ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 138




                                               

Karéta api Bandara Internasional Yogyakarta

Karéta api Bandara Internasional Yogyakarta nyaéta layanan karéta bandara anu ngalayanan ruteu Yogyakarta-Wojo jeung Yogyakarta-Wojo-Kebumén. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta. Karéta ieu dijalankeun 12 kali pikeun ruteu Yo ...

                                               

Karéta api Bangunkarta

Karéta api Bangunkarta atawa Karéta api Bangun Karta nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngalayanan rute Stasion Gambir - Stasion Semarang Tawang - Stasion Jombang - Stasion Surabaya Gubeng. Karéta ieu dioperasiken ku Daop 8 Surabaya.

                                               

Karéta api Bengawan

Karéta api Bengawan nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan ruteu Stasion Purwosari - Stasion Pasar Senén. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.

                                               

Karéta api Bima

Karéta api Bima nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngahubungkeun Stasion Gambir jeung Stasion Malang liwat Stasion Surabaya Gubeng. Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 1 Jakarta.

                                               

Karéta api Bogowonto

Karéta api Bogowonto nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Lempuyangan - Stasion Pasar Senén. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.

                                               

Karéta api Brantas

Karéta api Brantas nyaéta karéta api kelas ékonomi jeung éksekutip atawa kelas ékonomi jeung bisnis anu ngalayanan rute Stasion Blitar - Stasion Kediri - Stasion Semarang Tawang - Stasion Pasar Senén. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI ...

                                               

Karéta api Cianjuran

Karéta api Cianjuran atawa anu osok disebut Argo Peuyeum nyaéta sesebutan pikeun karéta api lokal nu ngalayanan jalur Ciroyom-Cianjur-Lampegan. Ieu rangkéan karéta api téh ngan ngadérék dua karéta anu ditarik ku lokomotif BB 304 atawa BB 301. Kar ...

                                               

Karéta api Cirebon Éksprés

Karéta api Cirebon Éksprés atawa karéta api Ciréks nyaéta karéta api kelas éksekutip-ékonomi AC Plus New Image anu ngalayanan rute Stasion Cirebon - Stasion Gambir. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi III Cirebon. Ti tanggal 16 Agustus 201 ...

                                               

Karéta api Ciremai

Taun 2008, PT Kereta Api ngaran baheula PT KAI geus nyiapkeun rangkéan karéta nu ngaranna Papandayan Ekspres rute Bandung - Cirebon. Tapi karéta éta ditentang ku moda transportasi séjén nu ngahubungkeun Bandung jeung Cirebon. Taun 2013, diresmike ...

                                               

Karéta api Dharmawangsa

Karéta api Dharmawangsa nyaéta karéta api kelas éksekutip-ékonomi AC anu ngalayanan ruteu Surabaya Pasarturi–Pasar Senén. Karéta api ieu dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia Daérah Operasi VIII Surabaya.

                                               

Karéta api Dhoho

Karéta api Dhoho atawa dikenal ogé Rapih Dhoho nyaéta karéta api lokal anu ngalayanan ruteu Stasion Surabaya Kota - Stasion Kertosono - Stasion Blitar. Saenggeus nepi di Stasion Blitar, karéta ini ganti ngaran jadi Penataran ruteu Blitar-Malang-S ...

                                               

Karéta api Fajar jeung Senja Utama Solo

Karéta api Fajar jeung Senja Utama Solo nyaéta Kelas Éksekutip jeung Ékonomi Prémium berbodi Stainless Steel anu dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia Daop VI Yogyakarta di pulo Jawa ruteu Solo Balapan-Pasar Senén. Ti tanggal 1 Désémber 2019 K ...

                                               

Karéta api Fajar jeung Senja Utama Yogya

Karéta api Fajar jeung Senja Utama Yogya nyaéta karéta api kelas éksékutip plus jeung ékonomi prémium plus anu ngalayanan rute Stasion Yogyakarta - Stasion Pasar Senén. Karéta ieu dibéré nganan "Senja Utama Yogya" lantaran indit ti Yogyakarta jeu ...

                                               

Karéta api Fajar Utama Yogya

Karéta api Fajar Utama Yogya nyaéta karéta api kelas bisnis anu ngalayanan rute Stasion Yogyakarta - Stasion Pasar Senén. Karéta ieu diaranan "Fajar Utama Yogya" lantaran indit ti Yogyakarta jeung ti Pasar Senén isuk-isuk. Karéta ieu mangrupa kab ...

                                               

Karéta api Gajah Wong

Karéta api Gajah Wong nyaéta karéta api kelas ékonomi non-PSO anu ngalayanan rute Stasion Pasar Senén - Stasion Lempuyangan. Ngaran "Gajah Wong" dicokot tina ngaran walungan di wétan kota Yogyakarta. Karéta ieu berangkat ti Stasion Lempuyangan te ...

                                               

Karéta api Gajayana

Karéta api Gajayana nyaéta karéta api anu kiwari kelas éksekutip satwa anu ngalayanan rute Stasion Malang - Stasion Kediri - Stasion Yogyakarta - Stasion Gambir. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya.

                                               

Karéta api Galunggung

Karéta api Galunggung nyaéta karéta api lokal jarak menengah anu ngalayanan ruteu Kiaracondong - Tasikmalaya. Karéta ieu ngagunakeun rangkéan KA Kahuripan anu idle keur beurang. Layanan KA Galunggung ieu mimiti dioperasikeun tanggal 26 Désémber 2 ...

                                               

Karéta api Gaya Baru Malam Selatan

Karéta api Gaya Baru Malam Selatan atawa Karéta api Gaya Baru Malam anu disingkat GBMS atawa GBM nyaéta karéta api kelas ékonomi jeung éksekutip anu ngalayanan rute Jakarta - Surabaya liwat jalur kidul, béda jeung Karéta api Gaya Baru Malam Utara ...

                                               

Karéta api Gumarang

Karéta api Gumarang nyaéta karéta api campuran éksekutip jeung bisnis anu ngalayanan rute Stasion Pasar Senén - Stasion Surabaya Pasarturi. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya anu saméméhna ku Daérah Operasi I Jakarta ti akhi ...

                                               

Karéta api Harina

Karéta api Harina nyaéta karéta api anu ngahubungkeun Bandung jeung Surabaya via Semarang. Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 2 Bandung. Rute Karéta api Harina béda jeung karéta nu séjénna nu ngalayanan Bandung - Surabaya, ti Bandung, ka Purwakarta ...

                                               

Karéta api Jaka Tingkir

Karéta api Jaka Tingkir nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Purwosari - Stasion Pasar Senén. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta. Ti tanggal 1 Desember 2018 layanan KA Jaka Tingkir ieu teh dipondokan j ...

                                               

Karéta api Jatiluhur Éksprés

Karéta api Jatiluhur Éksprés nyaéta karéta api komutér ékonomi kabogaan PT Kereta Api Indonesia anu ngahubungkeun Tanjung Priuk jeung Cikampék. Karéta ieu mangrupa salasahiji primadona masyarakat Cikampék anu rék ka Jakarta atawa sabalikna. Unikn ...

                                               

Karéta api Jayabaya

Karéta api Jayabaya nyaéta karéta anu kiwari kelas éksekutip jeung ékonomi AC plus non-PSO anu ngalayanan rute Stasion Pasar Senén - Stasion Surabaya Pasarturi - Stasion Malang. Médalna GAPEKA 2019, Karéta ieu diberangkatkeun ti Pasar Senén sore, ...

                                               

Karéta api Jayakarta

Karéta api Jayakarta nyaéta karéta api kelas ékonomi prémium anu ngalayanan rute Jakarta - Surabaya liwat jalur kidul. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.

                                               

Karéta api Jenggala

Karéta api jeung gala nyaéta karéta api rél diesel taratas milik Kementerian Perhubungan Indonésia jeung dioperasikeun ku Kereta Api Indonesia, anu ngalayanan ruteu Stasion Mojokerto - Stasion Tulangan - Stasion Sidoarjo. Kereta ieu dibuka tangga ...

                                               

Karéta api Joglokerto Éksprés

Karéta api Joglokerto Éksprés nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Solo Balapan - Stasion Purwokerto. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.

                                               

Karéta api Kahuripan

Karéta api Kahuripan nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngahubungkeun Stasion Kiaracondong jeung Stasion Blitar. Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 2 Bandung anu saméméhna Daop 7 Madiun per 1 Désémber 2019. Ti mimiti 1 April 2017, KA Kahuripan dip ...

                                               

Karéta api Kalimaya

Karéta api Kalimaya nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Tanah Abang - Stasion Merak. Ngaran "kalimaya" dicokot tina ngaran batu akik anu kasohor di Banten. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.

                                               

Karéta api Kamandaka

Karéta api Kamandaka nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Purwokerto - Stasion Semarang Tawang. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto

                                               

Karéta api Kertajaya

Karéta api Kertajaya nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Jakarta - Surabaya liwat jalur pantura. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya. Karéta ieu mangrupakeun Karéta nu pang panjangna di indonesia sangeus Karét ...

                                               

Karéta api Kian Santang

Karéta api Kian Santang atawa Karéta api Kiansantang nyaéta karéta api anu rencanana bakal ngalayanan rute Stasion Kiaracondong - Stasion Cianjur. Karéta ieu neruskeun tugasna Karéta api Cianjuran anu teu beroperasi ti mimiti taun 2013. Karéta ie ...

                                               

Karéta api Kutojaya Selatan

Karéta api Kutojaya Selatan nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngahubungkeun Stasion Kiaracondong jeung Stasion Kutoarjo. Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 5 Purwokerto.

                                               

Karéta api Kutojaya Utara

Karéta api Kutojaya Utara nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Kutoarjo - Stasion Jakarta Kota. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto. Ti tanggal 29 Méi 2019, Karéta ieu geus ngalayanan indit ti Stasion Ja ...

                                               

Karéta api Langsam

Karéta api Langsam nyaéta karéta api ékonomi lokal anu ngalayanan rute Stasion Angké - Stasion Rangkasbitung. Ngaran langsam dicokot ti Basa Walanda anu hartina laun/lalaunan. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.

                                               

Karéta api Lodaya

Karéta api Lodaya nyaéta layanan karéta api nu ngahubungkeun Stasion Bandung jeung Stasion Solo Balapan. Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 6 Jogja. Asalna karéta ieu ngaranna Karéta api Senja Mataram/Pajajaran, rélasi Bandung - Yogyakarta. Tapi, t ...

                                               

Karéta api Logawa

Karéta api Logawa nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngahubungkeun Purwokerto jeung Jember. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto. Ti tanggal 1 Novémber 2019, karéta api Logawa nganambahkeun tilu karéta kelas bisnis kalawan nga ...

                                               

Karéta api lokal Bandung Raya

Karéta api lokal Bandung Raya nyaéta karéta api lokal komuter nu ngahubungkeun Stasion Padalarang jeung Stasion Cicaléngka, sarta hiji lalampahan ngamimitian sarta nungtungan ti Stasion Cibatu jeung Stasion Purwakarta. Karéta ieu dioperasikeun ku ...

                                               

Karéta api lokal Bojonegoro

Karéta api lokal Bojonegoro atawa KRD Bojonegoro nyaéta karéta api lokal komuter anu ngalayanan rute Stasion Sidoarjo - Stasion Surabaya Gubeng - Stasion Surabaya Pasarturi - Stasion Bojonegoro. Sabenerna mah karéta ieu lain KRD, tapi mangrupa ka ...

                                               

Karéta api lokal Cibatu

Karéta api lokal Cibatu atawa Karéta api Simandra nyaéta karéta api lokal panglaju nu ngahubungkeun Stasion Cibatu jeung Stasion Purwakarta. Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 2 Bandung. Harga tikét karéta ieu sakali jalan Rp8.000.00, tapi karéta i ...

                                               

Karéta api Madiun Jaya Éksprés

Karéta api Madiun Jaya Éksprés atawa karéta api Manja nyaéta karéta api lokal komuter anu ngalayanan rute Stasion Madiun - Stasion Yogyakarta. Karéta ieu maké rangkéan KRDI. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VII Madiun.

                                               

Karéta api Maharani

Karéta api Maharani nyaéta karéta api kelas ékonomi prémium anu ngalayanan rute Stasion Surabaya Pasarturi - Stasion Semarang Poncol. Karéta ieu maké rangkéan Karéta api Kertajaya anu teu dipaké beurang. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi ...

                                               

Karéta api Majapahit

Karéta api Majapahit nyaéta karéta api kelas ékonomi AC plus non-PSO anu ngalayanan rute Stasion Malang - Stasion Semarang Tawang - Stasion Pasar Senén. Karéta ieu mimiti dioperasikeun ti taun 2009 minangka Karéta api Senja Kediri kelas bisnis, t ...

                                               

Karéta api Malabar

Karéta api Malabar nyaéta karéta api campuran nu ngahubungkeun Stasion Pasar Senén jeung Stasion Malang liwat Bandung-Tasikmalaya-Kroya-Kutoarjo-Kediri. Karéta ieu jadi karéta api hiji-hijina anu ngarangkéy kabéh kelas. Karéta ieu dioperasikeun k ...

                                               

Karéta api Malioboro Éksprés

Karéta api Malioboro Éksprés nyaéta karéta api campuran éksekutip jeung ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Yogyakarta - Stasion Malang. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.

                                               

Karéta api Mataram

Karéta api Mataram nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan ruteu Stasion Solo Balapan - Stasion Pasar Senén. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta. Mimitina, karéta api ieu dioperasikeun pikeun angkutan lebaran di taun 2 ...

                                               

Karéta api Matarmaja

Karéta api Matarmaja nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Malang - Stasion Semarang Tawang - Stasion Pasar Senén. Ngaran Matarmaja mangrupa akronim ti kecap kota-kota anu diliwatanana, nyaéta Ma lang - Bli tar - Ma diun - J ...

                                               

Karéta api Menoréh

Karéta api Menoréh nyaéta karéta api kelas ékonomi AC plus non-PSO anu dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia di pulo Jawa ruteu Semarang Tawang - Pasar Senén - Jakarta Kota jeung sabalikna, karéta ieu mangrupa karéta api ékonomi kaopat taun 20 ...

                                               

Karéta api Mutiara Selatan

Karéta api Mutiara Selatan nyaéta karéta api kelas campuran éksekutip-ekonomi AC prémium nu ngahubungkeun Gambir-Surabaya Gubeng-Malang liwat Bandung-Tasikmalaya-Kroya jeung sabalikna. Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 1 Jakarta. Asalna, karéta ie ...

                                               

Karéta api Mutiara Timur

Karéta api Mutiara Timur nyaéta karéta api kelas éksekutip-ékonomi AC Prémium anu ngalayanan rute Stasion Surabaya Pasarturi/Stasion Surabaya Gubeng - Stasion Ketapang. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi XI Jember.

                                               

Karéta api New Argo Jati

Karéta api Argo Jati nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngalayanan rute Stasion Gambir-Stasion Cirebon. Karéta api Argo Jati dioperasikeun ku Daop 3 Cirebon. Ti tanggal 16 Agustus 2019, karéta ieu diubah ngrananna jadi Karéta api Argo Che ...