ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 250




                                               

Téstostéron

Téstostéron nyaéta hormon stéroid ti golongan androgén nu kapanggih di mamalia, réptil birds, jeung vertebrata lianna. Di mamalia, téstostéron utamana disékrési dina téstis jalu jeung ovarium bikang, sarta saeutik ti kelenjar adrénal. Ieu jat kaa ...

                                               

Adat

Adat nyaéta aturan anu ilahar dituturkeun atawa dipigawé ti jaman baheula. Kecap adat ieu diturunkeun tina basa Arab عادات, nu jamak tina عادة, nu hartina "jalan", "adat". Di Indonésia, kecap "pribumi" karék dimangpaatkeun dina ahir abad ka-19. S ...

                                               

Fenitoin

Fenitoin atawa obat anti-épilépsi ogé disebut antikonsulvan nu miboga ngaran dagang Dilantin, nyaéta ubar nu dipaké pikeun ngendalikeun kejang. Ubar ieu teu bisa ngubaran sakabéh jenis kejang.

                                               

Fluoksetin

Fluoksetin nyaéta antidepresan nu kaasup kana kelas Selective Serotonin Re-uptake Inhibitor, ubar ieu biasa dipaké pikeun ngubaran gangguan déprési mayor, bulimia nervosa, gangguan obsesif-kompulsif, gangguann panik, sarta gangguan dysphoric pram ...

                                               

Macintosh

Macintosh, atawa ngan saukur Mac, nyaéta salah sahiji komputer dumasar pribadi PowerPC dihasilkeun ku Apple. komputer ieu disebut ku McIntosh, jenis apel kawas Jef Raskin. Macintosh munggaran diwanohkeun dina January 1984 ngaliwatan iklan Super S ...

                                               

CPRM

Content Protection for Recordable Media and Pre-Recorded Media nyaéta hiji mékanisme oukeun ngadalikeun pangrékaman, pamindahan jeung panghapusan média digital dina hiji parangkat rumah tangga, saperti komputer pribadi, atawa pamuter digital séjé ...

                                               

Basilat

Basilat atawa korupsi hartina ngamangpaatkeun kakawasaan/kawenangan pikeun kauntungan pribadi anu teu sah. Sagala bentuk pamaréntahan bisa keuna ku basilat pulitik nu petana bisa rupa-rupa, di antarana maling banda nagara, népotisme, kronisme, ma ...

                                               

Windows 10

Windows 10 nyaéta sistim Operasi komputer pribadi dimekarkeun ku Microsoft salaku bagean tina kulawarga sistem operasi Windows NT. Diwanohkeun kana 30 Séptémber 2014, dipedalkeun ping 29 Juli 2015 sarta November 2015, bangbarung 2 tina Windows 10 ...

                                               

Aisyah

Aisyah binti Abu Bakar atanapi Siti Aisyah ngarupikeun garwa atanapi istri Nabi Islam Muhammad s.a.w. Dina agama Islam, geus ilahar gelar "Indung jalma-jalma Mumin" Arab: أمّ المؤمنين ummul-muminīn, ngarupikeun para garwa Nabi Muhammad s.a.w. min ...

                                               

Internet game

Internét game nyaéta vidéo game nu dipaenkan ngaliwatan jaringan komputer nu dipaenkeuna maké komputer pribadi atawa konsol game. Jaringan nu dipaké biasana jaringan internet atawa sajenisnya, tapi game memang sok maké teknologi nu pangmutahirna. ...

                                               

Gunung Kerinci

Gunung Kerinci mangrupa gunung seuneu pangluhurna di Indonésia. Kawahna ngawangun kerucut kalayan dingding bagian luhur ukuranana 600 x 580 méter sarta 120 x 100 méter pikeun dingding bagian handap. Kawah kasebut ngeusi cai anu boga warna héjo ka ...

                                               

Abdul Malik bin Marwan

Abdul Malik bin Marwan nyaéta khalifah anu nuju kakawasaan dina taun 685 nepi ka 705. Anjeunna mangrupa salah sahiji khalifah Umayyah di Suriah anu mibanda kakuwasan anu paling panjang. Abdul Malik ngawariskeun réalitas khalifah ti bapakna jeung ...

                                               

Unimodal

Unimodal atawa SkyTran diusulkeun ku Douglas Malewicki keur hiji sistim kandaraan pribadi nu gancangna 160 km/h. Unggal mobil bakal maju dina luhureun rel ngagunakeun sistim magnet. Sistim magnetik levitasi mangrupa sistim "Inductrack" pasip maké ...

                                               

Produk

Citakan:Pemasaran Dina bisnis, produk nu barang atawa jasa anu bisa dijual beulikeun. Dina marketing, produk nanaon nu bisa ditawarkeun ka pasar jeung bisa nyugemakeun kahayang. Di tingkat nu pangecér, produk nu mindeng disebut minangka barang da ...

                                               

Perpustakaan

Arti sanesna: Perpustakaan ilmu komputer, Perpustakaan biologi Dina harti tradisionalna, perpustakaan nyaéta koleksi majalah sareng buku. Sanajan tiasa dihartikeun koleksi pribadi, anging kitu perpustakaan langkung dipiwanoh mangrupikeun koleksi ...

                                               

Komara

Komara téh nyaéta pangaruh hadé anu sawadina ngancik dina diri unggal jalma anu mibanda kalungguhan salaku pamingpin hiji organisasi. Ti mimiti pamingpin dina rohang lingkup leutiksaperti kepala kulawarga, tuluy pamingpin nagara, tepi ka pamingpi ...

                                               

Local area network

Local aréa network nyaéta hiji raramat komputer nu ngawengku hiji daerah fisik nu leutik, saperti imah, kantor, atawa grup leutik tina wangunan, saperti sakola, atawa bandara. Sipat LAN nu patukang tonggong jeung wide area network, nyaéta yén LAN ...

                                               

Samsung

Samsung nyaéta ngaran pausahaan anu kawentar dina widang éléktronik, SAMSUNG Precision Company nyimpen dasar di atmosfer industri téknologi luhur séjénna. Samsung mitembeyan sajarahna dina taun1938 awalna minangka perusahan trading, ngirimkeun la ...

                                               

Sifilis

Sifilis nyaéta salah sahiji panyakit anu pangpicilakaeunna. Inféksi anu lumangsung dina rarangan bagian luar kasebut nu disababkeun ku bakteri Treponema Pallidium. Sifilis bisa mekar ka tahap sékunder sarta téersier anu hésé pisan dititénan. Sifi ...

                                               

Waduk Cirata

Waduk Cirata Nyaéta waduk anu diwangun di wahangan Citarum saréng témpatna aya di tilu kabupatén, nyaéta Kabupaten Bandung Barat, Kabupatén Cianjur, saréng Kabupatén Purwakarta. Waduk Cirata diwangun taun 1982 nepika 1983. Sajaba ti ngajadikeun t ...

                                               

Rohde & Schwarz

Rohde & Schwarz ts") nyaéta hiji kelompok pausahaan bébas nu husus bagerak dina widang elektronika. R & S mangrupa panyadia solusi kasohor dina widang ngetes jeung ngukur, siaran, monitoring radio, jeung radiolocation, ogé komunikasi radio misi k ...

                                               

VSAT

VSAT dina basa Inggris, mangrupa singgetan ti Very Small Aperture Terminal, nyaéta hiji satelit stasiun bumi dua arah atawa anteneu VSAT maritim stabil kalayan anteneu parabola anu leuwih leutik ti 3 méter. Lolobana diameter anteneu VSAT nyaéta t ...

                                               

Hidroponik

Hidroponik nyaéta budidaya mélak nu ngamangpaatkeun cai tanjeung teu ngagunakeun taneuh kalawan mokuskeun dina nyumponan kapérluan nutrisi pikeun pépélakan. Atawa hiji kagiatan tatanén nu ngamangpaatkeun cai pikeun gaganti taneuh dina tempat nyum ...

                                               

Pireu

Pireu atawa wisu nyaéta teu bisana hiji jalma pikeun ngomong. Pireu téh alatan ku gangguan dina organ-organ kayaning tikoro, pita sora, bayah, baham, létah, jeung sajabana. Pireu umumna dikaitkeun jeung torék. Orok nu lahirna torék jeung pireu bi ...

                                               

Departemén jeung téritori peuntas laut Perancis

Téritori peuntas laut Perancis ngarah ka dieu. Pikeun nu milih Parlemén Éropana, tingali Téritori Peuntas Laut Perancis pamilih parlemén Éropa Departemén jeung Téritori Peuntas Laut Perancis diwangun ti wewengkon nu diadministrasi ku Perancis di ...

                                               

Daptar jejer statistika

Mangga tambahkeun artikel Wikipedia ngeunaan statistik anu euweuh dina jejer di handap ieu. Parobahan anu aya hubunganna jeung kaca di handap ieu bakal ditujukeun kana kaca panganyarna tina éta jejer. Keur nempo parobahan anyar dina "kaca" ieu, t ...

                                               

Gelar Jepang

Di Jepang, ilahar maké gelar kahormatan sanggeus ngaran jalma. Nu ilahar dipaké nyaéta san, nu hartina "Mr.", "Mrs.", jeung "Ms." Dina Basa Jepang, Mr. Tanaka sarua jeung Tanaka-san. Gelar ilahar séjénna, sama, sensei, kun jeung chan. Gelar ieu d ...

                                               

Panél surya suhunan

Panél surya suhunan atawa pabangkit listrik fotovolték suhunan mangrupa sistim fotovolték anu ngagunakeun panél surya panghasil listrik nu dipasang di luhureun suhunan wangunan imah atawa struktur wangunan lianna. Rupa komponén dina pamangpaatan ...

                                               

Huap lingkung

Huap lingkung nyaéta tata cara pangantén silih huapan di lingkung ku babarayaaan nalika pabetot-betot bakakak.Huap lingkung hartina silih huapan sabari leungeun masing-masing pangantén ngaléng kana beuheung pasanganana. ku sabab silih huapan éta ...

                                               

Dogdog Lojor

Dog-dog nyaéta salasahiji alat musik tradisional ti wewengkon Banten. Rupa tina dog-dog lojor kawas bedug, tapi leuwih leutik sarta panjang. Ieu waditra dianggap miboga kalungguhan anu luhur dina upacara adat di daerah Lebak, Banten. Perkakas tab ...

                                               

Sarjana

Sarjana mangrupa gelar akademik nu dibikeun ka lulusan program pangatikan sarjana. Karya ilmiah nu diwajibkeun pikeun meunang gelar sarjana dingaranan skripsi.

                                               

Wickiana

Wickiana kersana Johann Jakob Wick ti Zürich 1522-1588 nyaéta kumpulan koleksi gambar-gambar, ukiran kai nu ngalambangkeun kapercayaan-kapercayaan di dunya, alam, jeung pulitik. Ieu koléksi disusun jadi 24 jilid dina mangsa 1560 tepi ka 1587 wakt ...

                                               

Situs Geger Hanjuang

Situs Geger Hanjuang nyaéta prasasti ka-10 anu kapanggih di Jawa Barat anu kapanggihna ku K. F Holle kira-kira taun 1877, tuluy dibawa jeung disimpen ku Dr. Krom dina taun 1914. Prasasti Geger Hanjuang dijieun sanggeus Prasasti raja Sunda nyaéta ...

                                               

Osaka-Kobe-Kyoto

Ōsaka-Kōbe-Kyōto nyaéta hiji wewengkon metropolitan nu ngahijikeun kota metropolitan Osaka di Préféktur Osaka, Kobe di Préféktur Hyōgo, jeung Kyoto di Préféktur Kyoto. Populasi di ieu wewengkon nyaéta 18.644.000 jiwa tur legana 11.170 km². Nomer ...

                                               

Sapporo

Kota Sapporo listen nyaéta kota nomer lima panggedena di Jepang dumasar kana populasi jeung nomer tilu dumasar kana legana. Sapporo nyaéta ibu kota Préféktur Hokkaidō, nu ayana di Subpréféktur Ishikari, tur salah sahiji kota metropolitan di Jepan ...

                                               

Diksi

Diksi nyaéta istilah diksi ngandung harti milih-milih kecap, prasa, atawa milih-milih babanding dina karya sastra. Diksi pangarang bisa dianalisis dumasar kana katagori éta; naha kekecapanana téh atawa prasana téh abstrak atawa konkrit, basa wewe ...

                                               

Wikipédia basa Indonésia

Wikipédia basa Indonésia nyaéta vérsi bahasa Indonesia ti énsiklopédi Wikipédia minangka énsiklopédi anu bisa diédit bébas ku saha baé liwat jaringan Internét. Saperti Wikipedia dina basa séjénna di dunya, Wikipédia basa Indonésia nuturkeun atura ...

                                               

NTSC-J

NTSC-J dumasar kana NTSC reguler, tapi rada béda. Level hideung jeung level blanking sinyal NTSC-J signal sarua 0 IRE, kawas dina PAL, standard vidéo liana, sedengkeun dina NTSC Amérika, level hideung rada leuwih luhur 7.5 IRE ti batan level blan ...

                                               

Bayern

Pikeun kagunaan séjén tina Bayern, tempo Bayern disambiguasi. Bayern, resmina Nagara Bébas Bayern, nyaéta nagara bagéan féderal Jérman nu teu boga laut, pernahna di sudut tenggara Jérman. Miboga lega 70.550.19 kilométer pasagi, Bayern mangrupa na ...

                                               

Shanghai

Shanghai, ayana di sapanjang Delta Walungan Yangtze di Cina Wétan, kota panggedéna di Republik Rakyat Cina. Ilahar disebut bénténg ekonomi Cina modérn, Shanghai ogé nyadiakeun hal penting dina budaya, dagang, kauangan, industri jeung pusat komuni ...

                                               

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur nyaéta ibukota nasional tur mangrupa dayeuh panggegekna di Malaysia. Ieu dayeuh legana 243 km 2 kalayan angkanan populasi 1.6 juta jiwa dina taun 2010. Kuala Lumpur Raya, nu ngawengku wewengkon nu sarua jeung Léngkob Klang, mangrupa ...

                                               

Nordrhein-Wéstfalen

Nordrhein-Wéstfalen ; Inggris: North Rhine-Westphalia, biasana dipéndékkeun jadi NRW) nyaéta salah sahiji nagara bagéan di Jérman. Ieu nagara bagéan pernahna di kulon Jérman nu ngalingkup wewengkon nu legana 34.084 square kilometres. Miboga 17.9 ...

                                               

Panokoh babad banten

BABAD BANTEN Banten kiwari mangrupa ngaran hiji propinsi di Indonésia nu ayana di pulo Jawa. Propinsi ieu tadina mah mangrupa bagian ti propinsi Jawa Barat, nu dumasar aspirasi masarakat dimekarkeun jadi propinsi mandiri taun 2000. Wilayah Banten ...

                                               

Béijing

Beijing. Beijing salah sahiji tina opat kotamadya di RRC, nu sarua jeung propinsi di Cina sacara struktur administrasi. Kotamadya Beijing diwatesan ku Propinsi Hebei di kaler, kulon, kidul jeung sababaraha bagéan di wetan sarta Kotamadya Tianjin ...

                                               

Ijén

Ijén atawa duél nyaéta diaduna antara dua urang pikeun ngaréngsékeun pasualan boh ngagunakeun pakarang atawa henteu, di tempat jeung dina waktu nu geus ditangtukeun. Sok disebut ogé palagaan saurang lawan saurang. Larapanna, sarupaning adu-aduan ...

                                               

Argumén periapsis

Argumén periapsis, disimbulkeun minangka ω, nyaéta salah sahiji élemén orbit ti hiji banda nu ngorbit. Upama diwincik mah, ω mangrupa juru antara periapsis orbit sarta nodeu naék orbit. Ieu judu diukur dina widang orbit sarta arah gerakanna. Pike ...

                                               

Pancasila

Pancasila nyaéta lima perkara nu jadi dasar pamaréntah Républik Indonésia Kecap Pancasila asalna tina basa sansekerta India. Tapi numutkeun Muh.Yamin, dina basa sansekerta, miboga dua harti leksikal nyaéta panca nu hartina lima jeung syila vokal ...

                                               

Puisi papantunan

Dina kasusastraan sunda buhun aya hasil sastra anu munel, nyaéta carita pantun. Éta carita pantun téh babakuna disusun dina wangun ugeran nu disebut papantunan. Jadi, fungsi puisi papantunan téh babakuna pikeun nyaritakeun lalakon, pikeun ngsdesk ...

                                               

Basa Manusa

Sikkien, Abd Hamid. 2014. Al-Madkhol Fi Ilmi Al-Lughoh. Kairo: Al-Azhar University Press.

                                               

Déménsia

Déménsia nyaéta istilah anu digunakeun keur ngajelaskeun turunna fungsional uteuk anu disababkeun ku kelainan nu aya dina uteuk. Ieu sindrom patali jeung turunna kamampuan fungsi uteuk saperti kurangna daya inget, turunna kamampuh mikir, kamapuh ...