ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 137




                                               

Stasion Tanjungrasa

Stasion Tanjungrasa nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Tanjungrasa Kidul, Patok Beusi, Subang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +35 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan j ...

                                               

Stasion Telagamurni

Stasion Telagamurni - disebut ogé Stasion Metland-Telaga Murni nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Telagamurni, Cikarang Barat, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta s ...

                                               

Stasion Ujungnegoro

Stasion Ujungnegoro nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Ujungnegoro, Kandeman, Batang. Stasion aun aya dina tingkat kaluhuran +5 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang. Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeu ...

                                               

Stasion Universitas Indonésia

Stasion Universitas Indonésia nyaéta hiji stasion karéta api kelas I nu aya di Pondok Cina, Beji, Dépok. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu aya di wewengkon kampus Universitas Indonésia. Kusabab kitu, loba mahasiswa atawa wa ...

                                               

Stasion Wonosari

Stasion Wonosari nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Wonosari, Kebumén, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +15 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu opat tilu jalur, kalawan jalur 2 anu jad ...

                                               

Corolla All New

Toyota Corolla nyaéta hiji sedan kelas medium anu diproduksi ku Toyota saprak 1960-an anu teras kénéh diproduksi dugi ayeuna. Tinangtu Toyota teras ngembangkeun Corolla saban sababaraha périodeu supados tiasa menyesuaikeun kalawan hal mekar jaman ...

                                               

Maskapé penerbangan

Maskapé penerbangan nyaéta hiji organisasi nu nyadiakeun jasa penerbangan pikeun panumpang atawa barang. Manéhna nyéwa atawa miboga kapal udara pikeun nyadiakeun jasa éta jeung bisa ngawangun aliansi jeung maskapéna pikeun kauntungan sasama.

                                               

Tujuan Japan Airlines

Runtuyan tujuan Japan Airlines tur teu kaasup tujuan code-share jeung tujuan ngan ku Hokkaido Air System, JAL Express, JALways, J-Air, Japan Air Commuter, Japan Asia Airways jeung Japan Transocean Air.

                                               

Ai no shuku

Ai no Shuku nyaéta stasion pos teu resmi sapanjang rute sajarah di Jepang. Stasion pos ieu ayana sapanjang rute lamun jarak antara dua tempat jauh teuing atawa lamun hese keur ngaliwatanna. Sabab ieu tempat reureuh teu resmi, teu sakabéh nu ngali ...

                                               

Nakasendō

Nakasendō salah sahiji tina lima jalan dina periode Edo, jeung hiji tina dua jalan nu ngahubungkeun Edo jeung Kyoto di Jepang. Di jajalaneun éta aya 69 station antara Edo jeung Kyoto, ngaliwatan Propinsi Musashi, Kōzuke, Shinano, Mino jeung Ōmi. ...

                                               

Shukuba

Shukuba nyaéta tempat reureuh salila periode Edo di Jepang, ilaharna aya di salah sahiji Lima Rute Edo atawa dina sub-rutena. Biasa disebut ogé shukueki. Tempat reureuh ieu nyaéta tempat keur nu indit-inditan bisa reureuh salila di jalan ngurilin ...

                                               

Angkutan karéta di Jepang

Angkutan kareta di Jepang nyaéta angkutan penumpang utama, utamana keur angkutan kareta masal jeung kecepatan-tinggi antar kota utama jeung keur angkutan komuter di daerah metropolitan.

                                               

CC201

Lokomotip CC 201 nyaéta lokomotip diesel éléktrik milik Kereta Api Indonesia anu diproduksi ku General Electric Transportation anu jenis modélna U18C. Dibanding lokomotip tipeu saacanna nyaéta CC 200, tipeu CC 201 miboga konstruksi anu leuwih leu ...

                                               

Daptar karéta api di Indonésia

Taksaka Bima Sembrani Turangga Purwojaya Gajayana Bangunkarta

                                               

Daérah Operasi I Jakarta

Daérah Operasi I Jakarta atawa Daop 1 Jakarta atawa Daop I JAK nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngawengku wilayah DKI Jakarta, Banten, jeung Jawa Kulon bagian kulon. Daop ieu mangrupa hiji-hijina daérah operasi anu ngaoperasikeun ...

                                               

Daérah Operasi II Bandung

Daérah Operasi II Bandung atawa Daop 2 Bandung atawa Daop II BD nyaéta daérah operasina PT KAI pikeun ngaoperasikeun layanan karéta. Kantor daop II Bandung aya di Bandung.

                                               

Daérah Operasi III Cirebon

Daérah Operasi III Cirebon atawa Daop 3 Cirebon atawa Daop III CN nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Kulon bagian kalér, sarta sawaréh wilayah Kabupatén Brebes. Daop ieu mangrupa hiji-hijina daop anu ngaoperas ...

                                               

Daérah Operasi IV Semarang

Daérah Operasi IV Semarang atawa Daop 4 Semarang atawa Daop IV SM nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Tengah bagian kalér. Daérah Operasi IV Semarang boga genep stasion gedé, di antarana Stasion Semarang Tawang ...

                                               

Daérah Operasi IX Jember

Daérah Operasi IX Jember atawa Daop IX JR atawa Daop 9 Jember nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngawengku wilayah Jawa Wétan bagian wétan. Stasion gedé di wilayah Daop IX di antarana Stasion Jember, Pasuruan, Probolinggo, jeung Ba ...

                                               

Daérah Operasi V Purwokerto

Daérah Operasi V Purwokerto atawa Daop 5 Purwokerto atawa Daop V PWT, Hanacaraka: ꦝꦲꦺꦫꦃ​ꦎꦥꦼꦫꦱꦶ​꧇꧕꧇​​ꦥꦸꦂꦮꦏꦼꦂꦠ, Mataraman jeung Semarangan: Dhaérah Operasi V Purwakerta) nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Tengah ...

                                               

Daérah Operasi VI Yogyakarta

Daérah Operasi VI Yogyakarta atawa Daop 6 Jogja atawa Daop VI YK nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Daérah Istiméwa Yogyakarta jeung Jawa Tengah bagian kidul. Daérah Operasi VI Yogyakarta boga babaraha stasion gedé ...

                                               

Daérah Operasi VII Madiun

Daérah Operasi VII Madiun atawa Daop VII MN atawa Daop 7 Madiun nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Wétan bagian kulon. Di wilayah ieu ogé aya industri karéta api hiji-hiji na di Indonésia jeung di Asia Tenggar ...

                                               

Daérah Operasi VIII Surabaya

Daérah Operasi VIII Surabaya atawa Daop 8 Surabaya atawa Daop VIII SB nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngacakup wilayah Jawa Wétan bagian tengah. Aya babaraha stasion gedé anu aya di Daop 8 Surabaya, di antarana Stasion Surabaya ...

                                               

Ignasius Jonan

Ignasius Jonan nyaéta Diréktur Utama PT Keréta Api Indonésia taun 2009 s.d. sekarang. Ignasius Jonan mangku kalungguhan minangka Diréktur Utama PT Keréta Api Indonésia saluyu jeung panugasan pamaréntah ngaliwatan Kementerian BUMN nu dipingpin ku ...

                                               

Jalur karéta api Cibatu-Cikajang

Jalur karéta api Cibatu-Cikajang nyaéta jalur karéta api nonaktip anu ngahubungkeun Stasion Cibatu di jalur utama ka Stasion Garut tuluy ka Stasion Cikajang. Jalur ieu dinonaktipkeun total di taun 1983. Kiwari, jalur ieu dina prosés réaktipasi.

                                               

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon nyaéta jalur karéta api utama di lintas kalér pulo Jawa. Jalur karéta ieu mangrupa jalur pangsibukna di pulo Jawa. Ti mimiti 2002 jalur ieu enggeus mangrupa double track pikeun ngarojong kalancaran lalampahan kar ...

                                               

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang ngahubungkeun Stasion Cikampék jeung Stasion Padalarang sarta jadi jalur utama karéta api anu ngahubungkeun Jakarta jeung Bandung. Jalur ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung sarta kasohor minangka jalur anu pu ...

                                               

Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan

Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan nyaéta jalur karéta api cabang anu ngahubungkeun Kota Cilacap jeung jalur utama lintas kidul pulo Jawa. Papanggihna jalur ieu jeung jalur utama nyaéta di Stasion Kasugihan. Kiwari karéta api panumpang anu ngaliw ...

                                               

Jalur karéta api Cirebon-Tegal

Jalur karéta api Cirebon-Tegal nyaéta jalur karéta api utama di lintas kalér pulo Jawa. Jalur ieu enggeus mangrupa double track pikeun ngarojong kalancaran lalampahan karéta api. Jalur ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi III Cirebon jeung Daérah ...

                                               

Jalur karéta api Cirebon–Prupuk

Jalur karéta api Cirebon–Prupuk nyaéta jalur karéta api anu ngahubungkeun Stasion Cirebon jeung Stasion Prupuk anu panjangna kira-kira 75 kilométer. Jalur ieu mangrupa bagian jalur utama anu ngahubungkeun jalur rél karéta api lintas kalér Pulo Ja ...

                                               

Jalur karéta api Kasugihan-Kroya

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo Jalur karéta api Prupuk-Kroya Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan

                                               

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo nyaéta jalur karéta api anu ngahubungkeun Stasion Kroya jeung Stasion Kutoarjo. Sakabéh jalur ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Di jalur ieu, aya torowongan Ijo anu lumayan panjang. Ayeuna, jalur ieu keur din ...

                                               

Jalur karéta api Manggarai-Jatinegara

Jalur karéta api Manggarai-Jatinegara nyaéta jalur karéta api pondok anu ngahubungkeun Stasion Manggarai jeung Stasion Jatinegara. Sanajan panjang jalur ieu ukur 2 kilométer, jalur ieu mangrupa jalur anu ramé tur penting, lantaran unggal poé na d ...

                                               

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang nyaéta jalur karéta api anu aya di dua propinsi, nyaéta DKI Jakarta jeung Jawa Kulon. Ti Stasion Manggarai nepi Stasion Sukabumi kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta, sedengkeun ti Halteu Ranji nepi ka Stasion ...

                                               

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan nyaéta jalur karéta api di Pulo Jawa bagian kidul. Jalur karéta ieu ngahubungkeun sababaraha kota. Jalur karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung jeung Daérah Operasi V Purwokerto. Jalur karéta i ...

                                               

Jalur karéta api Prupuk-Kroya

Jalur karéta api Prupuk-Kroya nyaéta jalur karéta api utama di lintas kidul pulo Jawa. Ti mimiti 28 Januari 2019 jalur ieu enggeus mangrupa double track pikeun ngarojong kalancaran lalampahan karéta api. Jalur ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwo ...

                                               

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék nyaéta jalur karéta api anu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Jalur ieu ngaliwatan dua propinsi sarta 5 kabupatén/kota, nyaéta DKI Jakarta jeung Jawa Kulon. Jalur ieu geus diéléktrifikasi nepi ka Cikarang. Jalur ...

                                               

Jalur karéta api Tegal-Brumbung

Jalur karéta api Tegal-Brumbung nyaéta jalur karéta api aktip anu ngahubungkeun Stasion Tegal jeung Stasion Brumbung kurang leuwih 160 kilométer liwat Stasion Semarang Poncol jeung Stasion Semarang Tawang. Jalur ieu mangrupa jalur utama kalér anu ...

                                               

Jalur karéta api Tegal-Prupuk

Jalur karéta api Tegal-Prupuk nyaéta jalur karéta api cabang di lintas kalér pulo Jawa. jalur ieu masih mangrupa single track. Jalur ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Jalur ieu mangrupa jalur anu pangsepina di pulo Jawa. Ayeuna, ngan kar ...

                                               

KAI Commuter Indonésia

KA Commuter Indonésia atawa Kereta Commuter Indonésia atawa KRL Commuter Line nyaéta layanan jalur karéta rél listrik anu dioperasikeun ku PT Kereta Commuter Indonésia, anak pausahaan PT Kereta Api Indonésia. KRL geus beroperasi di wilayah Jakart ...

                                               

Karéta api Anjasmoro

Karéta api Anjasmoro mangrupa Karéta api Panumpang Kelas Éksekutip jeung Ékonomi AC Plus anu dioperasikeun ku PT Kereta api Indonesia Daérah Operasi I Jakarta anu ngalayanan rute Pasar Senén-Jombang liwat Yogyakarta jeung sabalikna.

                                               

Karéta api Argo Bromo Anggrék

Karéta api Argo Bromo Anggrék nyaéta karéta api éksprés kelas éksekutip argo anu ngalayanan rute Stasion Gambir - Stasion Surabaya Pasarturi. Karéta ieu mangrupa karéta éksprés panggancangna di Indonésia, lantaran karéta ieu diheulakeun lamun aya ...

                                               

Karéta api Argo Cheribon

Karéta api Argo Cheribon nyaéta karéta api kelas Éksekutip Argo jeung Ékonomi AC Plus new image anu dijalankeun ku PT Kereta Api Indonesia Daérah Operasi III Cirebon anu mimiti dioperasikeun di tanggal 16 Agustus 2019 ku Humas Daop 3 jeung Waliko ...

                                               

Karéta api Argo Dwipangga

Karéta api Argo Dwipangga nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir jeung Stasion Solo Balapan. Karéta ieu jeung Karéta api Argo Lawu ngalayanan rute nu sarua, nyaéta Gambir-Solo Balapan. Karéta ieu dioperasikeun ku ...

                                               

Karéta api Argo Lawu

Karéta api Argo Lawu nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir jeung Stasion Solo Balapan. Karéta ieu jeung Karéta api Argo Dwipangga ngalayanan rute Jakarta-Surakarta. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Y ...

                                               

Karéta api Argo Muria

Karéta api Argo Muria nyaéta karéta éksekutip argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir jeung Stasion Semarang Tawang. Karéta ieu dijalankeun jeung Karéta api Argo Sindoro anu ngalayanan rute nu sarua. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi IV Se ...

                                               

Karéta api Argo Parahyangan

Karéta api Argo Parahyangan atawa Gopar nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngahubungkeun Jakarta jeung Bandung. Argo Parahyangan dioperasikeun ku Daop 2 Bandung jeung Daop 1 Jakarta. Karéta ieu téh gabungan Karéta api Argo Gede jeung Karé ...

                                               

Karéta api Argo Sindoro

Karéta api Argo Sindoro nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngalayanan rute Stasion Gambir-Stasion Semarang Tawang. Rute ieu ogé dilayanan ku Karéta api Argo Muria. Karéta ieu asalna KA Argo Muria I. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Oper ...

                                               

Karéta api Argo Wilis

Karéta api Argo Wilis nyaéta karéta api kelas éksekutif argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir jeung Stasion Surabaya Gubeng liwat Bandung-Banjar-Kroya-Kutoarjo-Madiun. Karéta api Argo Wilis dioperasikeun ku Daop 1 Jakarta. Karéta ieu kaasup kana ...

                                               

Karéta api Arjuna Éksprés

Karéta api Arjuna Éksprés nyaéta karéta api lokal komuter anu ngalayanan rute Stasion Madiun - Stasion Surabaya Gubeng. Karéta ieu maké rangkéan KRDI. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VII Madiun.