, Malang jeung Surabaya. Inuman ieu eusin ...

                                               

Melak Rupa Rupi Bawang

Bawang kana lolobana bumbu kasehatan sok dikandung dina unggal piring. Alatan bawang ieu bisa nyieun masakan leuwih nikmat. lolobana jalma ukur nyaho bawang bodas sarta beureum wungkul. Terus di pikiran aya loba jenis séjén bawang anu kapanggih d ...

                                               

Lémbér beureum

Lémbér beureum nyaéta salah sahiji spésies tina kelas supa geunyal Heterobasidiomycetes nu awak buahna boga warna coklat kolot semu beureum sarta wangunna jiga daun ceuli manusa. Awak buah boga tékstur geunyal sarta di alam bébas tumuwuh dina tan ...

                                               

Lémbér hideung

Lémbér hideung nyaéta salah sahiji spésiés supa ti kelas supa geunyal atawa Heterobasidiomycetes kalayan awak buah nu warnana coklat kolot satengah hérang, ngawangun mangkok nyarupaan daun ceuli manusa. Dina basa Tionghoa, lémbér hideung dipikawa ...

                                               

Kantor pos

Kantor pos nyaéta salah sahiji instansi pamaréntahan anu berorientasi ka masarakat. Fungsi kantor pos nyaéta salaku tempat nu nyadiakeun jasa pikeun ngirim surat jeung barang.

                                               

Bias publikasi

Bias publikasi, ogé disebut bias hasil positif, nyaéta kacondongan panalungtik pikeun mublikasikeun percobaan nu mibanda hasil positif, sarta dina sisi séjén teu mublikasikeun percobaan nu hasilna négatif. As such, this may distort meta-analysis ...

                                               

Pintu Terlarang (novél)

Pintu Terlarang nyaéta hiji novél beunang Sekar Ayu Asmara nu mangrupa thriller. Novél ieu diadaptasi ka wangun pilem ku Joko Anwar kalawan judul nu sarua dina taun 2009.

                                               

FCC

Federal Communications Commission nyaéta hiji badan pamarentah Amerika Sarikat, nu dijieun, diatur, jeung dibéré wewenang ku Congressional statute, kalayan mayoritas komisionerna ditunjuk ku présidén nu keur ngajabat. FCC diadegkeun ku Communicat ...

                                               

Saitama, Saitama

Kota Saitama nyaéta ibukota jeung panglobana populasi di Préféktur Saitama di Jepang, aya di beulah kidul-wetan préféktur. Kota ieu gabungan ti kota-kota Urawa, Ōmiya, Yono jeung Iwatsuki. Saitama salah sahiji kota metropolitan di Jepang. Kiwari ...

                                               

Hamamatsu

Kota Hamamatsu nyaéta hiji kota nu ayana di bagéan kulon Préféktur Shizuoka, Jepang. Kota panggedena di Préféktur Shizuoka. Dina tanggal 1 Juli, 2005 kota ieu dihijikeun jeung 11 kota jeung kacamatan di sabudeureunna. Hamamatsu jadi kota metropol ...

                                               

Fukui, Fukui

Kota Fukui nyaéta hiji kota nu aya di Wewengkon Hokuriku di jero Wewengkon Chūbu Jepang, di pulo Honshū. mangrupa kota panggedena jeung ibu kota ti Fukui Prefecture.

                                               

2010

20 Oktober - Diadegkeunna MNCTV minangka gaganti TPI 9 Juni - Wengi Pamaparinan AMI Awards 2010 Méi - Sénsus Masarakat Indonésia 27 April - Iinditan Karéta api Parahyangan jeung Karéta api Argo Gedé tujuan Jakarta Gambir - Bandung resmi eureun op ...

                                               

Henry James

Henry James, OM nyaéta saurang panulis kabangsaan Amérika, dipikawanoh minangka salah sahiji inohong konci dina abad ka-19 réalis literal. Manéhna téh putra ti Henry James, Sr, saurang pandita, jeung lanceuk ti ahli filsafat jeung psikolog Willia ...

                                               

Jetstar Pacific Airlines

Jetstar Pacific Airlines mangrupa ngaran salah sahiji pausahaan panerbangan di Viétnam. Jetstar ngalayanan rute panerbangan domestik jeung internasional.

                                               

Jawa

Ngaran Jawa nujul ka tilu rupa: Urang Jawa, séké sélér nu asalna ti pulo Jawa bagian wétan). Pulo Jawa, pulo panggegekna di Indonésia. Laut Jawa, laut kaléreun pulo Jawa, diapit ku Jawa jeung Kalimantan.

                                               

Karimun Jawa

Karimun Jawa nyaéta gugusan pulo sarta peregangan dina arah kulon sagara 83 km ti Jepara, Jawa Tengah. Ngaran Karimunjawa dicokot ti basa Jawa kremun saking taneuh Jawi nu dicekel ku salah sahiji Wali Songo, pikeun ngagambarkeun sabaraha gedé kap ...

                                               

Pematang Tanah Jawa, Tanah Jawa, Simalungun

Pematang Tanah Jawa nyaéta salah sahiji Kalurahan di kacamatan Tanah Jawa, Kabupatén Simalungun, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Tanah Jawa, Simalungun

                                               

Jawa Maraja, Jawa Maraja Bah Jambi, Simalungun

Jawa Maraja nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Jawa Maraja Bah Jambi, Kabupatén Simalungun, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Jawa Maraja Bah Jambi, Simalungun

                                               

TV Edukasi 1

TV Edukasi 1 adalah sebuah stasiun televisi lokal di Surabaya. TV Edukasi 1 memulai siarannya pada taun 2001 dengan nama Saluran 1 dan VTRI Jawa Timur. Saluran 1 didirikan pada taun 1987 dan pernah merelai ANteve, Namun, Saluran 1 Menayangkan Pro ...