ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 254




                                               

David Beckham

David Robert Joseph Beckham OBE dibabarkeun ping 2 Mei 1975. Manéhna téh saurang pamaén bola Inggris anu dibabarkeun di Leytonstone, London. Manéhna nyaéta saurang gelandang pikeun Real Madrid ogé kapten tim nasional Inggris.Manéhna kawentar ku s ...

                                               

Honda RC211V

Honda RC211V nyaéta motor balap opat-léngkah ti HRC nu dimekarkeun dina taun 2001 pikeun ngaganti Honda NSR500 mesin dua-léngkah ku sabab tetekon pikeun balap motor Kajuaraan Dunya kelas 500 cc dirobah pikeun usum 2002. Tetekon balap robah nyaéta ...

                                               

Organisasi pikeun Kaamanan jeung Sabilulungan di Éropa

Organisasi pikeun Kaamanan jeung Sabilulungan di Éropa mangrupa organisasi antarpamaréntah kaamanan panggedéna di dunya. Tujuanna kaasup masalah kawas ngadalian pakakas, hak asasi manusa, kabébasan pérs, jeung pamilihan adil. Kalobaannana ti 3.50 ...

                                               

Perang Sadulur Rusia

Perang Sadulur Rusia atawa Perang Sipil Rusia sanés ngan saukur konflik antara komunis Beureum sareng monarkis Bodas; rada, éta ngalibetkeun kompléks berjalin masalah militér, sosial jeung politik anu diciptakeun atawa diperparah ku Perang Agung. ...

                                               

Séké Seri

Séké Seri baheulana dibagi kana genep sub-séké nyaéta: Tahéjöc comcáac "padumuk pulo tiburon", nu nyicingan wewengkon Pulo Tiburon, jeung basisir Méksiko di payunna, kaléreun xiica xnaai iicp coii. Heeno comcáac "urang-urang sagara keusik", nu ny ...

                                               

Babakan Siliwangi

Definisi adalah suatu batasan atau arti, bisa juga dimaknai kata, frasa, atau kalimat yang mengungkapkan makna, keterangan, atau ciri utama dari orang, benda, prosés, atau aktivitas. Definisi juga diartikan sebagai uraian pengertian yang berfungs ...

                                               

Merah Putih (film)

Jang Sang Saka Merah Putih bandéra Indonésia, tempo: Flag of Indonesia. Merah Putih mangrupa film drama fiksi sajarah Indonesia dirilis dina 2009, jeung nu mimiti bagian tina runtuyan film" Trilogi Merdéka nu hiji trilogi tina film perjuangan di ...

                                               

Simeut

Simeut boga anténeu nu leuwih pondok batan awakna, jeung ovipositor-na pondok. Spésiés nu sok disada, biasana ngaluarkeun sora tina gésékan fémur tukang jeung jangjang tutup jangjang atawa beuteungna. Tympana, mun ayaan, perenahna di bagian awal ...

                                               

Kapur (periodé)

Periodé Kapur nyaéta bagéan pamungkas jeung pangpanjangna dina Éra Mésozoikum. Éta lumangsung 79 juta taun, tina kajadian kapunahan leutik anu nutup Periodé Jurassik sakitar 145.5 juta taun ka tukang nepi ka Peristiwa kapunahan Cretaceous-Paleoge ...

                                               

Trias (periodé)

Periodé Trias mangrupa periodé mimiti dina Éra Mésozoikum jeung lumangsung antara 250 juta jeung 199 juta taun ka tukang. Éta miluan kapunahan anu gedé dina tungtung Periodé Pérmian jeung mangrupa waktu nalika kahirupan di luar lautan mimiti jadi ...

                                               

Iguana paul

Iguana paul atawa iguana biru nyaéta sato anu ngaran latinna Cyclura Lewisi nu asalna ti kulawarga Iguanidae. Iguana paul mangrupa réptil anu miboga awak warna kulawu nepi ka paul atawa bulao nyacas. Iguana paul ogé dipikawanoh ku jujuluk Iguana ...

                                               

Data strobe encoding

Data strobe encoding nyaéta hiji pola nyandikeun keur ngirimkeun data dina sirkuit digital. D/S encoding maké dua jalur sinyal, Data jeung Strobe. Boga pasipatan yén Data atawa Strobe robah ajén logisna dina hiji siklus clock, tapi tara duanana. ...

                                               

Sistim panomeran binér

Sistem panomeran bineri, atawa sistem angka basis-2, mangrupa sistem panomeran anu narjamahkeun harga-harga angka kana dua simbul, biasana 0 jeung 1. Lantaran palaksanaannana anu gampang dina rangkean elektronik, sistem bineri digunakeun dina sak ...

                                               

IEEE 802.11g-2003

IEEE 802.11g-2003 atawa 802.11g, nyaéta hiji amandemen keur spesifikasi IEEE 802.11 nu nambahan rata-rata transfer data tepi ka 54 Mbit/det maké pita 2.4 GHz nu sarua jeung 802.11b. Spesifikasi ieu dina pamasaran nu ngarana Wi-Fi geus diterapkeun ...

                                               

Carrier-to-noise-ratio

Dina telekomunikasi, carrier-to-noise ratio, mindeng ditulis CNR atawa C/N, nyaéta mangrupa signal-to-noise ratio sinyal nu dimodulasi. CNR mangrupa babagian antara daya pamawa nu dimodulasi rata-rata nu katarima C jeung daya noise rata-rata nu k ...

                                               

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban nyaéta petualangan dina taun katilu Harry Potter di. Sakola Gaib jeung Hogwarts. Sagala aktor tina dua film saméméhna sateuacana maén dina pilem ieu, kecuali kanggo peran Dumbledore parantos dipasihkeun ka ...

                                               

Lori (disambiguasi)

Lori nyaéta alat kawas gorobag paranti nyandak banda. Lori bisa ogé ngarah ka: Lori grup étnis, komunitas nomaden di wewengkon Balochistan di Pakistan jeung Iran Basa Luri atanapi Basa Lori, dipaké ku Urang Lur, Lorestān, WDC DML 001 dilandi "Lor ...

                                               

Urang Benggala

Urang Benggala nyaéta hiji komunitas étnis pribumi wewengkon Benggala di Asia Kidul. Urang Benggala nyaturkeun Basa Benggala, nu mangrupa hiji basa Indo-Arya di wewengkon wétan Anakbuana India, kawangun ti basa Magadhi Prakrit jeung Sangsakarta. ...

                                               

Nagara Islam Irak jeung Syam

Nagara Islam Irak jeung Syam NIIS atawa ISIL ; Basa Arab: الدولة الإسلامية في العراق والشام ‎, dipikawanoh ogé ku sebutan Nagara Islam Irak jeung Suriah NIIS atawa ISIS, Nagara Islam Irak jeung asy-Syam, Daesh, atawa Nagara Islam NI atawa IS, nya ...

                                               

Abdurrohman as-Sudés

Prof. Dr. Asy-Syéikh Abdurrohman bin Abdul Aziz bin Muhammad as-Sudés atawa leuwih dipikawanoh Abdurrohman as-Sudés atawa as-Sudés nyaéta Imam jeung Khotib Masjidil Haram jeung ngajabat Katua Umum Pangurus Masjidil Haram jeung Masjid Nabawi. Temp ...

                                               

Lénong

Lénong nyaéta sabangsa sandiwara ngider dijakarta, lamun di bandungmah longséng ieu kaasup tontonan. Lénong nyaéta seni pintonan téater tradisional masarakat Betawi. Lénong biasana dipirig ku alat musik gambang kromog nyaéta alat musik saperti ga ...

                                               

2011

29 April - Nikahna Pangeran William jeung Kate Middleton ahli waris tahta Karajaan Britania Raya, dilumangsungkeun di Istana Buckingham, London. 22 November - Indonésia Jawara umum Séa Games 2011. 11 Maret - Lini Marcapada jeung Tsunami Séndai 20 ...

                                               

Daniel Sahuleka

Daniel Sahuleka nyaéta penyanyi aliran jazz kewarnegaraan Walanda anu lahir di Semarang, 6 Désémber 1950. Daniel Sahuleka nyaéta penyanyi katurunan Ambon, Maluku, Sunda, jeung Cina. Nalika keur rumaja, Daniel resep maén gitar, manéhna meunang ins ...

                                               

Vierra

Vierra nyaéta hiji band asal Jakarta anu anggotana Widy, Kevin Aprilio, Tryan sarta Raka. Awalna Kevin ngagunakeun ngaran Andante pikeun band anu diadegkeun 2008 ieu tuluy ngarasa kurang pas kadéngéna di ceuli saterusna Tryan ngusulkeun ngagunake ...

                                               

One Piece

One Piece nyaéta salah sahiji judul manga jeung anime Jepang nu diciptakeun ku Eiichiro Oda dina kaping 24 Desember 1997. One Piece mangrupa manga jenis shounen nu aslina diterbitkeun tiap mingguan dina majalah manga mingguan Weekly Shounen Jump.

                                               

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry Potter and the Half-Blood Prince mangrupikeun pilem kagenep tina Séri film Harry Potter dumasar kana hiji novel anu nami sami ku J.K. Rowling. Pilem ieu diarahkeun ku David Yates, anu ogé ngarahkeun film kalima, The Order of the Phoenix. Pr ...

                                               

Ria Irawan

Chandra Ariati Dewi Irawan, atawa leuwih kawentar ku ngaran Ria Irawan, lahir di Jakarta, tanggal 24 Juli 1969, nyaéta saurang artis, béntang sinétron, sutradara ogé panyanyi nu geus ancrub kana dunia hiburan média ti saprak taun tujuh puluhan. P ...

                                               

Demi Lovato

Demi Lovato) nyaéta saurang panyanyi kabangsaan Amérika. Demi ngajalakeun masa leutikna di Dallas. Album perdana ieu téh Dont Forget anu dirilis dina 2008. Saméméh ngarilis album kahiji, anak kadua ti tilu duduluran ieu kungsi menyanyi pikeun alb ...

                                               

We Are the World 25 for Haiti

We Are the World 25 for Haiti nyaéta singel amal nu dirékam ku supergrup Artists for Haiti dina taun 2010. Ieu lagu mangrupa rékaman ulang ti lagu "We Are the World" nu dibuat ku Lionel Richie jeung Michael Jackson sarta diproduseran ku Quincy Jo ...

                                               

Panon Hideung

Panon Hideung nyaéta kawih tradisional Sunda nu diadaptasi ku Ismail Marzuki tina lagu romansa Rusia, Ochi chyornye. Ieu kawih téh geus ngulit daging pikeun masarakat Sunda, loba nu nganggap ieu téh mangrupa kawih Sunda temen, nu padahal mah lain ...

                                               

Daptar présidén Apganistan

Présidén Apganistan mangrupa pupuhu nagara Apganistan, pupuhu pamaréntahan, jeung pamingpin angkatan pakarang. Présidén Apganistan Hamid Karzai ngajabat ti Désémber 2004. Nagara Apganistan mangrupa nagara républik dina période 1973-1992 jeung mim ...

                                               

Wakil Présidén Apganistan

Wakil Présidén Apganistan nyaéta jabatan pulitis pangluhuruna kadua di Apganistan. Hiji kandidat présidén milih 2 kandidat pikeun Wakil Présidén saméméh pamilu. DIna Pamaréntahan Interim Apganistan jeung Pamaréntahan Trasisional Apganistan nalika ...

                                               

Keuyeup

Keuyeup nyaéta crustacea Decapoda ti infraordo Brachyura, nu dicirikeun ku ayana "buntut" anu pondok pisan, atawa anu abdoménna nyumput handapeun toraks.

                                               

Pangaéa

Pangaéa atawa Pangéa mangrupa Superbuana anu eksis nalika akhir Paléozoikum jeung awal éra Mésozoikum, kabentuk sakitar 300 juta tahun ka tukang jeung mimiti rengat sakitar 200 juta taun ka tukang, sauteuacan komponén buana dipisahkeun kana konfi ...

                                               

Sora

Sora hartina gangguan énergi mékanik nu ngarambat ngaliwatan zat salaku gelombang. Manusa nampa sora ku indera pangrungu. Tina sora, sacara ilahar urang ngahartikeunana mangrupa geteran vibrasi nu ngarambat ngaliwatan udara sarta kadéngé ku manus ...

                                               

Frank Gray (panalungtik)

Frank Gray nyaéta hiji ahli fisika jeung panalungtik di Bell Labs nu nyieun sababaraha inovasi dina television, boh mekanis atawa elektronis, sarta dipieling alatan Gray code-na. Gray code, atawa kode biner nu direfleksikeun, mucunghul dina paten ...

                                               

Badan Penasihatan Pembinaan dan Pelestarian Perkawinan

Badan Penaséhatan Pembinaan dan Pelestarian Perkawinan disingget BP4 mangrupa Organisasi parkumpulan anu sifatna sosial kaagamaan mitra Kamenterian Agama jeung instansi laina dina raraga ningkatkeun kwalitas perkawinan umat Islam di Indonésia pik ...

                                               

Masjkur

KH Masjkur nyaéta Menteri Agama di Indonésia taun 1947-1949 sareng taun 1953-1955. Anjeunna ogé jadi anggota DPRD Indonésia nalika taun 1956-1971 sareng anggota Déwan Penasihat Agung taun 1968.

                                               

Jinah

Jinah) nyaéta sapatemon tanpa kawin, ku kituna bisa jadi teu bisa ditarima boh sacara sosial, agama, moral, atawa hukum. Ieu konsép aya di rupa-rupa kabudayaan jeung agama, samalah dina Islam, Kristen, jeung Yahudi mah sarupa. Dina sajarah kacate ...

                                               

Lorong Waktu

Lorong Waktu mangrupikeun séri tipi fiksi ilmiah agama Islam anu dihasilkeun ku Demi Gisela Citra Sinema sareng ditayangkeun ku SCTV unggal bulan Ramadhan dina 6 musim ti taun 1999 dugi ka 2006. Séri ieu didamel ku Deddy Mizwar anu ogé salah saur ...

                                               

Nyi Pohaci Sanghyang Asri

Nyi Pohaci Sanghyang Asri atawa sering disebatkeun sacara singkat Nyi Pohaci atawa Déwi Sri nyaéta salah sahiji pohaci nu ngariksa paré, tatangkalan, kasuburan, jeung tatanen Sunda, Jawa, jeung Bali. Ieu déwi téh dimulyakeun, dikanyaah, jeung dip ...

                                               

Peta Fra Mauro

Peta Fra Mauro nyaéta peta dunya anu dijieun taun 1450-an ku kartograpis Italia Fra Mauro. Petana mangrupa planispér bunder anu digambar dina perkamén dipiguraan kai ukuran dua ka dua méter. Petana ngawengku Asia, Samudra Indonésia, Aprika, Éropa ...

                                               

Ardian Syaf

Ardian Syaf atawa Aan nyaéta ilustrator komik nu kasohor boh di Indonésia atawa di mancanagara. Munggaran manéhna kairut didunia komik téh kusabab basa baheula bapana pernah meuli komik keur manéhna, tidinya manéhna mimiti resep kanu komik.

                                               

Mahkamah konstitusi

Mahkamah Konstitusi Républik Indonésia nyaéta lembaga nagara anyar dina sistim katatanagaraan Indonésia hasil parobahan Undang-undang Dasar Nagara Républik Indonésia taun 1945. Salaku organ konstitusi, ieu lembaga dirarancang pikeun jadi pangawal ...

                                               

Daptar Raja Panjalu Ciamis

Prabu Sanghyang Rangga Gumilang naik tahta sebagai Raja Panjalu, sejak saat itu periode kebataraan di Panjalu berakhir. Ia membangun kaprabon di Dayeuhluhur, Maparah dan menikahi séorang puteri dari Galuh bernama Ratu Permanadewi, dari pernikahan ...

                                               

2013

1 Juli - Kroasia jabung jeung uni Éropah. 20 Pébruari - Vania Larissa ngameunangkeun Miss Indonesia 2013. 10 Oktober - Kongrés Minamata ngeunaan Merkuri ditandatangan. 25 Juli - Bandar udara internasional ti Kota Médan pindahan ti Polonia resmi d ...

                                               

World in Union

"World in Union", kalawan rumpakana ku Charlie Skarbek, nyaéta hiji lagu téma pikeun Piala Dunya Rugbi. Mélodina mangrupa "Thaxted" - téma ageung ti bagian tengah "Jupiter, the Bringer of Jollity", hiji pagerakan ti "The Planets"-na Gustav Holst, ...

                                               

Ki tambleg

Adansonia, baobab, atawa nu di Pasundan katelah ki tambleg nyaéta génus dalapan spésiés tangkal pituin Madagaskar, Afrika jeung Semenangjung Arab, jeung Australia.

                                               

Amparan Sunda

Istilah Amparan Sunda nujul ka wewengkon biogéografis Asia Tenggara nu ngawengku Tanjung Malaya jeung kapuloan Sunda Gedé. Di beulah wétan, Amparan Sunda téh diwatesan ku Garis Wallace, nu diwanohkeun ku Alfred Russel Wallace, nu nandaan wates wé ...

                                               

Katy Perry

Katy Perry nama rasmi Katheryn Elizabeth Hudson adalah séorang pelakon Amérika Utara dan juga séorang penyanyi, penulis lagu. Anak perempuan beberapa evangelis menteri, mula menyanyi kerjayanya di gereja-gereja dan juga melepaskan album studio go ...