ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 167




                                               

Jantung

Jantung téh hartina organ muskulér nu ngompa getih ku kontraksi ritmik terus-terusan. Istilah médis ngeunaan jantung nyaéta cardiac, nu hartina "patali jeung jantung", tina basa Yunani kardia nu hartina "jantung".

                                               

Uteuk

Dina sasatoan, uteuk, otak, atawa encephalon, mangrupa puseur pangaturan sistem saraf puseur. Di lolobana sato, uteuk téh ayana dina hulu, ditutup ku tangkorak, sarta deukeut ka parabot tempoan sénsori primér, pangrungu, ékuilibriosépsi, pangrasa ...

                                               

Barangbang

Barangbang nyaéta palapah daun kalapa nu geus kolot. Daun kalapa nu ilaharna héjo, bakal robah kelir jadi konéng semu beureum mangsana geus kolot. Palapah daun kalapa nu tadina centang kaluhur ogé, lila-kalilaan bakal ngagapuy heula ka handap sam ...

                                               

Beuti

Beuti nyaéta bagéan tina tatangkalan anu ngarandapan parobahan ukuran jeung wangunna jadi ngagedéan ku alatan ayana parobahan kagunaan, mangka anatomina ogé milu robah. Bagian awak tatangkalan anu ngarandapan parobahan, utamana aya dina tangkal a ...

                                               

Buah

Buah nyaéta bagian tina tutuwuhan kembangan anu mangrupa parobahan tina bakal buah; Pibuaheun. Buah biasana ngabungkus siki. Ieu wangenan henteu ngawengku buah dina harti tatanén atawa pangan. Alatan éta sakapeung buah kalawan harti nu ieu disebu ...

                                               

Daun

Dina botani, daun téh salah sahiji organ di bagéan luhur tutuwuhan nu miboga fungsi pikeun fotosintésis. Pikeun tujuan ieu, daun téh bentukna datar/cépér tur ipis, sangkan sél-sél nu ngandung kloroplas kasorot ku cahya, sarta nyerep/nembus kana j ...

                                               

Geutah

Geutah ; leugeut nyaéta hiji istilah umum pikeun nyebut kana cairan éncér atawa ogé kuled anu kaluar tina organ tutuwuha anapon mahluk hirup. Geutah ilaharna ngabagel sababara waktu tisaprak kaluar alatan ayana kondensasi. Dina mahluk hirup, geut ...

                                               

Kembang

Kembang nyaéta organ réproduktif tutuwuhan nu kaasup golongan angiosperm. Fungsi kembang nyaéta pikeun ngahasilkeun siki tina réproduksi séksual. Pikeun tutuwuhan leuwih luhur, siki téh mangrupa turunan, nu jadi alat sumebarna hiji spésiés. Sangg ...

                                               

Pasantrén

Pasantrén atawa sok disebut ogé pondok pasantrén nyaéta sakola Islam nu maké kobong anu aya di Indonésia. Pasantrén téh mangrupa lembaga atikan nu dianggap pangheulana aya saméméh patingpucunghulna sakola-sakola formal jiga ayeuna. Tujuan pangati ...

                                               

Calana Jins

Calana Jins nyaéta salah sahiji jinis calana. Calana ieu kawentar di Amerika Serikat dina taun 1880 anu mimiti dijieuna di Genoa, Itali dina taun 1560. Calana ieu osok dipaké ku angkatan laut. Di Prancis calana jins sok disebut Blue de Geans anu ...

                                               

Erok

Erok nyaéta papakéan awéwé anu bajuna jeung ka handapna ngahiji, sok disebut ogé rok. Erok mangrupa potongan Sianghai ti gigirna maké cowak nepi ka saluhureun tuur nepi ka lamun dipaké ngaléngkah téh pingping katémbong ngolépat. Erok téh rupa-rup ...

                                               

Jas

Setélan jas basa Inggris: suit atawa disebut setélan jas jeung calana panjang anu dijieun tina bahan nu sarua. Dumasar jumlah baris kancing hareup, jas téh aya jas kancing sabaris single breasted jeung jas kancing dua baris double breasted. Dina ...

                                               

Jékét kulit

Jékét nyaéta baju nu dipaké di luar pikeun nahan angin atawa hawa nu tiis. Sedengkeun nu disebut jékét kulit nyaéta jékét nu dijieunna tina bahan kulit domba, sapi, atawa embé.

                                               

Kaos kaki

Kaos kaki nyaéta garmén anu dijieun keur nutupan atawa ngajaga suku manusa. Kaos kaki dirarancang keur sababaraha kapereluan saperti ngurangan gésékan antara suku jeung dadampar suku, ngajaga suku sangkan teu tiis waktu usum nyijih, nyerep késang ...

                                               

Sarung leungeun

Sarung leungeun nyaéta salah sahiji alat keur munian leungeun, boh sawaréh, boh sakabéh bagianana. Mangpaat sarung leungeun téh keur ngajaga leungeun nu makéna tina rupa-rupa kondisi lingkungan atawa pagawéan nu keur dilakonanana. Aya sababaraha ...

                                               

Mumuluk

Citakan:EntRampersaud G.C., Pereira M.A., Girard B.L., Adams J. and Metzl J.D.; Breakfast habits, nutritional status, body weight, and academic performance in children and adolescents. J. Am. Diet. Assoc., May;1055:743-60, 2005. Abstract in PubMed

                                               

Azerbaijan

Azerbaijan, resmina Républik Azerbaijan nyaéta hiji nagara di wewengkon Kaukasus di Eurasia. Aya dina silang Asia Kulon jeung Éropa Wétan, nagara ieu diwatesan ku Laut Kaspia di wétan, Rusia di kalér, Géorgia di kalér-kulon, Arménia di kulon, sar ...

                                               

Azərbaycan marsı

Azərbaycan Marsı téh lagu kabangsaan ti Azerbaijan, judul aslina Mars Azerbaijan. Rumpakana diserat ku bujangga Ahmad Javad, jeung musikna disanggi ku komposer Azeri, Uzeyir Hajibeyov. Lagu kabangsaan ieu diadopsi dina taun 1918 jeung bagian ti O ...

                                               

Nagorno-Karabakh

Nagorno-Karabakh mangrupa hiji wewengkon nu aya di bagian kidul Kaukasus, kirang leuwih 270 km kuloneun Baku, ibu kota Azerbaijan. Wewengkon ieu dicicingan ku mayoritas étnik Arménia, jeung dikawasaan ku militér Arménia. Padumuk étnik Arménia sat ...

                                               

Urang Pérsia

Urang Pérsia nyaéta bagian ti masarakat Iran nu nyaturkeun basa Pérsia modérn sarta dialék jeung basa Iran nu sarungkun. Asalna étnis urang Iran/Persia bisa ditulusuran kana Urang Iran Kuna, nu mana nyaéta bagian ti masarakat Indo-Iran kuna ti ru ...

                                               

Urang Rusia

Urang Rusia nyaéta hiji grup étnis Slav Wétan pribumi Rusia, maké Basa Rusia sarta utamina hirup di Rusia jeung nagara-nagara tatanggina. Dumasar kana sénsus taun 2002, étnis Rusia jumlahna kira-kira 80% ti sadaya populasi Rusia.

                                               

Géorgia

Géorgia ogé mangrupa ngaran nagara bagian di Amérika Sarikat, tempo Géorgia, Amérika Sarikat. Géorgia mangrupa hiji nagara transbanua di wétan Laut Hideung di kidul Kaukasus antara banua Éropa jeung banua Asia. Bekas républik di Uni Soviét ieu te ...

                                               

Ossétia Kidul

Républik Ossétia Kidul mangrupa hiji nagara républik nu sacara de facto merdéka, aya di Kaukasus. Géorgia ngklaim Ossétia Kidul salaku wewengkon kadaulatanna. Kadaulatan républik ieu teu diakuan sacara internasional, iwal Rusia nu ngakuanna dina ...

                                               

Baku

Pikeun kagunaan séjén tina Baku, tempo Baku disambiguasi. Baku, kadang diéjah Baki atanapi Bakou, nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Azerbaijan. Kota ieu aya di basisir kidul Samenanjung Absheron. Kota ieu miboga 2 bagian utama: puseur jeun ...

                                               

Dhaka

Pikeun kagunaan lian, tempo Dhaka disambiguasi. Dhaka nyaéta ibu kota Bangladés sarta kota utama di Divisi Dhaka. Dhaka mangrupa mégapolitan sarta salah sahiji ti kota-kota utama di Asia Kidul. Dhaka aya di gigireun Walungan Buriganga. Dhaka, sar ...

                                               

Al-Manamah

Al-Manamah nyaéta ibu kota sarta kota panggedqxzna di Bahrain, kalawan jumlah populasi kira-kira 155.000 urang. Al-Manamah dipilih salaku Ibu Kota Kabudayaan Arab pikeun taun 2012 ku Liga Arab.

                                               

Singapura

Singapura, ngaran resmina Républik Singapura, nyaéta hiji nagara pulo nu perenahna di tungtung kidul Jajirah Malayu. Singapura ayana 137 kilométer kalereun hatulistiwa, kiduleun nagara bagéan Johor, Malaysia sarta kalereun Kapuloan Riau Indonésia ...

                                               

Kaukasus

Artikel ieu ngeunaan wewengkon gégografis di Eurasia. Pikeun kagunaan lian, tingali Kaukasus disambiguasi jeung Kaukasia disambiguasi Kaukasus, ogé Kaukas atanapi Kaukasia, nyaéta hiji wewengkon géografis di wates antawis Eropa jeung Asia, sarta ...

                                               

Ajaria

Ajaria, resmina Républik Otonom Ajaria, nyaéta hiji républik otonom di Géorgia. Ajaria aya di juru kidul-kulon Géorgia. Ajaria dibagi kana 6 unit administratif: Distrik Shuakhevi Distrik Keda Kota Batumi Distrik Kobuleti Distrik Khulo Distrik Khe ...

                                               

Arménia

Républik Arménia atawa dikenal sabagé Arménia hungkul, nyaéta nagara Éropa-Asia nu wewengkon daratna kacapit ku nagara lian. Nagara ieu tepung wates jeung Turki di kulon, Géorgia di kalér, Azerbaijan di wétan, jeung Iran sarta éksklave Nakhicheva ...

                                               

India

Keur sajarah sarta kagunaan séjén ngeunaan India, tempo India disambiguasi. India, resmina Républik India, mangrupa salah sahiji nagara di Asia Kidul. India mangrupa nagara katujuh panggedéna numutkeun wewengkon géografis, kadua pangloba pangeusi ...

                                               

Pakistan

Pakistan, ngaran resmina Républik Islam Pakistan nyaéta nagara républik di Asia Kidul, nu mangrupa tempat papanggihna wewengkon Asia Kidul jeung Asia Tengah sarta Wétan Tengah. Nagara ieu mibanda 1.046 kilométer gari basisir sapanjang Sagara Arab ...

                                               

Sri Langka

Sri Langka, ngaran resmina Républik Sosialis Démokratik Sri Langka mangrupa nagara pulo di Asia Kidul, perenahna 31 kilometer kiduleun basisir India. Kawentar minangka Mutiara Samudra India, nagara ieu mangrupa tempat cicingna kurang leuwih dua p ...

                                               

Liga Arab

Liga Arab, resmina disebut Liga Nagara Arab, nyaéta hiji organisasi régional nagara-nagara Arab di Afrika Kalér jeung Afrika Kalér-Wétan, sarta Asia Kidul-Kulon. Liga Arab diwangun di Kairo dina 22 Maret 1945 kalawan 6 anggota: Mesir, Irak, Trans ...

                                               

Urang Jawa

Urang Jawa nyaéta salah sahiji kelompok étnis asli nu ngeusi utamana bagian tengah jeung wétan Pulo Jawa, Indonesia. 85 juta urang, mangrupa urang Jawa nu disebut ogé étnis panglobana di Pulo Jawa ogé di Indonesia. Maranéhna sabagéan badag aya di ...

                                               

Asia Kidul Wétan

Asia Tenggara atawa Asia Kidul Wétan nyaéta hiji subwewengkon di Asia, nu ngawengku nagara-nagara nu sacara géografis aya di kiduleun China, wetaneun India sarta kalereun Australia. Wewengkon Asia Tenggara ngampar dina interseksi pelat géologis, ...

                                               

Asia Kalér

Asia Kalér sakapeung sok dihartikeun minangka subwewengkon Asia nu ngawengku bagéan Asia Rusia. Istilah ieu teu dipaké sacara lega. Sakapeung, Asia kalérr dipaké keur netepkeun bagéan Asia Wétan jeung/atawa Asia Tengah, kalayan Rusia di Asia diba ...

                                               

Asia Kidul

Asia Kidul nyaéta wewengkon geopulitik béh kidul di buana Asia, nu ngawengku nagara-nagara sub-Himalaya jeung wewengkon kuloneunnana, jeung keur sababaraha kawenangan, ngawengku ogé wewengkon wetaneun Himalaya. Wewengkon ieu dilingkung ku Asia Ku ...

                                               

Asia Kulon

Asia Kulon Kidul atawa Asia Kidul Kulon nyaéta bagean kulon kidul Asia. Istilah Asia Kulon kadang-kadang dipaké dina tulisan ngeunaan arkéologi jeung prasajarah wewengkon ieu, sarta dina skema bumi subwewengkon nu dipaké ku PBB. Henteu kawas Weta ...

                                               

Asia Tengah

Asia Tengah nyaéta hiji wewengkon singkur di Asia. Sanajan aya mangrupa-rupa definisi ngeunaan komposisi pastina, euweuh hiji definisi ogé nu bisa ditarima sacara universal. Sanajan henteu pasti watesna, Asia Tengah boga sababaraha pasipatan pent ...

                                               

Asia Wétan

Asia Wétan nyaéta hiji sub-wewengkon di Asia nu bisa didefinisikeun boh sacara geograpis atawa sacara budaya. Sacara géografis, Asia Wetan ngawengku kurang leuwih 12.000.000 km², atawa 28% tina buana Asia sarta 15% leuwih gedé ti batan aréa Eropa ...

                                               

Wétan Tengah

Wétan Tengah mangrupa hiji daérah nu pulitisna jeung budayana mah mangrupa bagian ti buana Asia, atawa Afrika-Eurasia.

                                               

Hujan asam

Hujan asam nyaéta hujan atawa bentuk présipitasi lianna anu sacara teu wajar watekna asam, ku naékna kadar ion hidrogén. Balukarna goréng pikeun tutuwuhan, sato cai, jeung infrastruktur. Hujan asam téh balukar tina émisi sanyawaan amonia, karbon, ...

                                               

Hidrogén

Hidrogén, tina hydro jeung genes nyaéta, unsur kimia dina tabel periodik nu lambangna H kalawan nomer atom 1. Dina suhu jeung tekenan baku, hidrogén aya dina bentuk gas diatomik nu tanpa warna, tanpa bau, nonlogam, univalén, tanpa rasa, sarta gam ...

                                               

Oksigén

Oksigén mangrupa unsur kimia nu dina tabel periodik lambangna O jeung wilangan atom 8. Unsur ieu umum pisan, ayana lain ukur di Bumi, tapi ogé di sakuliah alam, ilaharna mah dina bentuk kabeungkeut ku unsur séjén. Oksigén nu teu kabeungkeut, jama ...

                                               

Walirang

Walirang mangrupa unsur kimia nu dina tabel periodik lambangna S jeung nomer atom 16; nonlogam multivalén nu jumlahna di alam kawilang loba, tanpa rasa, sarta tanpa bau. Dina bentuk alami, walirang mangrupa padetan kristalin warna konéng, minangk ...

                                               

Brad Pitt

Brad Pitt mangrupa salah sahiji aktor Hollywood anu kahot anu ngaran aslina William Bradley Pitt, mangrupa budak ti William Alvin Pitt jeung Jane Etta di Shawnee di Oklahoma ping 18 Desember 1963. Karir akting Pitt dimimitian nalika manéhna sakol ...

                                               

Bradley Cooper

2006: Failure to Launch - Demo 2013: The Hangover Part III - Philip "Phil" Wenneck 2012: Hit and Run - Alex Dimitri 2008: Yes Man - Peter 2005: Wedding Crashers - Zachary "Sack" Lodge 2010: The A-Team - Templeton Arthur "The Faceman" Peck 2012: S ...

                                               

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth nyaéta saurang aktor Hollywood asal Amérika Sarikat anu sohor ku peranna minangka Thor karakter dina komik Marvel anu midangna dina film Thor jeung film The Avengers. Taun 2013, Hemsworth kapapancénan pikeun merankeun peran Thor d ...

                                               

James Dean

James Byron Déan nyaéta aktor Amerika anu geus moyan nalika taun 1950-an, ngaliwatan aktingna dina TV jeung film.Déan dibabarkeun di Indiana, 8 Februari 1931,manéhna mimiti dipikawanoh tina aktingna ngaliwatan peranna salaku Jim Stark dina film R ...