ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 135




                                               

Henri de France

Henri Géorges de France nyaéta saurang pelopor nu nimukeun televisi Pernncis. Timuannana kaasup 819 line French standard, sistim kelir SECAM, sarta di satukangeun standar definisi luhur HD-MAC. On December 6, 1931, De France founded the Compagnie ...

                                               

Toshihiko Izutsu

Toshihiko Izutsu? nyaeta Professor Emeritus di Universitas Keio di Jepang, jeung panulis buku-buku Islam jeung agama sejen na. Manéhna ngajar di Lembaga Kajian Budaya jeung Linguistik di Universitas Keio di Tokyo; Lembaga Filsafat Iran di Teheran ...

                                               

Abdul Haris Nasution

Jenderal Besar TNI Abdul Haris Nasution nyaéta salah saurang pahlawan nasional Indonesia nu jadi sasaran dina Gerakan 30 September, ngan nu jadi korban téh kalah anak awéwéna Ade Irma Suryani Nasution jeung ajudanana, Lettu Pierre Tendéan. Nasuti ...

                                               

Nelson Mandela

Nelson Rolihlahla Mandela nyaéta saurang aktivis anti-apartheid jeung pulitikus Afrika Kidul nu ngajabat salaku Présidén Afrika Kidul saprak 1994 nepi ka 1999. anjeunna téh urang Afrika Kidul kulit hideung kahiji anu pernah mangku jabatan présidé ...

                                               

Edmund Hillary

Sir Edmund Percival Hillary, KG, ONZ, KBE nyaéta saurang pendaki gunung, penjelajag, jeung dermawan ti Selandia Anyar. Dina 29 May 1953, Hillary jeung saurang Sherpa Nepal, Tenzing Norgay, janten urang kahiji nu dikonfirmasi nepi ka puncakna Gunu ...

                                               

Mori Ōgai

Mori Ōgai mangrupikeun novelis Jepang, penerjemah, kritikus, ogé dokter militer, panaliti ubar, sareng hiji birokrat. Asalna mah Mori Rintarō. Saatos Perang Dunya Kadua, nami Mori Ōgai dieusian ku Natsume Sōseki janten dua panulis Jepang utama ti ...

                                               

Abdul Samad Ismail

Tan Sri Abdul Samad Ismail 18 April 1924 - 4 September 2008 merupakan tokoh kewartawanan terkemuka di Malaysia. Beliau juga tokoh sasterawan dan pejuang bahasa Melayu, aktivis politik dan kesatuan sekerja, pejuang hak asasi selain menjadi pembeka ...

                                               

Adolf Jahre Heuken

Adolf J. Heuken, S.J., yaiku salah sawijining pastor Katolik lan panulis sejarah sing lahir ning Jerman rikala kasebut Republik Weimar nanging banjur mlebu dadi warga negara Indonesia. Adolf nempuh sekolah menengah ing Gimnasium Johann-Conrad-Sch ...

                                               

Radén Himawan Soetanto

Létnan Jenderal TNI Radén Himawan Soetanto mangrupikeun perwira luhur purnawirawan perwira luhur TNI sareng ogé saurang mantan Panglima Komando Strategis | Panglima Komando Strategik | Pasukan Tentara. Anjeunna putra tentara, Jéndral TNI Mohamad ...

                                               

Yogie Suardi Memet

Letnan Jendral TNI Raden Mohammad Yogie Suardi Memet nyaéta inohong militér jeung politik Indonesia anu kungsi ngajabat jadi Menteri Dalam Negeri di Kabinét Pembangunan VI jeung Gubernur Jawa Kulon salami dua période. Yogie kungsi ogé jadi Komand ...

                                               

Hossein Nasr

Seyyed Hossein Nasr nyaéta hiji professor emeritus kajian Islam asal Iran di Universitas George Washington, manéhna mangrupa filsuf Islam. Manéhna panulis buku-buku jeung artikel-artikel kasarjanaan. Nasr ngomong jeung nyerat dumasar kana mata pe ...

                                               

George Carlin

Géorge Denis Patrick Carlin nyaéta saurang Seniman Borangan ti Amérika nu kungsi meunang Grammy Award, salaku aktor jeung panulis. Carlin kawentar ku bodor-bodor pulitik jeung hideung. Ogé kawéntar ku panitén-na kana kabeungharan kecap, psikologi ...

                                               

Beatrix ti Walanda

Béatrix, salengkepna Béatrix Wilhelmina Armgard nyaéta ratu Karajaan Walanda, anu ngawengku ti Walanda, Antilles Walanda, sarta Aruba. Manéhna nyaéta anak awéwé kahiji ti Ratu Juliana ti Walanda jeung Pangéran Bernhard ti Lippe-Biesterfeld. Manéh ...

                                               

Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk atawa anu kasohor Gazi Mustafa Kemal Pasa nyaéta jéndral dina mangsa perang Dunya I anu gumelar tanggal 1881 di kota Thessaloniki, Makédonia, Yunani. Mustafa Kemal nyaéta Présidén Turki ke-1. Dilantik Séptémber 1923, pupus d ...

                                               

Muhammad Ali

Muhammad Ali nyaéta tukang tinju profésional Amérika, aktivis sarta darmawan. Nelah ku The Greatest sacara lega dianggap minangka salah sahiji figur olahraga nu paling penting jeung pangdipujana dina abad 20, sarta salah sahiji tukang tinju pangp ...

                                               

Susana

Suzzanna Martha Frederika van Osch nyaéta saurang aktris Indonésia teureuh campuran. Katelah minangka ratu pilem horor Indonésia, Susana ogé dipikawanoh utamana dina nu patalina jeung lelembutan, kayaning ruh, padukunan, jeung ngeunaan mahluk goi ...

                                               

Sachiko Murata

Sachiko Murata nyaéta hiji professor di bidang kajian ageman jeung Asia di Universitas Stony Brook. Manéhna mangrupa salah sahiji nu meunang Guggenheim Fellow di taun 2011.

                                               

William Chittick

William C. Chittick nyaéta hiji filuf, panulis, panarjamah jeung juru filsafat Islam klasik jeung kajian teks-teks mistisisme. Manéhna paling dipikawanoh pikeun karyana dina Rumi jeung Ibn Arabi, nu geus ditulis sacara éksténsif dina sakola Ibn A ...

                                               

José Folgado

José Folgado Blanco nyaéta pangusaha Spanyol, ekonom sareng politikus. Anjeunna mangrupikeun anggota Partéi Rahayat. Anjeunna ngajabat salaku présidén Beureum Eléctrica de España ti 2012 ka 2018; salaku Wakil Kongrés dina taun 2000 sareng ti 2004 ...

                                               

Prabowo Subianto

Prabowo Subianto Djojohadikoesoemo, leuwih dipikawanoh minangka Prabowo Subianto, is an Indonesian pangusaha, politisi jeung urut Létnan Umum di Indonesia Gaya Pakarang Nasional. Manéhna nyaéta putra Soemitro Djojohadikoesoemo, Indonésia ékonom, ...

                                               

Emha Ainun Nadjib

Muhammad Ainun Nadjib, pangalusna katelah Emha Ainun Nadjib atawa Cak Nun, mangrupa pujangga Indonesia, essayist, sarta budayawan. Dilahirkeun di Jombang, Jawa Timur, Nadjib mimiti nulis sajak pas cicing di Yogyakarta, medarkeun kempelan kahijina ...

                                               

Jean-Marie Pfaff

Jean-Marie Pfaff nyaéta manten kiper ménbal Bélgia nu méakkeun karir profésionalna lolobana di Beveren jeung Bayern Munich. Pfaff maén pikeun tim nasional Bélgia sajumlah 64 kali sarta ngilu ilibiung dina Piala Dunia FIFA 1982 jeung Piala Dunia F ...

                                               

Jan Pieter Balkenende

Dr. Jan Pieter Balkenende, mindeng ogé ditulis Jan Peter Balkenende, nyaéta Perdana Menteri Walanda saprak 22 Juli 2002. Manéhna nyaéta pulitisi anu asalna ti Partéi Christen Democratisch Appel. Balkenende, pamajikanana Bianca Hoogendijk, sarta a ...

                                               

Jost Gippert

Jost Gippert anjeunna ahli ti bidang basa sareng nuju tiajar ti basa Kaukasus sareng anjeunna ogé Prof. Linguistik Perbandingan ti Institut Lingistik Empiris ti Universitas Goethe Frankfurt sareng anjeunna ogé sok ngarang buku.

                                               

Aileen Baviera

Aileen San Pablo Baviera nyaéta panaliti pulitik Pilipina sareng sinologi. Manéhna nyaéta salah sahiji Cina urang ahli ngarah di nagara-Na.

                                               

Michael Jordan

Michael Jeffrey Jordan, kawentar ogé ku inisialna, MJ, manten pamaén baskét profésional Amérika sarta pamilik utama tim National Basketball Association / Liga Basket Amérika, Charlotte Hornets. Manéhna maén di 15 musim NBA, meunangkeun genep gela ...

                                               

Widji Thukul

Widji Thukul mangrupa panyair Indonesia anu dilahirkeun taun 1963. Karyana mangrupa pulitik, kritikan jang pamaréntah Indonésia sarta kaayaan sosial nagara. Anjeunna tilar dunya ti saprak taun 1998.

                                               

Sahardjo

Dr. Sahardjo LL.B., nyaéta Menteri Kahakiman Indonésia dina tilu kabinét, Kabinét Gawé Hiji, Dua jeung Tilu.

                                               

Shinkansen

Pikeun labél rékaman, tempo Shinkansen Records. Shinkansen nyaéta jaringan karéta gancang di Jepang nu dioperasikeun ku opat pausahaan Grup Karéta api Jepang. Mimitina nyaéta Tōkaidō Shinkansen dibuka dina taun 1964 lumpatna 210 km/jam, jaringana ...

                                               

Roberto Mancini

Roberto Mancini babar tanggal 27 Nopémber 1964 di in Jesi, Ancona, manéhna nyaéta mantan pamaén bal kasohor asal Italia nu ayeuna miboga profesi salaku pelatih. Mancini ngamimitian debutna di Liga Italia Seria A jeung Bologna Dina 12 Séptémber 19 ...

                                               

Dadang Wigiarto

H. Dadang Wigiarto, S.H nyaéta Bupati Sitobondo anu nyekel kalungguhan dina periode 2010 nepi ka 2015 jeung 2016 nepi ka 2021. Anjeunna pertama kalina di istrenan di kaping 6 September 2010. Anjeunna jeung pasanganana Rachmad sukses ngameunangkeu ...

                                               

Matthew McConaughey

Mateus Daud McConaughey / m ə k ɒ n ə h eɪ / ; dilahirkeun Nopémber 4, 1969 mangrupa aktor Amérika sarta produser. Anjeunna mimiti massana bewara pikeun peran breakout na di datang-of-umur komedi Dazed na Bingung 1993, sateuacan jalan mun muncul ...

                                               

Ip Man

Ip Man, ogé nelah ku Yip Man, nyaéta saurang seniman béladiri Cina turunan Kanton, sarta saurang guru ahli Kung Fu Wing Chun. Manéhna boga sababaraha murid nu jagana jaradi guru ahli séwang-séwangan. Muridna nu paling sohor nyaéta Bruce Lee.

                                               

Donny Imam Priambodo

Donny Imam Priambodo ngamimitian karirna dina widang téknologi. Ayeuna ieu manéhna dilayanan salaku Présidén Diréktur PT Arda Indonesia jeung PT. CMI Téknologi, Bandung. Lalaki ti Jombang téh kungsi jadi Wakil Ketua Regional Hubungan of Agénsi nu ...

                                               

Opick

Aunur Rofiq Lil Firdaus atawa Opick nyaéta panyanyi sarta panyipta lagu Islami anu asalna ti Indonésia.

                                               

Miljan Radović

Miljan radović nyaéta salah saurang urut pamaen maen bal Montenegro anu berposisi minangka gelandang seranng. Ayeuna anjeunna diangkat jadi palatih klub Persib Bandung di Indonésia.

                                               

Indra Bruggman

Indra Lesmana Bruggman anu kawentar kalayan ngaran Indra L. Bruggman nyaéta aktor sinétron dina dunya hiburan Indonésia.

                                               

YUI

Yui Yoshioka ditulis YUI nyaéta penyanyi awéwé jeung musisi ti Jepang. YUI nyanyi sabari ngagitar, dua laguna "LIFE" jeung "Rolling Star" jadi lagu séri ka-5 dina animé Bleach.

                                               

Dearly Dave Sompie

Déarly Dave Sompie atawa Dirly nyaéta runner-up Indonesian Idol 3. Dirly The Manado Baby nyaéta finalis Indonesian Idol pangorana asal Manado nu sakola kénéh di bangku SMU nalika milu audisi Indonesian Idol. Ti leuleutik, bakat nyanyi Dirly geus ...

                                               

Setyo Budi Hartanto

Setyo Budi Hartanto gumelar di Temanggung, 6 Méi 1986 nu kiwari yuswa na 33 taun, nyaéta salah saurang atlét olahraga difabel ti Indonésia dina widang lompat jauh nu miboga kakurangan dina leungeunna anu teu sampurna tibarang lahir. Sanajan mibog ...

                                               

Jolene Marie Rotinsulu

Jolene Marie Cholock-Rotinsulu nyaéta saurang aktris Indonésia teureuh campuran. Katelah minangka Jolene Maria. Jolene Marie, nyaéta urang Indonésia teureuh Urang Manado-Walanda-Amerika. Jolene Maria nyaéta saurang pemenang kontes Puteri Indonesi ...

                                               

Rainier III tina Monako

Rainier III, Pangeran Monako Pangéran Monaco, maréntah Monako ampir 56 taun. Sanaos langkung dikenal di luar Eropa salaku salaki aktris Amérika Serikat, Grace Kelly, anjeunna ogé tanggung jawab ngarobih Konstitusi Monaco, ngembangkeun ékonomi Mon ...

                                               

Pramoedya Ananta Toer

Bapana nyaéta guru, sedeng Indungna padagang sangu. Sandiasma Pramoedya Ananta Mastoer, sakumaha nu geus ditulis dina kumpulan carita pondok semi-otobiografi judulna Carita Blora. Sabab ngaran kulawarga Mastoer ngaran bapana miboga kesan robéda, ...

                                               

Sasak Suramadu

Sasak Suramadu nyaéta sasak nu ngahubungkeun Surabaya di Jawa jeung Pulo Madura. Sasak ieu diresmikeun pangwangunannana ku Présidén Mégawati Soekarnoputri dina 20 Agustus 2003. Panjang sasak ieu 5.4 km tur lamun geus rengse bakal jadi sasak pangp ...

                                               

Bandung Planning Gallery

Bandung Planning Gallery nyaéta hiji wangunan anu perenahna di Jalan Acéh nomer 36, Babakanciamis, Sumurbandung, Bandung. Wangunan ieu perenahna di kaléreun Balai Kota Bandung. Bandung Planning Gallery diresmikeun di tanggal 1 Agustus 2017 ku Wal ...

                                               

.eh

Citakan:Infobox Top level domain ku sabab Sahara Kulon aya dina sidéngdangan militér Maroko anu keur lumangsung, mangka euweuh kode nagara domain undak luhur ccTLD pikeun Sahara Kulon téh. Tapina domain.eh geus diancokeun pikeun pamaksudan ieu sa ...

                                               

Lapisan fisik

Lapisan fisik nyaéta hiji hambalan kahiji tina tujuh hambalan model OSI dina jaringan komputer, ogé mangrupa hambalan kahiji tina lima hambalan dina model rujukan TCP/IP. Lapisan ieu ngawangun layanan nu dipaké dina lapisan tumbu data. The physic ...

                                               

Runtuyan stasion karéta

Eikenfontein Cape Town Woodstock Wellington Western Cape Koeberg Stikland Daljosaphat Bellville Mbekweni Brakenfell Klupmuts Paarl Elsies River Parow Kuilsrivier Woltemade Tygerberg Hugenot Mutual Thorton Maitland Muldersvlei Vasco Goodwood Black ...

                                               

Jalur Yamanote

Jalur Yamanote East Japan Railway Company salah sahiji jalur pangsibukna jeung jalur komuter utama di Tokyo. Rutena siga lingkaran, ngahubungkeun stasion utama di Tokyo sarta pusat urban kaasup wewengkon Yūrakuchō, Shibuya, Shinjuku jeung Ikebuku ...

                                               

Halteu Cikawung

Halteu Cikawung nyaéta halteu karéta api nonaktip anu perenahna di Cintaratu, Lakbok, Ciamis. Halteu anu aya dina tingkat kaluhuran +15 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Halteu ieu ngan miboga hiji jalur. Baheulana halteu ieu kungsi ng ...