ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 220




                                               

23 Nopémber

1939 – PD II: HMS Rawalpindi dilelepkeun ku kapal perang Jérman Scharnhorst jeung Gneisenau. 2010 – Bombardir Yeonpyeong: Serangan artileri Koréa Kalér maténi dua rakyat sipil sarta dua marinir di Pulo Yeonpyeong Koréa Kidul. 1510 – Kampanye mili ...

                                               

23 Oktober

1993 – Bom sayap Povisional IRA ngabeledug ti heula di Belfast, maténi si juru bom jeung salapan jalma sipil. 1998 – Israél jeung Otoritas Paléstina néken Mémorandum Wye River. 1995 – Yolanda Saldívar divonis salah pikeun nembak mati tukang kawih ...

                                               

23 Pébruari

2012 – Sarangkéan serangan lumangsung di Irak ngakibatkeun saheunteun 83 jalma maraot sarta leuwih ti 250 lianna taratu. 1945 – Perang Dunia II: Divisi Airborne Ka-11 katut gerilya Philipina ngabébaskeun tahanan ti kémp Los Banos. 1987 – Supernov ...

                                               

23 Séptémber

1846 - Planét Néptunus katimu ku astronom Jérman. 1983 - Kapal Udara Gulf Air 771 ngajelegur alatan bom dina bahasina, 117 panumpang tiwas. 2002 - Vérsi kahiji browser Mozilla Firepox, Phoenix 0.1, medal pikeun umum. 1980 - Konsér pamungkas Bob M ...

                                               

24 Agustus

79 – Gunung Vesuvius bitu, ngubur Pompeii Roma jeung Herculaneum, kurang leuwih 15. 000 palasatra. 1981 – Mark David Chapman ditibanan hukuman 20 taun panjara alatan nelasan John Lennon. 1968 – Perancis jadi nagara kalima di dunya nu ngabogaan ka ...

                                               

24 April

1944 – Perang Dunia II: SBS pasukan parahu husus AL Inggris dipesatkeun pikeun ngalawanan garnisun Santorini di Yunani. 1982 – Saratus lima puluh panganut Khomeini nyerang asrama siswa di Jérman Kulon. 1993 – Hiji bom IRA ngancurkeun aréa Bishops ...

                                               

24 Désémber

1974 – Angin Puyuh Tracy ngaburantakkeun Darwin, Australia. 1906 – Radio: Reginald Fessenden ngatransmisikeun siaran radio munggaran ; eusina maca puisi, maén biola solo jeung pidato. 1999 – Pasawat Indian Airlines 814 dibajak di jomantara antara ...

                                               

24 Januari

1942 – Perang Dunia II: Sakutu ngabombardir Bangkok, ngakibatkeun Thailand, nu harita aya dina kakawasaan Jepang nyatakeun perang ka Amérika Sarikat jeung Inggris. 1946 – PBB ngaluarkeun résolusi kahiji pikeun ngadegkeun Komisi Tanaga Atum PBB. 1 ...

                                               

24 Juli

1825 - Kabupatén Wonosobo diadegkeun ku Pangéran Diponegoro kalawan bupati munggaran KRT. Seconegoro. 1970 - Asosiasi Aturan Ténes Internasional ngaluarkeun aturan tie break 9 poin. 2019 - Facebook satuju pikeun mayar denda $5 milyar ka Komisi Da ...

                                               

24 Juni

1916 - Mary Pickford jadi béntang pilem wanoja munggaran nu meunangkeun kontrak sajuta dolar. 1497 - John Cabot ngaklaim Kanada Wétan pikeun Inggris marukanna manéhna manggihan Asia di lebah Nova Scotia. 1812 - Pasukan Napoleon Bonaparte meuntas ...

                                               

24 Maret

1999 – Hiji lori nu mawa mantega jeung tipung kaduruk di Torowongan Mont Blanc. Ngakibatkeun maotna 38 jalma. 1860 – Insidén Sakuradamon di Jepang: Panelasan Pupuhu Menteri Jepang Tairō Ii Naosuke. 1999 – Perang Kosovo: NATO ngamimitian serangan ...

                                               

24 Méi

1822 – Patempuran Pichincha: Antonio José de Sucre mastikeun kamerdékaan ti Kaprésidénan Quito. 1993 – Éritréa meunangkeun kamerdékanna ti Éthiopia. 1941 – Perang Dunia II: Dina Patempuran Atlantik, Kapal Perang Jérman nilemkeun kapal kabanggaa A ...

                                               

24 Nopémber

2015 – Hiji serangan téroris di hiji hotel di Al-Arish, Mesir, nelasan saheunteuna tujuh jalma sarta nyideraan 12 séjénna. 1965 – Joseph-Désiré Mobutu ngarebut kakawasaan di Républik Démokratik Kongo sarta jadi présidén; manéhna mingpin nagara nu ...

                                               

24 Oktober

1857 – Sheffield F.C., kleub ménbal pangkolotna nu masih kénéh aktif ngadeg di Inggris. 1851 – William Lassell manggihan bulan Umbriel jeung Ariel nu ngorbit ka Uranus. 1648 – Perdaméyan Westphalia ditéken, ngeureunan Perang Tilu Welas Taun di Ka ...

                                               

24 Pébruari

1875 – Kapal Laut Gothenburg neunggar Terumbu Karang Raksasa sarta tilem di leupas basisir wétan Australia, nelasan kurang leuwih 100 jalma, kaasup patinggi pagawé sipil jeung para pasohor. 1739 – Patempuran Karnal: Tentara pangawasa Iran, Nader ...

                                               

24 Séptémber

1529 - Sultan Sulaiman Agung ti Turki Utsmani katut pasukanna ngamimitian Pangepungan Wina. 2015 - Kakacauan nalika Ibadah Haji di Mekah, ngabalukarkeun 1.100 jamaah maot sarta 934 deui tatu. 2009 - Pasamoan G20 di Pittsburgh, dihadiran ku 30 pam ...

                                               

25 Agustus

1609 - Galiléo Galiléi midangkeun téléskop munggaranna. 1920 – Perang antara Polandia jeung Uni Soviét di Warsawa lekasan kalawan éléhna pihak Uni Soviet. 1991 - Linus Torvalds ngabéwarakeun pangembangan sistem operasi Linux. 1814 – Perang Amérik ...

                                               

25 April

2007 – Pamakaman Boris Yeltsin: Minangka pamakaman nu munggaran nu meunang deui réstu ti Garéja Ortodoks Rusia pikeun saurang pupuhu nagri ti saprak pamakaman Kaésar Alexander III di taun 1894. 1945 – Négosiasi pikeun diadegkeunna PBB dimimitian ...

                                               

25 Désémber

1000 – Karajaan Hongaria diadegkeun ku Raja Stephen I. 1926 - Kaisar Taishō Jepang pupus. Putrana, Pangeran Hirohito diangkat salaku Kaisar Shōwa. 1758 – Komét Halley kasawang ku Johann Georg Palitzsch, mastikeun benerna ramalan Edmund Halley nge ...

                                               

25 Januari

1971 – Charles Manson sarta tilu awéwé anggota Family diputuskeun salah pikeun panelasan Tate-LaBianca taun 1969. 1980 – Ibu Teresa dileler ku pangajén rakyat sipil pangluhurna di India, Bharat Ratna. 2015 – Hiji patelak di Mamasapano, Maguindana ...

                                               

25 Juli

1511 - Pasukan Portugis pingpinan Afonso de Albuquerque mimitia nyerang ka kota dagang Malaka, di Bobojong Malaya. 1946 - Konférénsi Malino lekasan kalawan dibentukna Nagara Indonésia Wétan. 1908 - Pausahaan Ajinomoto diadegkeun. Kikunae Ikeda ti ...

                                               

25 Juni

1678 - Elena Cornaro Piscopia ti Vénesia dileler ku gelar doktor di widang pilsapat, minangka awewe munggaran nu meunangkeun gelar doktor universitas, atawa PhD. 1950 - Koréa Kalér nyerang Koréa Kidul, minangka awal tina Perang Koréa. 1876 - Pate ...

                                               

25 Maret

1996 – Komite Sarikat Dokter Héwan Éropa ngalarang ékspor daging sapi jeung produk turunanna ti Inggris ku alatan panyakit sapi gélo Bovine spongiform encephalopathy. 1948 – Ramalan tornado nu munggaran meneran, ngaramalkeun serangan tornado ka M ...

                                               

25 Méi

2002 – Pasawat Maskapai Tionghoa Nomer 611 beulah di jomantara sarta murag ka Selat Taiwan. Sakabéh 225 jalma sajeroeunna maraot 1895 – Républik Formosa diadegkeun, ku Tang Jingsong minangka présidénna. 1809 – Perjoangan nu mucunghul di Chuquisac ...

                                               

25 Nopémber

1678 – Palawanan Trunajaya: Sabada parade panjang jeung meakeun biaya gedé, gabungan pasukan Mataram jeung VOC hasil nyerang bénténg Kediri. 1987 – Topan Nina ngawut-ngawut Philipina ku angin kategori 5 165 mpj sarta badéy nu ngancurkeun sakabéh ...

                                               

25 Oktober

1980 – Konpénsi Hague Den Haag, Walanda ngeunaan Aspék Sipil tina Panyulikan Budak Intérnasional réngsé. 2010 – Lini 7.2SR tur tsunami di Kapuloan Mentawai béh kuloneun Sumatra, 286 maot, 252 leungit sarta 200 tatu. 2009 – Dua bom mobil narajang ...

                                               

25 Pébruari

1951 – Pasanggiri Pan Amérika nu kahiji sacara rasmi dibuka di Buénos Aires, Argéntina ku Présidén Juan Peron, 1986 – Présidén Philipina Ferdinand Marcos ninggalkeun nagrina sabada ngawasa salila 20 taun lilana. Corazon Aquino jadi présidén awéwé ...

                                               

25 Séptémber

1066 - Patempuran Stamford Bridge: Pasukan Inggris dina pingpinan Raja Harold II ngéléhkeun panyerang ti Norwégia nu dipingpin ku Raja Harald Hardrada jeung dulur Harold, Tostig, nu mana duanana perlaya. 1513 - Vasco Núñez de Balboa ti Spanyol ma ...

                                               

26 Agustus

1967 - PON ka-7 dibuka di Surabaya. 1914 – Patempuran Tannenberg dina PD II dimimitian: Pasukan ka-8 Jérman ngéléhkeun Pasukan Narev Rusia. 1968 - Single Hey Jude milik The Beatles dirilis. 1883 - Gunung Krakatau bitu nu éfékna nepi ka Éropa jeun ...

                                               

26 April

1944 – Georgios Papandreou jadi pupuhu pamaréntahan Yunani di pambuanganna di Mesir. 1970 – Konvénsi Pangadegan Organisasi Kakayaan Intelektual mimiti lumaku. 1794 – Patempuran Beaumont wanci Kampanye Flanders dina Perang Koalisi Kahiji. 1937 – P ...

                                               

26 Désémber

1944 – Perang Dunia II: Tentara Katilu George S. Patton mecahkeun pangepungan ka pasukan AS di Bastogne, Bélgia. 2004 – Lini téktonik 9.0 skala Richter di kuloneun Sumatra ngabalukarkeun sunami nu nyaahan wewengkon utamana basisir Acéh jeung Suma ...

                                               

26 Januari

1986 – Pamaréntahan Tito Okello di Uganda diruntuhkeun ku Tentara Patahanan Nasional nu dipingpin ku Yoweri Museveni. 1934 – Pakta Non-Agrési Jérman-Polandia ditanda tangan. 2001 – Lini 7.7 Mw Gujarat ngoyagkeun India Kulon ku inténsitas Mercalli ...

                                               

26 Juli

1579 - Francis Drake miang ti San Fransisco pikeun ngambah Samudera Pasifik. 1950 - KNIL sacara resmi dibubarkeun dina jam 00.00 sanggeus markas besarna sacara resmi diserahkeun ka TNI ku Dirk Cornelis Buurman van Vreeden heuleut sapoé. 1945 - Dé ...

                                               

26 Juni

2000 - Pramoedya Ananta Toer nampa hadiah utama di Panghargaan Kabudayaan Asia Fukuoka ke-11. 1819 - Sapéda dipaténkeun. 1960 – Madagaskar meunangkeun kamerdékaanna ti Perancis. 1522 - Kakaisaran Utsmaniyah meunang dina Pengepungan Pulo Rodos nu ...

                                               

26 Maret

1169 – Sholehuddin jadi Raja Mesir. 908 – Kaésar Zhu Wen ti Dinasti Tuluyan Liang ngabaruang Kaésar Li Zhu, kaésar pamungkas Dinasti Tang. 1974 – George Foreman ngéléhkeun Ken Norton ku cara TKO di ronde kadua dina parebutan gelar juara dunia kel ...

                                               

26 Méi

1991 – Pasawat Lauda Air 004 beulah di jomantara sarta murag di Taman Nasional Ph Toei di Thailand, nelasan sakabéh 223 jalma sajeroeunna. 1865 – Perang Sipil Amérika: Jéndral Konféderasi Edmund Kirby Smith, pamingpin divisi Trans-Mississipi Konf ...

                                               

26 Nopémber

2011 – Jambatan Kutai Kartanegara nu keur dioméan, rugrug ka Leuwi Mahakam, 24 maot, 12 teu katimu sarta puluhan taratu. 1939 – Témbakan Mainila: Pasukan Soviét nyieun-nyieun kajadian nu dijadikeun alesan pikeun ngamimitian Perang Usum Tiis ngala ...

                                               

26 Oktober

1995 – Agén Mossad nelasan pamingpin Jihad Islam, Fathi Shaqaqi di hiji hotél di Malta. 1859 – Kapal laut Royal Charter rujad ditarajang badéy di teluk Anglesey sarta 459 panumpangna maraot. 2010 – Gunung Merapi di Yogyakarta bitu, korban puluhan ...

                                               

26 Pébruari

1971 – Sékjén PBB U Thant néken proklamasi PBB ngeunaan vernal equinox jadi Poé Bumi. 1935 – Robert Watson-Watt ngalumangsungkeun hiji pamintonan di deuket Daventry nu nungtun kana pamekaran radar di Karajaan Inggris. 1876 – Jepang jeung Koréa né ...

                                               

26 Séptémber

1954 - Kapal Férry Jepang, Toya Maru, tilelep alatan topan di Selat Tsugaru. 1.172 panumpang palastra. 2000 - Kapal Laut MS Express Samina ti Perancis karam di Laut Aegean, niwaskeun 80 panumpangna. 1997 - Garuda Indonesia Airbus 300 ragrag deuke ...

                                               

27 Agustus

1937 - Divisi mobil Pabrik Tenun Otomatis Toyota 豊田自動織機製作所 dilebur jadi Toyota Motor Corporation. 663 - Patempuran Baekgang dimimitian di Samenanjung Koréa antara aliansi Jepang jeung Baekje ngalawan Silla jeung Dinasti Tang. 1628 - Sera ...

                                               

27 Désémber

1997 – Pamingpin paramiliter Protéstan, Billy Wright, ditelasan di Irlandia Kalér, Inggris. 1996 – Pasukan Taliban ngarebut Landasan Bagram nu strategis nu madetkeun zona panyangga sabudeureun Kabul, Afghanistran. 1985 – Gerilyawan Palestina nela ...

                                               

27 Januari

2010 – Krisis konstitusional Honduras 2009 réngsé nalika Porfirio Lobo Sosa manjing présidén Honduras. 1983 – Poros pilot Torowongan Seikan, torowongan handapeun laut pangpanjangna di dunia 53.85 km antara Pulo Honsu jeung Hokaido di Jepang, hasi ...

                                               

27 Juli

1996 - Kajadian Sabtu Kelabu, kantor PDI di Jalan Diponegoro, Jakarta Pusat diserbu massa. 1890 - Vincent van Gogh némbak dirina sorangan sarta tuluy maot dua poé ti harita. 1921 - Para panalungtik di Universitas Toronto nu diluluguan ku biokimia ...

                                               

27 Juni

1954 - Pambangkit Listrik Tanaga Nuklir PLTN mimiti nu aya di Obninsk, luar Moskow, diadegkeun. 1988 - Mike Tyson nga-o Michael Spink dina waktu ngan 91 detik di Atalantic City. 1596 - Ékspedisi Cornelis de Houtman nepi di Banten. Panampaan masar ...

                                               

27 Maret

2015 – Militan Al-Shabab nyerang hotél nu samentara dicicingan ku urang Mogadishu, nelasan 20 jalma. 2000 – Pabrik Petroleum Phillips ngabeledug di Pasadena, Texas, nelasan saurang jalma sarta nyideraan 71 urang lianna. 2009 – Waduk Situ Gintung, ...

                                               

27 Méi

1703 – Tsar Peter Agung ngadegkeun Kota Saint Petersburg Leningrad. 1933 – Walt Disney medalkeun kartun Tilu Babi Leutik. 1971 – Pasukan Pakistan nelasan leuwih ti 200 urang Béngal dina pangbantéyan Bagbati. 1919 – Pasawat NC-4 anjog ka Lisboa sa ...

                                               

27 Nopémber

1975 – IRA nelasan Ross McWhirter, sabada konferénsi préss di mana McWhirter ngumumkeun hadiah pikeun saha-saha nu bisa néwak palaku sababaraha kali pengeboman jeung panembakan di Inggris. 1983 – Boeing 747 Avianca 011 murag di deukeut Bandara Ba ...

                                               

27 Oktober

1945 – Jawatan Listrik jeung Gas diadegkeun ku Présidén Soekarno, kaituna pijadieun Pausahaan Listrik Nagara PLN. 1962 – Ku nolak nyatujuan nembakeun torpédo nuklir ka kapal perang AS, Vasily Arkhipov geus nyegah perang nuklir. 1904 – Rél karéta ...

                                               

27 Pébruari

1971 – Para dokter di klinik aborsi kahiji di Walanda Midredhuis di Arnhem mimiti milampah aborsi induksi buatan. 1933 – Gedong Parlemén Jérman, Reichstag diduruk ku Martinus van der Lubbe, saurang komunis Walanda. Hal ieu dimangfaatkeun ku Nazi ...