ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 257




                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Indonésia

Pandémi koronavirus di Indonésia mimiti kapanggih di tanggal 2 Maret 2020 nalika 2 urang Dépok anu miboga gejala flu, positip beunang ieu sasalad, sabada salah sahijina papanggih jeung urang Jepang anu diduga népa ka manéhna.

                                               

Gamelan Sari Onéng Parakansalak

Gamelan Sari Onéng Parakan Salak atawa Gamelan Sari Onéng nyaéta ngaran gamelan koléksi Musieum Prabu Geusan Ulun. Ieu gamelan kungsi ngalanglang buana dina sawatara kagiatan paméran dunia abad ka-19, salah sahijina dina acara Exposition Universe ...

                                               

Komunikasi nonverbal

Bahasa tubuh mangrupa slah sajbagéan tina komunikasi nonverbal. Kapan, lamun ngobrol sok bari pepeta lin? Tah éta téh salah sahiji komunikasi nonverbal. Alatan kitu, komunikasi nonverbal téh penting pisan dina kahirupan balaréa. Komunikasi nonver ...

                                               

Calung jingjing

Calung Jingjing nyaéta wangun calung anu makéna bari dijingjing. Ieu mangrupa kamekaran tina calung kiwari anu ngawengku: calung jenglong pikeun akkuh-lagu atawa rarancang kawih anu mibanda 6 nada, calung besar miboga fungsi kempul jeung gong ata ...

                                               

Hak Imunitas

Hak Imunitas nyaéta hak nu dibéré ka anggota diplomatik sangkan boga kaistiméwaan kana kasalametan diri jeung harta bandana. Katangtuan hak imunitas ieu geus ditetapkeun ku internasional ngaliwatan protokol.

                                               

Nokia 3110 klasik

Nokia 3110 klasik mangrupa hiji produk telepon keupeul nu dirilis ku pausahaan Nokia. Telepon keupeul ieu miboga diménsi 108.5 x 45.7 x 15.6 mm kalawan beurat 87 gram.

                                               

EMI

EMI bisa jadi mangrupa singketan tina: Electrical and Musical Instruments EMI protokol: protokol puseur layanan pesen singket Experiments in Musical Intelligence Gangguan éléktromagnétis electromagnetic interference, dipikawanoh ogé minangka inte ...

                                               

DMOZ

Open Directory Project, kawanoh ogé salaku Dmoz, nyaéta hiji diréktori kontén kabuka multi-basa ti tutumbu World Wide Web. Loka ieu dipibogaan ku Netscape tapi diwangun jeung diurus ku hiji komutas éditor sukarélawan.

                                               

Nomer telepon di Bahrain

Nomer telepon di Bahrain ilaharna miboga 8 angka iwal dina kode pondok nu leuwih singket. Nomer pesawat darat tetep kalobaananana dimimitian ku 1. Nomer telepon sélulér jeung pager dimimitian ku 3* atawa 663* atawa 669* ditangtukeun ku panyadia l ...

                                               

The Weinstein Company

The Weinstein Company nyaéta pilem studio mini utama Amérika Sarikat diadegkeun ku Bob jeung Harvey Weinstein 2005 sanggeus aranjeunna sumping kaluar tina Miramax Pilem. Aranjeunna diadegkeun Miramax dina 1979. Éta kénéh boga labél Diménsi Pilem, ...

                                               

Fairy tail

Plot Tempo ogé: Sipat Fairy Tail Saurang penyihir ngora, Lucy Héartfilia, ngalalana ka nagara Fiore pikeun ngagabung jeung Guild Fairy Tail. Waktu dina lalampahan, manéhna papanggih jeung Natsu Dragneel, saurang nonoman anu keur néangan naga ngar ...

                                               

Ksatrian instituut

Ksatrian instituut nyaéta ieu lembaga atikan téh terusna tina prianger instituut van de reeniging volksonderwijs, diadegkeun ku Dr. E.F.E. Douwes Deker alias Dr. danudirjo Setia Budi, nu kungsi mingpin indische partij. tujuan atikanna dipatalikeu ...

                                               

Susi Pudjiastuti

Dr. Susi Pudjiastuti nyaeta saurang urut Menteri Kelautan sarta Perikanan ti Kabinet Kerja 2014-2019 nu oge pangusaha nu boga sarta Presdir PT ASI Pudjiastuti Marine Product, eksportir hasil-hasil perikanan sarta PT ASI Pudjiastuti Aviation atawa ...

                                               

Amarah

Amarah, asalna tina kecap ambek, mangrupa emosi fisik nu nyebabkeun diantarana, ngaronjat denyut jantung, tekenan getih, sarta tingkat adrenaline jeung noradlenalin. Rasa ambek jadi hiji perasaan nu dominan sacara kalakuan,kognitif, atawa fisiolo ...

                                               

Sajak

Sajak dina sastra Sunda lain karya sampakan, tapi mangrupa karya sampeuran, hartina sajak mah mangrupa serepan tina sastra séjén. Sajak mimiti gelar sabada merdeka. Sajak Sunda munggaran ditulis ku Kis W.S dina taun 1946. Medal salaku karya tinul ...

                                               

Agus Suriamiharja

Agus Suriamihardja. nyaéta Dosen jeung pangarang babar Di Cirebon Tikawit anjeuna mahasiswa loba nulis ngenaan sajak jeung Guguritan ku jenengan Agus Sur. Kawitna ditulis dina s.k SIPATAHOENAN, tuluy majalah-majalah WARGA,LANGEN SARI,SARI,MANGLE, ...

                                               

Uton muhtar syafei

Radén Haji Uton Muchtar Syaféi. pangarang dina bahasa sunda, indonésia jeung jawa. uton masih miboga keneh duduluran jeung pangarang sunda R. Candra Praja R.E suriadireja.

                                               

Dodong Jiwapraja

Dodong Djiwapraja, SH. Penyair, pensiunan Perwira TNI Angkatan Udara, guru, dosen, panalungtik, panerjemah. Nalika kajadian revolusi 1945., Anjeunna sakola keneh di SMP. Sareung sawareuh babaturan sakelasna, anjeunna milu ngabantuan perjuangan ng ...

                                               

Nicky Astria

Nicky Nastitie Karya Dewi atawa leuwih dipikawanoh Nicky Astria lahir di Bandung, 18 Oktober 1967. Nicky nyaéta lady rocker asal Indonésia. Ratu Rock Nicky Astria masih kénéh sohor. Sababaraha taun teu kaluar dipanggung musik alatan riweuh ngajal ...

                                               

Lalaki Kolot jeung Laut

The Old Man and the Séa nyaéta hiji novella nu ditulis ku jurnalis Amerika Serikat Ernest Hemingway, ditulis di Kuba taun 1951 jeung diterbitkeun taun 1952. Karya ieu minangka karya fiksi terakhir panghadéna nu ditulis jeung diterbitkeun dina ten ...

                                               

Démokrasi

Démokrasi asalna tina Basa Yunani démokratia. Demos artina rahayat, sedengkeun kratia artina pamaréntahan. Nagara nu paham démokrasi, ngahormat kana hak pulitik warga negarana. Maranéhna bébas pikeun ngébréhkeun pamadeganana. Prakték démokrasi ge ...

                                               

Féodalisme

Féodalisme nyaéta hiji sistem pamaréntahan di mana saurang pamingpin, anu biasana saurang bangsawan mibanda anak buah nu réa nu ogé masih ti golongan bangsawan kénéh tapi leuwih handap tingkatanan sarta ilahar disebut vazal. Para vazal ieu wajib ...

                                               

Nanang Ermanto

Nanang Ermanto gumelar di Tanjung Karang, Kota Bandar Lampung ping 10 Oktober 1967.Manéhna geus lila babakti ka masarakat di Kabupaten Lampung Kidul. Mimiti ti kapilih jadi Kapala Desa Way galih di taun 2007, tempat di mana manéhna cicing salian ...

                                               

Basa Éspéranto

Basa Éspéranto téh nyaéta basa jieunan nu dijieun ku L. L. Zaménhof dina taun 1887. Ayeuna basa Éspéranto téh basa jieunan nu miboga panutur panglobana. Ari ngaran "Éspéranto" téh nyaéta ngaran samaranna Zaménhof basa anjeunna medalkeun buku kahi ...

                                               

Wiranto

Jenderal TNI Wiranto. anu dipikawanoh ku sebutan Wiranto nyaéta Panglima Angkatan Bersenjata Republik Indonesia nu pamungkas. Di mangsana, taun1999 TNI téh dipisahkeun ti polisi ku kituna nu aya ngan nomenklatur Panglima TNI. Gumelar di Yogyakary ...

                                               

ISO 3166-2:JP

I SO 3166-2: JP nyaéta mangrupa catetan ngeunaan nagara Jepang anu merteélakeun kode pikeun bagéan-bagéen utama nagarana. ieu ISO 3166-2 salah sahiji bagéan tina ISO 3166 standar anu dikokolakeun ku International Organization for Standardization, ...

                                               

Aora TV

Aora diluncurkeun tanggal 8 Agustus 2008 di Jakarta. Produk mimiti anu ditawarkeun nyaéta paket perdana kawates Olimpiadé Beijing 2008 hungkul, anu kasusun ti 10 kanal: 3 lokal jeung 7 internasional. Aya ogé 4 kanal anu dihususkeun jang siaran-si ...

                                               

Téori buana kumalayang

Téori Buana kumalayang nyaéta téori anu ngajelaskeun kumaha posisi buana pindah di Beungeut Bumi. Ditetepkeun dina taun 1912 ku Alfred Wegener, ahli géofisika sareng metéorologis, buana kumalayang ogé ngajelaskeun kunaon fosil sato sareng tatangk ...

                                               

Panérozoikum

Éon Panérozoikum mangrupikeun selang waktos géologis tina penampilan tina fosil anu loba pisan, makroskopis, kasar anu dipasang, kira-kira 542 juta taun ka tukang, dugi ka ayeuna. Sateuacan éon Panérozoikum nyaéta éon Protérozoikum, ku wates anta ...

                                               

Samudra Téthys

Pikeun Kagunaan sejénna, tempo Téthys mitologi. Téthys mangrupikeun laut kuno anu aya ti 250 juta dugi 50 juta tahun ka pengker sateuacan évolusi Samudra Hindia. Disebutkeun Déwi Yunani kuno laut ku Eduard Suess di 1983, anu nyimpulkeun ayana sag ...

                                               

Kapunahan massal

Kapunahan massal nyaéta kapunahan sajumlah spésies dina jangka waktu anu rada pondok dina waktos geologis, disangka ku sabab faktor musibah saperti kajadian global atawa parobahan lingkungan anu nyaebar anu gancang teuing pikeun lolobana spésies ...

                                               

Mastixia

Mastixia nyaéta hiji genus 19-an spésiés tangkal evergreen résinan, biasana ti kulawarga Cornaceae, sumebar ti India nepi ka Asia Tenggara sarta Nugini nepi ka Kapuloan Solomon. Klasifikasi Mastixia teu panceg ku sabab masih lumangsungna panalung ...

                                               

Loris

Pikeun kagunaan séjén tina Loris, tempo Loris disambiguasi. Loris nyaéta primata strepsirrhine ti subfamili Lorinae ti famili Lorisidae. Ieu subfamili ngawengku dua genus, nyaéta Loris jeung Nycticebus. Kukang hirupna nokturnal, sumebar di leuweu ...

                                               

Gerak Brown

Aya dua harti ngeunaan watesan gerak Brown: hiji, dina fénoména fisik salaku gerak partikel dina fluida nu mangrupa gerak acak, sarta nu séjénna dina modél matematik nu dipaké pikeun ngajelaskeun hal éta. Modél matematik bisa ogé digunakeun keur ...

                                               

Mésozoikum

Éra Mésozoikum nyaéta jaman dinosaurus jeung lumangsung ampir 180 juta taun ti sakitar 250 nepi ka 66 juta tahun ka tukang. Mangsa ieu kaasup 3 periodé anu disebut éra Trias, Jurassik, jeung Cretaceous. Kapunahan massal nunjukkeun awal jeung akhi ...

                                               

Musieum Cigugur

Musieum Cigugur atawa disebut ogé Paséban. Ieu musieum milik kulawarga, perenahna di Désa Cigugur Kabupatén Kuningan kira-kira 3 kilométer kuloneun dayeuh Kuningan atawa 40 km kiduleun dayeuh Cirebon di suku Gunung Ciremai. Mangrupa titilar Madra ...

                                               

Mantra Sunda

Mantra nyaéta salah sahiji karya sastra wangun puisi heubeul nu dianggap miboga kakuatan gaib kalawan henteu bisa dipaké sagawayah. Kecap mantra asalna tina basa Sansekerta nu hartina jampé-jampé; kekedalan nu ngandung kakuatan gaib jeung diperca ...

                                               

Struktur Jaringan Inti GPRS

Sistem GPRS dipaké ku telepon mobil atawa telepon sélulér GSM, sistem telepon mobil anu paling ilahar di sakuliah dunya, pikeun nganteurkeun pakét-pakét IP. Jaringan inti GPRS mangrupa bagian nu jadi puseur dina sistem GPRS sarta ogé narima jarin ...

                                               

Pupuk

Pupuk nyaéta panyubur pepelakan anu ditambahkeun kana taneuh pikeun nyayagakeun sanyawaan unsur anu diperlukeun ku pepelakan. Pupuk mangrupa bahan anu dibikeun kana pepelakan atawa lahan pikeun nyumponan kabutuhan nutrisi pepelakan. Sacara umum, ...

                                               

Kortisol

Kortisol nya éta hormon stéroid dina kelas hormon glukokortikoid. Lamun dipaké natambaan, mangka katelahna hidrokortison. Dina awak manusa, kortisol dihasilkeun ku zona fasikulata dina adrenal cortex jero kelenjar adrénal. Kortisol dileupaskeun d ...

                                               

Kortison

Kortison nyaéta hormon stériod prégnana anu dikaluarkeun ku kelenjar adrénal dina nyanghareupan setrés. Sacara wangun kimia, ieu sanyawa kortikostéroid anu deukeut jeung kortisol. Kortison biasa dipaké natambaan rupa-rupa nyeri, ku cara neken sis ...

                                               

Lodong (disambiguasi)

Lodong nujul kana: Lodong wawadahan: parabot pikeun mawa cai dijieun tina tangkal awi. Lodong: Kaulinan nu dijieun tina awi, nu dipaénkeunna ku cara diseuneut.

                                               

Ngawuluku

Pasangan nyaéta parabot paranti ngahijikeun munding anu rék digawékeun, dijieun tina kai, dipasangan dina punduk munding. Babagian pasangan: Konali nyaéta tali anu nyambungkeun pasangan jeung cacadan singkal atawa garu. Sambilan nyaéta kai nu nga ...

                                               

Kolom

Pikeun kagunaan séjén tina Kolom, tempo Kolom disambiguasi. Kolom atawa pilar dina arsitéktur jeung téhnik struktur nyaéta élemén struktur nu ngalirkeun beban struktur di luhurna ka élemén struktur di handapna ngaliwatan tekanan. Ku kituna, kolom ...

                                               

Résistansi

Résistansi bisa miboga sababaraha harti: Dina sains: Friksi, gaya nu ngalawan gerakan relatif Résistansi listrik, darajat di mana hiji arus listrik nu liwat, ngaleungit jadi panas Drag fisika "résistansi udara", gaya cairan atawa gas nu ngalawan ...

                                               

Taka Bangladés

Taka nyaéta mata uangna Bangladés. Bangladesh Bank, bank séntralna Bangladés, ngadalikeun perédaran mata uang ieu, iwal pecahan 1 Taka jeung 2 Taka, nu mangrupa tanggung jawabna Kamentrian Kauangan pamaréntah Bangladés. Lambang Taka nu loba dipak ...

                                               

Kohési

"Kohesi" mangrupa aspek formal basa dina wacana,kaasup organisasi sintaktis, wadah kalimah-kalimah di susun kalawan dalit tur kompak jadi wacana atawa teks.Cindekna,kohési téh nya éta patali harti antara kalimah-kalimah atawa proposisi dina wacan ...

                                               

Pulo Pakkat, Suka Bangun, Tapanuli Tengah

Pulo Pakkat nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Suka Bangun, Kabupatén Tapanuli Tengah, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Suka Bangun, Tapanuli Tengah

                                               

Mode

Mode mibanda sababaraha harti: Dina statistik, mode nyaéta nilai nu mibanda angka observasi panggedena, disebut nilai atawa nilai nu pangremenna bijil. Mode lain hal anu unik, teu saperti arithmetic mean jeung median. Leuwih gampang dipaké lamun ...

                                               

Apache HTTP Server

Server HTTP Apache atawa Server Ramat/WWW Apache nyaéta server ramat anu bisa dijalankeun dina réa sistem operasi anu kapaké pikeun ngaladénan sarta mungsikeun loka ramat. Protokol anu dipaké pikeun ngaladénan fasilitas ramat/www ieu nyaéta ngagu ...