ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 249




                                               

Doktor

Doktor mangrupa gelar akademik anu dibikeun ka lulusan program pangatikan doktor atawa strata-3. Biasana, pangleler gelar doktor mikabutuh akuan pikeun calon kandidat ti dewan pengajar di paguron luhur saperti universitas tempat nyungsi élmu. Kar ...

                                               

Fungsi (matematika)

Dina matematik, fungsi nyaéta hiji hubungan, saperti unggal unsur tina susunan mangrupa gabungan tina susunan unsur unik séjénna. Konsép fungsi jadi dasar pikeun sababaraha widang matematik sarta sakabéh élmu kuantitatif. Watesan fungsi, mapping, ...

                                               

Statistik terapan

Statistik terapan ngagunakeun statistik jeung tiori statistik dina kaayaan nu sabenerna. Sing saha baé anu ngarasa "komit" kana observasi empiris hartina aya kanyaho umum bisa ngagunakeun statistik salaku alat panalungtikan. Hal ieu kaasup élmu t ...

                                               

Karya Ilmiah

Karya ilmiah nyaéta laporan tinulis jeung dimedalkeun anu maparkeun hasil panalungtikan atawa kajian anu geus dilakukeun ku hiji jalma atawa hiji tim kalawan saluyu jeung kaédah sarta étika kaélmuan anu dipageuhkeun sarta ditaatan ku masarakat ka ...

                                               

Panalungtikan

Panalungtikan atawa risét sering dideskripsikan minangka hiji prosés invéstigasi nu dilakukeun sacara aktif, tekun, jeung sistimatis, nu tujuannana keur manggihan, nginterpretasikeun, jeung ngarévisi fakta-fakta. Panalungtikan intelektual ieu nga ...

                                               

Matangi

Matangi nyaéta ngaran Déwi Hindu anu ka salapan tina sapuluh, anu kaasup kana Déwi Mahavidya. Sapuluh Mahavidya éta téh dianggap perwujudan Déwi anu dianggap salaku Déwi kawijaksanaan. Para Déwi éta di antarana Déwi Kali, Tara, Tripura Sundari, B ...

                                               

James Clerk Maxwell

James Clerk Maxwell nyaéta fisikawan Skotlandia anu mimiti nulis hukum magnetisme jeung kalistrikan dina rumus matematis. Dina taun 1864, anjeunna ngabuktikeun yén gelombang elektromagnetik téh nyaéta gabungan tina osilasi medan listrik jeung mag ...

                                               

Logosentrisme

Logoséntrisme, sacara harfiah nyaéta muser kana kecap. Logoséntrisme mimiti diungkapkeun ku filsuf Perancis Jacques Derrida dina buku anu jejerna Of Grammatology. Numutkeun Derrida harti ngenaan logos engges aya ti zamanan Yunani kuno, hartina sa ...

                                               

Nulis

Nulis nyaéta prosés kréatip ngungkarakeun gagasan dina wangun tinulis pikeun hiji tujuan, misalna méré informasi, ngajak, ngayakinkeun atawa ngahibur. Jejer caritaan nu aya dina tulisan disebut gagasan atawa pikiran. Éta gagasan téh dasar pikeun ...

                                               

Luminositas (astronomi)

Luminositas hiji objék mangrupikeun ukuran ti kacaangan intrisikna jeung dihartikeun salaku jumlah énérgi anu dipancarkeun dina waktos anu tetep. Éta dasarna kaluaran kakuatan dina objékna, sapertos kitu, éta tiasa diukur dina unit sapertos Watt. ...

                                               

Sajarah matematik

See Timeline of mathematics for a timeline of events in mathematics. See mathematician for a list of biographies of mathematicians. Also see The Nine Chapters on the Mathematical Art for information about the development of mathematics in China. ...

                                               

Valéncia

Valéncia, atawa Valéncia, nyaéta puseur dayeuh komunitas otonom Valencia sarta mangrupa dayeuh katilu panggedena di Spanyol sanggeus Madrid jeung Barcelona, kalayan sakitar 800.000 pangeusi di puseur administratifna. Wewengkon urbanna mekar kalua ...

                                               

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox nyaéta panyungsi web antar-platform haratis anu dimekarkeun ku Yayasan Mozilla jeung ratusan sukarelawan. saméméh kaluar versi 1.0-na dina tanggal 9 November 2004, Firefox geus meunang pamapag anu hadé pisan ti pihak media, kaasup ...

                                               

Leonardo da Vinci

Léonardo da Vinci nyaéta arsiték, musisi, panulis, pematung, jeung palukis Renaisans Italia. Anjeunna digambarkeun sabagé arketipe "manusa renaisans" jeung sabagé jenius universal. Léonardo katélah ku lukisanna anu piawai, sapertos Jamuan Pamungk ...

                                               

Jalur karéta api Banjar-Cijulang

Jalur karéta api Banjar-Cijulang nyaéta jalur karéta api nonaktip anu ngahubungkeun Stasion Banjar jeung Stasion Cijulang di Kabupatén Pangandaran. Jalur anu boga panjang 82 kilométer ieu dikokolakeun ku Wilayah Asét II Bandung. Jalur karéta api ...

                                               

Fiksi

Fiksi nyaéta salah sahiji istilah anu dipaké dina sakumna karya sastra nu wujudna naratif, boh dina wangun prosa, boh dina wangun puisi, meunang ngaréka atawa nyusurup, lain nyaritakeun kajadian nu nyata. Tapi, kadieunakeun istilah fiksi disaruak ...

                                               

Sajarah bangsa jeung nagara nu aya kiwari

Runtuyan artikel ngeunaan sajarah nagara, nagara bagian jeung nu pakait. Tempo runtuyan nagara keur artikel séjén ngeunaan nagara-nagara di dunya. Tempo runtuyan nagara nu lastari, karajaan jeung Nagara di Eropa sanggeus taun 1815 keur artikel ng ...

                                               

Incheon

Inchéon, ngaran resmina Kota Métropolitan Inchéon, nyaéta hiji dayeuh nu perenahna di béh kalér kulon Koréa Kidul, wawatesan jeung Seoul katut Gyeonggi di lebah wétana. Ieu dayeuh baheulana mah ukur ditempatan ku 4.700 urang nalika palabuan Jemul ...

                                               

Transport by country

Afghanistan - Albania - Algeria - American Samoa - Andorra - Angola - Anguilla - Antigua and Barbuda - Argentina - Armenia - Aruba - Australia - Austria - Azerbaijan

                                               

Nickelodeon

Go, Diego, Go! Blues Clues Nihao, Kailan My Life as a Teenage Robot The Fairly OddParents Yo Gabba Danny Phantom Drake and Josh Hi-5 Tak and The Power of Juju True Jakson, VP The Backyardigans SpongeBob SquarePants iCarly Wolverine Chalkzone The ...

                                               

Bungkus

Bungkus nyaéta hiji tarékah pikeun ngajaga barang atawa hasil produksi tina karuksakan salila diteundeun, saméméh dipaké, kitu deui dinamangsa dipindahkeun tina hiji tempat ka tempat anu séjéna. Bungkus ogé mangrupa hiji sistem anu terkoordinasi ...

                                               

Daptar basa pamrograman dumasar alpabét

Perluna runtuyan basa program nyaéta keur nyatet basa program nu aya, boh nu ayeuna dipaké atawa pernah dipaké, diruntuykeun dumasar kana abjad. Runtuyan séjénna dumasar kana: Kategori Sajarah Generasi Abjad Catetan: Dialek BASIC geus dipindahkeu ...

                                               

Rékayasa software

Software engineering SE nyaéta profession nu mokuskeun kana nyieun sarta ngarawat aplikasi software ngagunakeun computer science, project management, domain knowledge, common sense sarta kamampu jeung teknologi séjén. Software applications ngaban ...

                                               

Ibis (disambiguasi)

Íbis Sport Club, hiji klub maén bal ti Brasil Sakola Ibis, hiji sakola internasional di Bonn, Jérman Ibis bicycles, hiji pausahaan sapédah Indus Basin Irrigation System of Pakistan IBIS Hotel Ibis, hiji pausahaan hotél Ibis Aerospace, hiji pausah ...

                                               

Pakarang nuklir

Pakarang nuklir hartina pakarang nu ngahasilkeun kakuatan ngaruksakna tina réaksi nuklir/inti, boh fisi atawa fusi. Hasilna, pakarang nuklir nu kawilang leutik téh jauh leuwih kuat batan bom konvénsional pangbadagna, sahingga hiji bom bisa ngancu ...

                                               

Gambar bitmap

Gambar bitmap mangrupa struktur data dina grafik komputer anu ngawakilan susunan piksel warna nu dipintonkeun dina layar monitor, kertas atawa media tampilan lianna. Téhnisna gambar bitmap digambarkeun ku lebar tur jangkungna dina piksel sarta ju ...

                                               

Tradisi Motong Munggel

Kénging: Mumin Ishak Ramdhani Bhineka Tunggal Ika” mangrupa semboyan nagara Indonesia, anu ngagambarkeun rinékana pulo-pulo, séké-sélér, basa jeung budaya anu aya di ieu nagara. Jawa Barat anu moal bisa leupas tina idéntitas masarakatna minangka ...

                                               

Tentara Beureum

Tentara Beureum Pagawé jeung Patani dimimitian salaku grup tempur komunis révolusionér Uni Soviét nalika Perang Sadulur Rusia 1918-1922, nu salajengna tumuwuh jadi tentara nasional Uni Soviét. Ngaran "Tentara Beureum" ngarah ka warna umum pagérak ...

                                               

UIN Sunan Gunung Djati

Universitas Islam Negeri Sunan Gunung Djati atawa kawentar UIN Bandung atawa sok ilahar disingget UIN SGD, mangrupa hiji Universitas Islam lokasina di daérah Cibiru Bandung, Jawa Barat. Jujuluk UIN Bandung ku Sunan Gunung Djati nyaéta nami salah ...

                                               

Kénozoikum

Éra Kénozoikum atawa Néozoikum nyaéta salah sahiji périodeu anu paling narik dina sajarah Bumi, sacara géologis, iklim, biologis. Éta ogé périodeu sajarah pangahirna. Éra Kénozoikum kabagi dua périodeu, nyaéta Paleogene, Neogene, jeung Kuarter an ...

                                               

Linguistik

tos ditampi sailaharna, Linguistik nyaéta élmu panggunaan basa manusya, sertos linguist nyaéta jalmi nu kalebet dina widang ulikan ieu. Ulikan linguistik wisa dipikirkeun sapanjang tilu hal utami, nu tungtungna tiasa dijéntrékeun saperti di handa ...

                                               

Thomas Hobbes

Thomas Hobbes ti Malmesbury nyaéta hiji filsuf Inggris aliran empirisme. Manehna nyumbang pendapat ngeunaan konsép manusa tina sudut pandang empirisme-materialisme, jeung pendapat ngeunaan hubungan manusa jeung sistim nagara. Hobbes mangaruhan sa ...

                                               

Perangko

Rowland Hill lahir di Inggris, 3 Désémber 1975. Nalika umurna sabelas taun, manéhna geus mantuan bapana ngajar di sakola. Sanggeus dewasa, manéhna jadi guru. Bareng jeung salah saurang barayana, Hill ngadegkeun hiji sakola istimiwa di Bruce Castl ...

                                               

Astronomi Maya

Astronomi Maya téh hiji topik étnoastronomi atawa arkéoastronomi ti kabudayaan Maya saméméh Christopher Colombus di wewengkon Amérika Tengah. Astronomi Maya ngulikan hubungan arsitéktur, adat istiadat, kalénder, artépak, kapercayaan urang Maya ka ...

                                               

Alkémi

Alkémi nujul kana prakték protoilmiah kuna nu ngagabungkeun unsur-unsur kimia, fisika, seni, semiotik, métalurgi, tatamba, astrologi, tasaup, jeung agama. Udagan umum nu utama para alkémis nyaéta pikeun manggihan cara pikeun ngarobah timah jadi e ...

                                               

Jabir bin Hayyan

Pikeun jalmi lain nu katelah Geber, tempo Geber. Abū Mūsā Jābir bin Hayyān, nyaéta jalmi nu disangkakeun panulis ti karya basa Arab nu loba pisan jumlahna jeung jenisna nu mindeng disebut korpus Jabir. Lingkup ieu korpus téh lega jeung rupa-rupa ...

                                               

Mohammad Natsir

Mohammad Natsir nyaéta saurang ulama, pulitisi jeung pajoang kamerdékaan Indonésia. Dirina mangrupakeun pangadeg sakaligus pamingpin partéy pulitik Masyumi, sarta tokoh Islam nu kakoncara di Indonésia. di jero nagri dirina kungsi ngajabat jadi me ...

                                               

Balong Kramat Cigugur

Balong Kramat Cigugur nyaéta obyék wisata ieu diwangun di balong anu mangrupa tempat hirup lauk langka anu disebut Kancra Bodas anu mana lauk ieu jarang aya di wewengkon séjén, anu ku masarakat kira-kira dikramatkeun sarta disebut lauk Déwa. Masa ...

                                               

Lipen

Lipen nyaéta salah sahiji kosmétik anu kaasup paling provokatif. Pamulas biwir ieu bisa ngabangkikeun feminitas jeung sensualitas anu makéna. Masarakat wawuh ka lipen ti taun 5.000 taun katukang. Lipen miboga sajarahna ti mimiti masa prasejarah n ...

                                               

Palung laut

Palung laut mangrupikeun déprési topografis sempit anu mangrupakeun bagian pangjerona tina dasar atawa lantai samudra. Fitur anu dipiboga ku palung beda sareng watés konvergén.kalayan jerona langkung ageung 6.000 meter, palung ngabentuk "zona had ...

                                               

J. É. Taténgkéng

J. É. Taténgkéng atawa Jan Albert Taténgkéng téh nyaéta salah saurang pangarang anu babar di Kolongan, Sangihe, Sulawesi Utara, 19 Oktober 1907. Anjeunna ngantunkeun dina ping 6 maret 1968 di Ujung Padang, Sulawesi Selatan, dina umur 61 taun.

                                               

Pelat tektonik

Pelat Téktonik, atawa Téknik Lempeng disebut oge Lémpéng Téktonik mangrupikeun bagian tina kerak bumi di handapeun anu dirojong ku magma. Pelat kasebut aya di daérah dasar gunung seuneu. Nalika pelat-léngkah ieu nuju ka luhur, ka handap sareng sa ...

                                               

Ngaras

Ngaras nyaéta upacara nu dilaksanakeun ku calon pangantén, udaganana keur némbongkeun rasa hormat ka kolot jeung ménta dua keur kalancaran pernikahan. Sacara étimologis, istilah ngaras asalna tina kecap ras, kecap ras mangrupa kecap anteuran kana ...

                                               

Daptar basa

Daptar basa diruntuykeun nurutkeun ngaran Sunda. Struktur runtuyan séjénna: Daptar basa dumasar jumlah pamaké Daptar basa dumasar sistim tulisan Daptar kode ISO 639-3た ISO 639たら Daptar kulawarga basa Daptar basa dumasar akun nu ditulis munggar ...

                                               

Ngokolakeun runtah

Ngokolakeun runtah atawa manajemén runtah nyaéta prosés ngokolakeun runtah kaasup ngumpulkeun, ngirimkeun, mrosés, ngadaur ulang atawa miceun éta runtah. Istilah ieu biasana patali jeung bahan nu dihasilkeun tina aktivitas manusa, tur ilaharna di ...

                                               

Biogas

Biogas hartina gas biosuluh nu dihasilkeun tina cernaan anaérobik atawa fermentasi zat organik, kayaning runtah organik, tai sapi, dina kaayaan anaérob. Biogas utamana ngandung métana jeung karbon dioksida. Biogas bisa dipaké pikeun suluh kendara ...

                                               

Dodong Kodir

Dodong Kodir seniman nu kawentar ku karya-karyana, sarupaning waditra nu dijieun tina runtah. Kilang ti kitu waditrana ogé ngaluarkeun sora anu teu ilahar, sepeti tornado, urug, guludug, maung, manuk récét, jeung kongkorongok hayam. Dodong téh sa ...

                                               

Suluh fosil

Suluh fosil atawa suluh mineral nyaéta suluh nu asalna tina fosil: hidrokarbon nu aya dina lapisan luhur kulit Bumi. Jenisna aya rupa-rupa, ti nu volatil pisan nu nisbah karbon:hidrogénna handap samodél métana, pétroleum nu cair, nepi ka nu nonvo ...

                                               

Dram Arménia

Dram nyaéta unit monetér Arménia jeung Nagorno-Karabakh. Mata uang ieu dibagi kana 100 luma. Bank Séntral Arménia miboga hak husus dina medalkeun mata uang nasional dumasar hukum Arménian.

                                               

Niklosamid

Niklosamid nu miboga ngaran dagang Nicloside nyaéta ubar umum nu dipaké pikeun ngungkulan inféksi nu disababkeun ku cacing, Niklosamid kaasup kana jinis anthelmintik. Ubar ieu kapanggih di taun 1958.