ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 229




                                               

Universitas Sumatera Utara

Universitas Sumatera Utara mangrupa Universitas Negeri anu aya di Medan, Sumatra Kalér. Universitas Sumatra Kalér nyaéta salah sahiji paguron luhur di Pulo Sumatra. USU ogé mangrupa salah sahiji universitas anu munggaran sareng D3 utama dina Stat ...

                                               

Universitas Negeri Surabaya

Universitas Negeri Surabaya mangrupa paguron luhur di Surabaya, Indonesia, anu diadegkeun dina 19 Désémber 1964. Dina awal panongton, Unesa disebat Institut Keguruan jeunv Ilmu Pendidikan Surabaya. Dumasar kana Kaputusan Présidén No. 93 taun 1999 ...

                                               

Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala nyaeta Universitas anu aya di Banda Aceh, Indonesia, anu didirikeun dina 2 Séptémber 1961. Universitas ieu ayana di Banda Aceh, Darussalam. Kampus Unsyiah berjarak 8 km wétaneun Kota Banda Aceh, 22 km tina Bandara Sultan I ...

                                               

Universitas Trunojoyo

Universitas Trunojoyo Madura nyaeta Paguron luhur nagri ti Kabupaten Bangkalan, Propinsi Jawa Wetan, Indonesia. Universitas Trunojoyo Madura janten paguron luhur dumasar kana Keputusan Presiden Présidén tanggal 5Juli 2001. Sareng diresmikeun dina ...

                                               

Universitas Udayana

Universitas Udayana, disingget jadi UNUD, nyaéta paguron luhur nagri ti Bali, Indonesia, madeg dina 29 Séptémber 1962. Rektor Universitas Udayana ti taun 2017-2022 nyaéta Prof. Dr. dr. Anak Agung Raka Sudewi, Sp.S.

                                               

Universitas Indonésia

Universitas Indonésia atawa mindeng disingkat UI nyaéta salah sahiji paguron luhur nagri di Indonésia anu mangrupa universitas pangkolotna di Indonésia, anu resmi diadegkeun dina taun 1946 kalawan ngaran Universiteit van Indonesie ". Dina tanggal ...

                                               

Daptar paguron luhur Islam nagri di Indonésia

Artikel utama: Universitas Islam Nagri UIN Malang, Malang UIN Sumatera Utara, Médan UIN Walisongo, Semarang UIN Sunan Kalijaga, Yogyakarta UIN Syarif Hidayatullah, Jakarta UIN Sulthan Syarif Qasim, Pekanbaru

                                               

Daptar paguron luhur Islam swasta di Indonésia

Institut Agama Islam Shalahuddin Al Ayyubi, Bekasi, Jawa Kulon Institut Agama Islam Lattifah Mubarokiyah Institut Agama Islam Imam Ghazali Institut Agama Islam Zaiwiyah Cot Kala Langsa, Aceh Wétan Institut Agama Islam Cipasung IAIC Institut Ilmu ...

                                               

Daptar paguron luhur kadinesan di Indonésia

Institut Pemerintahan Dalam Negeri IPDN, gabungan ti STPDN jeung IIP Sekolah Tinggi Pemerintahan Dalam Negeri STPDN, Jatinangor Sumedang, Jawa Kulon

                                               

Daptar paguron luhur nagri di Indonésia

Daftar di handap ieu mangrupa daftar paguron luhur nagri di Indonésia, nu dibina ku Departemen Pendidikan Nasional. Daftar ieu henteu ngawengku paguron luhur kaagamaan nu dibina ku Departemen Agama sarta paguron luhur kedinesan anu dikokolakeun k ...

                                               

Daptar paguron luhur swasta di Indonésia

Daptar paguron luhur swasta di Indonésia disajikan nurutkeun propinsi: Daptar paguron luhur swasta di Papua Kulon Daptar paguron luhur swasta di Maluku Daptar paguron luhur swasta di Papua Daptar paguron luhur swasta di Maluku Kalér

                                               

Daptar paguron luhur swasta di Jawa Barat

Di handap ieu Daptar paguron luhur swasta di Jawa Barat, nu dibina ku Departemen Pendidikan Nasional. Daptar ieu teu kaasup Paguron Luhur Islam Swasta, nu dibina ku Departemen Agama Republik Indonesia.

                                               

Daptar paguron luhur swasta di Jawa Kulon

Di handap ieu nyaéta Daptar paguron luhur swasta di Jawa Kulon, anu dibina ku Departemen Pendidikan Nasional. Daptar ieu henteu kaasup Paguron Luhur Islam Swasta, anu dibina ku Departemen Agama.

                                               

Babagian administratif di Indonésia

Kiwari di Indonésia aya 33 propinsi, nu masing-masingna miboga pamaréntahan sorangan tur dipupuhuan ku saurang gubernur. Unggal propinsi miboga badan légistatif nu disebut Déwan Perwakilan Rahayat Daérah DPRD. Gubernur jeung anggota DPRD dipilih ...

                                               

Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia

Kabupatén Ogan Ilir Kabupatén Penukal Abab Lematang Ilir Kabupatén Musi Rawas Kabupatén Banyuasin Kabupatén Muara Enim Kabupatén Ogan Koméring Ilir Kabupatén Lahat Kabupatén Musi Banyuasin Kota Lubuklinggau Kabupatén Ogan Koméring Ulu Wétan Kota ...

                                               

Daérah Tingkat II

Daérah Tingkat II nyaéta babagian wilayah administratif di Indonésia sanggeus Daérah Tingkat I. Dati II bisa mangrupa Dati II Kabupatén atawa Dati II Kotamadya. Bédana kabupatén jeung kotamadya nyaéta dina démografi, lega, sarta séktor usaha utam ...

                                               

Distrik (Papua)

Artikel ieu ngeunaan distrik di Papua. Keur kagunaan lianna, tempo distrik. Distrik, nyaéta babagian wilayah administratif di Propinsi Papua, Indonésia di sahandapeun kabupatén atawa kota. Istilah "Distrik" ngagantikeun "kacamatan", nu saméméhna ...

                                               

Kabupatén

Kabupatén nyaéta babagian wilayah administratif di Indonésia sanggeus propinsi. Kabupatén dipingpin ku bupati. Sajaba ti kabupatén, babagian wilayah administratif sanggeus propinsi nyaéta kotamadya. Sacara umum, kabupatén jeung kotamadya mibanda ...

                                               

Kota

Kota, numutkeun définisi universal, nyaéta hiji daérah urban anu béda jeung désa atawa kampung dumasar kana ukuran, kapadetan pangeusi, kapentingan, atawa status hukumna. Dina kontéks wilayah di Indonésia, kota mangrupa babagian wilayah administr ...

                                               

Kota administratif

Kota administratif nyaéta hiji babagian administratif anu statusna kota jeung dikapalaan ku saurang walikota administratif. Béda kota administratif jeung kota nyaéta yén kota administratif henteu miboga DPRD kawas halna hiji kota. Saprak diberlak ...

                                               

Nagari

Artikel ieu ngeunaan babagian administratif di Sumatra Kulon. Keur rupa aksara tempo Aksara Déwanagari Nagari, nyaéta babagian wilayah administratif di Propinsi Sumatra Kulon, Indonésia sahandapeun kacamatan. Istilah "Nagari" ngagantikeun "désa", ...

                                               

Nusantara

Dina konsép kanagaraan Jawa, daérah kakawasaan raja dibagi jadi tilu: Mancanagara Nusantara Nagara Agung Nagara Agung mangrupa wewengkon sakuriling ibukota karajaan tempat raja marentah. Mancanagara nyaéta daérah-daérah di pulo Jawa jeung sabudeu ...

                                               

Bakauheni

Bakauheni nyaéta hiji kota palabuan nu aya di propinsi Lampung, perenahna di tungtung kidul Pulo Sumatera. Minangka hiji kota nu aya di tungtung kidul Jalan Raya Lintas Sumatera, palabuan Bakauheni ngahubungkeun Sumatera jeung Jawa via perhubunga ...

                                               

Pamindahan puseur dayeuh Jawa Kulon

Upaya pikeun mindahkeun puseur dayeuh Jawa Kulon dirarancang ti mimiti taun 2019 ku Gubernur Jawa Kulon nu anyar nyaéta Ridwan Kamil. Kota Bandung dianggap geus teu cocog deui pikeun jadi puseur dayeuh ku sabab kantor pamaréntahan nu marisah. Aya ...

                                               

Batak

Batak nyaéta ngaran hiji séké sélér di Indonésia, séké ieu téh lolobana mah ngadumuk di Sumatera Kalér, namung aya sawaréhna mah anu cicing di wawates propinsi Acéh jeung Sumatera Kulon. Lolobana urang Batak mah ngagem agama Kristen jeung Islam, ...

                                               

Urang Berik

Urang Berik nyaéta sélér anu nyicingan basisir kalér Papua, perenahna di sapanjang daerah aliran Susukan Tor bagian hulu saréng tengah, atawa di padalaman ti arah Sarmi. Desa-desa maranéhanana di antarana: Borabora, Waf, Doronta, Beu, Togonfo, Da ...

                                               

Bali

Bali nyaéta salah sahiji pulo sakaligus propinsi di Indonésia. Bali aya di antara Pulo Jawa jeung Pulo Lombok. Di dunia, Bali kawentar minangka tujuan pariwisata hususnya keur urang Jepang sarta Australia. Bali kasohor ogé minangka Pulo Déwata.

                                               

Banten

Banten kiwari mangrupa ngaran hiji propinsi di Indonésia nu ayana di pulo Jawa. Propinsi ieu tadina mah mangrupa bagian ti propinsi Jawa Barat, nu dumasar aspirasi masarakat dimekarkeun jadi propinsi mandiri taun 2000. Wilayah Banten ngawengku da ...

                                               

Bengkulu

Bengkulu nyaéta hiji propinsi nua ya di Pulo Sumatra. Di beulah kaléreunnana wawtesan jeung Sumatra Kulon, di béh wétan wawatesan jeung Jambi sarta Sumatra Kidul sedengkeu di béh kiduleunnana wawatesan jeung Lampung.

                                               

Gotong royong

Gotong royong nyaéta gawé babarengan dina nganggeuskeun pagawéan sarta babarengan ngarasakeun hasilna sacara adil. Atawa bisa disebut ogé usaha nu dilaksanakan tanpa pamrih jeung ihlas ku sakabéh warga sakadugana séwang-séwangan. Gotong royong ny ...

                                               

Jambi

Jambi nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu aya di basisir wétan bagéan tengah Pulo Sumatra. Jambi ogé mangrupa ngaran hiji kota di propinsi ieu. Populasi Propinsi Jambi aya 2.400.940 jiwa dumasar sénsus taun 2000.

                                               

Jawa Wétan

Jawa Timur nyaéta salah sahiji propinsi di ujung wétan Pulo Jawa nu wilayahna kaasup ogé Pulo Madura jeung Bawéan. Ibu kotana nyaéta Surabaya, kota panggedéna kadua di Indonésia sanggeusna Jakarta.

                                               

Kabupatén Demak

Kabupatén Demak, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana nyaéta Demak. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kulon, Kabupatén Jepara di beulah kalér, Kabupatén Kudus di wétan, Kabupatén Grobogan di wétan kidul ...

                                               

Kabupatén Gresik

Kabupatén Gresik nyaéta salah sahiji kabupatén di Jawa Timur, Indonésia. Ibukotana aya di kota Gresik. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kalér, Kota Surabaya di beulah kidul, Selat Madura di beulah wétan, sarta Kabupatén Lamongan ...

                                               

Kabupatén Pangandaran

Kabupatén Pangandaran, nyaéta hiji kabupaten di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibu kotana aya di Parigi. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Ciamis sarta Kota Banjar di kalér, Kabupatén Cilacap di wétan, Samudera Hindia di kidul, sareng Kabu ...

                                               

Kabupatén Tulungagung

Kabupatén Tulungagung mangrupa salah sahiji kabupatén nu perenahna di Propinsi Jawa Wétan, Indonésia. Puseur pamaréntahan Kabupatén Tulungagung aya di acamatan Tulungagung. Tulungagung kawentar minangka salah sahiji wewengkon nu ngahasilkeun marm ...

                                               

Kalimantan Tengah

Kalimantan Tengah nyaéta salah sahiji propinsi di Indonésia nu aya di pulo Kalimantan. Ibukotana nyaéta Palangka Raya. Propinsi ieu ngawengku 13 kabupatén jeung 1 kota.

                                               

Kota Banjarmasin

Kota Banjarmasin mangrupikeun salah sahiji kota di propinsi Kalimantan Kidul, Indonesia. Kota Banjarmasin, anu disebut Kota Seribu-ribu Walungan, ngagaduhan wilayah anu jembar 98.46 km² anu wilayahna mangrupikeun delta atanapi kapuloan anu diwang ...

                                               

Kota Gorontalo

Kota Gorontalo mangrupikeun Ibukota Kota Propinsi Gorontalo, Indonésia. Kota Gorontalo ogé kota panggedéna sareng paling padumuk di daérah Teluk Tomini, sahingga Kota Gorontalo minangka pusat ékonomi sareng jasa, perdagangan, pendidikan, sareng p ...

                                               

Kota Kendari

Kendari nyaéta ibukota Propinsi Sulawesi Tenggara, Indonesia. Kendari diresmikeun salaku munisipalitas kalayan UU RI No. 6 taun 1995 dina 27 Séptémber 1995. Kota ieu ngagaduhan luas 296.00 km² sareng gaduh penduduk 359.371 jiwa.

                                               

Kota Palangka Raya

Kota Palangka Raya mangrupikeun kota ogé minangka ibu kota propinsi Kalimantan Tengah. Kota ieu ngagaduhan aréa 2.400 km² sareng gaduh populasi 376.647 jalma sareng kapadetan rata-rata 2.067 jiwa masing-masing km². Sateuacan otonom régional di ta ...

                                               

Maluku Kalér

Maluku Kalér nyaéta hiji propinsi di Indonésia. Propinsi ieu diwangun dumasar Undang-Undang Nomer 46 Taun 1999 tanggal 4 Oktober 1999. Propinsi ieu ngawengku sababaraha pulo di Kapuloan Maluku. Populasi Maluku Kalér aya 855.627 jiwa sénsus 2003. ...

                                               

Nusa Tenggara Wétan

Nusa Tenggara Wétan nyaéta hiji propinsi di Indonésia nua ya di beulah wétan kidul Indonésia. Propinsi ieu ngawengku sababaraha pulo, di antarana Florés, Sumba, Timor, Komodo jeung Roté. Ibu kotana nyaéta Kupang, Timor Kulon.

                                               

Papua

Papua nyaéta salah sahiji propinsi di Indonésia nu aya di pulo Gini Anyar beulah kulon. Papua ogé kadang disebut Papua Barat sabab Papua bisa ngarujuk ka sakabéh pulo Gini Anyar atawa beulahan kidul nagara tatangga, Papua Gini Anyar. Papua Barat ...

                                               

Riau

Riau nyaéta hiji propinsi di Indonésia. Propinsi ieu aya di Pulo Sumatra. Ibukotana Pekanbaru. Propinsi Riau di kaléreunnana wawatesan jeung Selat Singapura sarta Selat Malaka; di béh kidul jeung Propinsi Jambi sarta Selat Berhala; di béh wétan j ...

                                               

Sulawesi Kalér

Propinsi Sulawesi Kalér mangrupa salah sahiji propinsi nu aya di Pulo Sulawesi, Indonésia. Ibukota Sulawesi Kalér nyaéta Manado.

                                               

Tanjung Selor

Tanjung Selor mangrupikeun kacamatan sareng mangrupikeun kalungguhan pamaréntahan Kalimantan Kalér sareng Kabupatén Bulungan. Kecamatan ieu ayana di Kabupatén Bulungan, Kalimantan Kalér Propinsi, Indonesia. Tanjung Selor ogé minangka ibukota kota ...

                                               

Terminal Tanjung Priuk

Terminal Terpadu Tanjung Priok nyaéta terminal beus nu perenahna di Jalan Taman Stasiun Tanjung Priok, wewengkon Tanjung Priok, Jakarta Utara. Di dieu aya pangkalan beus AKAP, métromini, angkot, katut mikrolét.

                                               

Bandar Udara Internasional Kuala Lumpur

Bandara Internasional Kuala Lumpur nyaéta bandara internasional utama Kuala Lumpur, Malaysia anu perenahna di Sepang, nagara bagian Selangor kalawan kode IATA KUL. Dibuka dina 1998, pangwangunanana ngadahar waragad 3.5 milyar Dolar kalayan slogan ...

                                               

Bandar Udara Internasional Cam Ranh

Bandara Internasional Cam Ranh atawa Cam Ranh International Airport nyaéta bandara utama nu ngalayanan ibu kota Vietnam, Cam Ranh jeung sabudeureunnana. Bandara nu dioperasikeun ku PT Angkasa Pura II ieu miboga kode IATA CRX jeung kode ICAO VVCR.