ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 240




                                               

Kalimantan Wétan

Kalimantan Wétan nyaéta hiji Daérah Tingkat I nu statusna propinsi di Indonésia. Propinsi ieu mangrupa salah sahiji tina opat propinsi di pulo Kalimantan. Kalimantan Wétan mangrupa propinsi panglegana di Indonésia, legana 245.237.80 km 2 atawa ku ...

                                               

Kapuloan Bangka Belitung

Kapuloan Bangka Belitung nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ngawengku Pulo Bangka jeung Belitung sarta sababaraha pulo leutik nu aya di wdantaneun Sumatra, deukeuteun Propinsi Sumatra Kidul. Ibu kota propinsi ieu nyaéta Pangkalpinang. Kota ieu ...

                                               

Kapuloan Riau

Kapuloan Riau nyaéta hiji propinsi di Indonésia. Propinsi Kapuloan Riau wawatesan jeung Laut Cina Kidul di beulah kalér; Nagara Malaysia jeung Propinsi Kalimantan Kulon di wétan; Propinsi Sumatra Kidul jeung Jambi di beulah kidul; sarta Nagara Si ...

                                               

Papua Kulon

Papua Kulon mangrupa propinsi anyar hasil pamekaran Propinsi Papua. Propinsi Irian Jaya Kulon ngadeg dumasar Undang-Undang No.45/1999. Pamekaran Papua jadi tilu propinsi ieu ogé masih jadi polémik, sabab sabagian warga nolak kénéh. Sanajan kitu, ...

                                               

Sulawesi Kidul

Posisi géografis 116°48 - 122°36 Bujur Wétan 0°12 - 8° Lintang Kidul Wates wilayah: Kalér: Sulawesi Tengah Wétan: Teluk Boné jeung Sulawesi Tenggara Kulon: Selat Makassar Kidul: Laut Florés Lega Propinsi Sulawesi Kidul nyaéta 62.482.54 km².

                                               

Sulawesi Kidul Wétan

Sulawesi Tenggara ditetepkeun minangka Daérah Otonom dumasar Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Tadina ngawengku opat kabupatén nyaéta: Kabupatén Kendari, Kabupatén Kolaka, Kabupatén Muna, jeung Kabupatén Buton kalayan Kota Kendar ...

                                               

Sumatra Kalér

Sumatra Kalér atawa Sumatera Utara nyaéta hiji propinsi nu aya di Pulo Sumatera, wawatesan jeung Acéh di beulah kalérna sarta Sumatra Kulon jeung Riau di kiduleunnana. Provinsi ini terutama merupakan kampung halaman suku bangsa Batak, yang hidup ...

                                               

Sumatra Kulon

Sumatra Kulon atawa Sumatra Barat nyaéta hiji propinsi nu aya di pulo Sumatra, Indonésia. Propinsi ieu mangupa propinsi panglegana ka-11 di Indonésia. Pangangguran, budak jeung rumaja pegat sakola, budak jalanan.

                                               

Ambarawa, Semarang

Dina mangsa karajaan-karajaan Mataram Amangkurat II ieu wewengkon ngaranna Limbarawa. Baheulana mah Ambarawa téh kungsi jadi ibu kota Kabupatén Semarang. Kiwari mah ibu kotana Ungaran. Ambarawa disebut ogé kota Palagan Ambarawa, tur aya Musieum P ...

                                               

Argapura, Majalengka

Di handap ieu daptar Kalurahan atawa désa nu aya di Kacamatan Argapura: kalurahan/désa Sukasari Kaler Kodepos: 45462 kalurahan/désa Haurséah Kodepos: 45462 kalurahan/désa Cikaracak Kodepos: 45462 kalurahan/désa Sadasari Kodepos: 45462 kalurahan/d ...

                                               

Ciambar, Sukabumi

Ciambar nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Sacara étimologi, Ciambar asalna tina kecap ci jeung ambar. Ci maksudna cai sedengkeun ambar maksudna hambar. Ku kituna, loba jalma nu ngahartikeun yén d ...

                                               

Cibitung, Bekasi

Cibitung nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Bekasi, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Cibitung aya di antara Tambun jeung Cikarang. Di Cibitung loba pabrik ngadeg, nu ku sabab éta loba karyawan ti sababaraha wilayah di Indonésia aya tur dumuk di we ...

                                               

Cigugur, Pangandaran

Cigugur nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukota kacamatan Cigugur persisna di Kampung Palumbungan désa Cigugur. Kacamatan Cigugur diwatesan ku Kacamatan Parigi di beulah kidul ku walungan Ciwayang, ...

                                               

Cijulang Pangandaran

Cijulang nyaéta hiji kacamatan di beulah kidul Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Saupama diitung jauh/jarakna ti Ibu Kota Kabupatén Ciamis ± 123 km.

                                               

Cijulang, Pangandaran

Cijulang nyaéta hiji kacamatan di beulah kidul Kabupatén Pangandaran, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Saupama diitung jauh/jarakna ti Ibu Kota Kabupatén Pangandaran ± 30 km.

                                               

Cikalong Kulon, Cianjur

palih kaler sareng kabupatén purwakarta + kabupatén bogor palih wetan sareng kabupatén purwakarta + kabupatén bandung palih kidul sareng kacamatan mande palih kulon sareng kacamatan sukaresmi + kabupatén bogor

                                               

Cikarang Kulon, Bekasi

Cikarang Barat nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Bekasi, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Cikarang Barat wawatesan jeung Cibitung. Di Cikarang Barat loba pabrik ngadeg, nu ku sabab éta loba karyawan ti sababaraha wilayah di Indonésia aya tur dumu ...

                                               

Cimanggu, Sukabumi

Cimanggu nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kacamatan Cimanggu kawengku ku genep désa, nyaéta Désa Boregah Indah, Cimanggu, Sukamaju, Sukajadi, Karangmekar, jeung Sukamanah.

                                               

Cingambul, Majalengka

Cingambul nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Sacara géografis Kacamatan Cingambul aya di tenggara Kabupatén Majalengka nyaéta antara 108⁰17’ - 108⁰24’ Bujur Wétan sareta 6⁰57’ - 7⁰03’ Lintang Kidul, kal ...

                                               

Cisaga, Ciamis

Cisaga mangrupa hiji wilayah nu kaasup ka daérah pagunungan. Leuweung, pakebonan, perkebunan, pasawahan mangrupa tatar géografis umum wilayah Cisaga. PTPN VIII Batulawang miboga lahan kebon karet tur kakao. Kahutanan Pemangkuan Banjar miboga leuw ...

                                               

Ciwaru, Kuningan

Ciwaru nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ciwaru aya di tapel wates jeung Jawa Tengah tepatna di Leuweung Wates. Di éta leuweung aya patok anu disebut Tri Anggolati. Ceuk béja, éta téh jijieunan W ...

                                               

Curugkembar, Sukabumi

Kacamatan Curugkembar téh asalna maha mangrupa Kamantren ti Kacamatan Sagaranten, nyaéta Kamantren Curugkembar nu diadegkeun saprak taun 1981. ti saprak taun 2001 nya naek tingkat jadi kacamatan nu leupas ti Kacamatan Sagaranten kalawan Camatnna ...

                                               

Gading Rejo, Pringsewu

Gading Rejo nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Pringséwu, Propinsi Lampung, Indonésia. Citakan:Kabupatén Pringséwu Citakan:Gading Rejo, Pringséwu

                                               

Jonggol, Bogor

Posisi géografis Jonggol aya di perbatasan tilu kabupatén nyaéta kabupatén Bogor, kabupatén Cianjur Sareng kabupatén Bekasi. Jaraknna nu kira-kira mung 70 km ti Jakarta ngajadikeun ieu tempat strategis. Malah mah di jaman présidén Suharto kungsi ...

                                               

Kalijati, Subang

diliwartan ku jalur alternatif ti sadang ka subang bandung, aya ogé jalur nu kapantura lewat purwadadi

                                               

Karangjaya, Tasikmalaya

Jumlah pangeusi Kacamatan Karangjaya kacatet 12.088 cacah kaasup: Lalaki: 5.917 jiwa Wanoja: 6.171 jiwa Jumlah pangeusi dumasar pakasabanana: Buburuh tani: 676 jiwa Dagang jeung jasa: 1.061 jiwa Perikanan: 585 jiwa Pertambangan: 98 jiwa Karajinan ...

                                               

Karangkancana, Kuningan

Karangkancana nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Karangkancana aya sawetaneun Ciwaru. Di Karangkancana, tepatna di Désa Margacina, aya curug anu dingaranan Curug Bungawari. Tapi ari barudak ngora ...

                                               

Karangtengah, Cianjur

Kalurahan/Désa Suka manah Kodepos: 43281 Kalurahan/Désa Maleber Kodepos: 43281 Kalurahan/Désa Sukamantri Kodepos: 43281 Kalurahan/Désa Sukamulya Kodepos: 43281 Kalurahan/Désa Bojong Kodepos: 43281 Kalurahan/Désa Sindangasih Kodepos: 43281 Kelurah ...

                                               

Langkaplancar, Pangandaran

KAbupaten Pangandaran Selatan Sekeudeung Deui Ngadeg jalan ka daréah kacamatan Langkaplancar butut. salian ti éta ogé daerah Langkaplancar kurang di perhatikeun ku pamaréntah Kabupatén Pangandaran.Terutama dina widang pemwangunan. Masyarakat Lang ...

                                               

Lémbang, Bandung Kulon

Lémbang nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Bandung Kulon, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kacamatan Lembang ogé kacamatan anu paling wetan jeung kasohor ku tempat wisatana di Jawa Barat.

                                               

Maja, Majalengka

Kacamatan Maja ngawengku 17 désa, nyaéta: Cicalung Paniis Cengal Anggrawati Pageraji Maja Selatan Malongpong Tegalsari Wanahayu Kertabasuki Cipicung Banjaran Sindangkerta Cieurih Maja Utara Cihaur Pasanggrahan

                                               

Maniis, Purwakarta

Kacamatan Maniis ngawengku 8 désa, nyaéta: Désa Tegaldatar Désa Ciramahilir Désa Cijati Désa Gunung Karung Désa Sinargalih Désa Citamiang Désa Sukamukti Désa Pasirjambu

                                               

Rancah, Ciamis

Rancah nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia, kira-kira 38 kilométer ti pusat kota kabupatén Ciamis. Daerah Rancah kakoncara hiji daerah anu ngahasilkeun mangpirang hasil pertaniana utamana kalapa. Masyarakat R ...

                                               

Saguling, Bandung Kulon

Saguling nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Bandung Kulon, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. kacamatan ieu diresmikan dina Bulan Oktober 2011 ku Bupati Bandung Barat, Abu Bakar, di Désa Cipangeran. Saguling mimitina bagian ti kacamatan Batujajar nu ...

                                               

Sucinaraja, Garut

Sucinaraja nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kacamatan Sucinaraja saenyana téh masyarakatna daraekan. Dina palawija, dina panyawahanna, komo rek dina pangajianna. Kitu deui barudak pamuda jeung pemudi na ak ...

                                               

Sukanagara, Cianjur

Sukanagara nyaéta kacamatan anu aya di kabupaten Cianjur, diwawatesan ku Kacamatan Kadupandak nu mangrupa kacamatan pamungkas di wilayah tapel wates Cianjur bagian kidul. Wates wewengkon antara Sukanagara jeung Kadupandak nyaéta kampung Ciasmay a ...

                                               

Wanaraja, Garut

Wanaraja nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. mibanda kode POS 44183. Aya hiji kabiasaan nu perlu ditiru ku daérah séjén, taya lian aya hiji pasantrén nu mana unggal poé kemis malem jumaah sok ngalaksanakeun s ...

                                               

Wonosari, Gunungkidul

Wates wilayah Kacamatan Wonosari nyaéta: Beulah wétan wawatesan jeung kacamatan Karangmojo katut kacamatan Semanu Beulah kulon wawatesan jeung kacamatan Paliyan katut kacamatan Playén. Beulah kidul wawatesan jeung kacamatan Tanjungsari Beulah kal ...

                                               

Basisir Kuta

Basisir Kuta nyaéta salah sahiji basisir nu aya di pulo Bali perenahna di Kabupatén Badung. Ieu basisir kacida éndahna. Amparan basisir nu ngeplak bodas dipapaés ku panorama alam nu héjo ngemploh. Cai laut nu canembrang hérang tur batu-batu karan ...

                                               

Basisir Sanur

Basisir Sanur nyaéta salah sahiji basisir nu aya di Bali. Kurang leuwih 6 km ti puseur kota Denpasar, bisa dijugjug ku mobil, motor atawa kandaraan umum nu nyambungkeun pantai Sanur jeung Kota Denpasar. Ieu basisir miboga panjang 3 kilométer kala ...

                                               

Basisir Apra

Basisir Apra nyaéta salah sahiji basisir anu aya di pakidulan Kabupatén Cianjur. Perenahna di kacamatan Sindangbarang, jarakna kira-kira 115 Km ti puseur kota Cianjur. Di ieu basisir rupa-rupa kagiatan bisa dipilampah kayaning ngojay, moyan, ngal ...

                                               

Basisir Jayanti

Basisir Jayanti nyaéta salah sahiji basisir di pakidulan Cianjur. Perenahna di désa Cidamar, Kacamatan Cidaun, Cianjur Kidul, Jawa Barat, kira-kira 143 km arah kidul ti Kota Cianjur. Kaayaanana kaétang masih kénéh alami kalawan mibanda keusik bod ...

                                               

Basisir Rancabuaya

Basisir Rancabuaya nyaéta salah sahiji objék wisata mangrupa basisir nu di Kabupatén Garut, Jawa Kulon, Indonésia. Ieu basisir boga batu-batu karang gedé nu wawatesan langsung jeung Samudra Hindia. Ombakna cukup gedé, kalayan loba karang sahingga ...

                                               

Batu Hiu

Batu Hiu nyaéta salah sahiji basisir anu aya di Parigi, Kabupatén Pangandaran anu miboga lamping anu terjal jeung pamandangan ka arah samudra Hindia. Batu hiu jarakna kurang leuwih 14 km ti Pangandaran ka beulah wétan salaku objék wisata pilihan ...

                                               

Basisir Pangandaran

Basisir Pangandaran mangrupa salah sahiji objék wisata nu aya di Jawa Kulon. Perenahna di Désa Pananjung jeung Désa Pangandaran, Kacamatan Pangandaran, Kabupatén Pangandaran, kurang leuwih 92 km ti kota Ciamis. Ieu basisir miboga kaonjoyan daripa ...

                                               

Basisir Santolo

Basisir Santolo mangrupa salah sahiji basisir atawa pantai nu kasohor di kabupatén Garut. Perenahna di kacamatan Cikelét, beulah kidul ti pusat kota Garut, jarakna kurang leuwih 3.5 jam lalampahan sabudeureun 88 km. Kawasan Pantai Santolo mangrup ...

                                               

Basisir Parangkusumo

Basisir Parangkusumo mangrupa objék wisata alam nu perenahna di Kabupatén Bantul, Propinsi DIY, sabudeureun tilu puluh kilométer kiduleun kota Yogyakarta. Ieu basisir pagigir-gigir jeung Basisir Parangtritis katut Basisir Dépok.

                                               

Dataran luhur Diéng

Dataran Luhur Diéng nyaéta wewengkon vulkanik aktif di Jawa Tengah, nu asup ka wewengkon Kabupatén Banjarnegara jeung Kabupatén Wonosobo. Perenahna di kuloneun kompléks Gunung Sindoro jeung Gunung Sumbing. Diéng luhurna rata-rata kira-kira 2.000 ...

                                               

Kota utama

Kota utama nyaéta kelas kota Jepang dijieun ku klausul kahiji Artikel 252, Bagian 22 di antara Undang-undang Otonomi Lokal Jepang. Kota utama dibéré fungsi tugas ku pamaréntah préféktur, tapi teu saloba Designated Cities. Keur jadi kota utama, hi ...

                                               

Ansan

Ansan nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kota ieu aya di kidueun Seoul, sarta jadi bagian tina Wewengkon Ibukota Nasional Seoul. Ansan dihubungkeun jeung Séoul ku karéta api ngaliwatan Subway Seoul Jalur 4. Ansan perenahn ...