ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 175




                                               

Kolombia

Pikeun kagunaan jeung éjahan lian, tingali Colombia disambiguasi jeung Columbia disambiguasi Kolombia, resmina Républik Kolombia, nyaéta hiji unitary républik konstitusional kahijian ngawengku 32 departemén. Nagara ieu aya di Amérika Kidul beulah ...

                                               

Kosta Rika

Pikeun kota di nagara lian, tempo Costa Rica, Sinaloa jeung Costa Rica, Mato Grosso do Sul. Pikeun marga tutuwuhan Costa Rica, tempo Sicyos. Kosta Rika, resmina Républik Kosta Rika nyaéta hiji nagara multibasa, multiétnis, jeung multibudaya di Am ...

                                               

Kuba

Pikeun kagunaan séjén tina Kuba, tempo Kuba disambiguasi. Républik Kuba) nyaéta hiji nagara kapuloan di Karibia. Havana mangrupa kota panggedéna di Kuba jeung ibu kotana. Santiago de Cuba nyaéta kota panggedéna ka-2. Ka kalérna aya Amérika Sarika ...

                                               

Nikaragua

Nikaragua, resmina Républik Nikaragua), nyaéta hiji nagara di Amérika Tengah, wawatesan jeung Honduras di kalér jeung Kosta Rika. Samudra Pasifik aya di kuloneunnana, sarta Laut Karibia wétaneunnana.

                                               

Panama

Panama, resmina Républik Panama, nyaéta nagara Amérika Tengah nu pangkidulna. Nagara ieu wawatesan jeung Kosta Rika di kalér-kulon, Kolombia di tenggara, Laut Karibia di kalér, jeung Samudra Pasifik di kidul. Ibu kotana nyaéta Kota Panama. Kalawa ...

                                               

Paraguay

Paraguay, resmina Républik Paraguay, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Amérika Kidul. Nagara ieu wawatesan jeung Argéntina di kidul jeung kidul-kulon, Brasil di wétan jeung kalér-wétan, sarta Bolivia di kalér-kulon.

                                               

Péru

Péru, resmina Républik Péru), nyaéta hiji nagara di Amérika Kidul beulah kulon. Nagara ieu wawatesan jeung Ékuador sareng Kolombia di kalér, Brasil di wétan, Bolivia di tenggara, Chili di kidul, jeung Samudra Pasifik di kulon.

                                               

Uruguay

Pikeun kagunaan séjén tina Uruguay, tempo Uruguay disambiguasi. Uruguay, resmina Républik Oriéntal Uruguay, kadang Républik Wétan Uruguay ;basa Spanyol: República Oriental del Uruguay dilapalkeun nyaéta hiji nagara di Amérika Kidul beulah tenggar ...

                                               

Vénézuéla

Pikeun kagunaan séjén tina Vénézuéla, tempo Vénézuéla disambiguasi. Vénézuéla, resmina disebut Républik Bolivar Vénézuéla, nyaéta hiji nagara tropis di bagian kalér buana Amérika Kidul.

                                               

Mayotte

Mayotte nyaéta hiji departemén jeung région peuntas laut ti Perancis; ngawengku hiji pulo utama, Grande-Terre, hiji pulo nu leuwih leutik, Petite-Terre, jeung sababaraha islét. Kapuloannana aya di beulah kalérna Selat Mosambik di Samudra Hindia, ...

                                               

Kalénder Arménia

Kalénder Arménia maké panomeran Arménia. Dimimitian ti 552 M minangka munggarannana jaman Armenia. Tanggalna ditandaan ku aksara ԹՎ t’v, sigla keur t’vin "dina taun" nu dituluykeun ku hiji nepi ka opat hurup tina alpabét Arménia, nu masing-masing ...

                                               

Hara Takashi

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Hara. Hara Takashi nyaéta salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-19 ti 29 Séptémber 1918 dugi ka 4 Nopémber 1921.

                                               

Kuroda Kiyotaka

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Kuroda. Count Kiyotaka Kuroda, disebut ogé Kuroda Ryōsuke, nyaéta salah saurang pulitikus Jepang dina era Meiji, jeung Perdana Mentri Jepang kadua ti tanggal 30 April 1888 nepi ka 25 Oktober 1889.

                                               

Matsukata Masayoshi

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Matsukata. Pangeran Matsukata Masayoshi nyaéta salah saurang pulitikus Jepang sarta Perdana Mentri Jepang ka-4 jeung ka-6.

                                               

Ōkuma Shigenobu

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Ōkuma. Marquis Ōkuma Shigenobu ; salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-8 tur ka-17.

                                               

Samurai

Samurai nyaéta hiji watesan keur kaum bangsawan militer dina jaman pra-industri Jepang. Kecap samurai asalna tina basa Jepang nyaéta samorau, nu hartina babakti.

                                               

Yamamoto Gonnohyōe

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Yamamoto. Yamamoto Gonbee, disebut ogé Gonnohyōe, nyaéta salah saurang laksamana di Angkatan Laut Jepang tur jadi Perdana Mentri Jepang ka-16 jeung ka-22.

                                               

Angkatan Laut

Angkatan Laut nyaéta bagian militer hiji nagara nu perangna di cai maké kapal. Sabagéan gede AL diwangun tina kapal perang. AL bisa ogé miboga Angkatan Udara jeung soldadu sorangan.

                                               

Pangkat militér di Indonésia

Nu kaasup kana Tamtama nyaéta: Prajurit Kapala Basa Indonésia: Prajurit Kepala Kopka) Kopral Dua Kopda Kopral Hiji Basa Indonésia: Kopral Satu Koptu) Prajurit Dua Prada Kopral Kapala Basa Indonésia: Kopral Kepala Kopka) Prajurit Hiji Basa Indonés ...

                                               

Létnan Kolonél

Létnan Kolonel nyaéta pangkat perwira menengah dina kamilitéran di Indonésia, satara jeung Ajun Komisaris Besar Pulisi di Kapulisian Républik Indonésia/Polri. Nalika pangjajahan Walanda, dipikawanoh minangka Overste dina katentaraan Hindia Beland ...

                                               

Operasi Édelwéiss

Operasi Édelwéiss nyaéta rencana Jérman ngawasaan Kaukasus jeung ngarebut ladang minyak di Baku nalika perang Soviét-Jérman. Operasi ieu dipingpin ku Hitler dina 23 Juli 1942. Pasukan utama kaasup Grup Angkatan Pakarang "A", Angkatan Pakarang Tan ...

                                               

Patempuran Kambula

Patempuran Kambula lumangsung dina taun 1879 basa wayah perang Inggris-Zulu perang Anglo-Zulu. Hal ieu lumangrung nalika pasukan tentara Zulu narajang pakémahan tentara Inggris di Kambula, patempuran ieu dimeunangkeun ku Inggris jeung minangka aw ...

                                               

Déwan Turk

Déwan Turk nyaéta hiji organisasi internasional nu eusina nagara-nagara Turk. Organisasi ieu diadegkeun dina 3 Oktober 2009 di Nakhchivan. Sékrétariat Jéndral aya di Istanbul, Turki. Nagara anggotana nyavta Azerbaijan, Kazakhstan, Kirgizstan, jeu ...

                                               

FIFA

FIFA nyaéta akronim atawa singgetan tina Fédération Internationale de Football Association. FIFA téh mangrupa lembaga nu ngatur maén bal Internasional, ngaran ieu ogé nu dipaké ku EA pikeun nyieun video game. Organisasi FIFA nyaéta induk maén bal ...

                                               

Francophonie

Francophonie mangrupa hiji organisasi nu diwangun ti nagara-nagara francophone. Organisasi ieu diwangun dina 1970 ku 20 nagara. Piagamna nyebutkeun yén Francophonie boga pancén ngoordinasikeun ékonomi, kaasup hubungan niaga; komunikasi; kabudayaa ...

                                               

Gerakan Non-Blok

Gerakan Non-Blok nyaéta hiji paguyuban nagara-nagara anu teu nganggap dirina ngagabung jeung atawa ka blok kakuatan badag naon baé. Taun 2012, gerakan non-blok geus boga 120 nagara anggota jeung 17 nagara panilik. Ieu organisasi diadegkeun di Bel ...

                                               

GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi

GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi nyaéta hiji organisasi régional ti 4 nagara urut Uni Soviét: Géorgia, Ukraina, Azerbaijan, jeung Moldova. Piagam GUAM ditandatanganan dina hiji patepungan di Yalta dina 6 Juni nepi ka 7 Juni ...

                                               

International Air Transport Association

International Air Transport Association nyaéta organisasi dagang internasional nu diwangun ti maskapé-maskapé penerbangan. IATA basisna di Montréal, Kanada. Maskapé-maskapé penerbangan nu jadi anggotana diberé kelogoran husus jadina bisa ngakonsu ...

                                               

OPEC

OPEC nyaéta hiji organisasi nu diadegkeun taun 1960 ku sajumlah nagara nu jadi exportir sabagian gedé minyak di bumi. Organisasi ieu diwangun pikeun netepkeun ekspor minyak jeung netepkuen aturan harga.

                                               

Pasamakmuran Bangsa-Bangsa

Pikeun kagunaan séjén tina Pasamakmuran, tempo Pasamakmuran disambiguasi. Pasamakmuran Bangsa-Bangsa, nyaéta hiji organisasi antarpamaréntah ti 54 nagara anggota merdika. Sadaya anggota iwal Mosambik jeung Rwanda baheulana mangrupa bagian ti Kaka ...

                                               

Uni Latin

Uni Latin mangrupa organisasi internasional nagara-nagara nu maké basa Roman. Tujuan organisasi ieu nyaéta pikeun ngalindungan jeung ngangkat budaya Latin. Organisasi ieu diwangun taun 1954 di Madrid, Spanyol. Organisasi ieu miboga 37 anggota. Ng ...

                                               

Uni Éropa

Uni Éropa nyaéta hiji organisasi antarpamaréntahan sarta supra-nasional, anu diwangun ti nagara-nagara Éropa, anu saprak 1 Januari 2007 geus mibanda 27 nagara anggota. Persatuan ieu diwangun ngaliwatan Perjangjian Uni Éropa dina 1992. Tapi, loba ...

                                               

Yayasan Kabudayaan Rancagé

Yayasan Kabudayaan Rancage téh salah sahiji lembaga nirlaba anu icikibung dina widang basa sareng sastra, pangpangna basa sareng sastra Sunda, Jawa, Bali sareng Lampung. Anu naratasna nyaéta sastrawan Ajip Rosidi dina dasawarsa taun 1980-an katom ...

                                               

Direktorat Jenderal Pajak

Dina mangsa anyar kénéh merdeka, mungut jeung ngumpulkeun pajeg dilaksanakeun ku Djawatan Pajeg nu posisina dihandapeun Direktur Iuran Nagara Departemen Keuangan. Taun 1958 Djawatan Pajeg dirobah jadi organisasi vertikal langsung dihandapeun Depa ...

                                               

Pasarikatan Bangsa-Bangsa

Pasarikatan Bangsa-Bangsa atawa disingget PBB nyaéta organisasi tingkat internasional anu anggotana ampir sakabéh nagara di sakuliah dunya. Organisasi ieu dijieun pikeun méré fasilitas dina hukum internasional, kaamanan internasional, kamekaran é ...

                                               

Bonang

Bonang nyaéta waditra tradisional anu kaasup kana perangkat gamelan. Ieu waditra dimaénkeun ku cara ditakol maké panakol husus keur bonang. Bonang mangrupa waditra anu hampir sarua jeung goong nyaéta bentukna nonjol, tapi leuwih leutik. Bonang as ...

                                               

Kendang

Kendang mangrupa alat musik membranopon anu dijieun tina kai jeung kulit. Luyu jeung ukurana, aya kendang gedé, kendang leutik, katipung, jeung katibung.

                                               

Kiliningan

Kliningan nyaéta saperangkat gamelan surupan saléndro dibarengan ku dua juru sekar anu kawengku ti pasindén jeung wira swara, lamun dipintonkeun sacara khusus disebut kliningan. Kiliningan ogé disebut siku-siku jurutilu nu sok ditakolan dina musi ...

                                               

Saron

Manusia takan bisa menikmati dunia jdndudhdjdjsknsjnbujbghjjfjfjrjrjrj ke sekolah di Jakarta Selatan you know how it works well I hope it was the best thing ever invented a lot better today thanks so are the only person who was in bed all night a ...

                                               

Wayang Beber Wonosari

Wayang Beber nyaéta salah sahiji jenis wayang anu unik. Dingaranan Wayang beber téh alatan téhnik pintonanana kalayan ngabébér atawa ngagelar gambar-gambar dina gulungan keretas/kaén. Wayang beber mangrupa salah sahiji jenis wayang pangkolotna ti ...

                                               

Sastra padalangan

Sastra Padalangan mangrupi rekabasa sastra anu diangge para dalang dina pagelaran wayang. Jenis sastra padalangan biasa dibagi janten dalapan, nyaéta murwa, nyandra, suluk, pocapan, antawacana, rumpaka, sora, sareng carita.

                                               

Wayang wong Priangan

Wayang dina basa Jawa Kuno miboga harti "bayangan" atawa "pertunjukan bayangan" jeung kecap wong miboga harti "manusa". Jadi Wayang Wong nyaéta pintonan anu mimitina aktor aktrisna mangrupa bonéka tina kulit atawa golék saterusna diganti ku manus ...

                                               

Kiwari (majalah)

Kiwari digelarkeun ku R.B. Ardiwisastra jeung Rukasah S Wirasasmita. Tujuan diterbitkeunana ieu majalah nyaéta pikeun nyumponan katineung urangSunda nu hayang nenjo Sunda komaraan deui. Diterbitkeun ku hiji pakumpulan studie club nu disebut Badan ...

                                               

Daptar setasiun radio di Indonésia

96.9 Mhz - Radio SIS FM 89.4 Mhz - Radio Binkara FM 98.5 Mhz - Radio Baiturrahman FM 99.3 Mhz - Radio Toss FM 95.3 Mhz - Radio Meugah FM 90.6 Mhz - Radio Serambi FM 101.2 Mhz - Radio Kontiki FM

                                               

Radio

Radio nyaéta pangiriman sinyal nirkabel, ku cara numpangkeun atawa nga-modulasi sinyal informasi kana gelombang éléktromagnétik dina jajaran frékuénsi handapeun frékuénsi cahaya katémbong. Rambatan gelombang éléktromagnétik dimungkinkeun ku cara ...

                                               

Detektif Conan

Detektif Conan nyaéta salah sahiji judul anime jeung manga nu judulna sarua. Serial ieu dipigawé ku Aoyama Gosho-sensei sarta digarap ku studio Kadokawa Shoten. Ieu serial mangrupa serial detektif sci-fi action adventure, nu mana carita na museur ...

                                               

Dragon Ball

Dragon Ball nyaéta hiji manga runtuyan Jepang ditulis ku Akira Toriyama. Asalna mangrupa seriali di Weekly Shonen Jump ti taun 1984 tepi ka 1995, kalawan 519 bab dipedar individual kana 42 jilid tankōbon ku Shueisha. Dragon Ball ieu mimitina diid ...

                                               

Gin no Saji

Gin no Saji 銀の匙 nyaéta hiji manga Jepang anu dijieun ku Hiromu Arakawa, mangaka anu sarua anu nyieun manga Fullmetal Alchemist. Manga ieu ogé tuluy diangkat jadi animé dua usum kalawan jumlah épisodeuna nyaéta 22 épisodeu.

                                               

Inuyasha

Inuyasha mangrupa manga jeung anime karya Rumiko Takahashi. InuYasha miboga genre shōnen aksi lalampahan romantis kalawan unsur horor jeung komédi. Ieu manga nyaritakeun lalampahan InuYasha jeung babaturanana néangan Shikon No Tama sarta usaha In ...

                                               

Klan Uchiha (Naruto)

Di Konoha, Klan Uchiha nyaéta klan élit anu loba ngalahirkeun ninja-ninja jénius tur hébat. ku sabab réputasina éta, klan Uchiha dijadikeun pasukan polisi / kaamanan Konoha. Dina manga jeung animé Naruto dicaritakeun, yén klan Uchiha téh téréh la ...