ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 225




                                               

Ciburial, Cimenyan, Bandung

Ciburial nyaéta salah sahiji désa di Kacamatan Cimenyan, Kabupatén Bandung, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Ieu désa mangrupa désa pangkalérna di Kabupatén Bandung. Sacara géografis koordinatna, nyaéta: WGS: 6° 51′ 19.01″ S, 107° 38′ 38.4″ E -6.8 ...

                                               

Halteu Cijambé

Halteu Cijambé nyaéta hiji halteu karéta api non-aktip nu aya di Kompa, Parungkuda, Sukabumi. Halteu ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta sarta ngan boga 1 jalur karéta. Halteu Cijambé kungsi ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Bogor - Sukab ...

                                               

Stasion Cikampék

Stasion Cikampék nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu B anu perenahna di Cikampék Kota, Cikampék, Karawang. Stasion anu aya dina kaluhuran +46 méter ieu mangrupa stasion pangwétanna di Daérah Operasi I Jakarta jeung Kabupatén Karawang, sar ...

                                               

Stasion Cikarang

Stasion Cikarang nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di désa Karang Asih, Cikarang Utara, Kabupaten Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Cikarang mangrupa salasahiji ...

                                               

Stasion Cikini

Stasion Cikini mangrupa stasion karéta api kelas II anu perenahna di Jalan Cikini Raya, Cikini, Ménténg, Jakarta Pusat. Stasion anu perenahna dina kaluhuran +20 m ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta jeung ngalayanan rute KRL Commuter Line. Hingga ...

                                               

Stasion Cilacap

Stasion Cilacap mangrupa stasion karéta api kelas badag anu perenahna di Sidakaya, Cilacap Selatan, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu mangrupa stasion karéta api pangkidulna di Daérah Operasi V Purwokerto jeung di Kabupatén ...

                                               

Stasion Cilaku

Stasion Cilaku nyaéta stasion karéta api nonaktif kelas III/leutik anu perenahna di Sukasari, Cilaku, Cianjur. Stasion anu luhurna +457 méter ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu diwangun taun 1883 ku Staatsspoorwegen, pausahaan karé ...

                                               

Stasion Ciledug

Stasion Ciledug nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Ciledug Lor, Ciledug, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minang ...

                                               

Stasion Cimahi

Stasion Cimahi nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Baros, Cimahi Tengah, Cimahi. Stasion ieu boga opat jalur, jalur 1 jeung jalur 2 minangka sepur lurus. Stasion ieu minangka stasion utama kadua di Bandung pikeun karéta api jarah jauh arah ...

                                               

Halteu Ciomas

Halteu Ciomas nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Genténg, Bogor Kidul, Bogor. Halteu ieu ngan boga hiji jalur. Halteu ieu mangrupa stasion karéta api pangkidulna di Kota Bogor. Baheulana, halteu ieu ngalayanan karéta api Bumi Geu ...

                                               

Stasion Cipari

Stasion Cipari nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Cipari, Cipari, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga dua jalur kalawan jalur 2 minangka jalu ...

                                               

Stasion Cipeundeuy

Stasion Cipeundeuy nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cikarag, Malangbong, Garut. Stasion ieu diaranan Cipeundeuy lantaran ngaran kampung di deukeut stasion ieu. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 1 minangka jalur lurus. Stasion ieu mangr ...

                                               

Stasion Cipeuyeum

Stasion Cipeuyeum nyaéta hiji stasion karéta anu perenahna di Cipeuyeum, Haurwangi, Cianjur. Stasion anu luhurna +272 méter ieu aya di Daérah Operasi II Bandung. Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur-Padalarang eukeur diakti ...

                                               

Stasion Cipunegara

Stasion Cipunegara nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kiarasari, Compréng, Subang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +21 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung ...

                                               

Stasion Cirebon Prujakan

Stasion Cirebon Prujakan - baheula disebut Stasion Cheribon SCS sarta kiwari ogé sok diéjah minangka Cirebon Parujakan - nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Pekalangan, Pekalipan, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat k ...

                                               

Stasion Cirebon

Stasion Cirebon - ilahar ogé disebut Cirebon Kejaksan atawa Kejaksan wungkul - nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di Kebonbaru, Kejaksan, Kota Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 m ieu mangrupa stasion pang ...

                                               

Cukang Taneuh

Cukang Taneuh nyaéta salah sahiji obyék wisata nu tempatna aya di Désa Kertayasa, Kacamatan Cijulang, Kabupatén Pangandaran, Jawa Barat, Indonésia.

                                               

Dano Toba

Dano Toba nyaéta salah sahiji dano nu panggedéna sadunya, sarta nu panggedéna tur pangkakoncarana di Indonésia. Panjangna 100 kilométer, lébarna 30 kilométer, saking ku gedéna Dano Toba mah siga sagara. Ditengah-tengah Dano Toba aya pulo leutik n ...

                                               

Dargah Haji Ali

Dargah Haji Ali nyaéta masigit atawa dargah anu mibanda ajén sajarah sarta mangrupa simbul Islam pangkakoncarana di Mumbai. Dargah Haji Ali ngadeg di hiji pulo leutik di deukeut basisir Worli, bagéan kidul kota Mumbai. Ieu wangunan diadegkeun tau ...

                                               

Stasion Duri

Stasion Duri mangrupa stasion karéta api kelas badag tipéu C anu pererahna di Jalan Duri Kalér, tepatna di wates antara Duri Kalér jeung Kali Anyar, Tambora, Jakarta Barat. Stasion ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Kaluhuran terakhir stas ...

                                               

Stasion Durén Kalibata

Stasion Durén Kalibata nyaéta hiji stasion karéta api kelas II nu aya di Rawajati, Pancoran, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +26 m luhureun beungeut laut, sarta kaasup kana Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KR ...

                                               

Stasion Gambir

Stasion Gambir nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di Gambir, Gambir, Jakarta Pusat, pasna di wétaneun Monumén Nasional sarta kahubung jeung aksés jalan ka Monas. Stasion ieu dirénovasi pas dasawarsa 1930-an kalawan ngaran ...

                                               

Stasion Gandrungmangun

Stasion Gandrungmangun atawa warga lokal mindeng nyebut Stasion Gandrungmangu nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gandrungmanis, Gandrungmangu, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +15 m ieu kaasup ka Daérah Ope ...

                                               

Stasion Gang Sentiong

Stasion Gang Sentiong, atawa tiasa disebut Stasion Sentiong wungkul nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di parbatasan antara kacamatan Senén jeung Johar Baru, Jakarta Pusat. Stasion anu perenahna dina kaluhuran +7 m ieu kaasu ...

                                               

Giurtelecu Simleului

Basa Jerman N. G. O. Boroffka, Die Wietenberg-Kultur. Universitätsforschungen zur Prähistorischen Archäologie 19 Bonn 1994 46 Basa Inggris The Cambridge Ancient History: Second Edition, by John Boardman, Cambridge University Press, 2000); ISBN 05 ...

                                               

Stasion Gombong

Stasion Gombong nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Wonokriyo, Gombong, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu jauh leuwih kawentar tibatan Stasion Kebumén. Dum ...

                                               

Stasion Gondangdia

Stasion Gondangdia nyaéta stasion karéta api kelas II anu pererahna di Kebon Sirih, Ménténg, Jakarta Pusat, DKI Jakarta. Meski éta dibéré ngaran Gondangdia, stasion ieu sabénérna teu pererahna di Kelurahan Gondangdia, tapi pererahna agak saéutik ...

                                               

Stasion Gumilir

Stasion Gumilir nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gumilir, Cilacap Utara, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +7 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 1 mina ...

                                               

Gunung Galunggung

Artikel utama: British Airways Panghiberan 9. Bitu gedé Galunggung pangpandeurina nyaéta taun 1982, nu kakuatannana 4 VEI sarta niwaskeun 68 urang. Bitu ieu nyababkeun kacilakaan panghiberan alatan lebu vulkanik nu geus narik perhatian dunya. Dua ...

                                               

Gunung Sangay

Gunung Sangay nyaéta hiji gunung seuneu aktip kalawan tipeu stratovolcano anu aya di Propinsi Morona Santiago, Ékuador. Gunung ieu aya di jajaran pagunungan Andés anu manjang naratay ti kalér nepi ka kidul buana Amérika Kidul. Gunung ieu dianggap ...

                                               

Gunung Tambora

Gunung Tambora mangrupakeun Gunung Strato aktif anu aya di Pulo Sumbawa, Nusa Tenggara Barat, Indonésia. Gunung ieu ayana di dua kabupaten, Kabupaten Dompu anu bagianana aya lereng palebah kulon jeung kidul jeung Kabupaten Bima anu bagianana aya ...

                                               

Hamburg

Hamburg ; resmina disebut Kota Bébas jeung Hansa Hamburg ; Basa Jérman: Freie und Hansestadt Hamburg ; Jérman Handap/Sachsen Handap: Friee un Hansestadt Hamborg) nyaeta kota kadua panggedéna di Jérman jeung kota ka-8 panggedéna di Uni Éropa nu mi ...

                                               

Stasion Haurgeulis

Stasion Haurgeulis nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Haurgeulis, Haurgeulis, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +23 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 ...

                                               

Hawaii

Hawaii mangrupa nagara bagian Amérika Sarikat ka-50, jeung sahiji-hijina nagara bagian AS nu diwangun sapinuhna ku kapuloan. Hawaii mangrupa grup kapuloan nu pangkalérna di Polinésia. Ibu kotana nyaéta Honolulu, aya di pulo O ahu.

                                               

Israél

Israél, resmina Nagara Israél, nyaéta salah sahji nagara di Timur Tengah anu perenahna di tenggara Laut Méditérania. Israél wawatesan jeung Lébanon di kalér, Yordania di wétan, Paléstina anu diwangun ti sisi kulon sarta jalur gaza di wétan jeung ...

                                               

Stasion Jakarta Kota

Stasion Jakarta Kota nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di Kalurahan Pinangsia, kawasan Kota Tua, Jakarta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 méter ieu mangrupa stasion panggedéna anu dikokolakeun ku PT Kereta Api ...

                                               

Jan Mayen

Pulo Jan Mayen mangrupa hiji pulo vulkanis di Samudra Arktik jeung bagian ti Karajaan Norwégia. Pulo ieu panjangna 55 km jeung luas aréana 373 km 2, sbagian katutup glétser. Pulo ieu boga dua bagian: kalér-wétan Nord-Jan nu luas jeung nu leutik S ...

                                               

Stasion Jatibarang

Stasion Jatibarang nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Jatibarang, pasna di Jalan Mayor Sangun, hareupeun Pasar Désa Jatibarang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. ...

                                               

Jawa Kulon

Jawa Kulon nyaéta salah sahiji propinsi di Indonésia. Ayana di beulah kulon pulo Jawa jeung ibukota sarta puseur urban panggedéna nyaéta Bandung, nya kitu sanajan loba padumuk dinu juru kaler propinsi matuh di wewengkon suburban komo nepi ka wewe ...

                                               

Stasion Jeruklegi

Stasion Jeruklegi nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jeruklegi Wétan, Jeruklegi, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +10 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur ...

                                               

Propinsi Jowzjan

Jowzjān atanapi Jōzjān atanapi Jawzjan nyaéta salasahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah kalér nagara. Ibu kotana nyaéta Sheberghan.

                                               

Stasion Juanda

Stasion Juanda mangrupa stasion karéta api kelas II anu pererahna di Jalan Ir. H. Juanda 1, Pasar Baru, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Ngaran stasion ieu diambil ti jalan raya anu aya di sabudeureuna. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +15 métér i ...

                                               

Kabupatén Bandung

Kabupatén Bandung mangrupa hiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonesia. Ibukotana nyaéta Soréang. Ieu kabupatén wawatesan jeung Kabupatén Sumedang di beulah kalér, Kabupatén Garut di beulah wétan kidul, Kota Bandung di beulah kulon kalér, sa ...

                                               

Kabupatén Bandung Kulon

Kabupatén Bandung Kulon mangrupa hiji kabupatén anyar di Propinsi Jawa Kulon, Indonesia pamekaran ti Kabupatén Bandung. Kabupatén Bandung Kulon ngawengku 15 kacamatan, nu kabagi deui kana 165 désa. Pusat pamaréntahan di Kacamatan Ngamprah.

                                               

Kabupatén Bekasi

Pikeun arikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Bekasi. Kabupatén Bekasi mangrupa hiji kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.

                                               

Kabupatén Cianjur

Kabupatén Cianjur nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukotana nyaéta Cianjur. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Bogor jeung Kabupatén Purwakarta di lebah kalér, Kabupatén Bandung jeung Kabupatén Garut di beula ...

                                               

Kabupatén Tasikmalaya

Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Tasikmalaya. Kabupatén Tasikmalaya mangrupa kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukotana Singaparna, kira-kira 380 km beulah kidul wétan Jakarta. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén ...

                                               

Kabupatén Tuban

Pikeun Tuban di Bali, Indonésia, tempo Tuban, Bali. Tuban nyaéta salah sahiji kabupatén di Jawa Wétan, Indonésia. Ibu kotana aya di Tuban. Legana 1.904.70 km². Pangeusina aya kira-kira 1 yuta jiwa. Tuban aya di sisi pulo Jawa beulah kalér, kalaya ...

                                               

Stasion Kaliwungu

Stasion Kaliwungu nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Krajan Kulon, Kaliwungu, Kendal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang. Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeu ...

                                               

Stasion Kampung Bandan

Stasion Kampung Bandan nyaéta stasion karéta api kelas II anu pererahna di wates antara Kalurahan Ancol jeung Kalurahan Mangga Dua Selatan. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +3 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta, sarta deukeut di tukan ...