ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 169




                                               

Marzuki Alie

Babar di Palembang, Sumatra Kidul kaping 6 Nopember 1955. Anjeunna kungsi janten Pagawe Negeri Sipil di lingkungan Departemen Keuangan ti 1975 ka 1980. Ti 1980 anjeunna janten karyawan parusahaan BUMN nyaéta PT. Semen Baturaja dugi ka taun 1999. ...

                                               

Mohammad Hatta

Dr. Drs. H. Mohammad Hatta, atawa populér minangka Bung Hatta nyaéta saurang pajoang, nagarawan, sarta ogé Wawakil Présidén Indonésia anu kahiji. Bung Hatta ogé dipikawanoh minangka Bapa Koperasi Indonésia. Bandara Internasional Jakarta ngagunake ...

                                               

Muhammad Rustandi Kartakusuma

Muhammad Rustandi Kartakusuma nyaéta saurang sastrawan Sunda jeung Indonésia. Atikanana di HBS jeung Universitas Gadjah Mada. Kungsi ngajar di Univeristas Yale jeung Universitas Harvard di Amérika Sarikat. Panulis sajak, esei, lakon, skenario pil ...

                                               

Nia Dinata

Nia Iskandar Dinata atawa leuwih kasohor salaku Nia Dinata nyaéta sutradara jeung produser film. Lahir di Jakarta tanggal 4 Maret 1970. Bapana nyaéta Dicky Iskandar Dinata pajabat Bank Nasional Indonesia 46 BNI 46. Nia lulus ti Komunikasi Massa U ...

                                               

Noer Alie

Noer Alie nyaéta salasaurang ulama anu dileler pahlawan nasional ku Keppres Nomor 085/TK/2006, Tanggal 3 Nopémber 2006. Nopémber 1945, Noer Alie ngawangun Laskar Rahayat pikeun berjuang mertahankeun kamerdékaan.

                                               

Nyi Ageng Sérang

Radén Ajeng Kustiah Wulaningsih Retno Édi nu leuwih dipikawanoh ku ngaran Nyi Ageng Sérang nyaéta saurang pahlawan nasional nu asalna ti Jawa Tengah. Anjeunna ogé saurang panglima perang jeung ahli stratégi anu kawilang mahér. Nyi Ageng Sérang di ...

                                               

Pattimura

Patimura ; Kapitan Pattimura nyaéta saurang pahlawan Nasional nu asalna ti Maluku. Ogé kasohor ku sebutan Thomas Matulessy gumelar di Haria, pulau Saparua, Maluku, 8 Juni 1783 – tilar dunya di Ambon, Maluku, 16 Désémber 1817 dina umur 34 taun). N ...

                                               

Rasuna Said

Rasuna Said ; Hj.Rangkayo Rasuna Said; HR. Rasuna Said nyaéta saurang pajuang Indonésia dina mangsa gerakan kamerdékaan Nagara Indonésia. Rasuna Said ogé saurang Pahlawan Nasional Indonésia, Sarua jeung Kartini anjeuna bajoang pikeun nanjeurkeun ...

                                               

Sukarno

Sukarno nyaéta Presiden Indonesia mimiti. Anjeunna anu mroklamirkeun Indonésia merdeka ti pangjajah Walanda sarta jadi présidén ti taun 1945 nepi ka 1967, jadi présidén sanggeus hasil dina transisi nu ngagalura di Indonésia pikeun merdika. Sukarn ...

                                               

Taufiq Kiemas

Muhammad Taufiq Kiemas gelar Datuk Basa Batuah, leuwih dipikawanoh salaku Taufiq Kiemas nyaéta saurang pulitikeus Indonésia.

                                               

Tina Talisa

Tina Talisa nyaéta salah sahiji presenter dina acara TV. Lahir di Bandung Jawa Barat tanggal 24 Désémber 1979. Saméméhna kungsi jadi dokter gigi tur mangrupa lulusan Fakultas Kedokteran Gigi Universitas Padjajaran Bandung dina taun 2001. Tina ogé ...

                                               

Tirto Adhi Soerjo

R. M. Djokomono Tirto Adhi Soerjo ngaranna dipikawanoh minangka Tirto Adhi Soerjo nyaéta saurang inohong pérs jeung inohong kabinangkitan nasional Indonésia. Anjeunna dipikawanoh minangka panaratas persuratkabaran jeung kawartawanan nasional Indo ...

                                               

W.S. Rendra

Willibrordus Surendra Broto Rendra atawa nu leuwih kasohor ku sebutan WS Rendra atawa Si Burung Merak nyaéta salah sahiji sastrawan nu kasohor ka sakuliah dunya. SMA di St. Josef Solo tuluy nuluykeun ka Jurusan Sastra Barat Fakultas Sastra dan Ke ...

                                               

Wagé Rudolf Soepratman

Wagé Rudolf Soepratman éjahan anyar: Wagé Rudolf Supratman ngaranna dipikawanoh minangka W. R. Supratman nyaéta pangarang lagu "Indonésia Raya", lagu kabangsaan Indonésia. Ngaran bapana Jumeno Senen Sastrosuharjo, saurang sersan di Batalion VIII. ...

                                               

Wolff Schoemaker

Prof. C.P. Wolff Schoemaker mangrupa arsitek nu kacida ahlina. Di Bandung sorangan, anjeunna geus nyieun 25 rancangan. Lolobana anjeunna nyieun wangunan ibadat. Ti mimiti gareja nepi ka masigit.

                                               

Francis Drake

Sir Francis Drake, Laksamana Madya nyaéta saurang kaptén kapal, privateer, navigator, padagang budak, jeung pulitikus Inggris ti Jaman Elizabeth. Elizabeth ti Inggris nganugrahkeun Drake gelar kasatriaan dina 1581.

                                               

Louise Goodman

Louise Goodman nyaéta panumbu catur acara TV asal Inggris anu gawe di stasiun TV ITV. manéhna téh salah sahiji kru angger resmi pikeun ngaliput Grand Prix Formula 1. Di sirkuit balap F1, manéhna mangrupa hiji tina dua kru anu tugasna néangan wart ...

                                               

William Shakespeare

William Shakespéare. Sakola Latin ti mimiti umur 7 taun nepi ka 13 taun, tuluy mantuan bapana dagang. Umur 18 taun nikah jeung Anne Hathaway nu umurna 26 taun. Taun 1586 Shakespéare ninggalkeun lemah caina sarta ngagabung ka rombongan sandiwara p ...

                                               

Ken Kutaragi

Ken Kutaragi nyaéta penemu sarta pelopor mesin console game Playstation anu pohara populér di dunya. Kutaragi lahir dina 8 Agustus 1950 di Tokyo Jepang. Keur leutik manéhna dipikawanoh getol sarta singer, manéhna digambarkeun minangka murid anu s ...

                                               

Daptar inohong Jérman

Uwe Ochsenknecht Armin Mueller-Stahl Heike Makatsch Heinrich George Götz George Mario Adorf Marlene Dietrich Horst Buchholz Kristina Söderbaum Til Schweiger Eric Braeden Brigitte Helm Heinz Erhardt Willy Millowitsch Hildegard Knef Moritz Bleibtre ...

                                               

Albert Einstein

Albert Einstein nyaéta hiji élmuwan fisika téoritis anu dianggap élmuwan pangbadagna dina abad ka-20. Manéhna nepikeun téori rélativitas sarta ogé réa nyumbang pikeun mekarna mékanika kuantum, mékanika statistik, sarta kosmologi. Manéhna dibéré k ...

                                               

Hermann Staudinger

Hermann Staudinger nyaéta salah saurang kimiawan asal Jerman gumelar anu manggihan ayana makromolekul, di mana mibanda ciri mandiri tina polimér. ku alatan pamaggihna ieu Hermann Staudinger meunang Nobél Kimia dina taun 1953 Staudinger ogé dipika ...

                                               

Richard Wagner

Wilhelm Richard Wagner nyaéta saurang komponis, téorétikus musik, jeung panulis, tapi nu pangkakoncarana langkung karya operana. salah sahiji karya musikna nyaéta "Ride of the Valkyries" ti Die Walküre jeung "Bridal Chorus" ti Lohengrin.

                                               

Muhammad Ali Jinnah

Mohammad Ali Jinnah nyaéta salah saurang politikus muslim India jeung pamingpin Liga Muslim India anu ngadegkeun Pakistan sarta ngajabat sabagé gubernur-jendral anu kahiji. Awalna anjeunna milu bajoang jeung Mahatma Gandhi dina Kongres Kebangsaan ...

                                               

Muhammad Iqbal

Muhammad Iqbal, penyair, pujangga jeung filsuf abad ke-20,gumelar di Sialkot, Punjab, India, 9 November 1877 – maot di Lahore, 21 April 1938 dina usia 60 taun.

                                               

Abdul Aziz bin Saud

Raja Abdulaziz ti Saudi Arabia nyaéta Raja Saudi Arabia kahiji, Nagara Saudi Katilu. Dimimitian ku parebutan deui kota Riyadh dina 1902, anjeunna ngatur kakawasaanna kana Najd dina 1922, teras ngawasaan Hijaz dina 1925. Sanggeus ngawasaan méh sad ...

                                               

Muhammad bin Abdul Wahhab

Muhammad bin ʿAbdul Wahhab 1703 – 22 Juni 1792 Basa Arab: محمد بن عبد الوهاب ‎ nyaéta saurang agamawan Islam Arab sarta nu ngadegkeun gerakan Salafi nu mibanda kasatujuan jeung Muhammad bin Saud nulungan ngadegkeun Nagara Saudi Kahiji sarta ngawi ...

                                               

Sultan bin Abdul Aziz

Sultan bin Abdul Aziz As-Saud Basa Arab: سلطان بن عبدالعزيز آل سعود ‎, atanapi Sultan Al-Khair Arabic: سلطان الخير, Sultan kahadéan nyaéta Putra Makuta Saudi Arabia ti 2005 nepi ka 2011.

                                               

Adriaan Walraven Holle

Adriaan Walraven Holle nyaéta saurang Administratur Pakebonan entéh Parakansalak anu diadegkeun ku Willem van der Hucht‎‎ satuluyna mah dipimilik ku Adriaan. Aktip minangka administraturna ti taun 1857.

                                               

Herman Willem Daendels

Herman Willem Daendels lahir di Hattem, Gelderland tanggal 21 Oktober 1762 tilar di St. George dElmina, 2 Méi 1818) nyaéta saurang politikus Walanda anu ngajabat jadi Gubernur Jéndral Hindia-Walanda-Wétan ka-36 antara taun 1808 jeung 1811.

                                               

Willem van der Hucht

Guillaume Louis Jacques Willem van der Hucht Bergen op Zoom, 20 Désémber 1812 - Santpoort Imah pasir jeung pagunungan 5 Maret 1874) nyaéta saurang pangusaha pakebonan entéh nu aktif ti taun 1866 nepi ka taun 1871. Manéhna ogé minangka aggota parl ...

                                               

Chris Martin

Christoper Anthony John Martin atawa anu kasohor Chris Martin nyaéta vokalis, gitaris, katut pianis grup musik Coldplay. Lalaki anu gumelar di Devon, Inggris tanggal 2 Maret 1977 ieu sok ngagunakeun téhnik falsetto nalika nyanyi, sorana kassup wa ...

                                               

Chris Wolstenholme

Christoper Tony Wolstenholme atawa leuwih kasohor Chris Wolstenhole nyaéta bassis grup musik Muse. Chris lahir di Rotherham, Yorkshire, Inggris tanggal 2 Désémber 1978, terus pindah ka Devon nalika umur 11 taun. Chris boga minat diajar alat musik ...

                                               

Colin Greenwood

Colin Charles Greenwood atawa anu kasohor Colin Greenwood nyaéta bassis grup musik Radiohead anu lahir ytanggal 26 Juni 1969. Lalaki anu biasa dilandi Coz ieu nyaéta lanceuk tegesna Jonny Greenwood. Salian bisa maén éléktri jeung akustik bass, Co ...

                                               

Damon Albarn

Damon Albarn nyaéta perosnil ti grup musik blur anu lahir tanggal 23 Maret 1968 di Whitechapel, London, Inggris. Damon nyaéta anakna Keith jeung Joan. Damon anu pindah ka Colchester, Damon mulai diajar musik jeung drama. Damon papanggih jeung Gra ...

                                               

Dido (penyanyi)

Dido anu boga ngaran asli Dido Florian Cloud de Bounevialle OMalley Armstrong nyaéta penyanyi jeung penulis lagu asal Inggris. Dido lahir di London, Inggris tanggal 25 Désémber 1971. Indungna, Clare nyaéta sastrawati Perancis sedengkeun Bapana, W ...

                                               

Dominic Howard

Dominic James Howard nyaéta drummer grup musik Muse anu lahir tanggal 7 Désémber1977 di Stockport, kota leutik deukeut Manchester, Inggris. Faktana, Dominic nyaéta personil pangkolotna di Muse, tapi wajahna anu bubudakeun jeung lucu bisa nyamunik ...

                                               

Graham Coxon

Graham Leslie Coxon atawa anu kasohor Graham Coxon nyaéta penyanyi, penulis lagu, musisi, jeung pelukis asal Inggris. Graham Coxon gumelar di Rumah Sakit milter Rinteln, Jerman tanggal 12 Maret 1969 ti pasangan Bob jeung Pauline Coxon. Coxon di J ...

                                               

Jonny Greenwood

Jonathan Richard Guy Greenwood anu kasohor Jonny Greenwood nyaéta gitaris grup musik Radiohead anu lahir tanggal 5 Nopémber 1971 di Oxford, Inggris. Jonny Greenwood nyaéta adi tegesna Colin Greenwood. Salian ti jadi gitaris, Jonny ogé mahér maénk ...

                                               

Liam Gallagher

Liam Gallagher anu boga ngaran lengkep William Johm Paul Gallagher nyaéta musisi jeung penulis lagu asal Inggris. Adi teges ti Noel Gallagher ieu lahir di Burnage, Manchester, Inggris tanggal 21 Séptémber 1972. Liam nyaéta salah sahiji personil O ...

                                               

Matthew Bellamy

Matthew Bellamy anu ngaran aslina Matthew James Bellamy nyaéta musisi jeung komposer anu tanggal 9 Juni 1978 di Cambridge, Inggris. Lalaki anu biasa dilandi Matt ieu kasohor di Dunya musik salaku vokalis, gitaris, pianis jeung penulis lagu utama ...

                                               

Noel Gallagher

Noel Gallagher anu boga ngaran lengkep Noel Thomas David Gallagher nyaéta penyanyi jeung penulis lagu, lian ti éta, Noel kasohor salaku gitaris grup musik Oasis.Noel nyaéta lanceukna Liam Gallagher, vokalis Oasis. Lalaki anu gumelar di Longsight, ...

                                               

Ozzy Osbourne

John Michael Osbourne atawa anu kasohor Ozzy Osbourne nyaéta vokalis grup musik heavy metal Black Sabbath anu kakoncara dina éra 70an. Ozzy lahir di Aston, Birmingham, Inggris tanggal 3 Désémber 1948. Bapana nyaéta tukang nyieun pakakas, sedengke ...

                                               

Phil Selway

Philip James Selway nyaéta drummer ti grup musik Radiohead anu gumelar tanggal 23 Méi 1967 di Abingdon, Oxfordshire, Inggris. Kamampuhna dina maénkeun drum méré warna anu béda dina musik Radiohéad. Phil sataun leuwih ngora batan personil séjénna ...

                                               

Thom Yorke

Thomas Edward Yorke atawa anu kasohor Thom Yorke nyaéta vokalis ti grup musik rock alternatip Radiohead anu lahir tanggal 7 Oktober 1968 di Wellingborough, Northamptonshire, Inggris. Thom Yorke anu biasa dilandi Dr. Tchock ieu mahér maénkeun gita ...

                                               

Adam Levine

Adam Noah Levine atawa anu kasohor Adam Levine nyaéta gitaris katut vokalis grup musik pop rock Maroon 5. Adam lahir di Los Angeles, Amerika Serikat tanggal 18 Maret 1979 ti pasangan Fred Levine jeung Patsy Noah. Salian ti ahli maénkeun gitarna, ...

                                               

Billie Joe Armstrong

Billie Joe Armstrong nyaéta musisi asal Amerika Serikat anu ayeuna jadi personil Green Day salaku vokalis jeung gitaris. Billie gumelar di Oakland, Kalifornia, Amérika Serikat, 17 Pébruari 1972. Billie nyaéta putra bungsu ti 6 sadulur. Bapana nya ...

                                               

Mark Hoppus

Mark Allen Hoppus atawa anu kasohor Mark Hoppus nyaéta musisi Amerika Serikat anu ngabentuk grup musik pop punk Blink-182 jeung grup musik rock alternatip, +44. Mark jadi bassis di éta dua grup musik. Mark lahir i Ridgecest, Kalifornia tanggal 15 ...

                                               

Tom DeLonge

Thomas Matthew DeLonge, Jr atawa anu leuwih kasohor Tom DeLonge nyaéta vokalis katut gitaris dina grup musik Angels & Airwaves jeung Blink-182 anu kamari nembé reuni deui taun 2009. Tom lahir di Poway, Kalifornia, Amerika Serikat tanggal 13 Désém ...

                                               

Travis Barker

Travis Landon Barker atawa Travis Barker ieu nyaéta drummer ti grup musik Blink-182, +44 jeung sababaraha grup musik séjénna. Travis lahir di Fontana, Kalifornia, Amerika Serikat tanggal 14 Nopémber 1975. Travis geus nikah 2 kali, Travis nikah je ...