ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 158




                                               

Buddha (disambiguasi)

Kagunaan séjén anu saru jeung Buddha tina kelompok kabudhaan lianna: Tonpa Shenrab, Buddha ti agama Bön Vairocana, salah sahiji tina lima kawijaksanaan Buddha dina tradisi kabuddhaan Vajrayana; surupan tina Dharmakaya Amoghasiddhi, salah sahiji t ...

                                               

James Watt

James Watt nyaéta pamanggih sarta ahli mesin asal Skotlandia anu kasohor alatan nyiptakeun mesin uap. Pamanggihanna ieu nyorong lumangsungna paéobahan industri manéhna ogé biasa nyieun parabot penting séjénna kawas mesin dwi gawé pakakas tampik t ...

                                               

Siti Khodijah binti Khuwailid

Khadijah binti Khuwailid bin Asad al-Qurésyiyah SH ngarupikeun Ummul muminin, garwa munggaran Kanjeng Nabi Muhammad Saw, ibu ti sadaya putra putrina kecuali Sayyid Ibrohim bin Muhammad. anjeunna rarabi jeung Kangjeng Nabi saméméh hijrah sareng pa ...

                                               

Kota Ayodhya

Ayodhya nyaeta mangrupikeun kota kuno di India, baheulana ibukota Awadh, di distrik Faizabad di Uttar Pradesh. Dina karya sastra Hindu sapertos Purana sareng Itihasa, Ayodhya terkenal kumargi mangrupikeun kota suci pikeun umat Hindu.

                                               

Wihara

Wihara nyaéta tempat ibadah agama Budha. Kecap wihara asalna ti basa Pali basa India Kuno anu hartina tempat cicing atawa tempat puja bhakti Gunawan, 2000:1. Wihara ogé bisa dihartikeun minangka biara Budha atawa tempat pasamoan para biarawan Budha.

                                               

Obelisk

Obelisk tina basa Yunani ὀβελίσκος – obeliskos nyaéta wangunan nu wangunna pilar pasagi panjang tur tungtungna seukeut, ti handap tepi ka luhur beuki leutik tur seukeut. Tungtungna mirip jeung piramida nu dibungkus ku campuran métal emas atawa pé ...

                                               

Paléozoikum

Éra Paléozoikum, "lami" jeung zoe, "kahirupan", anu hartosna "kahirupan kuno") nyaéta pangheubeulna tina tilu éra géologis ti éon Panérozoikum, anu dibasajankeun ti sakitar 541 juta nepi ka 252.2 juta taun ka tukang. Paléozoikum mangrupa periodé ...

                                               

Spa

Spa nyaéta prosés nyaimbangkeun jiwa, raga jeung sukma pikeun ngahontal tujuan nu tangtu. Dina prakprakanana, spa mangrupa budaya dina kahirupan manusa anu maké cai pikeun sarana ngabersihkeun awak. Ritual mandi ieu geus kacatet dina sajarah para ...

                                               

Kéju

Cheese atawa kéju nyaéta produk olahan susu anu dihasilkeun ti prosés koagulasi protein susu casein. Keju umumna dijieun ngagunakeun susu sapi, tapi aya ogé anu dijieun ngagunakeun susu sato mamalia anu séjén kawas embé, domba, rusa kutub, mundin ...

                                               

Prasasti Horren

Prasasti Horren nyaéta prasasti dina lambar tambaga ukuran panjang 32.6cm, lébar 10.6cm, nu kapanggih di Campur Darat. Ieu prasasti mimitina disangka asalna ti jaman Majapahit. Ngan, ditilik tina sisi gaya jeung wangun basa, prasasti ieu leuwih d ...

                                               

Buah Iblis

Buah Iblis mangrupa buah mistis nu aya di serial anime jeung manga One Piece karya Eiichiro Oda. Buah Iblis tiasa méré kakuatan ka jalma nu ngaleeut buah ieu. Jalma nu ngaleeut buah ieu disebat Pamake Buah Iblis’. Kakuatan nu dipibanda ti buah ib ...

                                               

Jumadil akhir

Jumadil Akhirah atawa Jumadilakhir nyaéta bulan kagenep dina pananggalan hijriyah sabada bulan Jumadil Ula saméméh Bulan Rojab. Kabéh bulan dina kalénder Hijriah maké kecap keur sebutan lalaki anging bulan Jumadal Ula jeung Jumadal Akhiroh maké s ...

                                               

Pecinta alam

Pecinta alam nurutkeun Kamus Umum Basa Indonésia, kalimah Pecinta Alam diwangun ti dua kecap, Asih sarta Alam. Kecap" Asih” miboga opat harti, nyaéta: Resep pisan, Nyaah bener, Kaasih Pisan, Terpikat Hayang pisan, Ngaharepkeun pisan Hésé haté. Ke ...

                                               

Jazakallohu khoiron

Jazakalloh atawa Jazakalloh khoir nyaéta istilah basa Arab anu dipaké dina ucapan muslim ngedalkeun rasa tumarima kana kahadéan nu hartina "mugi Alloh ngabales kahadéan anjeun".

                                               

Jimat

Jimat Jimat nyaéta barang anu hasiatna bisa ngadatangkeun kauntungan atawa ngajaga ngajaring ka nu bogana supaya luput tina sagala pancabaya; mula-mula jalma timbul kapercayaan kana jimat yén dunya téh dieusi kakuatan gaib anu ngalantarankeun aya ...

                                               

Minyak seungit

Kecap Parfum anu dipaké ayeuna asalna ti basa Latin pér fumum nyaéta hartina ngaliwatan haseup. Ngajieun parfum dimimitian ku nagara Mesopotamia sarta Mesir, tapi dimekarkeun di Roma sarta Persia. Sajarah nyatet saurang ngaranna Tapputi nyaéta nu ...

                                               

Laélatulqodar

Laélatulqodar atawa Lailat Al-Qadar nyaéta hiji malem penting anu lumangsungna ukur di bulan Romadon hungkul. Dina Al Quran digambarkeun mianangka malem nu leuwih hadé batan sarébu bulan. Pedaran ngeunaan kaistiméwaan ieu malem bisa kapanggih din ...

                                               

Data

Alternate uses: See Data Datum nyaéta statement nu ditarima dina face value. Data bentuk loba tina datum. Hal nu penting dina kelas nu gedé nyaéta ukuran atawa panalungtikan tina variabel. Hal ieu saperti wilangan, kecap atawa gambar.

                                               

Suangkung

Suwangkung atawa suangkung Caryota mitis nyaéta hiji spésiés tutuwuhan kembangan ti kulawarga palem ti India jeung Asia Tenggara. Ieu spésiés téh minangka hiji-hijina ti kulawarga palem anu daunna meulah dua alatan ieu dina basa Inggris katelahna ...

                                               

Ganitri

Ganitri nyaéta ngaran tangkal anu sikina teuas kalawan beungeutna kawas anu kahakan cacing sarta ngabentuk rupa-rupa ukiran anu éndah. Di Cipagalo jeung Cipadung, Bandung, ieu tatangkalan dijadikeun ngaran patempatan nyaéta Ciganitri. Kiwari, sik ...

                                               

Gaang

Gaang ngawengku kulawarga Gryllotalpidae, serangga nu awakna kandel, panjangna kira 3–5 cm, biwir hareupna mekar kawas singkup pikeun ngagali taneuh jeung ngojay, panonna bolotot. Gaang sawawa bisa hiber nepi ka 8 kilo jauhna, getol sapanjang tau ...

                                               

Caricangkas

Caricangkas nyaéta sabangsa simeut anu mibanda kelir héjo, suku tukangna leuwih panjang tur ranggoas tapi leuwih leutik batan simeut séjén anu ukuranna sarua. Caricangkas kumisna ogé leuwih panjang, kalawan ngaluarkeun sora anu ngéngkréng utamana ...

                                               

Altai

Altai, Altay, atawa Altaik bisa ngalih ka: Krai Altai Bangsa Altaik Républik Altai Pagunungan Altai Basa Altay, basa séké Altay Séké Altay Basa Altaik

                                               

Organisasi Sastra

Organisasi sastra nyaéta mangrupa hiji wadah nu kaorganisasi sacara formal saperti lembaga-lembaga nu aya di kahirupan sapopoé. Tujuan na geus jentré pikeun ngahimpun anggota dina raraga nyangga sumébarna sastra, boh éta hasil tina panciptaan na ...

                                               

Pustaka Jaya

Pustaka Jaya nyaéta pamedal buku sastra nu diadegkeun di Jakarta taun 1971 kalawan saran ti Asrul Sani jeung sababaraha urang anggota Dewan Kesenian Jakarta. Iwal ti medalkeun buku sastra Indonésia, ogé medalkeun buku tarjamahan sastra dunya. Mis ...

                                               

Kepangeranan Pindos

Kapangéranan Pindos nyaéta nagara bonéka otonom nu ngadeg dina kadalai fasis Itali nu ngawasa di kulon kaler Yunani di wewengkon Epirus, Thessaly katut Makedonia Kulon salila Perang Dunya II. Nagara bagian leutik ieu salila penjajahan Itali Yunan ...

                                               

Jingitiu

Jingitiu nyaéta hiji ageman masarakat di anu diwariskeun sacara lisan. Dina ajaran ieu, Pangéran téh dat anu pangluhurna, disebut Déo Ama atawa Déo Muri Mara, anu hartina Pangéran geus aya ti dituna, teu diciptakeun. Inti ajaranana negeskeun yén ...

                                               

Blangkon

Blangkon nyaéta tutup sirah anu dipaké ku kaum lalaki minangka bagian ti pakéan tradisional jawa. Blangkon sabenerna wangun praktis ti iket anu mangrupa tutup sirah anu dijieun tina batik. Blangkon dina prinsipna dijieun ti lawon iket atawa udeng ...

                                               

Torres de Quart

Torres de Cuart basa Valencia: Torres de Quart nyaéta salah sahiji munara kembar, nu mangrupa bagéan tina pinding jaman panengah nu ngurilingan dayeuh kolot Valencia, nu fungsina pikeun mertahankeun dayeuh. Perenahna aya di antara parapatan jalan ...

                                               

Kelompok étnik

Kelompok étnik atawa suku bangsa, nyaéta hiji golongan manusa anu anggota-anggotana nganggap dirina minangka bagéan ti sasamana, biasana dumasar gurat turunan anu dianggap sarua. Idéntitas suku ogé ditandaan ku pangakuan ti batur ngeunaan ciri ha ...

                                               

Idu Durahman

Wa Idu téh sebutan keur Idu Durahman, tokoh spirituil ti Kabupatén Sumedang. Dumuk di wewengkon Galudra, Cimalaka, Wa Idu boga kaahlian rupa-rupa. Wa Idu bisa ngadalang kalayan wayangna sakapeung bisa obah sorangan tanpa diobahkeun. Wa Idu bisa n ...

                                               

Angklung bungko

Angklung anu disarengan jeung tarian, dipaènkeun pas keur upacara nadran, ngunjung ka Gunung Jati jeung Sedekah Bumi, jeung kaulan, ayana tèh di desa Bungko anu prenahna di perbatasan Cirebon jeung Indramayu. Nadran nya èta upacara tradisional ma ...

                                               

Villa Isola

Villa Isola nyaéta hiji villa nu perenahna di wewengkon sisi kalér dayeuh Bandung. Tempatna dina taneuh luhur, di sisi kénca jalan nu nuju ka Lembang Jln. Setiabudhi anu dipikawanoh minangka gedong IKIP Institut Keguruan dan Ilmu Pendidikan Bandu ...

                                               

Pompeii

Pompeii mangrupa ruruntuk kota Romawi deukeut Naples di wewengkon Campania, Itali. Kota ieu ancur nalika bituna gunung Vesuvius taun 79. Bituna gunung ieu ngubur kota ieu sajero sababaraha méter antukna leungit tapakna salila 1600 taun. Ruruntuk ...

                                               

Mesin ketik

Mesin Ketik nyaéta alat atawa piranti nu bisa nyieun citakan hurup atawa tanda baca di luhureun kertas sarta hasilna mangrupa citakan. Mesin ketik anu diproduksi ayeuna diwangun ti mesin ketik konvensional sarta mesin ketik listrik electric typwr ...

                                               

Joe Satriani

Joe Sarriani nyaéta gitaris katut guru gitar anu lahir di Westbury, New York,Amerika Sarikat tanggal 15 Juli 1956. Joe geus mulai maén gitar ti umur 14 taun kénéh, Joe diajar ka gitaris Billy Bauer jeung pianis Lennie Tristano, duanana nyaéta mus ...

                                               

Takahashi

Takahashi ngarujuk ka: Grup Takahashi, a multi-national robotics and logistics organisation. Takahashi ditulisna 高梁, kota di perfektur Okayama, Jepang Identitas Ward-Takahashi, dina Mekanika Kuantum Metoda Takahashi, dimekarkeun kue Masayoshi T ...

                                               

Hiroyuki Sawano

Hiroyuki Sawano nyaéta komposer, panata lagu, musisi, penulis lirik, jeung pianis Jepang, leuwih kasohor pikeun karyana dina loba animé, séri télevisi, sarta pilem. Manéhna diwakilan ku Legendoor antara taun 2006 jeung 2017, ayeuna diwakilan ku V ...

                                               

Cinlok

Cinlok nyaéta hiji pilem Indonésia nu dirilis dina 26 Séptémber 2008 kalawan sutradara Guntur Soeharjanto. Pilem ieu dieusian ku di antarana Tora Sudiro, Luna Maya, Tukul Arwana, Ria Irawan, Yeyen Lidya, Yurike Prastika, jeung Laila Sari.

                                               

Babak (téater)

Babak mangrupa unsur anu aya dina carita drama, carita sandiwara, atawa pagelaranana. Salakon téh biasana dibagi jadi sababaraha babak ; tapi aya ogé drama anu ngan saukur sababak. Dina téks tinulis biasana sok ditétélakeun dibagi sababaraha baba ...

                                               

Battle of Surabaya

Battle of Surabaya nyaéta pilem animasi 2D, drama, aksi tur sajarah Indonésia nu diproduksi ku MSV Pictures. Karya munggaran sutradara anom Aryanto Yuniawan ieu mintonkeun inohong katut carita fiktif, tapi maké kasang tukang sajarah perjoangan ba ...

                                               

Uppsala

Uppsala ; éjahan heubeulna Upsala) nyaéta ibu kota County Uppsala tur mangrupa kota kaopat panggedéna di Swéden, sanggeus Stockholm, Gothenburg katut Malmö. Baga 140.454 pangeusi taun 2010. Perenahna 71 km 44 mi béh kaléreun ibu kota Stockholm, m ...

                                               

Fifty Shades of Grey

Fifty Shades of Grey nyaéta pilem drama romantis / erotis Amérika Serikat diarahkeun ku Sam Taylor-Johnson sareng layar skripsi ditulis ku Kelly Marcel. Dumasar novel anu paling laris ku E.L James nami anu sami, béntang pilem Jamie Dornan sareng ...

                                               

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Goblet of Fire nyaéta pilem kaopat dina séri Harry Potter anu diadaptasi tina panulis anu pangpayunna J.K Rowling. Diarahkeun ku Mike Newell sareng dileupaskeun di 18 Nopémber 2005. Tilu dinten saatos dileupaskeun, pilem éta ...

                                               

Harry Potter and the Deathly Hallows - Bagean 1

Tulisan ieu ngeunaan pilem. Pikeun novel anu mangrupikeun sumber adaptasi, tingali Harry Potter dan Relikui Kematian. Artikel ieu ngeunaan bagian pilem 1. Kanggo bagian 2, tingali Harry Potter and the Deathly Hallows – Bagean 2. Harry Potter and ...

                                               

The Theory of Everything (pilem 2014)

The Theory of Everything mangrupa pilem biografi drama Inggris 2014 diarahkeun ku James Marsh sareng dikaluarkeun ku Tim Bevan, Eric Fellner, Lisa Bruce sareng Anthony McCarten. Skrip pilem ieu ditulis ku Anthony McCarten dumasar kana buku éta Tr ...

                                               

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Harry Potter and the Order of the Phoenix mangrupikeun pilem petualangan fantasi, dumasar kana novel nami anu sami, ditulis ku J.K. Rowling. Diarahkeun ku David Yates, ieu pilem kalima dina séri Harry Potter populér. Naskah ieu ditulis ku Michael ...

                                               

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Harry Potter jeung Kamar Rahasia mamgrupa séri kadua fantasi novel ku panulis J.K. Rowling. Pilem ieu dileupaskeun dina 3 Nopémber 2002. Diarah ku Chris Columbus sareng dilakukeun di Studio Film Leavesden.

                                               

Pintu Terlarang

Pikeun novélna, tingali Pintu Terlarang novél Pintu Terlarang Forbidden Door nyaéta hiji pilem horor/carita geter Indonésia nu dirilis dina taun 2009. Pilem ieu dieusian di antarana ku Fachri Albar, Marsha Timothy, Ario Bayu, Otto Djauhari, Tio P ...

                                               

Ignas Kleden

Ignatius Nasu Kleden nyaéta babar di Walibalun, Larantuka, Flores Timur, Nusa Tenggara Timur, 19 Mei 1948, nikah jeung Ninuk Probonegoro. Pendidikan terahir Doktor Sosiologi Universitas Biefeld, Jerman. Hahargaan nu kungsi di hontal nyaéta Achmad ...