ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 239




                                               

Monténégro

Artikel ieu ngeunaan hiji nagara di Éropa. Tempo ogé Monténégro, Brasil atawa Monténégro, Kolombia. Républik Monténégro mangrupa hiji nagara nu aya di Éropa Kidul. Pasna aya di nagara Balkan jeung tepung wates sareng Laut Adriatik di kidul, Kroas ...

                                               

Sérbia

Tempo ogé Républik Srpska, Kakaisaran Sérbia Sérbia atawa resmina Républik Sérbia mangrupa hiji nagara républik di tenggara jeung tengah Éropa. Dina 2003 nepi ka 2006, Sérbia ngagabung jeung Monténégro dina hiji pasamakmuran nu dingaranan Uni Nag ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Italia

Pandémi koronavirus 2019 ti Italia munggaran dikonfirmasi dina tanggal 31 Januari 2020, nalika dua wisatawan ti China nguji positip pikeun korona virus ti Roma. Sakumpulan kasus COVID-19 engké dideteksi dimimitian ku 16 kasus anu dikonfirmasi di ...

                                               

Daptar gunung api di Indonésia

Kaca ieu mangrupa daptar gunung seuneuan di Indonésia. Géografi Indonésia didominasi ku gunung seuneuan nu kawangun alatan zona subduksi antara lempengan Érasia jeung lempengan Indo-Australia. Aya sababaraha gunung seuneuan anu kasohor bituna, co ...

                                               

Gunung Karang

Gunung Karang mangrupakeun gunung api kerucut lokasina di Pandeglang, Banten, Indonesia. gunung ieu kaasup kana grup stratovolcano anu boga poténsi pikeun bitu. Gunung Karang luhurna 1.778 méter dpl nu ngaran puncakna Sumur Tujuh. Gunung Karang m ...

                                               

Puncak Jaya

Puncak Jaya nyaéta hiji puncak anu jadi bagéan tina Barisan Sudirman nu aya di Provinsi Papua, Indonésia. Puncak Jaya jangkungna 4.884 m sarta di sabudeureunana aya gletser Carstensz, hiji-hijina gletser tropika di Indonésia, anu sakeudeung deui ...

                                               

Gunung Kinabalu

Gunung Kinabalu nyaéta gunung nu perenahna di deukeut kota Kinabalu, Sabah, Malaysia, bagian kalér pulo Bornéo nu legana 4343 km pasagi. Sacara géografis aya di anatara 6o 0’ LU jeung 116o 21’ BT. Tina bentukna Gunung Kinabalu kaasup kana jenis s ...

                                               

Karibia

Karibia atawa Hindia Kulon nyaéta sakumpulan pulo anu pernahna di laut Karibia. Pulo-pulo ieu sabeulah kalérna laut Florida sarta kiduleun Vénézuéla di Amérika. Aya kana 7.000 pulo, anu ngawengku pulo, terumbu, jeung Caye. Pulo-pulo digolongkeun ...

                                               

Walungan Cipamali

Walungan Cipamali nyaéta walungan anu perenahna di Kabupatén Brebes, Jawa Tengah. Ieu walungan téh disebut ogé minangka kali pemali, jeung kali brebes. Dumasar kana fakta historis, ieu walungan téh jadi tapel wates antara dua etnis panggedéna di ...

                                               

Walungan Cisarayu

Walungan Cisarayu atawa Walungan Serayu nyaéta hiji walungan anu aya di lima kabupatén di Jawa Tengah, nyaéta Kabupatén Wonosobo, Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas, jeung hilirna di Kabupatén Cilacap. Perenah girangna aya di Gunung Prahu, Pagun ...

                                               

Walungan Citanduy

Walungan Citanduy nyaéta hiji walungan anu aya di pulo Jawa, Indonésia. Pas dék ka muhara, ieu walungan jadi wates antara Propinsi Jawa Kulon jeung Propinsi Jawa Tengah. Ieu walungan aya di 270 km beulah kidul-wétaneun Jakarta, sarta jadi batas p ...

                                               

Walungan Cibuni

Walungan Cibuni nyaéta walungan nu ngaliwatan kabupatén Cianjur anu ngamuhara ka Samudra Hindia. Lega DASDaérah Aliran Sungai-na 279.4 km² téh mangrupa poténsi sumber daya cai anu dimangpaatkeun pikeun rupa-rupa kabutuhan ku penduduk di sabudeure ...

                                               

Walungan Citarum

Citarum téh hiji walungan panjang di pulo Jawa nu meulah Tatar Sunda ti kidul ka kalér, nu caina ngalir ti Gunung Wayang di Bandung Kidul, ngaliwatan Cianjur, Purwakarta, nu tungtungna ngamuara di Karawang. Cai ieu walungan dibendung di tilu wadu ...

                                               

Reini Wirahadikusumah

Prof.Ir. Reini D. Wirahadikusumah MSCE, Ph.D. nyaéta Rektor Institut Teknologi Bandung periode 2020-2025. Reini Wirahadikusumah bakal ngagentoskeun rektor ITB ayeuna, Kadarsah Suryadi anu atos ngajabat jadi rektor ti 20 Januari 2015. Reini kaasup ...

                                               

SMP Negeri 2 Bandung

SMP Negeri 2 Bandung nyaéta salah sahiji Sakola Menengah Pertama anu aya di Kota Bandung. SMP Negeri 2 Bandung mibanda lokasi di Jalan Sumatera No. 42, Kecamatan Sumur Bandung, Kota Bandung.

                                               

SMP Negeri 39 Bandung

SMP Negeri 39 Bandung téh nyaéta salah sahiji SMP di Kota Bandung. Ayana di Jalan Terusan Holis, Nomer 439, Kalurahan Babakan, kacamatan Babakan Ciparay, Kota Bandung. SMPN 39 diadegkeun dina kaping 14 Juli Taun 1989. Motto SMPN 39 téh nyaéta MAN ...

                                               

SMA Negeri 1 Cisarua

SMA Negeri 1 Cisarua nyaéta Sakola Menengah Atas Negeri anu aya di Kecamatan Cisarua Kabupatén Bandung Barat. Alamat lengkepna di Jl Kolonel Masturi No. 64, Kecamatan Cisarua, Kabupatén Bandung Barat, Jawa Kulon kalawan no NPSN 20206227 jeung mib ...

                                               

SMK Insan Mandiri

SMK Insan Mandiri nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Garut. Alamat lengkepna di Kp. Batas Désa Kadongdong, Kalurahan/Désa Kadongdong Kacamatan Banjarwangi, Kabupatén Garut, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 20270957. SMK Insa ...

                                               

SMP Negeri 2 Kotabaru

SMP Negeri 2 Kotabaru nyaéta salah sahiji Sekolah Menengah Pertama nu aya di Kabupaten Karawang, Jawa Barat. Awalna sakola ngaran sakola ieu SLTP Negeri 3 Cikampek. Namun ku sabab pamekaran wilayah, sakola ieu kaasup ka dayeuh Kotabaru, Karawang, ...

                                               

Pasantrén Kérésék

Pasantrén Kérésék nyaéta salah sahiji pasantrén anu kasohor jeung pangkolotna. Perenahna nyaéta Jl. Arief Rahman Hakim 75 Cibatu Garut. Pasantrén Kérésék kajojo ka mana-mana lain ngan saukur di kota Garut, buktina loba santri anu di luar Jawa sap ...

                                               

Pasantrén Shobarul Yaqien

Pondok Pasantrén Shobarul Yaqien nyaéta hiji pondok pasantrén anu dipingpin ku K.H. A. Bunyamin Maruf Aa Abun, atawa leuwih dipikawanoh jeung sebutan Uwa Ajengan. Ieu pondok pasantrén téh perenahna di Désa Kawunggirang, Kacamatan Majalengka, Kabu ...

                                               

Kuwu

Kuwu, nyaéta pamingpin hiji désa di Indonésia. Kapala Désa mangrupa pingpinan pamaréntah désa. Lilana jabatan Kapala Désa nyaéta 6 taun, tur sanggeusna bisa diperpanjang deui salila sakali mangsa jabatan. Kapala Désa henteu tanggung jawab ka Cama ...

                                               

Tegalsumedang, Rancaekek, Bandung

Tegalsumedang adalah desa yang sangat miskin dan kumuh di kecamatan Rancaekek, Bandung, Jawa Barat, Indonésiasebelum datangnya PNPM ke desa itu, tapi setelah datang PNPM ke desa itu yang di perkenalkan oleh séorang SF Senior Fasilitator yg bernam ...

                                               

Kota Bandung

Kota Bandung mangrupa ibukota propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Aya di dataran luhur plateau 768 méter di luhureun laut, di daérah kalér luhurna nyaéta ±1050 msl, di belah kidul luhurna nyaéta ±675 msl, ti kordinat 107° BW jeung 6° 55’ LK, lega kot ...

                                               

Jakarta

Daérah Khusus Ibukota Jakarta nyaéta salah sahiji propinsi sakaligus ibu kota Indonésia. Lantaran Jakarta minangka hiji dayeuh nu dijadikeun puseur dayeuh Indonésia, ku kituna Jakarta boga status nu sarua jeung propinsi. Jakarta aya di beulah kul ...

                                               

Kabupatén Banyuasin

Kabupatén Banyuasin mangrupakeun pamekaran ti Kabupatén Musi Banyuasin nu dibentuk kulantaran tarikna kamekaran sarta kamajuan di Propinsi Sumatéra Kidul umumna, hususna di Kabupatén Musi Banyuasin nu dirojong ogé ku aspirasi masarakat pikeun nga ...

                                               

Kabupatén Tulang Bawang

Kabupatén Tulang Bawang diadegkeun tanggal 20 Maret 1997, mangrupa salah sahji kabupatén Propinsi Lampung, Indonésia nu miboga puseur dayeuh nyaéta Kota Menggala. Dina wanci harita Kabupatén Tulang Bawang mangrupakeun wilayah panggedena nyaéta 22 ...

                                               

Bupati

Bupati, dina konteks Otonomi Daérah di Indonésia mangrupa Kapala Daérah Kabupatén. Hiji Bupati sajajar jeung Walikota, nyaéta salaku Kapala Daérah Kota. Bupati boga tugas jeung wewenang mingpin payelenggaraan daérah dumasar kana kawijakan nu dite ...

                                               

Camat

Camat nyaéta pingpinan kacamatan minangka Parangkat Daérah Kabupatén/Kota. Camat boga kadudukan minangka kordinator panyelenggaraan Pamaréntahan di wilayah kacamatan, aya sahandapeun jeung tanggung jawab ka Bupati ngaliwatan Sekretaris Daérah Kab ...

                                               

Gubernur

Kecap "Gubernur" asalna bisa ti basa Portugis governador ", basa Spanyol gobernador atawa basa Walanda gouverneur ". Kecap basa Walanda ieu méh sarua jeung basa Perancis nu harti harfiahna nyaéta "pamingpin", "pangawasa", atawa "maréntah".

                                               

Lurah

Lurah nyaéta pingpinan Kalurahan minangka Parangkat Daérah Kabupatén atawa Kota. Hiji Lurah aya sahandapeun jeung tanggung jawab ka Camat. Tugas Lurah nyaéta ngalaksanakeun Kawenangan Pamaréntah nu dilimpahkeun ku Camat cocog jeung karakteristik ...

                                               

Walikota

Walikota ngarujuk ka hiji politikus nu tumindak minangka pamingpin hiji kota. Dina konteks Otonomi Daérah di Indonésia, Walikota nyaéta Kapala Daérah Kota. Walikota sajajar jeung Bupati, nyaéta Kapala Daérah Kabupatén. Walikota miboga tugas jeung ...

                                               

Kota Banjar

Pikeun artikel kabupatén di Kalimantan Kidul anu sarua ngaranna, tempo Kabupatén Banjar. Pikeun kagunaan séjén, tempo Banjar disambiguasi. Kota Banjar mangrupa salah sahiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kota Banjar aya di wawatesan jeun ...

                                               

Kota Bekasi

Pikeun artikel kabupatén kalayan ngaran nu sarua, tempo Kabupatén Bekasi. Kota Bekasi nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kota ieu aya di wétaneun Jakarta; wawatesan jeung Jakarta di beulah kulon, Kabupatén Bekasi di beula ...

                                               

Kota Bogor

Pikeun kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Bogor. Bogor nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Kulon di Indonésia. Kota ieu dilingkung ku kabupatén anu ngaranna sarua, Kabupatén Bogor. Kota Bogor lokasina kira-kira 60 kilométer kiduleun ibu k ...

                                               

Kota Cimahi

Kota Cimahi nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kota ieu aya di kuloneun Kota Bandung. Cimahi baheulana kaasup Kabupatén Bandung, nu satuluyna ditetepkan jadi kota administratif dina tanggal 29 Januari 1976. Dina tanggal 21 Juni 2 ...

                                               

Kota Cirebon

Pikeun artikel kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Cirebon. Kota Cirebon nyaéta hiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kota ieu aya di basisir Laut Jawa, di jalur pantura. Baheulana Cirebon mangrupa ibu kota Kabupatén Cirebon, tapi ...

                                               

Kota Jakarta Kalér

Jakarta Kalér nyaéta salah sahiji kota di Jakarta beulah kalér. Di beulah kaléreun Jakarta Kalér wawatesan jeung Laut Jawa, di beulah wétan jeung Bekasi, di beulah kidul jeung Jakarta Barat, Jakarta Pusat sarta Jakarta Timur. Di beulah kuloneunna ...

                                               

Kota Jakarta Kidul

Jakarta Kidul nyaéta hiji kota di beulah kidul Daérah Khusus Ibukota Jakarta. Di beulah kalér Jakarta Kidul wawatesan jeung Jakarta Pusat, di beulah wétan jeung Jakarta Wétan, di beulah kidul jeung Dépok, di beulah kulon kalérna jeung Jakarta Kul ...

                                               

Kota Jakarta Kulon

Jakarta Kulon nyaéta salah sahiji kota di béh kulon Daérah Khusus Ibukota Jakarta. Di kaléreun Jakarta Kulon wawatesan jeung Jakarta Utara, di wétaneunnana jeung Jakarta Pusat, di kiduleunnana jeung Jakarta Selatan sarta di kuloneunnana jeung Tan ...

                                               

Kota Jakarta Pusat

Jakarta Pusat nyaéta hiji kota di puseur Daérah Khusus Ibukota Jakarta. Di kaléreun Jakarta Pusat wawatesan jeung Jakarta Utara, di beulah wétan jeung Jakarta Timur, di beulah kidul jeung Jakarta Selatan sarta di beulah kulonna wawatesan jeung Ja ...

                                               

Kota Jakarta Wétan

Jakarta Wétan nyaéta hiji kota di beulah wétan Daérah Khusus Ibukota Jakarta. Di beulah kaléreun Jakarta Wétan wawatesan jeung Jakarta Utara, di beulah wétan jeung Bekasi, di beulah kidul jeung Dépok sarta di beulah kulonna jeung Jakarta Selatan ...

                                               

Kabupatén Acéh Tengah

Acéh Tengah nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Daérah Istiméwa Acéh. Sabagéan gedé pangeusina asalna ti Suku Gayo. Aceh Tengah kasohor ku ayana Situ Laut Tawar.

                                               

Kota Padang

Kota Padang minangka dayeuh nu perenahna aya di propinsi Sumatera Kulon. Iwal ti éta, Kota Padang minangka puseur dayeuh pamaréntahan propinsi Sumatera Kulon. Kalawan jumlah masarakat 1.000.096 Kota Padang disebut puseur kamekaran wilayah métropo ...

                                               

Kota Magelang

Pikeun artikel kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Magelang. Kota Magelang nyaéta salasahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Kota ieu aya di tengah-tengah Kabupatén Magelang. Kota Magelang miboga posisi nu stratégis, sabab aya di jalur uta ...

                                               

Kota Pekalongan

Keur artikel kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Pekalongan Kota Pekalongan nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Kota ieu wawatesan jeung Laut Jawa di béh kaler, Kabupatén Batang di wétan, sarta Kabupatén Pekalongan di béh k ...

                                               

Kota Tegal

Pikeun artikel kabupatén nu ngarana sarua, tempo Kabupatén Tegal Kota Tegal nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Jawa Tengah. Kota ieu wawatesan jeung Kabupatén Brebes di béh kulon, Laut Jawa di béh kalér, sarta Kabupatén Tegal di wétan kidulna. ...

                                               

Daptar propinsi di Indonésia dumasar jumlah pangeusi

Di handap ieu daptar propinsi di Indonésia dumasar jumlah pangeusi. Data-data asalna ti The World Gazetteer nu ngagunakeun hasil sénsus resmi pamaréntah taun 2000. Bengkulu - 1.567.432 Kalimantan Barat - 4.034.198 Jambi - 2.413.846 Bali - 3.151.1 ...

                                               

Acéh

Acéh pindah ka kaca ieu. Keur kagunaan séjénna, tempo Acéh. Nanggröé Acéh Darussalam nyaéta hiji Daérah Istiméwa satingkat propinsi nu aya di Pulo Sumatra sarta magrupakeun propinsi pangkulonna di Indonésia. Daérah ieu wawatesan jeung Teluk Bengg ...

                                               

Gorontalo

Gorontalo nyaéta salah sahiji propinsi di Indonésia. Propinsi Gorontalo aya di pulo Sulawesi beulah kalér. Propinsi ieu ngadeg dumasar Undang-Undang Nomer 38 Taun 2000 tanggal 22 Désémber 2000. Lega wilayah propinsi ieu 12.215 km² sarta pangeusin ...