ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 251




                                               

Wae Rebo

Waé Rébo mangrupa salah sahiji désa tradisional anu aya di Pulo Florés, Nusatenggara Timur, anu geus narima pangajén minangka anu boga kaonjoyan pagalusna ti UNESCO dina kagiatan UNESCO Asia Pacific Heritage Awards 2012, kalayan dibéwarakeun di B ...

                                               

Panganténan Sunda

Pangantenan Sunda nyaéta proses jatukrami atawa nikahkeun pasangan awewe jeung lalaki dumasar kana tradisi Sunda. Aya tilu proses utama anu kudu dilakonan waktu pangantenan, nyaéta prosesi samemeh upacara, keur prungna, jeung sanggeus upacara. Di ...

                                               

Puyuh

Manuk Puyuh téh nyaéta sarupaning manuk leutik ti kulawarga Turnicidae, cirina nu paling kaciri, tina bulu tonggongna nu ngabogaan pola siga batik, warna utamana ti mimiti warna célé, coklat péang, coklat, konéng, oranye tur semu beureum ditambah ...

                                               

Pul

Teu kawas paku lintasan anu aya dina sapatu pikeun olahraga saperti sawatara nomer atlétik jeung golf, sapatu pikeun olahraga tim anu dimaénkeun dina jukut umumna miboga pul nu gedé di bagian handap pikeun nulungan dina nyekelan paroman lapangan, ...

                                               

Pikiran Rakyat

Pikiran Rakyat nyaéta surat kabar anu diterbitkeun di Bandung, Jawa Barat. Surat kabar ieu diadegkeun tanggal 24 Maret 1966. Nu boga jasana nyaéta Atang Ruswita, wartawan senior. Pikiran Rakyat miboga slogan Dari Rakyat, Oleh Rakyat, Untuk Rakyat.

                                               

Honda Racing Corporation

Honda Racing Corporation nyaéta hiji divisi ti Honda Motor Company anu diadegkeun taun 1982. Pausahaan ieu ngagabungkeun partisipasi dina balapan motor disakumna dunya kalayan pamekaran poténsi mesin balap. Kagiatan balap anu mangrupa penting pik ...

                                               

Repsol Honda

Pikeun taun 2010, diréktur Tim HRC nyaéta Kazuhiko Yamano, nalingakeun sakabéh operasi kaasup tim pabrik jeung tim satelit. Toshiyuki Yamaji ngagantikeun Yamano salaku Tim Manajer sarta diarahkeun sakabéh tim Repsol Honda. Alberto Puig minangka M ...

                                               

Kelom Geulis

Kelom Geulis, salah sahiji alas suku awewe nu dijieun tina kai sarta kulit. Di bagian kénca sarta katuhu alas suku anu dijieun tina kai dihias ku pola pilin anu ganda atawa alur tutuwuhan paku sarta dibéré cét sangkan katingali hérang. Di bagian ...

                                               

Terminal

Terminal bisa boga harti: Dina indit-inditan jeung angkutan: Terminal beus, stasion keur panumpang beus Terminal konténer, fasilitas keur ngirim barang kana kapal Terminal bandara, wangunan di bandara Dina elektronika, télékomunikasi, jeung kompu ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Prancis

Pandémi koronavirus 2019 di Prancis mimiti kapanggih di tanggal 24 Januari 2020. Ieu mangrupa kasus virus korona anu munggaran di buana Éropa. Unggal poéna, kasus anu tiwas di Prancis nambahanna kacida lobana, nepi ka mangratus-ratus unggal poéna ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Amérika Sarikat

Pandémi koronavirus 2019 di Amérika Sarikat mimiti kapanggih di tanggal 20 Januari 2020. Per tanggal 2 April 2020, kacatet geus aya 215.344 kasus positip virus korona, sarta 5.112 urang anu tiwas ku sabab ieu sasalad. Tuluy isukanana di tanggal 3 ...

                                               

Téori kaputusan

Téori kaputusan nyaéta widang antar disiplin elmu, pakait sarta mindeng dipaké ku praktisi dina widang matematik, statistik, ekonomi, filosofi, manajemen sarta psikologi. Téori ieu museur kana kaputusan optimal nu bakal dipaké dina kaayaan nu husus.

                                               

Pamaréntah

Pamaréntah nyaéta hiji organisasi anu mibanda kakuatan keur nyieun jeung ngatur hukum di territory husus. Aya sababaraha harti ngeunaan hari sabenerna tina pamaréntah. Pamaréntah geus dihartikeun kakuatan "pengambil keputusan" anu dominan elit pu ...

                                               

Munara Siger

Munara Siger nyaéta munara nu jadi titik enol Sumatra di béh kidul. Gubernur Lampung Sjachroedin Z.P. dina peresmian Munara Siger, 30 April 2008, nyarita kalayan optimis yén ieu munara baris ngarojong kamajuan Lampung. Peresmianana ditandaan ku n ...

                                               

Saung Angklung Udjo

Saung Angklung Udjo mangrupa salah sahiji tempat pelesiran budaya nu lengkep, lantaran miboga tempat keur pintonan, pusat karajinan awi, jeung workshop keur kawaditraan nu bahanna tina awi. Lian ti éta ayana Saung Angklung Udjo di Bandung bisa di ...

                                               

Iket

Iket dijieunna tina kaén batik atawa kaén polos, gedéna 1 m2. Kaén satengah meter disebut satengah iket, biasa disebut totopong. Motif anu biasa dipaké pikeun iket nyaéta sida mukti, manyingnyong, batik kumeli, batik kangkung, katuncar mawur, kaw ...

                                               

Sékulérisme

Pikeun kagunaan séjén tina Sékulér disambiguasi, tempo Sékulér disambiguasi disambiguasi. Sékulérisme nyaéta prinsip pamisahan antawis lembaga pamaréntahan sareng urang nu diparéntah pikeun ngawakilkeun nagara ti lembaga kaagamaan jeung tingkatan ...

                                               

Macrovision

Macrovision nyaéta hiji pausahaan nu nyieun rancana panghalang pangrékaman éléktronis, diwangun dina 1983. Ngaran ieu ogé digunakeun pikeun sagala rupa rancana panghalang pangrékaman anu dijieun ku pausahaan ieu.

                                               

Baranahan

Baranahan nyaéta prosés biologis pikeun nyiptakeun turunan: Baranahan séksual nyaéta prosés biologis nalika organisme nyiptakeun turunan ku cara ngagabungkeun bahan genetik. Organisme ieu mibanda dua jenis kelamin nu béda, jalu jeung bikang. Bara ...

                                               

Taksi

Mimitina bisnis taksi mekar tina bisnis jasa nyéwakeun karéta kuda nu ukuranna leutik, Hackney Carriage di Paris jeung London dina awal abad ka-17. Taksi modérn mimiti aya ditandaan ku kapanggihna alat ngukur argométer ku Wilhelm Bruhn taun 1891. ...

                                               

Sirop pala

Sirop pala téh inuman anu ditaratas ku Posdaya, Désa Dramaga, Kabupatén Bogor nu dijamin seger jeung matak séhat. Sabab saméméhna geus ngaliwatan prosés panalungtikan ku panalungtik ti Departemén Ilmu jeung Téhnologi Pangan, Fakultas Teknologi Pe ...

                                               

Yamaha Aérox

Yamaha Aérox nyaéta skuter pabrikan Yamaha anu geus diproduksi ti taun 1997. Ieu Yamaha Aérox mimitina mah husus dipasarkeun pikeun nagara-nagara Éropa, kalawan téhnologi 2-tak, kapasitasna 50cc, sarta mesinna anu sasilinder. Sanajan kitu, ieu Ya ...

                                               

Nyacah Gancang

Nyacah Gancang nyaéta hiji métode pikeun ngira-ngira hasil pamilihan umum. Carana mah ukur ngitung hasil ahir sora di TPS nu dijadikeun conto. Sangkan bisa ngawakilan sakabéh TPS nu aya, TPS conto dipilih maké métode cuplik acak statistik. Ngitun ...

                                               

Sél

Sél nyaéta hiji unit tunggal atawa kompartemén, nu ditutup ku wawates, pinding atawa mémbran. Minangka hiji istilah, sél geus jadi métafor ilahar pikeun blok wangunan nu ngawangun struktur nu leuwih gedé. "Sél" bisa nujul kana:

                                               

Biola

Biola nyaéta pakakas musik kését dumawéi anu mibanda opat senar anu disetél béda nu hiji jeung nu lianna kalayan interval sampurna kalima. Nada anu pangrendahna nyaéta nada G. Biola mibanda nada pangluhurna di antara kulawarga biola, nyaéta viola ...

                                               

Web developer

Pikeun the Mozilla extension, tempo Web Developer software. Web Developer nyaéta programmer anu husus dina aktipitas, ngembangkeun dunya aplikasi Web, atawa aplikasi nu ngajalankeun HTTP ti web server ka web browser. Web Developer ieu mangrupakeu ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Taiwan

Pandémi koronavirus 2019 di Taiwan atawa di Républik Tiongkok mimiti kapanggih di tanggal 21 Januari 2020 di Bandar Udara Internasional Taoyuan Taiwan. Per tanggal 5 Méi 2020, kacatet geus aya 438 kasus positip virus korona, 6 urang tilar dunya, ...

                                               

Produksi Program Télépisi

Produksi program télépisi téh mangrupa runtuyan pagawéan dina nyieun atawa nyiarkeun matéri miwujud audio visual anu eusina program télépisi. Ieu produksi téh dilakonan ku sakelompok jalma dina sababaraha ambahan gawé anu tangtu jeung profésional ...

                                               

Osmosis

Osmosis nyaéta prosés difusi hiji pelarut ngaliwatan mémbran semiperméabel, ti larutan anu kadar zat nu larutna handap ka larutan anu kadar zat nu larutna leuwih luhur dina hiji gradién kadar solutna. Ieu téh mangrupa prosés fisika, nu mana pelar ...

                                               

Observatorium Boscha

Observatorium Bosscha diadegkeun tanggal 1 Januari 1923 ku NISV Nederlandsch-Indische Sterrenkundige Vereniging atawa Perhimpunan Bintang Hindia Belanda dina mangsa jajahan baheula. Observatorium ieu mimitina miboga tujuan pikeun ngamajukeun Élmu ...

                                               

Kabaya

Kabaya mangrupa baju awéwé nu leungeunna panjang, bagian handapna nepi ka puhu bitis, bagian hareupna dipanitihan, bagian luhur dilipet nepi ka jadi kerah kabaya Bandung anu surawé nepi kana dada, bagian handapna anu di tukang mah pondok, sarta a ...

                                               

Média Pakistan

Media di Pakistan nyayogikeun inpormasi dina televisi, radio, bioskop, koran, sareng majalah di Pakistan. Pakistan gaduh lansekap média anu canggih; antara anu paling dinamis di Asia Kidul. Mayoritas média di Pakistan dipiboga sacara pribadi. Pak ...

                                               

Antarbeungeut IEEE 1394

Antarbeungeut IEEE 1394 nyaéta hiji standar antarbeungeut beus sérial keur komunikasi nu gancang jeung transfer data wanci nyata isochronous, nu mindeng dipaké dina hiji komputer pribadi. Antarbeungeut éta katelah ogé FireWire jeung i.LINK. Najan ...

                                               

Ki Sarmidi Mangunsarkoro

Ki Mangunsarkoro atawa Sarmidi Mangunsarkoro nyaéta saurang pajuang dina widang atikan Nasional. Anjeuna kungsi ka peto ngalungguhan jabatan Menteri Pendidikan dan Kebudayaan Indonesia" mimiti taun 1949 nepi ka taun 1950.

                                               

Gunung Dempo

Gunung Dempo nyaéta gunung panggedéna di Sumatera Kidul. Gunung ieu masih kagolong gunung seuneu nu aktif, masih kénéh ngaluarkeun haseup sarta murakeun leutak kana tanah datar dihandapeunna. Gunung ieu asup dina jajaran Pegunungan Pasir Barisan ...

                                               

Kawah Ijén

Kawah Ijén nyaéta salah sahiji kawasan wisata di Jawa Timur anu aya di Gunung Ijén. Kawah ieu téh mangrupa salahs ahiji kawah paling asam sarta kawah panggedéna sadunya. Gunung Ijén mangrupa salah sahiji gunung api anu aya di Jawa Timur. Kawasan ...

                                               

Puncak Jayawijaya

Puncak Jayawijaya atawa biasa ogé Puncak Carstensz nyaéta hiji-hijina puncak gunung di Indonésia anu saljuna lana. Saumurna éta puncak gunung téh teu weléh katutupan ku és. Puncak Jayawijaya téh luhurna kurang leuwih 5.000 méter luhureun laut, ma ...

                                               

Alamat ngimpi

Alamat ngimpi téh sok kadang jadi ilapat, ieu di handap diserat alamat-alamatna. 1. ngimpi suka-suka, bakal paila, bakal hésé. 2. ngimpi lumaku ngalér, bakal meunang rejeki. 3. ngimpi ningal panonpoé atawa bulan; bakal untung, meunang darajat ged ...

                                               

Peristiwa Kapunahan Ordovisium-Silur

Peristiwa Kapunahan Ordovisium-Silur mangrupa kapunahan global lumangsung dina Jaman Hirnantian dina Periodé Ordovisium jeung Jaman Rhuddanian satuluyna tina Periodé Silurian anu ngaleungitkeun kira-kira 85 persén sakabéh spésies Ordovisium. Inte ...

                                               

Qin Shi Huang

Qin Shi Huang Hanzi: 秦始皇 Nopémber atawa Désémber taun 260 SM - 10 Séptémber taun 210 SM, dilahirkeun kalayan ngaran Ying Zheng 贏政, ogé katelah Shi Huang Di anu hartina nyaéta Kaisar Kahiji, nyaéta raja ti Nagara Qin ti taun 247 SM nepi ka ta ...

                                               

Jamban

Fasilitas umum biasana mah nyayagakeun jamban nu bisa dipaké ku saha baé. Ilaharna jamban umum nu kawas kieu téh ngawengku kamar-kamar jamban kalawan fasilitas ngumbah leungeun di tempat nu misah. Jamban umum biasana dipisahkeun nyaéta béda rohan ...

                                               

Situs Walahir

Situs Walahir nyaéta salah sahiji situs budaya anu aya di Kacamatan Sariwangi, anu dipercaya salaku puseur kabataraan Galunggung anu aya di kacamatan Leuwisari Desa Linggawangi jeung Pasir Geger Hanjuang, sawaréh aktipitasna dilaksanakeun di Kaca ...

                                               

Cidogdog

Cidogdog nyaéta ngaran hiji wewengkon anu aya di Kampung Tambaksari, désa Tambaksari, kalayan danget ieu Tambaksari tos janten Kacamatan, nu sateuacannamah nembe Kamantren. Wewengkon Cidogdog kalebet ka wilayah RT.07, RW.02, anu kirang langkung m ...

                                               

Arya Kamuning

Tokoh historis jeung legéndaris di wewengkon kabupatén Kuningan ti jaman peralihan antara pangaruh Hindu ka Islam. Kisahna dipakaitkeun jeung Sunan Gunung Jati, salah sahiji wali nu jadi tokoh utama nu nyebarkeun agama Islam di Cirebon. anjeunna ...

                                               

Gapura

Gapura tina basa sangsakerta mah hartina témbok tohaga jeung luhur nu ditangtungkeun di kénca katuhueun lawang ka pakarangan candi, pura, bénténg, karaton di jaman baheula. Nu pang kawentarna di Eropa ngan di tengah kota Paris Perancis nu ngarana ...

                                               

Al-Ghaniy

Al-Ghaniy أَلْغَنِىُ nyaéta artina yen Alloh SWT anu Maha nyukupkeun kabutuhanNa, kabutuhan makhlukna nu diciptakeun. Al-Ghaniy nyaeta asmaul husna urutan ka 31.

                                               

Ciburial cimalaka sumedang

kapungkur mah sok dipelakan lauk, pa olot nu gaduhna, abdi emut mun ngabedahkeun téh salembur mani guyur, sabab éta balong téh sok dipaké marandi salembur, sabab caina herang ngagenclang, aya ci nyusuan, saur sepuh pun uyut almarhum, éta cai téh ...

                                               

Uyah

Uyah atau uyah méja nyaéta mineral nu utamana disusun ku natrium klorida, sanyawa kimia nu kaasup kana kelas uyah nu leuwih badag; uyah dina wangun alami mah minangka mineral kristalin dipikawanoh minangka uyah batu atawa halit. Uyah aya di sakum ...

                                               

Bukit Golgota

Calvary nyaéta situs nu Crucifixion Yesus nurutkeun kana Kitab Suci Kristen nu deukeut Yerusalem, urang Israil.

                                               

Cheng Ho

Cheng Ho, atanapi Ma Sanbao atanapi Hajji Mahmud Syamsuddin nyaéta saurang palaut, penjelaja, duta, jeung laksamana armada Hui-Cina, anu mingpin palayaran ka Asia Tenggara, Asia Kidul, Wétan Tengah, Afrika Wétan, sarta Tanduk Afrika anu disebut P ...