ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 258




                                               

Errors and residuals in statistics

Dina statistik, konsep kasalahan jeung sesa gampang silih bingungkeun. Kasalahan nyaéta hal nu salah; kasalahan nyaéta loba beda nu kapanggih tina nilai ekspektasi; saterusna bakal dumasar kana sakabéh populasi tina satuan statistik nu dipilih sa ...

                                               

Panalungtikan kuantitatif

Quantitative reséarch is the numerical representation and manipulation of observations for the purpose of describing and explaining the phenomena that those observations reflect. It is used in a wide variety of natural and social sciences, includ ...

                                               

Daptar Juara Dunya Balap Motor Grand Prix

Balap motor Grand Prix nyaéta kajuaraan balap motor utama, nu geus dibagi jadi tilu kelas saprak usum 1990: 125cc, 250cc jeung MotoGP. Kelas nu geus dieureunkeun nyaéta 350cc jeung 50cc/80cc. Kajuaraan Dunya balap jalan aspal Grand Prix diadegkeu ...

                                               

Kaputusan statistik

Kaputusan statistik nyaéta cabang tina statistik nu ngandung generalisasi tina sampel ka populasi, ngararangkay tes hipotesa, nangtukeun hubungan antar variabel, sarta nyieun prediksi.

                                               

Uji rasio likelihood

Uji rasio-likelihood mangrupa tes statistik nu ngandelkeun kana ngitung tes statistik tina babandingan nilai maksimum fungsi likelihood dina kaayaan null hipotesa maksimal nu mibanda watesan kendor.

                                               

Ronald Fisher

Sir Ronald Aylmer Fisher, FRS ahli statistik, evolusi biologi, jeung genetika Inggris. Richard Dawkins nyebutna "The greatest of Darwins successors", jeung ahli sejarah statistik Anders Hald nyebutkeun "Fisher was a genius who almost single-hande ...

                                               

Italia Tengah

Italia Tengah nyaéta salah sahiji ti 5 wewengkon statistik resmi di Italia nu dipaké ku Badan Statistik Nasional Italia. Italia Tengah ogé mangrupa hiji daérah pamilihan Parlemén Éropa. Italia Tengah ngawengku 4 région nyaéta Lazio, Marche, Tusca ...

                                               

Fungsi partisi

Dina mékanika statistik, tempo fungsi partisi mékanika statistik Dina téori widang kuantum, tempo fungsi partisi téori widang kuantum Dina téori wilangan, tempo fungsi partisi téori wilangan Dina téori kaulinan, tempo fungsi partisi téori kaulinan

                                               

Analisis régrési

Analisis régrési nyaéta métode statistik nu mana mean tina hiji atawa leuwih variabel acak nu dikira-kira bakal aya dina variabel acak séjénna. Sacara husus, aya régrési liniér, régrési logistik, jeung supervised learning.

                                               

Tes chi-kuadrat

Tes chi-kuadrat nyaéta hypothesis test nu mana tes statistik mibanda sebaran chi-kuadrat lamun null hipotesisna bener. Ieu kaasup: Yates chi-square test, atawa koreksi Yates keur kontinyu Sababaraha likelihood-ratio test nyaéta ngadeukeutan tes c ...

                                               

Daptar publikasi widang statistik

Di handap ieu daftar publikasi penting dina statistik, dikumpulkeun dumasar kana widang garapan. There are some réasons why a particular publication might be regarded as important: Latest and gréatest - The current most advanced result in a topic ...

                                               

Titik estimasi

Dina statistik, titik estimasi ngalibatkeun sampel data keur ngitung hiji nilai anu mangrupa "best guess" tina parameter populasi nu teu dipikanyaho. Dina kaayaan nu leuwih formal, mangrupa pamakéan titik estimasi tina data.

                                               

Interval estimasi

Dina statistik, interval estimasi nyaéta digunakeunana data sampel pikeun ngitung nilai interval nu mungkin tina paraméter populasi nu teu dipikanyaho. Bentuk nu ilahar tina interval estimasi nyaéta interval kapercayaan sarta interval nu hadé dip ...

                                               

Inverse transform sampling method

The inverse transform sampling method is a method of sampling a number at random from any probability distribution, given its cumulative distribution function. The problem that the inverse transform sampling method solves is as follows: Anggap X ...

                                               

CPU

CPU nu mangrupa Céntral Procéssing Unit nyaéta mangrupa komponén teuas atawa perangkat hardware nu merosés data utama dijero hiji komputer. CPU ogé bisa disebut otakna komputer sabab CPU anu ngatur kabéh aktifitas jeung jalana kabéh program nu ab ...

                                               

Kromosom

Kromosom nyaéta wangun beundeulan DNA jeung protéin nu aya di inti sél. Hiji kromosom téh hiji molekul DNA nu ngandung gén, unsur pangatur, jeung sékuéns nukléotida. DNA dina ieu kromosom téh dibeungkeut jeung dibeundeul ku protéin pikeun ngatur ...

                                               

Uap

Dina kimia fisik tur rékayasa, uap nujul kana cai nu nguap. Uap minangka fase gas anu murni tina cai sarta teu bisa kaciri. Dina tekanan atmosfir normal, uap murni ngawengku kira-kira 1.600 kali volum cai nu cair. Di atmosfir, tekanan parsial cai ...

                                               

Class (élmu komputer)

Dina object-oriented programming, classes digunakeun keur ngelompokkeun variabel jeung fungsi nu patali. Class ngébréhkeun kumpulan variabel instance nu diéekapsulasi sarta méthode, mungkin ogé ku jalan nerapkeun tipe éta babarengan jeung fungsi ...

                                               

Modél grafik

Dina tiori probabiliti sarta statistik, modél grapik ngagambarkeun kabebasan antara variabel random maké grafik nu mana unggal variabel random mangrupa hiji titik. Dina kasus sederhana, stuktur jaringan modél nyaéta directed acyclic graph DAG. Ma ...

                                               

Partikel

Partikel nyaéta Dina grafik komputer, hiji élemén tina sistem partikel simulasi. Dina fisika partikel, hiji hijian dasar tina barang atawa énergi. Dina kimia koloid, hiji partikel koloid - fase koloid atawa koloid molékular Dina ékologi, hiji obj ...

                                               

Jaringan Bayes

Jaringan Bayesian atawa Jaringan kapercayaan Bayesian nyaéta titik grafik siklus langsung nu ngagambarkeun variabél jeung busur nu ngagambarkeun hubungan bebas antar variabel. Lamun hiji busur ti titik ka titik séjén B, bisa disebutkeun yén A man ...

                                               

LCD

Penampil kristal cair nyaéta hiji rupi media tampilan anu ngagunakeun kristal encer minangka penampil utami. LCD atos dipaké di sagala rupa widang contona dina pakakas-pakakas elektronik sepertos televisi,kalkulator ataupun layar komputer. Kiwari ...

                                               

Basa Jepang heubeul

Basa Jepang heubeul nyaéta Basa Jepang nu dipaké dina Kojiki, Manyōshū, sarta saméméh catetan sajarah jeung sajak Jepang. Basa Jepang heubeul geus kabuktian benerna keu Basa Jepang kiwari. Catetan Cina mimiti ngeunaan kapuloan Jepang mibanda keca ...

                                               

Minecraft

Minecraft nyaéta kaulinan sandbox nu dijieun ku Mojang nu dipingpin ku Markus Notch Persson ti Swedia. Sanggeus Persson indit, di tahun 2011, Jens Jeb Bergensten nyokoytkadali Minecraft salaku pamekar kaulinan Mojang. Minecraft di pokuskeun dina ...

                                               

Kurva Lorenz

Kurva Lorenz diwangun ku Max O. Lorenz salaku grapik nu ngagambarkeun kateusajajaran pangala. Kurva bisa dipaké ogé keur ngukur kateusajajaran aset atawa sebaran séjénna. Dina diskusi panghasilan pribadi, urang remen nyebutkeun yen, "duapuluh per ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Tiongkok

Pandémi koronavirus 2019 di Tiongkok mimiti kapaggih di tanggal 31 Désémber 2019 nalika babaraha kasu pneumonia kapanggih di Kota Wuhan, puseur dayeuh Propinsi Hubei. Per tanggal 27 Januari 2021, kacatet geus aya 89.326 kasus positip, 4.636 kasus ...

                                               

Gonore

Gonoré mangrupa panyakit anu dibalukarkeun ku baktéri Neisseria gonorrhoeae sarta bisa ngainféksi anggota awak sajaba organ kelamin kawas sungut, panon, éngsél, sarta tulang. Dina lalaki, sakapeung kaluar cairan rada koneng ti organ réproduksina. ...

                                               

Glikolisis

Glikolisis mangrupa awal alur métabolik katabolisme karbohidrat. Bentuk glikolisis nu pangilaharna dipikawanoh nyaéta alur Embden-Meyerhof. Istilah glikolisis bisa ogé ngawengku alur pilihan séjén kayaning alur Entner-Doudoroff. Ngan, glikolisis ...

                                               

Séro

Séro mangrupa jumplukan mamalia pengerat anu resep ngojay di cai. Jumplukan rodensia ieu kabagi kana dua jenis, nyaéta séro Amérika Castor canadensis sarta séro Éropa C. fiber. Sanajan dianggap hama pikeun pepelakan tatanén sarta nyababkeun caah, ...

                                               

Alfred Russel Wallace

Alfred Russel Wallace dipikawanoh salaku naturalis, penjelajah, géografer, anthropologist tur ahli biologis ti Britania Raya. Anjeunna dipikawanoh pikeun pamahaman téori évolusi ngaliwatan seléksi alam; makalahna dina éta subyek diterbitkeun baba ...

                                               

Jurassik

Jurassik mangrupa waktos jeung sistem géologi anu lega ti taun 201.3 ± 0.6 Jp ka 145 ± 4 Jp; ti tungtung Trias ka awal Cretaceous. Jurassik mangrupa periodé pertengahan jaman Éra Mésozoikum, óge katelah Jaman Réptil. Awal periodé ditandaan ku per ...

                                               

Agrési

Dina psikologi sarta ilmu sosial lianna, hartina nyerang ngarujuk dina laku-lampah anu dimaksudkeun pikeun migawé objekna ngalaman bahya atawa kaleleban. Nyerang bisa dipigawé ku cara lisan atawa pisik. Laku-lampah anu sacara henteu ngahaja nyaba ...

                                               

Raksasa beureum

Raksasa beureum mangrupikeun béntang anu sakarat dina tahap pamungkas évolusi béntang. Dina ngan ukur sababaraha miliar taun, Panonpoé urang sorangan bakal janten béntang raksasa beureum, dilegakeun jeung ngadahar planét-planét bagéan jero, bahka ...

                                               

Sindrom Prahed

Sindrom prahéd umumna lumangsung nyanghareupan datangna siklus héd saterusna. Panyababna lantaran PMS disangka alatan kakurangan hormon progesteron dina waktu fase luteum ti siklus héd. Tanda-tanda PMS antara séjén parobahan dina sikep sarta ting ...

                                               

Amitriptilin

Amitripilin nyaéta ubar pikeun ngungkulan masalah kaséhatan kayaning déprési, miboga struktur kimia C 20 H 23 N. Ubar ieu bisa ningkatkeun suasana haté jeung ngarasakeun katentreman, nurukeun rasa kahariwang nu kaleuleuwihi sarta kategangan, ngar ...

                                               

Bupivakaine

Bupivakaine nyaéta salah sahiji ubar bius atawa anastesi lokal tina golongan kelas anastetik nu ngahambat pembentukan jeung konduksi impuls saraf nu dipaké pas tindakan medis, persalinan, atawa operasi. Panghambatan rangsangan nyeri nu dikirimkeu ...

                                               

Alprazolam

Alprazolam nyaéta ubar pikeun ngungkulan gangguan kecemasan jeung gangguan panik. Ubar ieu bisa ngurangan kategangan psikologis nu dirasakeun, nu nyababkeun jalma nu ngonsumsi ieu ubar bisa ngarasa leuwih tenang. Ieu ubar téh kaasup kana jinis ob ...

                                               

Rabeprazol

Rabeprazol nyaéta obat pikeun kasakit di beuteung jeung tikoro, hiji kaayaan dimana aliran asam lambung nyababkeun mules jeung kAmungkinan cidera esofagus di jalma nu geus dewasa atawa di budak leutik. Rabeprazole dipaké pikeun ngubaran kasakit G ...

                                               

Penisilamin

Penisilamin nyaéta ubar tina agén kelasi nu gawé salaku antidotum dina kaayan karacunan logam beurat, kayaning timbal jeung tambaga. Salaku agén kelasi tambaga, penisilamin diindikasikeun pikeun panyakit Wilson, nyaéta hiji kaayaan gangguan métab ...

                                               

Oksitosin

Oksitosin mangrupa hormon péptida sarta neuropéptida. Oksitosin galibna dijieun di hipotalamus sarta dikaluarkeun ku pituitari posterior, anu boga peran dina beungkeutan sosial, réproduksi séksual, ngalahirkeun, sarta mangsa sanggeus ngalahirkeun ...

                                               

Ibuprofen

Ibuprofen nyaéta ubar antiinflamasi non-steroid nu dipaké pikeun ngubaran ngurangan kanyeri jeung peradangan, misalna nyeri huntu, nyeri ménstruasi, jeung radang sendi.Obat ieu sadia dina bentuk tablet 400 mg, bbentuk sirup atawa airan, jeung sun ...

                                               

Ranitidin

Ranitidin téh salah sahiji ubar golongan antagonis reseptor H2 histamin, nyaéta ubar nu dipaké pikeun ngubaran kaayaan nu aya patalina jeung asam lambung dina beuteung. Miboga fungsi pikeun nyingkahan sarta ngungkulan rasa panas dina beuteung, ma ...

                                               

Asam klorida

Asam klorida atawa asam muriatat nyaéta sistem kimia anorganik teu warnaan nu rumusna H 2 O:HCl. Asam klorida miboga bau nyegak nu husus. Asam ieu kaasup kana asam kuat sarta bisa nyerang kulit di luhur bentang komposisi nu luas ku sabab hidrogén ...

                                               

Superasam

Dumasar ka harti klasik, superasam nyaéta asam nu kaasamanna leuwih ageng ti asam sulfat murni 100%, nu miboga nilai fungsi kaasaman Hammett −12. Dumasar ka harti modérn, superasam nyaéta medium nu miboga poténsial kimia proton nu leuwih ageng ti ...

                                               

Roko

Roko nyaéta campuran sanyawa kompleks anu dihasilkeun ku pembakaran bako sarta adiktif. Leupas tina stimulan nikotin dawam, haseup roko ogé ngandung tar anu diwangun leuwih ti 4000 bahan kimia kaasup kira-kira 60 bahan kimia karsinogenik anu pici ...

                                               

Sistem sirkulasi

Sistem pangideran getih atawa sistem kardiovaskular nyaéta hiji sistem organ nu boga fungsi pikeun mindahkeun zat ka jeung ti sél. Lian ti éta, sistem ieu gé mantuan nyaimbangkeun suhu jeung pH awak bagéan tina homeostatis. Aya dua rupa sistem pa ...

                                               

Laktulosa

Laktulosa nyaéta ubar anu dipaké pikeun ngeureunkeun konstipasi atawa hésé miceun. Ubar ieu ngalirkeun cairan kana usus anu nyababkeun tinja jadi leuwih lembék sarta babari pikeun dipiceun. Salian ti éta, laktulosa ogé dipaké pikeun ngubaran sart ...

                                               

Aluvial

Aluvial nyaéta jenis taneuh anu namper diwangun tina leutak jeung keusik lembut hasil tina érosi taneuh. Daérah anu namper téh ayana dina walungan, situ dataran handap, jeung cekungan anu ngabalukarkeun taneuh bisa namper. Taneuh aluvial miboga m ...

                                               

Levamisol

Levamisol asup kana ubar anthelmintik pikeun ubar térapi kanker, utamana kanker kolon nu miboga sifat imunimodulator sarta ningkatkeun sistem imun awak.pasén kanker. Salian ti éta. levamisol ogé dipaké pikeun ubar cacing nu éféktif ngubaran panya ...

                                               

Antazoline

Antazoline nyaéta ubar antihistamin generasi kahiji kalayan aktivitas antikolinergik. Antazoline disebut ogé Otrivine-Antistin, mangrupakeun ubar jinis anti inflamasi nu bisa ngungkulan gejala sarta alergi. Salaku dekongestan, antazoline biasa di ...