ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 143




                                               

Anyang, Koréa Kidul

Anyang nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Lokasina 20 km kiduleun Seoul sarta nyambung kana Subway Seoul Jalur 1 jeung Jalur 4. Kota tatangga lianna nyaéta Incheon jeung Gwangmyeong di beulah kulon, Suwon di beulah wétan ...

                                               

Osan

Artikel ieu ngeunaan Osan, Républik Koréa. Tempo Osan Air Base keur pangkalan militér Amérika. Osan nyaéta kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul, kurang leuwih 35 km kiduleun Seoul. Pangeusi kota Osan kurang leuwih 120.000 jiwa. Perékonomian lok ...

                                               

Pyeongtaék-si

Pyéongtaék nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kota ieu aya di kidul kulon propinsi, mangrupa kota palabuan nu anyar diwangun, diadegkeun taun 1986. Ieu kota mangrupa basis angkatan laut Koréa Kidul sarta tempat ngumpulna ...

                                               

Suwon

Suwon nyaéta ibukota propinsi tur kota pnggedéna di Gyeonggi-do, Koréa Kidul. Suwon ayana kurang leuwih 30 kilométer kiduleun Seoul. Kadang-kadang Suwon disebut ibukotana maén bal urang Koréa ku sabab kasohorna Suwon Samsung Bluewings, sarta saca ...

                                               

Gyeonggi-do

Gyéonggi-do nyaéta propinsi pangpadetna di Koréa Kidul. Ibukota propinsina aya di Suwon. Seoul - kota panggedéna di Koréa Kidul tur mangrupa ibukota nasional - aya dina jajantung propinsi tapi sacara administratif misah jadi kota husus satingkat ...

                                               

Lir ilir

ilir nyaéta kakawihan kaulinan barudak leutik urang Jawa jaman baheula, nu ceuk caritaan kolot mah dikarang ku salah sahiji Wali Songo. Kakawihan ieu ngandung palsapah agama Islam nu kacida jerona, nu nyaangan kaayaan kaislaman jaman harita nu sa ...

                                               

Daptar tempat pelesir di Jawa Kulon

Karang Kamulyan Cagar Alam Pananjung Goa Donan Basisir Karang Nini Basisir Karapyak Situ Panjalu Basisir Pangandaran Basisir Batu Hiu Basisir Batu Karas Cukang Taneuh

                                               

Stone Garden

Stone Garden nyaéta salah sahiji tempat pelesir anu mangrupa gunung batu kapur perenéahna aya di puncak guha pawon, Kampung Girimulya, désa gunung masigit Citatah Bandung Barat. Jarak ti Padalarang ka ieu tempat kurang leuwih 5 km. Urang bisa nga ...

                                               

Taman Nasional Bromo Tengger Semeru

Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nyaéta taman nasional di Jawa Wétan, Indonésia, anu perenahna aya di wewengkon administratif Kabupatén Pasuruan, Kabupatén Malang, Kabupatén Lumajang, jeung Kabupatén Probolinggo. Ieu taman nasional téh gaduh t ...

                                               

Bumi Langit

Bumi Langit nyaéta hiji kawasan atawa komunitas terbuka nu aya di Jl Imogiri-Mangunan km 3, Desa Giriloyo, Kelurahan Wukirsari, Kecamatan Imogiri, Kabupaten Bantul, Daerah Istimewa Yogyakarta. Lokasina henteu jauh ti makam raja-raja Mataram Imogi ...

                                               

Jalur Utama Hokuriku

Jalur Utama Hokuriku salah sahiji jalur West Japan Railway Company ngahubungkeun wewengkon Kansai jeung basisir Sea of Japan.

                                               

Stasion Tokyo

Stasion Tokyo nyaéta stasion kareta nu lokasina di Marunouchi distrik bisnis Chiyoda, Tokyo, deukeut ka Imperial Palace jeung pusat komersil Ginza. Ieu stasion mangrupa terminal panghubung utama di Tokyo, stasion pangsibukna di Jepang dumasar kan ...

                                               

Stasion Shinjuku

Stasion Shinjuku nyaéta stasion kareta di wards Shinjuku jeung Shibuya di Tokyo, Jepang. Stasion ieu ngarupakan panghubung utama keur patalimarga kareta antara pusat Tokyo jeung wewengkon kulon suburban dina jalur inter-city rail, commuter rail j ...

                                               

Stasion Ueno

Stasion Ueno nyaéta stasion kareta utama di ward Taitō Tokyo. Stasion ieu dipaké keur ngalayanan distrik Ueno jeung Ueno Park - nu di jerona aya Tokyo National Museum, The National Museum of Western Art, Ueno Zoo, Tokyo National University of Fin ...

                                               

Masakan Padang

Masakan Padang mangrupa ngaran anu dipaké pikeun ngarujuk kana rupa-rupa papasakan anu asalna ti daérah Minangkabau, propinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Rupa-rupa papasakan ieu leuwih kasohor kalawan ngaran masakan Padang. Sanajan kitu, asal-usul ...

                                               

Musium Wayang

Musieum Wayang nyaéta musium nu aya di Jalan Pintu Besar Utara No. 27, Jakarta. Musium nu diresmikeun ku gubernur, Ali Sadikin tanggal 13 Agustus 1975. Musium ieu umurna sarua jeung Musium Sejarah Jakarta Musium Fatahillah. Baheula na gedung ieu ...

                                               

Gedung Pakuan

Gedong Pakuan nyaéa imah dines nu dijadikeun tempat resmi Gubernur Kepala Daerah Provinsi Jawa Kulon. Ieu gedong aya di Jalan Otto Iskandardinata No.1, Bandung. Dina jaman kolonial Walanda, ieu gedong mangrupa tempat resmi Residen Priangan.

                                               

Linux Mint

Linux Mint nyaéta hiji sistim operasi komputer nu dijieun ngagunakeun inti kernél Linux tur ngagunakeun pakakas jeung pustaka GNU. Linux lain ngaran sistim operasi, Linux ngan saukur komponén software anu jadi sasak, ngabantuan hubungan antara ap ...

                                               

Runtuyan Jalur Kareta api di Jepang (A ka I)

Line 2 Tanimachi Line Osaka Municipal Transportation Bureau Line 3 Ginza Line Tokyo Metro Line 1 Midōsuji Line Osaka Municipal Transportation Bureau Line 4 Marunouchi Line Tokyo Metro 8Liner Operator undecided Planned Line 1 Astram Line Hiroshima ...

                                               

Jalur Aonami

Jalur Aonami nyaéta jalur kareta di Nagoya City ngahubungkeun Stasion Nagoya jeung Kinjo-Futo Station. "Jalur Aonami" nyaéta ngaran pondok keur Jalur Kulon Palabuan Nagoya, West Nagoya Port Line dioperasikeun ku Nagoya Seaside Rapid Railway. Jalu ...

                                               

Runtuyan Jalur Kareta api di Jepang (J ka P)

Jōsō Line Kanto Railway JR Yumesaki Line Nickname. West Japan Railway Company JR Kyōto Line Nickname. West Japan Railway Company Jōhana Line West Japan Railway Company Jimbō Line Group name. Composed of Kōbe Line and Takarazuka Line. Hankyu Corpo ...

                                               

Runtuyan Jalur Kareta api di Jepang (R ka Z)

Rinkai Main Line Freight. Sendai Rinkai Railway Ryōmō Line East Japan Railway Company Rifu Line Common name. East Japan Railway Company Ryūgasaki Line Kanto Railway Rokkō Island Line Kobe New Transit Rinkai Fukutoshin Line Former name. Tokyo Wate ...

                                               

Nozomi (Shinkansen)

Nozomi nyaéta kareta panggancangna di jalur Tōkaidō/Sanyō Shinkansen. Manjang antara Shin-Kobe jeung Hakata, Nozomi ngagunakeun seri 500 nu kacepatanna ampir 300 km/jam. Waktu antara Tokyo jeung Osaka, nu jauhna kilometer, ngan 2.5 jam maké Nozom ...

                                               

Jalur Utama Nagasaki

Jalur Utama Nagasaki, atawa Jalur Nagasaki, manjang ti Tosu Station di Saga Prefecture nepi ka Nagasaki Station di Nagasaki Prefecture, Jepang. There is a separate branch of this line which runs from Kikitsu to Urakami by way of Nagayo. There are ...

                                               

Stasion Saga

Stasion Saga 佐賀駅, Saga-eki? nyaéta stasion kareta di Kota Saga, Saga Prefecture, Jepang. Dioperasikeun ku JR Kyushu sarta aya di Nagasaki Main Line. Kareta ti stasion ieu nerus ogé ka Sasebo sarta Karatsu Line. Kurang leuwih 25.000 urang ngali ...

                                               

Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai

Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai nyaéta jalur karéta api anu matalikeun Stasion Jakarta Kota jeung Stasion Manggarai. Ieu jalur téh geus mangrupa jalur layang ti taun 1990-an. Jalur ieu geus diéléktrifikasi jeung geus mangrupa double track ...

                                               

Ciliata

Ciliata atawa Ciliophora nu hartina obah maké silia. Ciliata disebut ogé infusoria sabab sato ieu bisa kapanggih di tempat cai urut pamiceunan atawa kocoran.

                                               

Langir

Langir atawa kala nyaéta arthropoda predator ti ordo Scorpiones di kelas Arachnida. Sukuna aya dalapan, boga ciri utama sapasang cacapit anu badag jeung buntut leutik anu tungtungna boga panyeureud, gedéna antara 9 mm nepi ka 20 cm. Tapak évolusi ...

                                               

Bilatung

Bilatung mangrupa hambalan larva dina daur hirup laleur, atawa bisa ogé nujul ka larva serangga lianna, kagambar salaku mahluk pikagilaeun nu hirup tina bugang. Kecap bilatung ogé mangrupa istilah Sunda pikeun anak ucing.

                                               

Hemiptera

Hemiptera nyaéta salah sahijo ordo sasatoan tina Kelas gegeremet. Cicadas, simeut jeung kutu daun mangrupa anggota tina ordo ieu. Kelompok ieu mangrupa ordo gegeremet nu gedé pisan, diwangun ku antara 75.000 spésiés di sakabéh benua. kira-kira 1. ...

                                               

Hileud

Hileud nyaéta larva lepidoptera. Hileud mibanda ségmén-ségmén awak sarta loba pisan "suku"na. Rewog pisan kana dangdaunan, tumuwuhna morontod, ganti kulit 4-5 kali, lajeng robah jadi bentuk sawawa. Hileud sabenerna ukur boga genep suku kaasup hék ...

                                               

Kumbang

Kumbang nyaéta salah sahiji ordo sato tina kelas Insecta nu mangrupa kelompok pangbadagna. Ngaran Coléoptera sorangan asalna tina kecap Yunani "koleos" nu hartuna panutup jeung "ptera" nu hartina jangjang, ngarujuk kana jangjang nu dimodifikasi n ...

                                               

Siraru

Siraru, lalana; Latin termes, cacing leuweung) nyaéta kulawarga rinyuh buhun, Hodotermitidae. Nu ngabédakeunna unggal kasta téh nyaéta tungtung sungut handapna, jeung panonna, sahingga masing-masing béda fungsina. Aya siraru aya nu tugasna néanga ...

                                               

Manuk

Manuk nyaéta sato vertebrata tina kelas aves. Cirina boga suku dua, getih haneut, ovipar nu dicirikeun utamana ku ayana bulu, jangjang, pamatuk, sarta tulang nu ronggaan. Ukuran awak manuk rupa-rupa pisan, ti kolibri nu lembut nepi ka Ostrih jeun ...

                                               

Bakicot

Bakicot disebut ogé balakicot, blekecot, téngék atawa kéong racun; Achatina fulicia Bowdich. Kéong gedé nu hirup di darat. Wangun cangkangna kerucut tur buleud di handapna, panjangna kurang leuwih 13 cm kalawan garis tengah 5 cm. Warnana coklat k ...

                                               

Tutut

Tutut nyaéta sato anu cangkangan nu hirupna dina leutak. Tutut sok diangeun pikeun deungeun sangu ari didaharnna dikecrok nepi ka beunang eusina. Tutut miboga cangkang anu mangrupa imahna anu wangunna méncos rerenggian. Tutut sabenerna bisa dijad ...

                                               

Araceae

Arum nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan nu aya dina kelompok utama Angiospermae. Tutuwuhan Aracéae mangrupa Monokotil, nu sabagian gedé anggotana mangrupa tutuwuhan tropis, sanajan aya pangecualian dina jack in the pulpit nu tumuwuh sacara l ...

                                               

Zingiberales

Zingiberales, asalna disebut Scitaminenae, nyaéta ordo tutuwuhan nu aya dina bangsa tutuwuhan Monokotil. Zingiberales diwangun ku dalapan kulawarga jeung leuwih ti 2000 spésiés. Ordo ieu patali pisan jeung bromeliad. Sabagian gedé tina 8 kulawarg ...

                                               

Fabales

Fabales nyaéta ordo tutuwuhan kembangan dikotil nu miboga 3 kulawarga, nyaéta Caesalpipiaceae, Fabaceae, Mimosaceae. Sacara kolektif, ordo ieu dipikawanoh salaku légum. Fabales kaasup tutuwuhan ngarambat atawa tangkal nu miboga daun nu sénsitif. ...

                                               

Sapindales

Sapindales nyaéta ordo tutuwuhan nu aya dina kelompok utama Angiospermae. Ordo ieu aya dina subkelas Rosidae nu mangrupa anggota tina kelas Magnoliopsida. Ordo sapindales diwangun ku 15 kulawarga jeung 6.200 spésiés tutuwuhan kembangan nu miboga ...

                                               

Kapayang (hodgsonia)

Kapayang atawa Hodgsonia mangrupa sabangsaning tuwuhan pineus leutik nu buahan nu kagolongkeun kana kulawarga Cucurbitaceae. Hodgsonia dijadikeun ngaran ieu tuwuhan pikeun ngahormat Brian Houghton Hodgson dina taun 1853 ku para ahli botani Inggri ...

                                               

Muharom

Muharram nyaéta bulan munggaran dina pananggalan hijriyah. Muharram asalna tina kecap diharamkan atawa dipantrang, nyaéta dipantrang pikeun perang.

                                               

0 Januari

0 Januari ngarujuk dina poé saméméh 1 Januari dina hiji éféméris taunan, anu mangrupa tabel peunteun tanggal anu mengaitkan maranéhanana jeung barang wiati. Tabel ieu nunda tanggal di taunsabot éféméris dipedar, sarta nyingkahan référénsi naon wa ...

                                               

4 Nopémber

2008 - Barack Obama jadi urang Amérika turunan Afrika nu munggaran nu kapilih jadi présidén Amérika Sarikat. 1966 - Caah Leuwi Arno di Florens, Itali, nepi ka 6.7m, ngabalukarkeun rébuan jalma leungiteun imahna sarta ngancukeun mangpirang-pirang ...

                                               

30 Pébruari

30 Pébruari aya dina sababaraha almenak, tapi euweuh dina kalénder Grégori, sabab Pébruari ukur boga 28 poé atawa 29 poé dina taun kabisat. Tapi sahanteuna aya tilu kali dina sajarah kajadian di mana di sababaraha nagara, bulan ieu mibanda 30 poé ...

                                               

Jersey

Jersey, resmina Bailiwick of Jersey, mangrupa hiji Depéndensi Makuta Britania deukeut basisir Normandia, Prancis. Bailiwick ieu ngawengku ogé dua grup pulo leutik nu teu deui didumukan, Minquiers jeung Écréhous, sarta Pierres de Lecq jeung batu j ...

                                               

Svalbard

Svalbard mangrupa hiji kapuloan di Arktika, bagian pangkalérna ti Norwégia. Kapuloan ieu aya di kaléreun daratan utama Éropa. Kumpulan pulo-pulo manjang ti 74° ka 81° lintang kalér, jeung ti 10° ka 35° wétan. Spitsbergen mangrupa pulo nu panggedé ...

                                               

Siprus

Républik Siprus nyaéta hiji nagara pulo di Laut Tengah bagian wétan, ±113 km di kiduleun Turki jeung 120 km di kuloneun Suriah. Ibu kotana Lefkosia. Kota penting lianna nyaéta Lemesos, Larnaca, Paphos, Ammochostos, jeung Kyrenia. Ti taun 1974, di ...

                                               

Akrotiri jeung Dhékélia

Akrotiri, ogé disebut "Aréa Pangkalan Kawasa Kulon" jeung Dhékélia, ogé disebut "Aréa Pangkalan Kawasa Wétan", mangrupa dua Aréa Pangkalan Kawasa Britania di Siprus, urut Koloni Makuta Britania. Akrotiri aya di bagian kidul Siprus, deukeut kota L ...

                                               

Basa Spanyol

Basa Spanyol mangrupa basa campuran Iberia – Roman sarta geus jadi basa nomer opat ku jumlah panyatur panglobana di dunya. Basa ieu mangrupa basa rumpun Indo – Éropa jeung resmi dipaké ku asosiasi–asosiasi di dunya. Amérika nyatet yén basa Spanyo ...