ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 173




                                               

Métode Taguchi

métodeu Taguchi nyaéta métodeu statistik nu diwangun ku Genichi Taguchi keur ningkatkeun kualitas produksi pabrik. Metoda Taguchi mangrupa hal nu kontroversi keur statistikawan urang kulon. Prinsip Taguchi nu mangaruhan kana statistik nyaéta Hal ...

                                               

Advanced Access Content System

Advanced Access Content System nyaéta hiji standard keur distribusi eusi jeung digital rights management, nu dimaksudkeun pikeun nyegah akses kana katut ngopi tina generasi satuluyna tina cakram optik jeung DVD. Spesifikasina dirilis ka publik bu ...

                                               

Markov property

Sacara informal, prosés stokastik mibanda sipat Markov if the conditional probability distribution of future states of the process, given the present state, depends only upon the current state, and conditionally independent of the past states giv ...

                                               

Sayur Babanci

Sayur Babanci atawa Kupat Babanci nyaéta salah sahiji kadaharan khas Betawi anu ayeuna rada langka. Kalangkaan iyeu disabakeun ku hesena néangan bahan jeung samara anu digunakan keur ngajieun iyeu kadaharan. Sayur Babanci dijieun tina 21 hiji sam ...

                                               

Supositoria

Supositoria mangrupa salah sahiji bentukan ubar padat anu umum dipaké dina bagian uretra, vagina, atanapi rektum, anu umumna leleh jeung larut dina suhu tubuh tur mibanda efek boh sistemik atawa lokal.

                                               

AL Mumit

Al Mumit nyaéta nu maha nyabut umur. Alloh nyieun mahlukna tilar dunya ku cara nyabut ruh tina jasadna. Mahluk mah teu boga kaᴡasa keur maéhan manéh, paling bisa ogé ngaruksak jasadna.

                                               

Pannotia

Pannotia nyaéta Superbuana Néoprotérozoikum. Ieu mungkin tes aya salila éra Édicaran, nepi ka akhir Prakambrium. Saatos éta, éta dibagi kana buana anu langlung alit. Anu leutik nyaéta Lauréntia, Sibéria, jeung Baltica, kalawan daratan Gondwanalan ...

                                               

Prosés Gauss-Markov

Prosés stokastik Gauss-Markov nyaéta prosés stokastic processk nu luyu jeung sarat-sarat boh keur prosés Gaussian atawa prosés Markov. Tiap prosés Gauss-Markov X t mibanda tilu pasipatan ieu: There exists a non-zero scalar function h t and a non- ...

                                               

Halteu karéta api

Halteu karéta api nyaéta tempat pikeun naék-turun panumpang karéta api anu leuwih leutik tibatan stasion karéta api. Biasana halteu karéta api ngan boga hiji jalur anu teu boga wésel pikeun mindahkeun jalur. Halteu karéta api ogé teu boga sinyal ...

                                               

Ceplok endog

Ceplok endog atawa endog ceplok nyaéta deungeun sangu nu ilaharna tina endog hayam anu dikaluarkeun tina cangkangna tuluy digoréng dina minyak goréng panas tanpa rajét kokonéngna. Geus guyub ampir di sakuliah dunya nu ngaranna ceplok endog didaha ...

                                               

Perm (périodeu)

Periodé Pérmian, dalam waktos geologis, periodé pamungkas éra Paléozoikum. Periodé Pérmian dimimitian 298.9 juta taun ka pengker sarwng lekasan 252.2 juta taun ka pengker, manjangan ti deket Periodé Karbon dugi ka awal Periodé Trias. Pérm dibagi ...

                                               

Tsada

Tsada adalah desa pegunungan Distrik Pafos, di wilayah geografis desa penghasil anggur Limassol - Pafos. Komunitas ini berada pada ketinggian rata-rata 600 meter dan menerima curah hujan tahunan rata-rata sekitar 610 milimeter. Sejak zaman dahulu ...

                                               

Wewengkon Hokuriku

Wewengkon Hokuriku nyaéta hiji wewengkon nu mangrupa bagéan ti Wewengkon Chūbu nu nyanghareup ka Laut Jepang. Wewengkon nu définisina rupa-rupa ieu ngawengku Prefektur Toyama, Ishikawa, jeung Fukui. Prefektur Niigata kadang-kadang ogé diasupkeun ...

                                               

Olanzapine

Olanzapine nyaéta salah sahiji atypical antipsychotic kanggo kelas thienobenzodiazepine, dilereskeun ku U.S Food and Drug Administration kanggo ngubaran anu ngagaduhan schizophrenia jeung bipolar disorder, Olanzapine nyaéta bentukna sami sareng c ...

                                               

Sejahtera, Babul Makmur, Aceh Tenggara

Sejahtera nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Babul Makmur, Kabupatén Aceh Tenggara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Babul Makmur, Aceh Tenggara

                                               

Arongan Lambalek, Aceh Barat

Arongan nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Arongan Lambalek, Kabupatén Aceh Barat, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Arongan Lambalek, Aceh Barat

                                               

Blang Bayu, Syamtalira Bayu, Aceh Utara

Blang Bayu nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Syamtalira Bayu, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Syamtalira Bayu, Aceh Utara

                                               

Lancah maung

Lancah maung ; Tarantula. ; Theraphosidae nyaéta lancah anu asalna tina kulawarga theraphosidae. Kalolobaan lancah maung ukuranna kawilang badag tur buluan saawak-awak. Sahenteuna aya kana kurang leuwih 800 spésiés anu geus dipikanyaho. Lancah ma ...

                                               

Keude Aron, Syamtalira Aron, Aceh Utara

Keude Aron nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Syamtalira Aron, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Syamtalira Aron, Aceh Utara

                                               

Matang Teungoh, Baktiya Barat, Aceh Utara

Matang Teungoh nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Baktiya Barat, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Baktiya Barat, Aceh Utara

                                               

Wikipedia:Sawala/Arsip/2005-2009

Pamilihan stewards geus dimimitian di m:Stewards/elections 2005. Sing saha baé, nu boga rekening & méré kontribusi ka méta sahanteuna tilu bulan, bisa sumbang sora. Stewards ieu bisa méré hak kuncén dina proyék nu teu mibanda birokrat lokal. Wilu ...

                                               

Pandan Laut

Pandan laut ; pandan sanak; Pandanus odorifer Nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Pandanaceae. Tayalian tangkal pandan anu gedé, loba kapanggih hirup di keusik basisir malahan basisir anu taringul ku batu karang pandan ieu bisa hirup, ...

                                               

Kokolécéran

Kokolécéran ; Vatica bantamensis nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawargga Dipterocarpaceae. Kokolécéran pituin ti daérah Banten malahan dipercaya ngan hirup di Taman Nasional Ujung Kulon. Ieu tangkal jangkungna bisa nepika 40 méter, tanga ...

                                               

Heulang bondol

Heulang bondol pangawakanna sedeng 43-51 cm, mibanda jangjang anu rubak tapi buntutna pondok katempo bulenek tungtungna mangsa keur mébér. Palebah hulu, beuheung jeung dada kelirna bodas, sésana kelirna beureum bata rada pias, palebah tungtung bu ...

                                               

Suak Awe, Pante Ceureumen, Aceh Barat

Suak Awe nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Pante Ceureumen, Kabupatén Aceh Barat, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan:Pante Ceureumen, Aceh Barat

                                               

Wikipedia:Kaca pamaké

Kaca pamaké nyaéta kaca husus anu disadiakeun dina Wikipedia pikeun mintonkeun informasi ngeunaan saurang pamaké Wikipedia. Detil ngeunaan diri Anjeun, minangka pamaké Wikipedia, hadéna mah teu diasupkeun kana kaca-kaca artikel Wikipedia, tapi di ...

                                               

Wikipedia:Cara ngédit eusi kaca

Ditarjamahkeun ti kaca How to edit a page Tempo ogé Wikipédia:Pitulung, m:Help:Editing Wikipédia téh mangrupa WikiWiki, nu hartina sing saha waé bisa kalawan gampang ngédit artikel mana waé nu teu dijaga sarta sacepetna ngamuat parobahanana. Ngéd ...

                                               

Wikipedia:Disambiguasi

Disambiguasi di Wikipedia jeung Wikimedia nyaéta hiji prosés keur mungkas konflik nu aya nalika artikel-artikel ngeunaan dua jejer nu béda miboga judul nu sarua. Di handapeun ieu aya dua padika disambiguasi anu baris diomongkeun, nyaéta: Tumbu di ...

                                               

Wikipedia:Pituduh nulis artikel anu leuwih hadé

Artikel ieu téh nyaéta hiji pituduh sarta lain kawijakan. Eusi ieu artikel mangrupa kumpulan saran pikeun nyieun hiji artikel sangkan leuwih alus. Anjeun bisa mantuan ngalengkepan artikel ieu ku cara nambahkeun pamadegan Anjeun, atawa narjamahkeu ...

                                               

Wikipedia:Sawala (kawijakan)

Para Pembaca. Kebijakan mengenai penghapusan "hak-hak lanjutan" telah ditetapkan melalui konsensus komunitas pada tahun 2013. Menurut kebijakan ini, para stewards meninjau aktivitas pada wiki-wiki yang tidak memiliki kebijakan "tidak boleh non-ak ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2018

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2018: Minggu ka 1 2018 Minggu ka 2 2018 Minggu ka 3 2018 Minggu ka 4 2018 Minggu ka 5 2018 Minggu ka 6 2018 Minggu ka 7 2018 Minggu ka 8 2018 Minggu ka 9 2018 Minggu ka 10 2018 Minggu ka 11 2018 Minggu ...

                                               

Kéong emas

Kéong emas; Siput murba ; nyaéta sato cai kawas tutut anu asalna tina kulawarga ampullariidae. Kéong emas loba kapanggih hirup di susukan, balong, kamalir, rawa-rawa, pasawahan, malahan disawah mah ieu Kéong kagolongkeun kana hama. Kawas moluska ...

                                               

Wereng coklat

Wereng coklat nyaéta gegeremet anu asalna tina kulawarga Delphacidae. Wereng coklat kagolongkeun kana hama utamana kana tangkal paré, ieu hama anu paling bahaya alatan nimbulkeun karugian anu lain saeutik. Karugian anu dibalukarkeun ku hama weren ...

                                               

Saung ranggon

Saung ranggon ; dangau nyaéta saung anu perenahna rada jangkung paranti nungguan huma, kebon, atawa sawah. Saung ranggon ilaharna mibanda tihang leuwih jangkung sangkan bisa nyerangkeu atawa nempo ka tempat anu leuwih anggan, saung ranggon ogé nu ...

                                               

Burahol

Burahol nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Annonaceae. Burahol diarah buahna pikeun dikonsumsi, tangkal burahol geus jadi maskot/kokojo tiDaerah Istimewa Yogyakarta. Buah burahol dipikaresep ku puteri kraton-kraton di Jawa alatan dip ...

                                               

Daratan Asia Kulon Kidul

Daratan Asia Tenggara mangrupakeun bagéan buana Asia Kidul Wétan. Tempatna aya di wétaneun buana India jeung kiduleun Cina sarta wawatesan jeung Samudera Hindia di beulah kulon jeung Samudera Pasipik di beulah wétan. Nagara-Nagara anu kaasup kana ...

                                               

Daratan Asia Kidul Wétan

Daratan Asia Tenggara mangrupakeun bagéan buana Asia Kidul Wétan. Tempatna aya di wétaneun buana India jeung kiduleun Cina sarta wawatesan jeung Samudera Hindia di beulah kulon jeung Samudera Pasipik di beulah wétan. Nagara-Nagara anu kaasup kana ...

                                               

Nagara Wa

Nagara Wa mangrupa daérah otonom nu aya dina jero Nagara Myanmar. Nagara ieu dianggap nagara anu statusna de facto kénéh, tapi sanajan de facto kénéh ogé manéhna geus jadi nagara anu mandiri ti nagara Myanmar, diantarana Nagara Wa geus mibanda le ...

                                               

Aksara Siddham

Aksara Siddham atawa Siddhamātrkā nyaéta ngaran aksara ti India Kalér anu dipaké pikeun nulis basa Sangsekerta. Aksara ieu diturunkeun tina Aksara Brahmi ngaliwatan Aksara Gupta, anu ogé nurunkeun Aksara Devanagari jeung Aksara Asia anu henteu ji ...

                                               

Canting

Canting nyaéta pakakas anu dipaké pikeun nyokot malam panas mangsa ngabatik. Canting dijieun tina tambaga kiwari aya ogé anu dijieun tina teflon, gagangna tina awi aya ogé tina kai. anu aya di Museum Nasional Indonesia, Jakarta. Ditengah palebah ...

                                               

Palupuh

Palupuh nyaéta lantéy imah panggung anu dijieun tina tangkal awi beunang nyacah.Palupuh dijieun tina awi leunjeuran panjangna gumantung pangabutuh, awi anu keur meujeuhna lumiat henteu kolot teuing tapi henteu ngora kénéh. Awi keur anu ilahar dip ...

                                               

Déndrit

Déndrit, atawa déndron, mangrupa salah sahiji cabang tina Neuron panyambungan protoplasmik tina sél saraf anu nyebarkeun stimulasi éléktrokimia anu ditampa ti sél saraf anu séjenna ka jero awak sél, atawa disebut ogé salaku soma, ti neuron. Stimu ...

                                               

Wikipedia:Kaca obrolan

Kaca obrolan atawa kaca sawala dipaké pikeun ngadiskusikeun parobahan atawa masalah dina artikel atawa kaca. Sakabéh artikel Wikipedia, kaca pamaké, kaca kawijakan, citakan, jrrd. mibanda kaca obrolan masing-masing. Paké menu Sawala di bagian luh ...

                                               

Wikipedia:Kaca nu dikonci

Ulah ngédit kaca nu keur dikonci samentara. Ulah ngonci kaca nu anjeun pribadi kalibet dina éditan nu mibanda masalah. Tempo Wikipédia:kawijakan ngonci pikeun émbaran nu leuwih rinci sarta tujuan kaca nu dikonci.

                                               

Wikipedia:Log pamaké anyar

Wilujeng sumping! Mun anjeun anyaran datang ka ieu komunitas, mangga tuliskeun pangwanoh ngeunaan diri anjeun na kaca ieu, tong asa-asa. Pangpentingna, naon anu jadi interés anjeun, widang garapan anjeun, jeung dina jejer naon kontribusi anjeun k ...

                                               

Wikipedia:Ngaran pamaké

Waktu Anjeun nyieun akun anyar sangkan bisa asup log, salah sahiji hal anu dilakukeun ku Anjeun nyaéta milih ngaran pamaké atawa sandiasma. Kaca ieu eusina kawijakan anu dipaké dina Wikipedia dina hal maké ngaran pamaké.

                                               

Wikipedia:Menu

Ieu pituduh téh pikeun medar perkara pintonan standar vector anu dilarapkeun dina Wikipédia Basa Sunda. Upama Anjeun maké jenis pintonan séjénna, manga luyukeun baé jeung pangaturan perenahna dina pintonanna.

                                               

Wikipedia:Kuncén

Kuncén. Anjeun bisa ngajukeun pamundut na kaca ieu pikeun hal-hal nu ngan bisa dipigawé ku kuncén. Mun anjeun hayang ngahapus hiji kaca, béjakeun na kaca Wikipédia:Proposal ngahapus. Kuncén wenang migawé sababaraha hal nu teu bisa dipigawé ku pam ...

                                               

Wikipedia:Artikel munggaran Anjeun

Wilujeng sumping di Wikipedia! Ieu pedaran minangka pituduh ngeunaan sababaraha hal anu perlu dipikanyaho saméméh nyieun artikel énsiklopédia munggaran Anjeun. Di dieu bakal dijelaskeun sababaraha aturan nulis artikel, anu diteruskeun ku cara nyi ...

                                               

Wikipedia:Pituduh nyieun artikel

Wilujeng sumping di Wikipedia! Ieu pedaran minangka pituduh ngeunaan sababaraha hal anu perlu dipikanyaho saméméh nyieun artikel énsiklopédia munggaran Anjeun. Di dieu bakal dijelaskeun sababaraha aturan nulis artikel, anu diteruskeun ku cara nyi ...