ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 147




                                               

Cijayanti, Babakan Madang, Bogor

Kp. Jayanti Hiji Kp. Jayanti Tilu Kp. Pasir Karet Kp. Gang Menteng Kp. Gang Pasir Kp. Jayanti Dua Kp. Pasir Maung Kp. Cimanggurang Kp. Bangkong réang Kp. Cerewed

                                               

Bangbayang, Cipaku, Ciamis

Baheula mah Désa Bangbayang téh ngahiji jeung Désa Cieurih. Ti mimiti taun 1988 désa Cieurih dimekarkeun jadi 2 désa nyaéta désa Bangbayang jeung désa Cieurih.

                                               

Batumalang, Cimerak, Ciamis

Désa Batumalang nyaéta pamekaran ti désa Legokjawa dina taun 1984 Taun 2006 Waktos kajantenan tsunami di basisir kidul laut jawa kantor désa batumalang di jantenkeun penampungan sementara korban tsunami ti kampung cidadap désa legokjawa satuéacan ...

                                               

Cibeureum, Sukamantri, Ciamis

Di suku Gunung Madati aya 3 désa nyaéta Désa Cibeureum, Désa Cibubuhan jeung Désa Caringin nu pamaréntahanana aya di unggal désa éta. Désa Cibubuhan mangsa harita mah kasohor minangka hiji tempat transit keur nu daragang gula jeung bako, sarta ka ...

                                               

Pawindan, Ciamis, Ciamis

Oleh: Sonny Rohimat al-Baregbegi ---- Pawindan Ki Pawindan téh ngaran hiji patani nu jeneng dina jaman puseur Karajaan Galuh nu aya di Imbanagara. Ki Pawindan sareng garwana linggih di sisieun walungan Citanduy. Dina mangsa Karajaan Mataram ngaru ...

                                               

Hégarsari, Sindangbarang, Cianjur

Pasisir Datarlega jeung Cijarian anu di jadikeun andalan wewengkon tempat keur arulin jeung ngarala lauk keur masyarakat sabudereun éta tempat ngan hanjakal sarebu kali hanjakal jalan lamum rek kadinya teu bisa di tempuh ku kandaraan roda opat ko ...

                                               

Jatisari, Sindangbarang, Cianjur

Jatisari di adegennana taun 1984, saméméhna kaasup wewengkon désa leles sabada can jadi kacamatan agrabinta.Daerah jatisari geus aya kira-kira taun 1910-an, tapi nukacatet dina tembok urut pameleuman karet nyaéta taun 1918,baheula mah kampung téh ...

                                               

Saganten, Sindangbarang, Cianjur

Désa Saganten, Kec Sidang Barang mangrupikeun désa nu caket saraung basisir nyaéta: Pantai APRA sareng Pantai Sereg, lamun lebaran mah mani rame pisan nu daratang teh, boh urang Sindangbarang atanapi ti kacamatan liana saperti ti Kac. Cibinong, K ...

                                               

Walahir, Agrabinta, Cianjur

Desa Walahir baretona mah mangrupa desa nu aya di kacamatan Sindangbarang. Ku ayana pamekaran, desa ieu tuluy asup ka kacamatan Agrabinta. Kiwari mah, desa ieu asupna ka kacamatan Leles. Walahir mangrupa desa pangkolotna ti jaman jajahan Walanda. ...

                                               

Kerandon, Cirebon Selatan, Cirebon

Désa Kerandon nyaéta hiji désa nu mana désa ieu kasebutkeun dina sajarah babad Cirebon. Kasebutkeun yén Pangéran Walang Sungsang papanggih jeung Ratu Bangou di Pasir/Gunung Cangak nu aya di luhureun daérah Cimandung. Di Cimandung ogé aya situ nu ...

                                               

Dépok, Cisompét, Garut

lolobana pangeusina nyaéta urang Sunda, sarta 5% urang Jawa jeung 4% urang Madura.

                                               

Kutanagara, Malangbong, Garut

Kutanagara nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Malangbong, Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kutanagara ayana di béh kuloneun ti kota kacamatan Malangbong.

                                               

Padaawas, Pasirwangi, Garut

Padaawas nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Pasirwangi, Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Perenahna nyaéta béh kulon Kabupatén Garut, deukeuteun Pembangkit Listrik Tanaga Uap Géothermal Darajat jeung wilayah kahutanan. Ieu désa ...

                                               

Tanggulun, Kadungora, Garut

Desa Tanggulun ngagaduhan sababaraha kampung diantawisna: Kp. Dangdeur Kp. Cigadog Tanggulun Kp. Cidadap Kp. Baeud Kp. Cirandaka Lebak Kp. Gajahngambung Kp. Cirandaka Tonggoh

                                               

Kertamulya, Bongas, Indramayu

Sejarah putra Tumenggung Gagak Singalodra dari Bengelen Jawa Tengah bernama Raden Wiralodra yang mempunyai garis keturunan Majapahit dan Pajajaran, dalam tapa baratanya di kaki Gunung Sumbing mendapat wangsit. "Hai Wiralodra apabila engkau ingin ...

                                               

Ancaran, Kuningan, Kuningan

Ancaran tatanggian sareng désa anu kalebet kacamatan sanes, diantawisna: Wates kaler: désa Cikubangsari Kacamatan Karamatmulya, Wates wetan: désa Sindangagung Kacamatan Sindangagung, Wates kidul: désa Sindangsari Kacamatan Sindangagung, Wates kul ...

                                               

Bandorasa Wétan, Cilimus, Kuningan

Bandorasa Wétan baheulana mah ngahiji jeung Bandorasa Kulon, tapi ku sabab lega teiung, tuluy waé dipisah, jadi aya Bandorasa Wétan jeung aya ogé Bandorasa Kulon.

                                               

Bunigeulis, Hantara, Kuningan

désa Bunigeulis terletak pada titik koordinat 108° 23 - 108° 47 Bujur Timur dan 6° 47 - 7° 12 Lintang Selatan. Sedangkan ibu kotanya terletak pada titik koordinat 6° 45 - 7° 50 Lintang Selatan dan 105° 20 - 108° 40 Bujur Timur.

                                               

Cihérang, Kadugedé, Kuningan

Cihérang nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kadugedé, Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Barat, Indonésiaanu cai na herang sareng ciri khas anu béda ti désa nu sanes na nyaéta usaha kantong kertas.ti awit taun 1960an usaha ieu tos di kawitan ku ...

                                               

Cimulya, Cimahi, Kuningan

Cimulya kapungkurna mangrupa hiji kampung nu namina Girangcimuncang, lebet ka désa Gunungsari. Dina taun 1942, kampung Girangcimuncang katarajang wabah panyakit nu katelah botoleun, katambih deui kaayaan kampungna kaancam ku longsor. Ahirna para ...

                                               

Cisaat, Cibingbin, Kuningan

désa Cisaat mangrupa salah sahiji désa anu dipekarkeun ti désa Dukuhbadag nalika taun 1984 depinitif janten désa anu mandiri anu diawalan ku désa Pesiapan teras kana depinitif. Harita anu nyangking kalungguhan kuwu mimiti nyaéta bapa Supandi Alm, ...

                                               

Karangtawang, Kuningan, Kuningan

Karangtawang nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kuningan, Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Lokasina nyaéta di watés antara kacamatan Kuningan jeung kacamatan Garawangi, asup ka wewengkon Kuningan Wétan.

                                               

Tundagan, Hantara, Kuningan

Jaman Walanda Belanda, Nederland Desa Tundagan kungsi dibeuleum nepi ka ludes. Nalika jaman gorombolan, Tundagan dibeuleum deui. Jalmana ngarungsi nyalametkeun diri.

                                               

Beusi, Ligung, Majalengka

Beusi nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Ligung, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Beusi mangrupa salah sahiji désa nu tos kawentar di kabupatén Majalengka. Sasih Juni 2007 diwartoskeun yén kuwu beusi tos tilar dunya, kumar ...

                                               

Buninagara, Bantarujeg, Majalengka

Ceuk kolot baheula yén ngaran Buninagara asal muasalna aya masarakat anu kungsi nyamunikeun barang nagara nyaéta salah sahiji sato mencek/kijang anu ditangtayungan ku pamaréntah, ahirna jadi ngaran Buninagara nu asal kecapna tina ngabunikeun bara ...

                                               

Kancana, Cikijing, Majalengka

Salah saurang warga anu asalna ti Mesir nu ngaranna syékh Wali Kutub Arifin, gelarna diluyukeun dumasar kana kamampuhna. syékh Wali = jalma anu pohara alim dina agama Islam, Kutub = nyebarkeun agama Islam ka rupa-rupa nagara. syékh Wali Kutub Ari ...

                                               

Kawunggirang, Majalengka, Majalengka

Embah Bahim anu makamna di astana gedé, mangrupa hiji inohong anu ngamimitian nyebarkeun agama Islam di désa Kawunggirang. Ku kituna, Embah Bahim dianggep hiji inohong nu ngadegkeun désa Kawunggirang ieu. Embah Bahim téh putrana Embah Latif. Emba ...

                                               

Kertawinangun, Kertajati, Majalengka

Palih Kulon: Désa Palasah Palih Wetan: Désa Sukawana Palih Kidul: Désa Pakubeureum Palih Kaler: Désa Babakan Kepala Désa Kertawinangun Sejak 1901 s.d. sekarang 1. Karim 1901-1903 2. Sarja 1904-1909 3. H. Sapingi 1910-1922 4. Dapur Sudjana 1923-19 ...

                                               

Panongan, Jatitujuh, Majalengka

Sacara administrasi kdibagi jadi dalapan dusun, nyaéta Dusun Rentang, Dusun Ahad, Dusun Senen, Dusun Salas, Dusun Rebo, désa Kemis, Dusun Jumah, Dusun Saptu.Tiap Dusun kabagi kana hiji RW jeung 2 RT

                                               

Pilangsari, Jatitujuh, Majalengka

Di palih wetan Désa Jatiraga sareng Désa Jatitengah Di palih kulon tanah kebon tiwu milik PTP 14 Pabrik Gula Jatitujuh Di palih kidul Désa Babajurang sareng Désa Jatitengah Di palih kaler tanah kebon tiwu milik PTP 14 Pabrik Gula Jatitujuh

                                               

Sunalari, Cikijing, Majalengka

Sunalari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cikijing, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Desa Sunalari tempatna pami tilebak saatos Desa Katanggur,pami tiarah pasir saatos Desa Kancana, Ti palih Kulon Desa Sukasari Tonggoh,t ...

                                               

Ponggang, Sagalahérang, Subang

Saur para sepuh anu sapalih parantos tilar, Ponggang téh asalna tina kecap molongpong araranggang anu hartosna pikeun ngagambarkeun hiji daerah anu jumlah bumi atanapi suhunan imahna masih patarebih atanapi carang. Nanging kiwari Ponggang téh par ...

                                               

Bojongloa, Buahdua, Sumedang

Bojongloa nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Buahdua, Kabupatén Sumedang, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Bojongloa téh di apit Ku dua walunagan, walungan cilogang jeung walungan ciakar.désa bajong loa ngandeulkeun Ka pertanian.désa ieu kabagi ...

                                               

Pajagan, Cisitu, Sumedang

Pajagan tadina kaasup ka Kacamatan Situraja. Duméh éta kacamatan ngalegaan atawa dimekarkeun maka jadi dua kacamatan nyaéta Cisitu jeung Situraja. Pajagan disalusur kana asal kecapna nurutkeun carita tina kecap "Pajagaan". Saloyog jeung carita ti ...

                                               

Gombong, Ciawi, Tasikmalaya

Désa Gombong aya dina wewengkon Gunung Talaga Bodas palih wetan. Ngadegna Désa Gombong teu acan tiasa ditangtoskeun iraha-irahana, mung upami ningal di Kampung Pocol aya kakantunan Kabuyutan Situs anu mangrupikeun Menhir dina aréal Punden Berunda ...

                                               

Karanglayung, Karang Jaya, Tasikmalaya

Citambal mangrupa kampung anu aya di wilayah Désa Karanglayung, anu mangrupa kampung anu éndah pikeun dicicingan, kampung alit anu pinuh ku lingkungan pendidikan ti mimiti TK Negeri, TK Islam, SD, MDA, SMP, Pondok Pesantrén, Pengajian Malam. Cita ...

                                               

Kota Tangerang

Keur kabupatén nu ngaranna sarua, tempo Kabupatén Tangerang. Kota Tangerang nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Banten, Indonesia. Tangerang mangrupan kota panggedéna di Propinsi Banten. Tangerang aya persis di kuloneun Jakarta, sarta dilingkung ...

                                               

Braga Festival

Braga féstival nyaéta hiji kagiatan nu diayakeun di Kota Bandung. Pamaréntah Kota Bandung sacara rutin ngayakeun Braga féstival saprak taun 2005. Kagiatan ieu jadi ritual kota bandung nu ditungguan tiap taunna. Braga féstival ngagambarkeun kréati ...

                                               

Cihampelas Walk

Cihampelas Walk mangrupa salah sahiji Mall nu aya di Jalan Cihampelas no. 160 Sukajadi, Bandung. Ciwalk mangrupa wangunan unik ku lantaran désainna saperti jalanan di luar negri, salian ti éta ku lantaran wangunana nyaruaan bentuk kupu-kupu. Kons ...

                                               

Musieum Sri Baduga

Musieum Sri Baduga perenahna di jalan B.K.R 185 Tegallega sarta pahareup-hareup jeung Monumén Bandung Lautan Api. wangunan musieum ieu miboga suhunan nu panjang sarta potongan imah panggung nu diadumaniskeun jeung gaya arsitéktur modérn. Ieu musi ...

                                               

Konférénsi Asia Afrika

Konférénsi Tingkat Tinggi Asia–Afrika mangrupa hiji konférénsi antara nagara Asia jeung Afrika, anu lolobana kakara miboga kamerdikaan. KAA digagas ku Indonésia, Myanmar, Sri Lanka, India jeung Pakistan, anu dikokolakeun ku Departemen Luar Negri ...

                                               

Trans Studio Bandung

Trans Studio Bandung nyaéta tempat ulin nu aya di jero rohangan, ieu tempat pang gedéna di dunya anu dikongkolakeun ku Trans Corp. Trans Studio Bandung mangrupa tempat ulin nu kadua anu saméméhna aya Trans Studio Makassar anu dibangun taun 2009. ...

                                               

Masjid Dian Al-Mahri

Masjid Dian Al-Mahri, ogé katelah Masjid Kubah Emas mangrupa masjid diwangun di sisi jalan Raya Meruyung, Limo, Dépok di Kacamatan Limo, Kota Dépok. masjid ieu salain mangrupa tempat ibadah salat keur umat Muslim sapopoé, kompléks masjid ieu ogé ...

                                               

Nagoya Municipal Subway

Kareta Jero Taneuh Kota Nagoya atawa Nagoya Municipal Subway nyaéta sistim kareta jero taneuh nu aya di Nagoya, Aichi, Jepang. Saperti kota metropolitan di Jepang séjénna, kareta jero Greater Nagoya ngagunakeun suburban rail, nu jaringanna bakal ...

                                               

Stasion Meitetsu Nagoya

Stasion Meitetsu Nagoya nyaéta terminal utama Nagoya Railroad. Ampir kabéh kareta di jalur utama Meitetsu ngaliwatan ieu stasion. Mimiti 29 Januari 2005, layanan anyar Rapid Limited Express dioperasikeun ka Chūbu Centrair International Airport. I ...

                                               

Stasion Meitetsu Gifu

Pikeun station nu Central Japan Railway Company, tempo Stasion Gifu. Meitetsu Gifu Station nyaéta terminal utama Kareta api Nagoya di Kota Gifu, Préféktur Gifu, Jepang. Salah sahiji tina dua stasion utama di kota salian ti JR Stasion Gifu. Stasio ...

                                               

Bandar Udara Internasional Huséin Sastranegara

Bandar Udara Internasional Husein Sastranegara nyaéta bandara internasional nu ayana di Bandung, Jawa Kulon, Indonesia. Bandara ieu lokasina aya di tengah pusat kota Bandung, kira saukur 4 kilometer ti Alun Bandung. Hanjakal transportasi ka aréa ...

                                               

Jalur Sakura-dōri

Jalur Sakura-dōri nyaéta jalur subway, bagéan ti sistim Nagoya Municipal Subway di Nagoya, Jepang. Jalur ieu mimiti ti Nakamura Kuyakusho, Nakamura Ward nepi ka Nonami, Tempaku Ward, sakabéhna di Nagoya. Dina peta Jalur Sakura-dōri warna beureum. ...

                                               

Cakalang

Ikan Cakalang adalah ikan berukuran sedang dari familia Skombride. Satu-satunya spesies dari genus Katsuwonus. Cakalang terbesar, panjang tubuhnya bisa mencapai 1 m dengan berat lebih dari 18 kg. Cakalang yang banyak tertangkap berukuran panjang ...

                                               

Tuna

Tuna adalah ikan laut pelagik yang termasuk bangsa Thunnini, terdiri dari beberapa spesies dari famili skombride, terutama genus Thunnus. Ikan ini adalah perenang andal. Tidak seperti kebanyakan ikan yang memiliki daging berwarna putih, daging tu ...