ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 199




                                               

Bandéra Bahrain

Beureum: Pantone 186 c / CMYK % C 0 – M 90 – Y 80 – K 5

                                               

Bandéra Indonésia

Bandéra nasional bandéra Indonésia nyaéta bandéra basajan dua warna nu dibagi sacara horizontal, beureum jeung bodas. Warna ieu dicokot ti Karajaan Majapahit abad la-14. Katelah Sang Saka Merah Putih di Indonésia, munggaran dipaké ku para siswa j ...

                                               

Bandéra Bangladés

Bandéra Kabangsaan Bangladés dipaké sacara resmi saprak 17 Januari 1972. Bandéra ieu dumasarna kana bandéra nu mirip anu dipaké nalika Perang Kamerdikaan Bangladés 1971. Buleud warna beureumna aya saeutik ka gigir tihang. Buleud warna beureum min ...

                                               

Bandéra Saudi Arabia

Bandéra Saudi Arabia nyaéta bandéra anu dipaké ku pamaréntah Saudi Arabia saprak 15 Maret 1973. Bandérana mangrupa bandéra héjo kalawan kaligrafi kalimah syahadat warna bodas sarta hiji pedang warna bodas. Warna héjo nu dipaké di bandéra ieu nyaé ...

                                               

Bandéra Sérbia

Bandéra Serbia mangrupa bandéra triwarna horisontal kalawan warna Pan-Slavia beureum-paul-bodas, nu dipaké ku nagara Sérbia. Bandéra ieu diadopsi minangka bandéra nasional dina 16 Agustus 2004 jeung disahkeun liwat Undang Dasar nu anyar dina 8 No ...

                                               

Nyangku

Nyangku nyaéta upacara adat tradisional anu diwariskeun ti generasi ka generasi ti karuhun Panjalu anu diamanahkeun ku Prabu Sanghyang Borosngora, raja Panjalu Islam kahiji anu nyebarkeun agama Islam. Nyangku asal kecap ti basa Arab "Yangko", nu ...

                                               

Sawér

Sawér nurutkeun R. Satjadibrata nyaéta Cai asup ka imah lantaran kaanginan ti luar; kasawéran hartina kabaseuhan ku sawér; panyawéran hartina tempat muragna cai hujan tina suhunan, sok disebut ogé taweuran. Nyawér, ngawuran ku béas dicampur duit ...

                                               

Sérén taun

Sérén Taun nyaéta salah sahiji tradisi anu aya di masarakat Sunda, nepi ka kiwari. Éta tradisi masih kénéh digelarkeun ku masarakat agraris tradisional sunda, saperti di Sukabumi, Kuningan, Bogor, Banten jeung daérah séjénna. Sacara Étimologis ke ...

                                               

Beubeur

Beubeur nyaéta papakéan tina lawon nu dibeulitkeun sababaraha beulit kana cangkéng pikeun mageuhan samping atawa sarung nu keur dipaké supaya ulah morosot. Basa lemesna beulitan.

                                               

Karpét

Karpét nyaéta hiji banda anu digunakeun pikeun ampar téras dijero imah. biasana karpét- karpét anu digunakeun téh mangrupa karpét anu ngandung unsur estetik sangkan téras dijero imah téh katempona éndah. Jaman ayeuna mah karpét téh geus dipikawan ...

                                               

Lilin

Lilin nyaéta damar tina malam bangunna buleud panjang sagedé indung leungeun, panjangna kurang leuwih aya sajeungkal, ari sumbu panjangna sapanjang lilin, sumbu ayana di tengah-tengah lilin.

                                               

Paltot

Paltot nyaéta alat paranti nulis atawa ngagambar anu bisa leungit alatan dihapus ku panghapus. Mimitina paltot dijieun tina grapit tapi ku sabab babari potong jeung kotor jadi dirobah komposisina dicampuran taneuh liat.

                                               

Raksukan

Raksukan nyaéta mangrupa kabutuhan utama manusa salian dahar jeung tempat dumuk. Ieu hal geus bisa katilik ti jaman baheula kénéh anu terus ngigelan kamekaran budaya jeung paradaban manusa.

                                               

Simbut

Simbut nyaéta bagian tina barang-barang paranti saré, simbut gunana pikeun nimbulkeun rasa haneut jeung ngajauhkeun dicoco reungit nalika saré. Salain simbut nu dijieun tina kaén aya ogé simbut anu dijieun tina listrik. Simbut listrik ayana alira ...

                                               

Incoterm

Incoterm atawa istilah komérsial internasional nyaéta saruntuyan istilah jual beuli internasional nu loba dipaké di sakuliah dunya. Incoetrm dipaké keur ngabagi béaya transaksi jeung tanggung jawab antara nu ngajual jeung nu meuli tur ngagambarke ...

                                               

Lini gedé Kanto 1923

Lini Gede Kanto 1923 ngaratakeun Kanto di pulo utama Jepang, Honshu dina 11:58 isuk-isuk 1 September 1 1923. Gedena magnitude lini antara 7.9 nepi 8.4 skala Richter, nu mana episentrumna di Sagami Bay, lilana antara 4 nepi ka 10 menit. Gempa ieu ...

                                               

Lini Bushehr 2013

Dina 9 April 2013, hiji lini skala 6.3 narajang Propinsi Bushehr, Iran, di deukeut kota Khvormuj, Kaki, jeung Shonbeh. Saeutikna 37 urang maot, kalobaannana di kota Shonbeh jeung désa di Distrik Shonbeh jeung Tasuj, sarta diperkirakeun 850 urang ...

                                               

Lini Sistan jeung Baluchestan 2013

Hiji lini skala 7.8 narajang Saravan, hiji kota di Propinsi Sistan jeung Baluchestan, Iran, di wewengkon wates Iran-Pakistan dina 16 April 2013 tabuh 15:44 IRDT. Lini ieu lumangsung sababaraha poé sanggeus lini skala 6.3 nu narajang Iran beulah k ...

                                               

Lini Yaan 2013

Lini Lushan atanapi Lini Yaan lumangsung tabuh 08:02 Wanci Béijing dina 20 April 2013. Épiséntrum lini aya di Kabupatén Lushan, Yaan, Sichuan, kira-kira 116 km ti Chengdu di Patahan Longmenshan, di propinsi nu sarua anu katarajang gedé ku Lini Si ...

                                               

Honda

Honda Motor Company, Ltd. nyaéta pausahaan publik multinasional Jepang utamana dipikawanoh minangka produsén mobil jeung motor. Honda geus jadi produsén sapédah motor pangbadagna di dunya saprak taun 1959, sarta pangbadagna sadunya produsén inter ...

                                               

Japan Airlines

Japan Airlines Corporation, atawa JAL, nyaéta operator airline panggedéna di Asia. Dua parusahaan maké merek JAL nyaéta: Japan Airlines International 日本航空インターナショナル, Nihon Kōkū Intānashonaru? jeung Japan Airlines Domestic 日本航空ジャ ...

                                               

Kintetsu

Kintetsu Corporation, saméméhna Kinki Nippon Railway Co., Ltd. nepi ka 27 Juni 2003, nyaéta hiji korposi pausaahan kareta Jepang nu ilahar disebut Kintetsu. Ieu mangrupa pausahaan kareta swasta panggedena di Jepang. Jaringan nu ruwet ngahubungkeu ...

                                               

Nagoya Railroad

Nagoya Railroad Co., Ltd. TYO: 9048, ilahar disingget Meitetsu, nyaéta pausahaan kareta api nu operasina sabudereun Préféktur Aichi jeung Préféktur Gifu Jepang. Diadegkeun taun 1894, Meitetsu salah sahiji pausahaan kareta swasta pangkolotna di Je ...

                                               

Pausahaan Japan Railway Tengah

Central Japan Railway Company nyaéta parusahaan kareta utama operasina di Chūbu wewengkon tengah Jepang. Dina Basa Inggris biasa disebut JR Central jeung dina Basa Jepang JR Tōkai. Kantor operasina di Stasion Nagoya. Jalur kareta pangsibukan nu d ...

                                               

NASDAQ

NASDAQ, aslina hiji singgetan pikeun National Association of Securities Déalers Automated Quotations, nyaéta hiji bursa saham anu dioperasikan ku National Association of Securities Dealers. Ti mimiti mitembeyan perdagangan dina 8 Pebruari 1971, N ...

                                               

LG Electronics

LG Electronics nyaéta pausahaan multinasional Koréa Kidul sarta mangrupa salah sahiji pausahaan éléktronika panggedéna di dunya, mangrupa bagéan tina LG Group, nu oprasi di 80 nagara.

                                               

Bali (pakéan jero)

Bali mangrupa hiji pausahaan pakéan jero nu operasi di Amérika Sarikat. Bali ngamimitian usaha taun 1927 jeung Sara Stein minangka Fay-Miss. Taun 1935 pausahaan ieu ngarobah ngarana jadi Bali Brassiere Company. Bali ngahiji jeung Hanes Corporatio ...

                                               

GoldStar

Keur bir Israel, tempo Goldstar. GoldStar nyaéta ngaran pausahaan elektronika nu ngadeg taun 1958. Ngaran pausahaan ieu ganti jadi LG Electronics sarta LG Cable taun 1995. LG Cable robah deui jadi LS Cable taun 2005. GoldStar nyieun rupa-rupa pro ...

                                               

Korean Air

Citakan:Koreanname Koréan Air mangrupapausahaan penerbangan panggedéna di Koréa Kidul. Minangka salah sahiji pausahaan penerbangan panggedéna di Asia, Koréan Air ngoperasikeun jaringan nepi ka Éropa, Afrika, Asia, Australia, Amérika Kalér, jeung ...

                                               

Netflix

Netflix NASDAQ: NFLX nyaéta salah sahiji panyéwaan DVD online munggaran tur panggedéna, nu nawarkeun penyewaan DVD ngaliwatan surat sacara flat rate ka langganan di Amérika Sarikat. Puseurna aya di Los Gatos, California, ayeuna maranéhanana miban ...

                                               

Harris Corporation

Harris Corporation basisna di Florida nyaéta pausahaan parabot télékomunikasi internasional anu mroduksi parabot nirkabel, sistem éléktronik, sarta anteneu terrestrial jeung rohang jomantara pikeun dipaké dina pamaréntahan, pertahanan,sarta sekto ...

                                               

Intelsat

Intelsat, S.A. nyaéta pausahaan panyadia layanan satelit komunikasi. Beuheulana mah minangka International Telecommunication Satellite Organisation ti taun 1973 nepi ka 2001, saméméhna nyaéta taun 1964 nepi ka taun 1973 disebut ogé International ...

                                               

Qimonda

Qimonda AG NYSE: QI, dikecapkeun "key-MON-duh" nyaéta hiji pausahaan memori nu misah ti Infineon Technologies AG ti tanggal 1 Mei 2006, ngawangun pausahaan DRAM panggedena kadua sadunya, dumasar kana firma panalungtikan industri Gartner Dataquest ...

                                               

Pilot Pen Corporation

Pilot Pen Corporation nyaéta pabrik manufaktur nu puseurna di Tokyo, Jepang. Pausahaan ieu nyieun parabot keur nulis, alat tulis, jeung perhiasan tapi nu leuwih kasohorna mah ku pulpénna. Pausahaan ieu mangrupa pausahaan manufaktur katilu pangged ...

                                               

Smartfren

PT Smartfren Telecom Tbk atau smartfren mangrupa salah sahiji pausahaan di Indonésia, nu bergerak dinu panyadiaan layanan telepon seluler dina basis CDMA sareng layanan Internet.

                                               

LG Group

LG Group nyaéta chaebol gedé di Korea Kidul, nu ngahasilkeun produk elektronika, telepon mobil, jeung petrokimia sarta ngoprasikeun cabang-cabang kawas LG Electronics. LG Group ngabobotohan LG Cup Go Tournament. LG Group ngadeg taun 1947 minangka ...

                                               

Daptar pausahaan penerbangan

Di handap runtuyan perusahaan penerbangan nu masih jalan. Perusahaan nu geus teu jalan tempo di perusahaan penerbangan nu teu jalan.

                                               

Urang Tatar

Tatar Tatar: Tatarlar / Татарлар, kadang diéjah Tartar nyaéta hiji masarakat panyatur basa Turk, kalawan populasi kira-kira 7 yuta. Mayoritas urang Tatar hirup di Rusia, kalawan populasi kira-kira 5.5 juta jiwa. Kirang leuwihna 2 juta jiwa di ant ...

                                               

Urang Turki

Urang Turki, nyaéta hiji grup étnis nu utamina hirup di Turki, sarta di wewengkon urut Kakaisaran Ottoman di mana minoritas urang Turki kawas di Bulgaria, Bosnia jeung Hérzégovina, Géorgia, Yunani, Kosovo, Makédonia, jeung Romania. Raloba migran ...

                                               

Terauchi Masatake

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Terauchi. Field Marshal Count Masatake Terauchi salah saurang Field Marshal di Tentara Kakaisaran Jepang sarta Perdana Mentri Jepang ka-18 ti 9 Oktober 1916 dugi ka 29 Séptémber 1918.

                                               

Nobuyuki Abe

Nobuyuki Abe nyaéta jendral di Tentara Kaisar Jepang, Gubernur Jendral Korea, tur Perdana Mentri Jepang ka-36 from 30 Agustus 1939 dugi ka 16 Januari 1940.

                                               

Pangeran Higashikuni Naruhiko

Pangeran Higashikuni Naruhiko nyaéta Perdana Mentri Jepang ka-30 ti 17 Agustus 1945 dugi ka 9 Oktober 1945 salila 54 poé.

                                               

Tanaka Giichi

Baron Tanaka Giichi, nyaéta salah saurang jendral dina Tentara Kakaisaran Jepang, pulitikus, sarta Perdana Mentri Jepang ka-26 ti 20 April 1927 dugi ka 2 Juli 1929.

                                               

Yamagata Aritomo

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Yamagata. Pangeran Yamagata Aritomo salah saurang laksamana di Tentara Kaisar Jepang tur dua kali Perdana Mentri Jepang. Anjeunna salah saurang arsitek militer jeung pulitik Jepang modérn. Yamagata Arit ...

                                               

Inukai Tsuyoshi

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Inukai. Inukai Tsuyoshi, nyaéta saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-29 ti 13 Désémber 1931 dugi ka 15 Méi 1932.

                                               

Katō Tomosaburō

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Katō. Katō Tomosaburō nyaéta saurang prajurit karir di Angkatan Laut Kaisar Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-21 ti 12 Juni 1922 dugi ka 24 Agustus 1923.

                                               

Katō Takaaki

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Katō. Baron Katō Takaaki, nyaéta salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-24 ti 11 Juni 1924 nepi ka 28 Januari 1926.

                                               

Kiyoura Keigo

Count Kiyoura Keigo, nyaéta salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ti 7 Januari 1924 dugi ka 11 Juni 1924.

                                               

Keisuke Okada

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Okada. Keisuke Okada nyaéta saurang laksamana Angkatan Laut Jepang, pulitikus tur Perdana Mentri Jepang ka-31 ti 8 Juli 1934 dugi ka 9 Maret 1936.

                                               

Takahashi Korekiyo

Viscount Takahashi Korekiyo, nyaéta salah saurang pulitikus Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka-20 ti 13 Nopémber 1921 dugi ka 12 Juni 1922.