ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 255




                                               

Supa lumar

Supa lumar ; Lumar; Mycena chlorophos: nyaéta ngaran supa nu asalna tina kulawarga mycenaceae sok cahayaan/ngaluarkeun cahaya mangsa kapoékan. Ieu supa mimiti ditaliti dina taun 1860, kapanggih di daérah Asia subtropis kaasup Jepang, Taiwan, Poli ...

                                               

Kamarang

Kamarang, atawa eumeninae nyaéta gorombolan nyiruan kosmopolitan nu kiwari digolongkeun minangka subfamili Vespidae, ngan baheula mah sakapeung dipikawanoh minangka kulawarga nu misah, eumenidae.

                                               

Bebegig

Bebegig nyaéta hiji pakakas, nu sacara tradisional biasana mangrupa jejelemaan maké papakéan urut, atawa mannequin, nu dipaké keur ngusir katut nyingsieunan manuk kawas gagak sangkan teu ngaganggu pepelakan. Gagak henteu ukur ngahakanan pepelakan ...

                                               

Harry Potter and the Sorcerers Stone

Harry Potter jeung Batu Bertuah atawa Harry Potter and the Philosophers Stone mangrupa pilem anu suksés dina 2001 dumasar kana novél lamunan J.K. Rowling kalayan gelar anu sami. Hiji agén ti Warner Brothers mésér hak cipta pilem ieu dina harga an ...

                                               

Radio VHF kalautan

Citakan:Globalize Radio VHF kalautan dipasang dina sakabéh kapal balayar badag sarta kapal leutik di sagara. Hal ieu ogé dipaké, jeung aturan anu saeutik béda, di walungan sarta situ. Hal ieu dipaké pikeun sagala rupa tujuan, kaasup ngagero layan ...

                                               

Pulo Man

Pulo Man, mangrupakeu hiji Depéndensi Makuta Britania, aya di Laut Irlandia antara pulo Britania jeung Irlandia. Pupuhu nagara nyaéta Ratu Elizabeth II, nu mibanda gelar Lord of Mann. Lord of Mann diwakilkeun ku hiji Gubernur Létnan. Pulo ieu san ...

                                               

Kapuloan Britania (istilah)

Rupa-rupa istilah digunakeun keur ngajelaskeun wewengkon géografis jeung pulitis nu béda ngeunaan kapuloan nu sacara tradisional ngarujuk ka wewengkon "Kapuloan Britania", nu kadang-kadang ngabingungkeun singsaha waé ti bagian dunya séjén, malaha ...

                                               

Makédonia (disambiguasi)

Makédonia, atawa Makédon bisa ngalih ka: Makédonia Tengah Kakaisaran Makédonia, hiji urut kakaisaran Makédonia Kulon Makédonia, hiji nagara daulat Makédonia Yunani atawa Makédonia Yunani, hiji wewengkon di Yunani nu dibagi kana tilu distrik admin ...

                                               

Vodka

Vodka nyaéta hiji inuman keras sulingan nu diwangun lulugna ku cai jeung etanol kalayan ngaleungitkeun rasa jeung sifat teu murnina. Vodka dijieun ku cara nyuling dahareun nu difermentasi. Nu sok dipaké biasana kacang-kacangan, hui kumeli, sakape ...

                                               

Taiwan

Citakan:Ngeunaan Citakan:Chinesetext Taiwan Hanzi tradisional:臺灣 atawa 台灣; Hanzi basajan:台湾; Hanyu Pinyin: TáIWāN; Tongyong Pinyin:TáIWAN; Wade-giles: Tai²-wan¹; Taiwan Hokkien: TâI-OâN/Tāi-oân saméméhna 大灣/台員/大員/台圓/大圓/台窩灣) nya ...

                                               

ASEAN

Perhimpunan Bangsa-bangsa Asia Tenggara atawa dina basa ingris Association of Southeast Asian Nations mangrupa hiji organisasi géo-politik jeung ékonomi tina bagara-nagara di kawasan Asia Tenggara. Aséan mangrupa kawasan saluas 4.7 kilometer pasa ...

                                               

Åland

Åland ngawangun hiji kapuloan di Laut Baltik. Kapuloan ieu aya dina jalan asup ka Teluk Bothnia jeung ngabentuk hiji wewengkon Finlandia nu otonom, kadémilitarisasi, sarta maké basa tunggal Swédia. Kapuloan ieu diwangun ti pulo utama, Fasta Åland ...

                                               

Suriname

Républik Suriname, tiheula ngaranna Guyana Walanda, nyaéta sahiji nagara di Amérika Kidul sarta mangrupa urut jajahan Walanda. Nagara ieu ngabogaan wates jeung Guyana Perancis di palebah wétan sarta Guyana di palebah kulon. Sedengkeun wates di ki ...

                                               

Cengkéh

Cengkéh, dina basa Inggris disebut cloves, nyaéta tuwuhan kembangan ti kulawarga tuwuhan Myrtaceae nu gagang kembang garingna seungit. Cengkéh mangrupa tuwuhan asli Indonésia, réa dipaké minangka samara asakan lada di nagara-nagara Éropa, sarta m ...

                                               

Makau

Wewengkon Administratif Husus Républik Rahayat Cina Makau atawa disingket Makau mangrupa hiji wewengkon leutik di basisir kidul Cina. Makau aya dina 70 km kulon-kiduleun Hong Kong jeung 145 km ti Guangzhou. Wewengkon ieu mangrupa koloni Éropa pan ...

                                               

Kong Hu Cu

Kong Hu Cu atawa Kung Fu Tze atawa Konfusius, sakapeung mindeng ogé disebut Kongcu nyaéta saurang guru atawa jalma wijaksana anu kaceluk sarta ogé filsuf sosial Tiongkok. Falsafahna mentingkeun moralitas pribadi sarta pamaréntahan, sarta jadi pop ...

                                               

Monako

Kapangéranan Monako mangrupa hiji nagara kotajeung nagara nu pangleutikna kadua di dunya, sanggeus Vatikan, nu aya di antara Laut Tengah jeung Perancis di sapanjang Basisir Paul. Monako ogé mangrupa nagara kalawan kapadetan padumuk nu panggedéna ...

                                               

Suku (satuan panjang)

Suku mangrupa satuan panjang non-SI nu ilahar dipaké di Britania Raya jeung Amérika Sarikat. 1 suku nyaéta kira-kira sapertilu méter atawa pasna 0.3048 m. 1 suku ogé sarua jeung 12 inci. 3 suku sarua jeung 1 yard. Simbol internasional keur suku n ...

                                               

Seuneu

Seuneu téh hasil réaksi éksotérm, bagian tina durukan anu katempo. Warna jeung suhu seuneu gumantung kana tipeu suluh dina durukanana. Conto baé seuneu tina korék api pikeun ngahurungkeun lilin. Panas nu keuna ngabalukarkeun molekul suluh dina su ...

                                               

Yusuf

Yusuf nyaéta ngaran anu ilahar dipaké ku umat Muslim, mun dina basa Inggris mah Joséph jeung dina basa Ibrani mah Yosséf. Di wewengkon Sunda sok disebut ogé ku ngaran Ucup. Yusuf bisa nujul kana babaraha hal di handap: Yusuf surat Yusuf nabi

                                               

Organisasi Pabébasan Paléstina

Organisasi Pabébasan Paléstina mangrupa institusi pulitik resmi bangsa Arab Paléstina nu geus miboga pangakuan ti dunya internasional. Institusi ieu sorangan diwangun ti sababaraha organisasi palawanan, organisasi ahli hukum, mahasiswa, buruh, je ...

                                               

Républik Otonom Krimea

Kriméa atawa Républik Otonom Kriméa, mangrupa hiji unit sub-nasional, hiji républik otonom ti Ukraina. Kriméa aya dina basisir kalér Laut Hideung, dina hiji samenanjung nu boga ngaran nu sarua.

                                               

Kyoto

Kota Kyoto listen nyaéta salah sahiji kota di bagéan tengah Pulo Honshū, Jepang. Populasi ampir 1.5 juta. saméméhna ngarupkeun ibukota Jepang, kiwari jadi ibukota Préféktur Kyoto, tur bagéan ti wewengkon metropolitan Osaka-Kobe-Kyoto.

                                               

Parunggu

Perunggu nujul ka sakabéh aloy tembaga, utamana jeung timah salaku aditif utama, tapi kadang jeung unsur séjén, kayaning fosfor, mangan, aluminium, atawa silikon. Jaman baheula ieu logam loba pisan dipaké, sahingga dipaké nandaan Yuga Perunggu.

                                               

Sampo

Sampo nyaéta sabun cair keur ngumbah buuk jeung kulit hulu, dijieun tina campuran tutuwuhan atawa zat kimia. Sampo nyaéta produk keur ngarawat buuk nu digunakeun pikeun ngaleungitkeun minyak, kotoran, partikel kulit, ketombé, polusi lingkungan sa ...

                                               

Sistem Hijian Internasional

Sistim Internasional, nyaéta sistim unit nu pangumumna dipaké. Iwal di AS jeung Inggris, sistim ieu dipaké dina kahirupan sapopoé di sakuliah dunya, ogé dina widang ilmiah. SI was selected as a specific subset of the existing Metre-Kilogram-Secon ...

                                               

Tumbu telekomunikasi

Tumbu télékomunikasi ilaharna mangrupa hiji ti antara sababaraha rupa jalur transmisi informasi nu dilakonan ku satelit komunikasi pikeun nyambungkeun dua titik di bumi.

                                               

Mésopotamia

Mesopotamia mangrupa tempat lahirna peradaban, sacara géografi aya di antara walungan Tigris jeung Euphrates, dina kahirupan kiwari pakait raket jeung Iraq jeung kuloneun Iran. Sumer di beulah kidul Mesopotamia dianggap pusat peradaban dunya mimi ...

                                               

Azerbaijan (disambiguasi)

Républik Démokratik Azerbaijan - hiji républik 1918–1920. Républik Azerbaijan - hiji nagara di Eurasia, baheulana Républik Sosialis Soviét Azerbaijan - hiji républik Soviét 1936–1991. Azerbaijan Kulon konsép pulitis - an konsép iridéntis Républik ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Swedia

Pandemi koronavirus 2019 di Swedia munggaran dikonfirmasi dina tanggal 31 Januari 2020, nalika hiji awéwé anu balik ti Wuhan diuji positip. Dina tanggal 26 Pebruari, sabada wabah muncul di Italia sareng di Iran, sababaraha perjalanan anu aya hubu ...

                                               

Semprong (lampu)

Semprong nyaéta bagéan lampu cempor nu dijieun tina kaca bentukna kawas songsong. Ari mangpaatna, semprong dipasangkeun kana lampu cempor téh nyaéta supaya seuneuna teu ngebul jeung jadi leuwih caang. Istilah semprong ogé mindeng dipaké pikeun ny ...

                                               

Frankfurt

Frankfurt am Main) nyaéta kota panggedéna di nagara bagian Hesse sarta mangrupa kota kalima panggedéna Jérman, kalayan populasi 714.241 jiwa di sajeroning wates administratifna. Wewengkon urban panglegana disebut Frankfurt Rhein-Main nu populasin ...

                                               

Julia Franck

Julia Franck nyaéta panulis Jérman. Anjeunna diajar sastra Jérman jeung Studi Amérika di Free University of Berlin jeung méakkeun sawatara waktu di Amérika Serikat, Méksiko jeung Guatémala. Anjeunna mancén gawé minangka éditor keur Sender Freies ...

                                               

Zürich

Zürich nyaéta kota panggedéna nu aya di Swiss sarta mangrupa ibukota ti Kanton Zürich. Posisina aya di tungtung barat laut situ Zürich. Kiwari Zürich jadi puseur industri jeung keuangan kalawan pasar bursana. Zürich ogé kasohor ku University and ...

                                               

Klaipéda

Klaipėda, mangrupa labuan hiji-hijina Lituania di Laut Baltik. Pangeusina aya 194.400 urang, nurun ti 202.900 dina taun 1989. Klaipėda ayeuna jadi dramaga fėri utama nu ngahubungkeun jeung Swédia, Dénmark, jeung Jérman. Tempatna deukeut ka muara ...

                                               

Peristiwa Kapunahan Kapur-Térsiér

Peristiwa Kapunahan Kapur-Térsier, oge disingkat Kapunahan K-T disebut ogé Kapunahan Kapur Térsiér mangrupakeun periodé kapunahan spésies, kira-kira 65.5 juta taun ka pengker anu ngaleungitkeun 80 persén spésies di atanapi caket pisan di wates an ...

                                               

Loka Warisan Dunya

Loka Warisan Dunya UNESCO nyaéta loka/patempatan anu ku United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization diasupkeun kana béréndélan anu ngandung signifikansi budaya jeung fisik istiméwa. Ieu béréndélan dikokolakeun ku Program Wari ...

                                               

Polistiréna

Polystyrene /IPAc-en|ˌ|p|ɒ|l|i|ˈ|s|t|aɪ|r|iː|n /Polistiréné mangrupa polimér aromatik sintétik anu dijieun tina styrene monomer. Polistiréné wujudna bisa waé padet atawa busa-na. Sipat umum polistiréné geus jelas saperti teuas, sarta rada regas. ...

                                               

Safinatun Najah

Safinatun Najah atawa Kitab Safinah lengkepna Safinatun Najah Fiima Yajibu `ala Abdi Ii Maulah nyaéta hiji kitab singget ngeunaan dasar-dasar élmu fiqih mungguh mazhab Syaféi. Ieu kitab ditojokeun pikeun santri sarta nu mitembeyan sangkan eusina ...

                                               

Cheonan

Chéonan) nyaéta kota nu perenahna di juru kalér wétan Chungcheong Kidul, salah sahiji propinsi di Koréa Kidul, tur perenahna 83.6 km kiduleun ibu kota, Seoul. Hawa rata-rata di ieu dayeuh nyaéta 12.5 o C, kalayan hawa panglkuhurna nu karékam nyaé ...

                                               

Olimpiadeu Usum Panas 2016

Olimpiadeu Usum Panas 2016, sacara resmi ngarana Games of the XXXI Olympiad, jeung sacara umum disebut Olimpiade Rio 2016,nyaéta ajang olahraga internasional utama anu diayakeun di Rio de Janeiro, Brasil, kaping 5 nyampé 21 Agustus 2016. Leuwih t ...

                                               

Nagri (disambiguasi)

Nagri atawa Negri atawa Negeri atawa lianna nu mirip bisa ngalih ka: Istilah pikeun désa di Maluku Tengah, misalna di Ambon. Nagari - hiji tingkatan dina babagian wewengkon di propinsi Sumatera Kulon nu satingkat jeung désa. Nagri définisina Isti ...

                                               

Ki Paré Lalaki

Ki Paré Lalaki nyaéta tatangkalan nu miboga ngaran ilmiah nyaéta Glochidion obscurum. Ki Paré Lalaki sok disebut tina basa Indonésia nyaéta tangkal Cermai/Ceremai. tina basa Melayu boga ngaran cheremai antan, dulang-dulung, ubah paya. Tina basa T ...

                                               

Génjér

Génjér, Limnocharis flava nyaéta spésiés tutuwuhan kembangan akuatik pituin ti Méxiko, Amérika Tengah, Amérika Kidul, Kuba, Haiti, jeung Républik Dominika tapi geus sumebar dialamikeun di pakidulan Asia). Génjér jangkungna bisa nepi ka 50-an cm, ...

                                               

Eureup-eureup

Eureup-eureup Basa Indonésia: tindihan Basa Inggris: sleep paralysis Basa Walanda: slaapverlamming atawa slaapparalyse nyaéta hiji kaayaan ilahar alatan lumpuhna otot rangka jeung areflexia boh sabagéan atawa sakabéhna nu kajadian nalika hudang s ...

                                               

Bénazir Bhutto

Benazir Bhutto nyaéta awéwé kahiji anu mingpin hiji nagara Muslim di mangsa pasca-kolonial. Bhutto anu karismatis kapilih minangka Perdana Menteri Pakistan dina 1988, tapi 20 bulan saterusna manéhna digulingkeun ku présidén nagara éta anu dirojon ...

                                               

Dravida

Dravida nyaéta rungkun suku di India Kidul. Tatanggana suku Indo-Arya linggih di India Kalér. Tawis-tawisna urang Dravida nyaéta kulitna hideung, buukna ikal sarta rata-rata ukuranna pondok. Maranéhna kaasup ka ras Australoid. Baheula urang Dravi ...

                                               

Juni 2019

Bencana dan kecelakaan Daftar istri dan suami Presiden Indonesia Ani Yudhoyono, istri presiden ke-6 Indonesia Susilo Bambang Yudhoyono, meninggal di National University Hospital, Singapura, karena penyakit kanker darah yang ia derita. CNN Indonesia

                                               

Tari Balét

Tari Balét nyaéta ragem tari nu lahir di Prancis di jaman Raja Louis XVI, anu terus mekar ampir di sakumna dunya. Balét atau bala asalna ti basa Italy ballarè nu hartina ngigel téa. Balét nyaéta tarian ku tradisi, téhnik, jeung wangun gerakan nu ...

                                               

Stétoskop

Stétoskop nyaéta alat pamariksa kaséhatan anu fungsina keur ngadéngé sora internal awak boh sora jantung, bayah/pernafasan, sora arteri jeung sora dina sistem pencernaan manusa jeung sato. Stétoskop disusun tina résonator anu wangunna piringan le ...