ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 243




                                               

Basisir Mutun

Basisir Mutun nyaéta hiji objék pelesir nu perenahna di wewengkon Teluk Lampung. Sacara administratif ieu basisir asup ka wewengkon Kacamatan Padang Cermin, Kabupatén Pesawaran. Ieu basisir munggaran dipikawanoh ku masarakat minangka tujuan peles ...

                                               

Jalur Utama Tōkaidō

Jalur Utama Tōkaidō nyaéta jalur Japan Railway pangsibukna, ngahubungkeun Stasion Tokyo jeung Kobe Station. Panjangna 589.5 km, teu kaasup sababaraha jalur tambahan di kota-kota utama. Tōkaidō Shinkansen sajajar jeung jalur ieu. Watesan "Jalur Ut ...

                                               

Jalur Utama Chūō

Jalur Utama Chūō, ilahar disebut Jalur Chūō, nyaéta salah sahiji jalur JR di Jepang. Jalur ieu antara Tokyo jeung Nagoya, sanajan kitu leuwih laun tinimbang (Tōkaidō Shinkansen.

                                               

Tōkaidō Shinkansen

Tōkaidō Shinkansen nyaéta jalur Shinkansen mimiti nu dibuka dina taun 1964 antara Tokyo jeung Shin-Ōsaka. Dioperasikeun ku Central Japan Railway Company, nu saméméhna ku JNR, Japan National Railways.

                                               

Jalur Yokosuka

Jalur Yokosuka nyaéta salah sahiji jalur kareta di JR East. Jalur ieu panjangna 73.3 km ti Stasion Tokyo ka Kurihama Station, ku 1.067 mm sarta trek ganda antara Tokyo jeung Yokosuka. Ngaran resmi Jalur Yokosuka Line nujul kana segmen 23.9 km ant ...

                                               

Jalur Utama Tōhoku

Jalur Utama Tōhoku nyaéta jalur kareta sapanjang 631.3-kilometre dioperasikeun ku East Japan Railway Company, sanajan aya saeutik segmen nu dioperasikeun ku Iwate Ginga Railway Company jeung Aoimori Railway. Sacara resmi jalur ieu mimiti ti Stasi ...

                                               

Tōhoku Shinkansen

Tōhoku Shinkansen nyaéta jalur kareta kacepatan-tinggi, ngahubungkeun Tokyo jeung Hachinohe di Aomori Prefecture, panjang sakabéhna 593 km, jalur Shinkansen pangpanjang di Jepang. Jalur ieu ngaliwatan sabagian gedé Wewengkon Tōhoku di Honshū Pulo ...

                                               

Yamagata Shinkansen

Yamagata Shinkansen nyaéta Mini-Shinkansen di Honshū, Jepang, bagéan ti pausahaan JR East. Ieu ngalayanan antara Stasion Tokyo jeung Shinjō Station dina trek Tōhoku Shinkansen jeung Ōu Main Line. Bagéan antara Fukushima ka Yamagata dibuka tanggal ...

                                               

Bandar Udara Internasional Soekarno–Hatta

Bandara Internasional Soekarno-Hatta atawa Soekarno-Hatta International Airport nyaéta bandara internasional utama nu ngalayanan ibu kota Indonésia, Jakarta jeung sabudeureunnana. Bandara nu dioperasikeun ku PT Angkasa Pura II ieu miboga kode IAT ...

                                               

Bandar Udara Internasional Arlanda

Bandara Arlanda-Stockholm, nyaéta hiji bandara internasional nu perenahna di Munisipalitas Sigtuna, Swédia, deukeuteun kota Märsta, kurang leuwih 42 km di béh kaléreun Stockholm tur ampir 40 km, ku jalan mobil, di béh wétan kiduleun Uppsala. Lamu ...

                                               

Jalur Kintetsu Nagoya

Jalur Nagoya Parusahaan Kintetsu nyaéta jalur kareta nu ngahubungkeun Nagoya jeung Ise Nakagawa Station di Matsusaka, Préféktur Mie liwat kota-kota Kuwana, Yokkaichi, Suzuka, Tsu.

                                               

Torowongan Lampegan

Torowongan Lampegan nyaéta salah sahiji torowongan munggaran di Jawa Barat nu dijieun di desa Cibokor taun 1879 – 1882 lokasina di pasir Gunung Keneng, Cianjur Jawa Barat.

                                               

Stasion Cilebut

Stasion Cilebut nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Cilebut Timur, Sukaraja, Kabupatén Bogor. Stasion nu aya dina tingkat kaluhuran +169 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter ...

                                               

Jalan Tol Bunder Luar Jakarta

Jalan Tol Bunder Luar Jakarta mangrupa jalan tol nu dijieun ngurilingan wilayah pasisian Jakarta nu rencana awalna nyambungkeun daerah antara Cilincing - Cikunir - Pasar Rebo - Pondok Indah - Kebon Jeruk nepi ka Penjaringan.

                                               

LRT Jakarta

Proyék Lintas Rél Térpadu Jakarta atawa disingkétna LRT Jakarta nyaéta salasahiji sistem angkutan cepat kalawan Karéta api Ringan anu direncanakeun diwangun di Jakarta, Indonésia. Aya 2 panaratas LRT di Jakarta, Pemprov DKI nu ngawangun LRT dina ...

                                               

MetroMini

MetroMini nyaéta salasahiji jinis beus di Jakarta anu kawentar ku warna khas béuréum-oranye jeung biru sarta garis bodas ditengahna. Landihan beus ieu ogé jadi ngaran parusahaan, PT Metromini, kalawan badan nu nyadiakeun jasa angkutan kandaraan u ...

                                               

Terminal Kalideres

Terminal Kalideres nyaéta hiji terminal nu perenahna di Kacamatan Kalideres, Jakarta Kulon. Dina taun tahun 80-an, ieu terminal jadi terminal antar kota keur beus-beus jurusan Tangerang - Merak malahan tepi ka Sumatra. Ieu terminal ogé mangrupa p ...

                                               

Terminal Kampung Rambutan

Terminal kampung Rambutan nyaéta terminal beus nu perenahna di Jalan Lingkar Luar Selatan tur aya dina wewengkon Rambutan, Jakarta Timur. Di dieu aya pangkalan Bus AKAP nu ngaladénan ruteu Bandung, Cirebon, Sukabumi, Tasikmalaya, Garut, Cikampek, ...

                                               

Terminal Lebak Bulus

Terminal Beus Lebak Bulus nyaéta terminal beus di kalurahan Lebak Bulus, Jakarta Selatan. Ieu terminal mangrupa terminal kelas B. Terminal Beus Lebak Bulus kabagi jadi dua, nyaéta keur ngaladénan panumpang keur tujuan jero kota katut luar kota. I ...

                                               

Transjakarta

Transjakarta nyaéta sistem angkutan Bus Rapid Transit anu pertama di Asia Kidul Wétan dan Kidul, nu parantos operasi saprak taun 2004 di Jakarta, Indonésia. Sistem ieu dirancang dumasar kana sistem TransMilenio anu suksés di Bogota, Kolombia. Tra ...

                                               

Lancah

Lancah mangrupa sato invertebrata nu bisa ngahasilkeun "serat", sarta boga dalapan suku, tanpa jangjang. Pertélana mah, lancah téh anggota arachnida ordo Aranéae, nu kabagi jadi dua sub-ordo: Opisthothelae jeung Araneomorphae, sarta Mesothelae, n ...

                                               

Bangbung uncal

Bangbung uncal, nyaéta salah sahiji rupi bangbung anu jumlahna 12.000 spésiés di kaluwarga Lucanidaé. Bangbung uncal kaasup kana 4 subfamili. Sababaraha spésiés tumuwuh langkung ti 12 cm, nanging lolobana tumuwuh 5 cm.

                                               

Nyiruan

Nyiruan nyaéta sato nu bisa ngapung nu gampang dipikanyaho sabab dipikawanoh sok nyeureud lamun diganggu jeung warnana nu katempo pisan. Nyiruan kaasup ka ordo Hymenoptera anggotana ogé nyaéta sireum jeung odéng. Nyiruan sakapeung sok ditapsirkeu ...

                                               

Rinyuh

Rinyuh mangrupa serangga sosial nu kahakananana kai jeung bahan/zat nu ngandung selulosa. Spésiés rinyuh lolobana aya di wewengkon tropis atawa subtropis, tapi aya ogé nu hirup di wewengkon sedeng. Rinyuh mibanda ajén biologis jeung ékonomis nu p ...

                                               

Geometridae

Géometridae nyaéta hiji séké ti bangsa Lepidoptera. Sala sahiji contona nyaéta Biston betularia, anu geus jadi subjék raloba panalungtikan dina génetika populasi.

                                               

Kukupu

Kukupu nyaéta insékta hiber tina ordo Lepidoptera nu asup kana salah sahiji superfamili Hesperioidea jeung Papilionoidea. Aya ogé ahli nu ngasupkeun kukupu kana superfamili Hedyloidea, ngengat Amérika. Loba pisan kukupu nu mibanda kelir nu ahéng ...

                                               

Congcorang

Congcorang nu mangrupa hiji ordo Mantodéa diwangun ku 1.800 nepi ka 2.000 spésiés, nu lolobana kaasup Mantidae. Dulur congcorang pangdeukeutna nyaéta ordo Isoptera jeung Blattodea. Sababaraha éntomologis ngagolongkeun congcorang jeung cucunguk di ...

                                               

Undur-undur

Undur-undur mangrupa hiji kulawarga serangga dina orde Neuroptera, kagolongkeun salaku Myrmeléontidae kadang diéjah Myrmeléonidae, tina basa Yunani "myrmex" nu hartina "sireum" jeung "leon" nu hartina "lion"; genus nu paling dipikawanohna mah Myr ...

                                               

Papatong

Papatong téh insékta nu asup kana ordo Odonata, subordo Epiprocta, jeung, dina jihat husus, infraordo Anisoptera. Cirina nyaéta panon majemuk nu badag, dua pasang jangjang ngalangkang, sarta tungtung awak nu panjang. Kadaharan papatong ilaharna m ...

                                               

Bangbara

Bangbara nyaéta nyiruan gedé, buluan awakna biasana hideung meles atawa wulung nu sumebar di sakuliah dunya. Aya kira 500 spésiés bangbara dina 31 subgenera. Dina basa Inggris, ieu gegeremet dingaranan carpenter bee ku sabab ampir kabéhanana ngal ...

                                               

Titinggi

Titinggi Kelas Diplopoda, saméméhna disebut Chilognatha mangrupa artropoda panjang nu awakna silindris sarta boga dua pasang suku dina unggal ruas awakna antara 20 jeung 100 ruas. Sato ieu kaasup hérbivora, lambat, jeung teu peurahan; béda jeung ...

                                               

Bangkong

Bangkong mangrupa ngaran umum pikeun ampibi ordo Anura. Bangkong sawawa dicirikeun ku suku tukangna nu panjang, awakna pondok, ramo selaputan, sarta panonna nolol. lolobana bangkong biasa hirup di dua alam, semi-akuatik, tapi lincah di darat ku c ...

                                               

Bueuk

Bueuk nujul kana sebutan 200-an spésiés manuk prédator nokturnal solitér nu asup kana Ordo Strigiformes. Bueuk utamana moro mamalia leutik, serangga, jeung manuk lianna, najan aya ogé nu husus moro lauk. Bueuk aya di saampar Bumi, iwal Antartika, ...

                                               

Monyét

Monyét mangrupa anggota dua ti tilu golongan primata simian. Dua golongan ieu nyaéta Monyét Dunya Anyar jeung Monyét Dunya Kuna nu kabéhna ngawengku 200-an spésiés. Monyét ogé dibédakeun jeung kera kayaning simpanseu jeung gorila. Ukuran monyét r ...

                                               

Primata

Primata hartina sakabéh anggota ordo nu ilaharna patali jeung lemur, monyét, jeung kera, kaasup manusa. Primata aya di sakuliah dunya, tapi lolobana mah ayana di Amérika Tengah jeung Kidul, Aprika, jeung Asia Kidul. Ordo primata sacara teu resmi ...

                                               

Bajing

Bajing mangrupa ngaran umum pikeun rodensia ti kulawarga Sciuridae. Sacara husus, di urang bajing téh biasana nujul ka anggota genera Sciurus jeung Tamiasciurus, nyaéta bajing tangkal pituin Éropa, Asia, jeung Amérika. Anapon Sciuridae, ngawengku ...

                                               

Kadal

Kadal mangrupa réptil ti ordo Squamata, bareng jeung oray. Ilaharna kadal sukuna opat, aya daun ceulian, sarta kongkolak panon nu bisa gerak. Ukuran kadal mah rupa-rupa, gumantung ka spésiésna, ti nu ukur sababaraha sénti nepi ka komodo nu panjan ...

                                               

Réptil

Réptil hartina tétrapoda jeung amniota, nyaéta sasatoan nu émbriona dibungkus ku mémbran amniotik. Kiwari, réptil ieu ngawengku opat ordo: Testudine kuya: kira 300 spésiés Rhynchocephalia tuatara ti Selandia Baru: 2 spésiés Crocodilia: 23 spésiés ...

                                               

Domba Garut

Domba Garut nyaéta salah sahiji jenis domba nu asalna ti daérah Garut perenahna ti kacamatan Limbangan nu tuluy sumebar ka sakuliah Jawa Barat ogé ka sakuliah Nusantara. Tagogna kacida gagah tur pinuh ku wawanén tapi katingalina mah kalem. Alatan ...

                                               

Apiaceae

Apiacéae nyaéta kulawarga tutuwuhan nu aya dina kelompok utama Angiospermae. Apiacéae mangrupa salah sahiji keluarga angiospermae panggedéna, miboga antara 300 genus jeung 2.500-3.000 spésiés. Tutuwuhan ieu aya sakualiah dunya, tapi umumna di daé ...

                                               

Asteraceae

Asteracéae atawa Compositae nyaéta kulawarga tutuwuhan tina ordo Asterales nu aya dina kelompok utama Angiospermae. Asteracéae mangrupa tutuwuhan hérba, semak, atawa tatangkalan nu kacaritakeun salaku kulawarga tutuwuhan kembangan panggedéna. Tut ...

                                               

Campanulaceae

Campanulacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan tina kelompok utama Angiospermae. Kulawarga ieu dipikawanoh ogé salaku harebell. Kulawarga kembang torompét kaasup 88 genus sakuliah dunya, diwangun ku 2.500 spésiés. Di Finlandia, aya 4 genus ...

                                               

Ki lampahan

Areuy ki lampahan, Agalmyla parasitica O. K. tutuwuhan liar ngarambat. Mangpaat pikeun ubar tradisional. Bentuk hirup jeung asal-usul: hérba épifit, tutuwuhan pituin.

                                               

Lamiaceae

Lamiacéae, asalna disebut Labiatae nyaéta kulawarga tutuwuhan nu aya dina kelompok utama Angiospermae. Kulawarga ieu sok dipikawanoh salaku kulawrga tutuwuhan mint, nu diwangun ku 236 genus jeung leuwih ti 7.000 spésiés. Kulawarga ieu mangrupa nu ...

                                               

Campaka

Campaka atawa Michelia nyaéta genus pepelakan nu kembangan ti suku Magnoliaceae. Suku Magnoliacéae masih kaasup tutuwuhan purba, mangrupa fosil anu hirup sarta asal-usulna bisa disusud nepi ka 95 juta taun ka tukang. Ciri has pepelakan ieu téh ny ...

                                               

Poaceae

Poacéae, asalna mah disebut Graminae, nyaéta salah sahiji kulawarga tina tutuwuhan kembangan monokotil, nu mangrupa hiji sumber divisi tina urutan poales. Tutuwuhan ieu sok disebut ogé salaku jujukutan. Ieu mangrupa salah sahiji di antara lima ku ...

                                               

Anacardiaceae

Anacardiacéae nyaéta kulawarga tutuwuhan tina ordo Sapindales nu mangrupa anggota kelompok utama Angiospermae. Tutuwuhan ieu diwangun ku antara 800 spésiés dina 82 genus. Anggota kulawarga ieu dibudidayakeun sakuliah dunya pikeun didahar buah ata ...

                                               

Burseraceae

Burseracéae nyaéta kulawarga tutuwuhan tina ordo Sapindales nu mangrupa anggota kelompok utama Angiospermae. Kulawarga ieu asli utamana ti Amerika tropis, ngan sababaraha spésiés aya di Afrika jeung Asia. Anggota kulawarga ieu miboga daun nu page ...

                                               

Meliaceae

Meliacéae nyaéta kulawarga tutuwuhan dina ordo Sapindales nu mangrupa anggota kelompok utama Angiospermae. Kulawarga ieu diwangun ku antara 575 spésiés tangkal jeung semak, jeung mangrupa tutuwuhan asli daérah tropis jeung subtropis. Sabagian ged ...

                                               

Rutaceae

Rutacéae nyaéta salah sahiji kulawarg tutuwuhan tina ordo Sapindales nu aya dina kelompok utama Angiospermae. Rutacéae mangrupa tutuwuhan hérba, semak, jeung tatangkalan nu miboga kelenjar barelang, umumna bau jujukutan. Kulawarga ieu diwangun ku ...