ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 155




                                               

Raden Muhammad Mulyadi

Raden Muhammad Mulyadi nyaeta sajarawan kalahiran Bandung, 14 Pebruari 1969. Anjeunna aktip janten dosen sareng peneliti di Universitas Padjadjaran oge salaku Ketua Program Studi Magister Ilmu Sejarah. Salian tina ngadosenan, anjeuna aktip naliti ...

                                               

LionsGate

Lionsgate Entertainment Corporation nyaéta parusahaan hiburan Kanada nu geus eksis di incarnations béda. Pausahaan ieu diwangun dina Vancouver, British Columbia, tapi dumasar kana Santa Monica, California. Taun 2007, salaku tersukses parusahaan p ...

                                               

Saudi Aramco

Saudi Aramco Basa Arab: أرامكو السعودية ‎ ʾArāmkū s-Suʿūdiyyah, nyaéta pausahaan minyak nasional Arab Saudi. Markas gedéna aya di Zhahran, Arab Saudi.

                                               

Blog spam

Blog spam nyaéta blog nu sipatna ngaganggu atawa minuhan data server. Blog spam bisa ngagangu lamun urang néangan artikel di Google. Contona aya hiji mangsa arurang néangan wikipedia ku kata kunci wiki ",bisa waé nu kaluar wiki ie, wiki eta,wiki. ...

                                               

Surélék

E-mail, atawa email, disundakeun jadi surélék, mangrupa landihan pikeun "surat éléktronik" nu dimaksudkeun kana nyusun/nulis, ngirim, jeung narima pesen/surat ngaliwatan sistem komunikasi éléktronik. Sistem surélék ayeuna lolobana maké Internet, ...

                                               

Goréngan

Goréngan nyaéta mangrupa-rupa jenis kadaharan nu dianclomkeun kana adonan tipung jeung satuluyna digoréng keueum kana minyak goréng panas nu loba. Goréngan kaasup caneuteun nu kawilang kasohor, boh di wewengkon Sunda, umumna di sakuliah Indonésia ...

                                               

Transformasi Laplace

Transformasi Laplace nyaéta hiji téknik pikeun nyederhanakeun masalah dina hiji sistem anu ngandung asupan sarta kaluaran, kalayan ngalakonan transformasi ti hiji domain ka domain séjénna. Dina matematika wanda transformasi ieu mangrupa hiji kons ...

                                               

Walt Disney

Walt Disney nyaéta raja multimedia dina widang animasi. Mangjuta-juta barudak di dunya pasti teu bireuk deui jeung tokoh animasi Donald Bébék jeung Mickey Mouse ogé Gufi. Mimitina tina film kartun, Kerajaan Disney kiwari jadi leuwih lega deui amb ...

                                               

Keramik

Keramik /ke ra mik/ nyaéta taneuh liat anu dicampur jeung mineral séjén tuluy dibeuleum ; Keramik asalna tina Kecap; κεραμικός kecap basa Yunani keramikos;" karajinan "atawa" pikeun karajinan ", ti κέραμος keramos,"kotak, karajinan Kecap "keramik ...

                                               

Kartu pamanteng tivi

Kartu pamanteng tivi Basa Indonésia: kartu penala TV Basa Inggris: TV tuner card nyaéta pakakas komputer anu bisa ngajadikeun komputer sanggup mrosés sinyal televisi pikeun dipintonkeun dina layar monitor. Lolobana kartu pamanteng tivi ogé boga f ...

                                               

Bentley

Bentley Motors Limited mangrupa panyieun mobil méwah jeung mobil sports gedé nu basisna di Britania. Bentley Motors diwangun di Inggris dina 18 Januari 1919 ku Walter Owen Bentley, dikenal kalawan W.O. Bentley atanapi ukur "W.O." Pausahaan ieu ay ...

                                               

NASCAR

National Association for Stock Car Auto Racing atau biasa disingkat ku akronim NASCAR mangrupa perusahaan kulawarga nu nyelenggarakeun berbagai macam acara balapan. Perusahaan ieu didirikeun ku Bill France, Sr. di taun 1948 dan ayeuna anu nyekel ...

                                               

Spoon Sports

Spoon Sports nyaéta hiji pausahaan Jepang anu diadegkeun taun 1988. Ieu téh tuner mesin sarta produsén suku cadang anu ngahususkeun diri dina mobil anu dijieun ku Honda. Konsép maranéhanana nyaéta pikeun nyiptakeun mobil anu nyadiakeun téknologi ...

                                               

Rumus

Rumus nyaéta jalan ringkes keur méré gambaran informasi atawa "hubungan umum antar kuantitas". Salah sahiji nu kawentar nyaéta rumus Albert Einstein E = m × c 2.

                                               

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton, nyaéta salah sahiji pembalap dina ajang balap Formula 1. manéhna nyandang gelar Juara pembalap Formula 1 taun 2008 waktos nyupiran mobil tim McLaren.

                                               

Hendrick Motorsports

Hendrick Motorsports atau baheulana dikenal ku nami All Star Racing mangrupa sebuah tim balap mobil asal Amérika Serikat nu didirikeun ku Rick Hendrick. Tim ieu ayeuna berkompetisi di ajang NASCAR Seri Piala Sprint nganggo mobil Chevrolet SS. Tim ...

                                               

Olah raga

Olahraga Nyaeta salahsahiji wangun aktivitas fisik anu direncanakeun jeung puguh susunanana sarta ngagerakeun sakabeh awak sabaraha kali dina waktu anu sarua.Olah raga penting pikeun kasehatan awak sareng kasehatan mental. Olah raga anu alus nyae ...

                                               

NASCAR Seri Piala

NASCAR Seri Piala mangrupakeun divisi utama ti seri balapan NASCAR. Seri ieu mimitina dikenal sabagai Strictly Stock Series ti mimiti musim inagurasina di taun 1949. Mimiti taun 1950 sampai 1970 dikenal sabagai Seri Grand National. Ku sabab ayana ...

                                               

Sarapala

Manah artina Hate. Dina aktipitas Sarapala, Manah artinta Ngajamparing. Gondewa anu digunakeun manah. Mun dina basa Indonesia Busur Panah, Anak Panah disebutna Jamparing.

                                               

Lawong

Lawong nyaéta parabot pikeun ngabédaskeun soara supaya bisa jauh kadéngéna. Baheula mah lawong téh diperenahkeun dina tungtung tarompét. Lawong anu paling basajan nyaéta dampal leungeun; lamun urang nyalukan jelema nu jauh supaya kadéngéeun, damp ...

                                               

Tomo

Tomo atawa pendil nyaéta sééng nu djieun tina taneuh. Tomo kaasup kana barang gagarabah. Gunana pikeun ngéjo, ngagodog cai atawa jajamu. Sakapeung mah sok disebut ogé pependil.

                                               

Telepon keupeul

Telepon sélulér atawa hand phone mangrupa alat éléktronik jarak jauh anu bisa dipindah-pindah anu digunakeun pikeun komunikasi mangsa urang keur lumampah. Sajaba ti funsi sora anu baku saperti telepon, telepon selulér kiwari bisa miboga layanan t ...

                                               

Pita Rubak

Pitarubak nyaéta istilah dina Internet pikeun sambungan internét kalayan pangiriman data dina laju nu gancang. Aya dua wanda pitarubak anu ilahar, nyaéta DSL jeung kabel modem, anu sanggup ngirimkeun data dina laju 512 kbps atawa leuwih, nyaéta k ...

                                               

E1

E1 atawa sirkuit E-1 nyaéta ngaran format pangiriman digital nu maké 30 kanal sora digital nu lajuna 2.048 mégabit pér detik. E1 mangrupa standar anu dipaké di Éropah jeung Indonésia. Standar E1 ieu satara jeung standar T1 anu dipaké di Amérika, ...

                                               

Extremely low frequency

ELF dipaké ku Angkatan Laut Amérika Sarikat pikeun ngalaksanakeun telekomunikasi jeung kapal selam nu aya di handapeun beungeut cai. Alatan konduktivitas listrik cai uyah, kapal selam teu katembus ku lolobana komunikasi éléktromagnétik. Tapi siny ...

                                               

Mediaset

Mediaset nyaéta jaringan televisi komersil utama di Itali nu kantor puseurna di Milan, Lombardy. Jaringannana diadegkeun ku Silvio Berlusconi, tapi kiwari dikadalikeun ku kulawargana ngaliwatan Fininvest nu saham panggedéna dipibanda ku Silvio Be ...

                                               

Transformasi Fourier Diskrit

Transformasi Fourier Diskrit nyaéta salah sahiji wangunan transformasi Fourier nu maké pajumlahan sabagé gaganti integral. Dina matematika mindeng ogé disebut sabagé transformasi Fourier kahingga, nyaéta transformasi Fourier anu réa dilarapkeun d ...

                                               

Anomali rata-rata

Dina mékanika banda langit, anomali rata-rata nyaéta paraméter posisi jeung waktu hiji banda nu lumaju di orbit Képler. Ieu anomali dumasar kana fakta yén wewengkon nu sarua begag kasapu di fokus dina interval waktu nu sarua. Anomali rata-rata sa ...

                                               

Ékspéktasi Pitagoras

Ekspektasi phitagoras mangrupa rumus nu diwangun ku Bill James keur estimasi lobana game dina tim baseball "kudu" meunang dumasar kana jumlah skor jeung aturanna. Watesan ieu asalna tina kasaruaan rumus Pythagoras nu ngitung panjang hypotenuse se ...

                                               

Gelombang éléktromagnétik

Radiasi éléktromagnétik nyaéta gelombang éléktromagnétik anu ngarambat sorangan dina rohangan. Gelombang éléktromagnétik kawangun ku komponén listrik atawa éléktrik jeung komponén magnétik. Dua komponén ieu ngayun bulak-balik dina arah anu sudtna ...

                                               

Uyah (disambiguasi)

Uyah bisa nujul kana sawatara hal: Uyah kimia: sanyawa ionik nu diwangun ku kation nu muatanana positif jeung anion nu muatanana négatif Uyah: mineral nu rasana asin ilahar dipaké ajang barang olah Natrium klorida: sanyawa kimia kalawan rumus mol ...

                                               

Atropin

Atropin nyaéta ubar golongan antimuskarinik nyaéta ubar nu dipaké pikeun ngurangan motilitas usus. Miboga rumus kimia C17H23NO3, ubar ieu ogé dipaké pikeun ngungkulan gejala karacunan insektisida, denyut jantung nu turun, sarta pikeun prosedur pr ...

                                               

Régrési Deming

Régrési Deming nyaéta métodeu linear regression nu nangtukeun garis panghadéna keur susunan data nu pakait. Régrési ieu béda jeung régrési liniér dina ngitung kasalahan boh dina sumbu-x jeung sumbu-y. Keur conto, lamun data dina sumbu-x dipikanya ...

                                               

Adamantan

Adamantan atawa adamantana nyaéta sanyawa kimia kristalin tanwarna anu bauna kawas kamper, boga rumus kimia C 10 H 16, mangrupa sikloalkana sarta diamondoid pangbasajanna. Molekul adamantan diwangun ku gabungan tilu cingcin siklohéksana anu disus ...

                                               

Dopamin

Dopamin atawa dopamina nyaéta hiji neurotransmiter nu aya di rupa-rupa sato, boh vertebrata atawa invertebrata. Dina otak manusa, ieu fenetilamina téh ngaktifkeun lima tipeu reséptor dopamin - D 1, D 2, D 3, D 4, jeung D 5, sarta varian-varianna. ...

                                               

Celsius

Darajat Celsius téh hijian suhu nu asalna tina ngaran astronom Swédia Anders Celsius, nu munggaran ngajukeun sistim nu sarupa dina taun 1742. Ti taun 1750-an, skala ieu katelahna skala Centigrade, kakara diganti jadi Celsius taun 1948. Alesan dig ...

                                               

Xilometazolin

Xilometazolin nyaéta bahan aktif nu aya dina ubar semprot irung nu dipaké pikeun ngungkulan irung nu mangpet. Xilometazoline mangrupakeun ubar dina bentuk semprot atawa tétés pikeun irung nu dipaké pikeun ngungkulan paradangan jeung irung nu mang ...

                                               

Kloropil

Kloropil mangrupa pigmén potosintétik héjo nu aya dina tutuwuhan, algae, jeung sianobaktéri. Ngaran ieu diturunkeun tina basa Yunani kuna: kloros jeung fillon = daun. Kloropil paling kuat nyerep bagian bulao jeung beureum tina spéktrum éléktromag ...

                                               

Prazikuantel

Prazikuantel nu miboga ngaran dagang Biltricide nyaéta ubar nu biasa dipaké pikeun ngubaran inféksi parasit kayaning cacing s chistosoma jeung cacing f asciola hepatica, salian ti éta ubar ieu ogé dipaké pikeun ngubaran sababaraha panyakit nu dis ...

                                               

Rokét

Rokét nyaéta pakakas nu jadi jembatan antara rohang jomantara jeung bumi sarta banda-banda langit. Rokét-rokét nu mimiti jenisna kawas kembang seuneu,bung-bung anu eusina bubuk hideung tina areng, dijieun abad ka-13 di Cina, sarta jadi ide anu su ...

                                               

Pikiran

Pikiran téh ide jeung prosés mental. Pamikiran ieu ngamungkinkeun hiji jalma pikeun ngagambarkeun dunya salaku model jeung méré perlakuan eta éféktif luyu jeung tujuan, rencana, jeung kahayang. Kecap nu nujul ka konsep jeung prosés antarana kogni ...

                                               

Carita rahayat Indonésia

Carita rahayat Indonésia nyaéta wangun tradisi lisan anu sumebar kalawan tatalépa di sakuliah nagara Indonésia. Di Indonésia, carita rahayat téh geus galib disebut dongéng, padahal carita rahayat didieu ngawengku wangun-wangun séjénna nu leuwih l ...

                                               

Prakambrium

Prakambrium mangrupa ngaran anu teu resmi pikeun éon ti waktu géologi anu saméméh éon Fanerozoikum ayeuna. Prakambrium dimimitian nalika Bumi ngawangun jeung réngsé dina awal periodé Kambrium. Kajadian anu dijelaskeun dina bagian saméméha mangrup ...

                                               

Kabupatén Lampung Kalér

Kabupatén Lampung Kalér nyaéta salah sahiji kabupatén di Provinsi Lampung, Indonésia. Kungsi jadi kabupatén nu panglegana di Provinsi Lampung nu ngawengku Kabupatén Lampung Utara, Kabupatén Way Kanan, Kabupatén Lampung Barat, jeung Kabupatén Tula ...

                                               

Wewengkon Kansai

Wewengkon Kansai atawa wewengkon Kinki Jepang aya di wewengkon Tengah-Kaler pulo utama Jepang, Honshū. Wewengkon ieu ngawengku préféktur Nara, Wakayama, Mie, Kyoto, Osaka, Hyōgo, jeung Shiga. Kadangkala Fukui jeung Tokushima kaasup ogé. Sedengkeu ...

                                               

Gondwana

Gondwana mangrupa Superbuana kuno anu miluan kira-kira 180 juta taun ka tukang. Benua geus pamisah ka bumi anu urabg nyaho ayeuna: Afrika, Amérika Kidul, Antarktika, buana India jeung Jazirah Arab. Buana anu teu dikenal ayeuna ngan ukur teratur s ...

                                               

J.K. Rowling

J.K. Rownling nyaéta salah sahiji novélis, tukang nulis skénario jeung produser film asal Inggris. Manéhna nyaéta nu ngarang séri fantasi Harry Potter, salah sahiji buku jeung film waralaba pang populérna sapanjang sajarah. Joane Rowling, dikenal ...

                                               

Kabupatén Way Kanan

Ieu kabupaten nyaeta salah sahiji ti lima welas kabupaten/kota nu aya di Propinsi Lampung. Ngaduhan wilayah nu ageung legana 3.921.63 km atawa sarua jeung 11 persen ti jumlah kampung kolot nu aya di Kabupaten Way Kanan. Ditilik tina topograpina, ...

                                               

Artéfak

Artéfak nyaéta salah sahiji istilah nu mindeng dipaké ku para arkéolog. Artéfak atawa artifact mangrupa pakakas-pakakas hasil titinggal sajarah. Artéfak téh ngawengku sakabéh pakakas anu dijieun sarta di modifikasi ku jalma sarta bisa dipindahkeu ...

                                               

Skala waktu géologis

Skala waktos géologis mangrupikeun sistem anu dianggo ku para élmuwan pikeun ngajelaskeun sajarah Bumi dina hal kajadian géologis atawa paléontologikal. Jaman géologis dipisahkeun kana unit jeung subunit, anu panggedéna dieusieun. Éon dibagi jadi ...